Terako feestprijzen van deze week 3 LW009 - mode 699r 8 V 599,- 1099,- 1799,- 1099/- 1499,- 1699,- a m q_ m 9 c/) O 3 (O CD r De toonzaal van n LI a 1 TRAP OMHOOG IN ONZE ZAAK Tl MANTELPAKKEN BLOUSON- ROKKEN BLOUSES PULLOVERS CD Je moet er een keer geweest zijn! LODEN MANTELS: DE FAAM - DE VLISSINGER Woensdag 17 oktober 1984 15 jaarwat koopt u daar nu voor 0) Keukens Badkamers Tegels Openhaarden Gaskachels Houtkachels Nieuwe brochure: Werken met behoud van uitkering WEEKENDRECEPT Runderlappen uit Spanje en u vindt daar een FANTASTI SCHE collectie (in maat 36 t/m 50) in: nu alles binnen! w.o. loden, veel Engelse twee ds, grijs blauwe flanelpakken. Ook veel sportieve pakken (voor buiten!) zuiver scheerwol - kwaliteiten in pracht kleurstellingen en mo dellen. enorme collectie. om te combineren in ALLE modetinten (ronde hals - V-hals - coll-truien) van Jaeger en Mamut. TE VEEL OM OP TE NOEMEN l Etna fornuis degelijke uitvoe ring, regelbare thermostaat voor de oven, prijs: 979,— nu Alle Philips scheerapp. met enorme kortingen 3-kops nu vanaf Ignis 2-deur.s koelkast 225 liter, 40 liter diepvriesvak, 185 liter koeling, volaut. ontdooiing, prijs: 979,— nu A.E.G. wascombi- natie type turnamat-5, 2900toeren-centri- fuge, nu extra laag geprijsd, prijs: 1579, nu nu Panasonic video frontlader, met O.T.R. toets, 1 pro gramma instellen over 14 dgn, Aristona KTV 51 cm 12 druktoetsen voor het afstem men van de zen ders, prijs: 1579,- nu Grundig KTV 51 cm beeld, met Teletekst, speciale prijs van 2249, nu Luxor KTV 56 cm 99 kanalen, vol- electronisch, voor bereid voor Tele tekst-, stereo- en satellietontvangst, prijs: 2199,— nu Terako en Terako Sport, Kolveniershof 24, 01100-30452 Terako, Markt 15, Middelburg, 01180-28896 TERAKO, Badhuisstraat Vlissingen, 01184-13746 15, Terako, Kanaalstraat 44, Oost-Souburg, 01184-67621 Goes Zuidvlietstraat 75 telefoon 01100 12420 Openingsti|den toon/aal werkdagen 9 00 12 00 uur 13 00 17 00 uur donderdagavond 19 00 21 00 uur zaterdag 9 30 12 30 Al geruime tijd brengen mensen met een sociale, uitkering het werken met behoud van die uitkering in de praktijk. Langzamerhand zien regering, vakbonden en werkgeversorganisaties zich genoodzaakt op dit ver schijnsel te reageren en standpunten erover in te ne men, temeer daar het wer ken met behoud van uitke ringen in zijn verschillende vormen een steeds grotere vlucht begint te nemen. Vooral onder jongeren bes taat veel belangstelling voor deze manier van deelname aan hei arbeidsproces. Op lokaal niveau komen aller lei initiatieven van de grond. Op dit ogenblik is het onderwerp dan ook vo lop in discussie, niet in de laatste plaats bij de direct- betrokkenen zelf. Bij de discussie blijkt dat men door de complexiteit van de materie moeilijk zicht kan krijgen op het verschijnsel als geheel en dat men daar door weer bepaalde vormen van werken met behoud van een uitkering niet van elkaar kan onderscheiden. In de brochure WERKEN MET BEHOUD VAN UITKERING worden de achtergronden van het ver schijnsel weergegeven en worden de voorstellen van overheidszijde alsmede de reacties daarop van politie ke en belangenorganisaties geinventariseerd. Naast een analyse van de voor- en na delen van het werken met behoud van uitkering wordt een overzicht gegeven van de vele verschillende vor men- en waarin dit zich als alternatief voor structurele werkgelegenheid manifes teert. Van de vormen van werken met behoud van uitkering worden ook enke le praktijkvoorbeelden ge geven. WERKEN MET BEHOUD VAN UITKERING ver schijnt in de serie "Feiten en Visies". Onder die titel verzorgt de Slichting Bur gerschapskunde een serie brochures over actuele po litieke onderwerpen. De brochure is verkrijgbaar bij de Stichting Burger schapskunde, Postbus 349 in Leiden, 071-899272. Runderlappen komen van verschillende delen van het rund en de braadtijden kunnen variëren. Vraag daarom uw slager advies. Bijna altijd moet u het vlees lang en langzaam laten gaarstoven op een laag pitje en in een pan met een dikke bodem. U hebt er geen om kijken naar. De runderlap is een pittig stuk vlees, niet te duur en u kunt het heel goed 'naturel' bereiden, desgewenst met kruiden als peterselie, selderij, basili cum, tijm, paprika, laurier blad of jeneverbes. U heeft nodig: 500 g. runderlappen, 1 lepel olie, 1 lepel boter, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, takje selde rij, takje peterselie, 1 dl. witte wijn, zout, peper, pa prika, mespunt kaneel, tijm, laurier. 400 g. gedroogde pruimen, lepeltje bruine suiker, lepeltje geschaafde amandelen. Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het aan weerskanten snel bruin in het boter-olie-mengsel. Neem het uit de pan en fruit in de achtergebleven olie en boter de gesnipperde ui en knoflook. Strooi.de bloem erop (goed glad roeren) en laat dit even kleur krijgen. Voeg dan de tomatenpuree toe, fijngesneden peterselie en selderij,- paprika, wijn, ca. 3 dl. heet water. Roer alles goed door. Leg het vlees er weer bij en laat dit in 2 uur zachtjes gaarstoven. Wel in die tussentijd de ge weekte pruimen met de bruine suiker in het week- water. Voeg ze bij het vlees en laat dit nog 10 minuten doorstoven. De amandeltjes erover en klaar! Opdienen met rijst of aardappels. Alternatieven: rode wijn inplaats van witte; ge droogde abrikozen of ap peltjes in plaats van prui men. Voor wie van scherp houdt: een Spaans pepertje mee laten stoven. Bel de telefonische recep- tendienst, voor iedere dag een ander recept: 070-26.23.11. Gortstraat 32-34, Middelburg, tel. 01180-12508 DONDERDAGAVOND - KOOPAVOND v

Krantenbank Zeeland

de Vlissinger | 1984 | | pagina 15