Terako feestprijzen van deze week
3
LW009 - mode
699r
8 V
599,-
1099,-
1799,-
1099/-
1499,-
1699,-
a
m q_
m 9
c/)
O 3
(O
CD
r
De toonzaal van
n
LI
a
1 TRAP OMHOOG
IN ONZE ZAAK
Tl
MANTELPAKKEN
BLOUSON-
ROKKEN
BLOUSES
PULLOVERS
CD
Je moet er een keer
geweest zijn!
LODEN MANTELS:
DE FAAM - DE VLISSINGER
Woensdag 17 oktober 1984
15 jaarwat koopt u daar nu voor
0)
Keukens Badkamers Tegels
Openhaarden Gaskachels Houtkachels
Nieuwe brochure:
Werken met behoud
van uitkering
WEEKENDRECEPT
Runderlappen uit
Spanje
en u vindt daar een FANTASTI
SCHE collectie (in maat 36 t/m
50) in:
nu alles binnen!
w.o. loden, veel Engelse twee
ds, grijs blauwe flanelpakken.
Ook veel sportieve
pakken (voor buiten!)
zuiver scheerwol - kwaliteiten in
pracht kleurstellingen en mo
dellen.
enorme collectie.
om te combineren in ALLE
modetinten (ronde hals - V-hals
- coll-truien) van Jaeger en
Mamut.
TE VEEL OM OP TE NOEMEN
l
Etna fornuis
degelijke uitvoe
ring, regelbare
thermostaat voor
de oven, prijs:
979,—
nu
Alle Philips
scheerapp. met
enorme kortingen
3-kops nu vanaf
Ignis 2-deur.s
koelkast
225 liter, 40 liter
diepvriesvak, 185
liter koeling, volaut.
ontdooiing, prijs:
979,—
nu
A.E.G. wascombi-
natie
type turnamat-5,
2900toeren-centri-
fuge, nu extra laag
geprijsd, prijs:
1579,
nu
nu
Panasonic video
frontlader, met
O.T.R. toets, 1 pro
gramma instellen
over 14 dgn,
Aristona KTV
51 cm
12 druktoetsen
voor het afstem
men van de zen
ders, prijs: 1579,-
nu
Grundig KTV
51 cm beeld, met
Teletekst, speciale
prijs van 2249,
nu
Luxor KTV 56 cm
99 kanalen, vol-
electronisch, voor
bereid voor Tele
tekst-, stereo- en
satellietontvangst,
prijs: 2199,—
nu
Terako en Terako Sport,
Kolveniershof 24,
01100-30452
Terako, Markt 15, Middelburg,
01180-28896
TERAKO, Badhuisstraat
Vlissingen, 01184-13746
15, Terako, Kanaalstraat 44,
Oost-Souburg, 01184-67621
Goes Zuidvlietstraat 75 telefoon 01100 12420
Openingsti|den toon/aal werkdagen 9 00 12 00 uur
13 00 17 00 uur
donderdagavond 19 00 21 00 uur
zaterdag 9 30 12 30
Al geruime tijd brengen
mensen met een sociale,
uitkering het werken met
behoud van die uitkering in
de praktijk. Langzamerhand
zien regering, vakbonden en
werkgeversorganisaties zich
genoodzaakt op dit ver
schijnsel te reageren en
standpunten erover in te ne
men, temeer daar het wer
ken met behoud van uitke
ringen in zijn verschillende
vormen een steeds grotere
vlucht begint te nemen.
Vooral onder jongeren bes
taat veel belangstelling voor
deze manier van deelname
aan hei arbeidsproces. Op
lokaal niveau komen aller
lei initiatieven van de
grond. Op dit ogenblik is
het onderwerp dan ook vo
lop in discussie, niet in de
laatste plaats bij de direct-
betrokkenen zelf. Bij de
discussie blijkt dat men
door de complexiteit van de
materie moeilijk zicht kan
krijgen op het verschijnsel
als geheel en dat men daar
door weer bepaalde vormen
van werken met behoud
van een uitkering niet van
elkaar kan onderscheiden.
In de brochure WERKEN
MET BEHOUD VAN
UITKERING worden de
achtergronden van het ver
schijnsel weergegeven en
worden de voorstellen van
overheidszijde alsmede de
reacties daarop van politie
ke en belangenorganisaties
geinventariseerd. Naast een
analyse van de voor- en na
delen van het werken met
behoud van uitkering wordt
een overzicht gegeven van
de vele verschillende vor
men- en waarin dit zich als
alternatief voor structurele
werkgelegenheid manifes
teert. Van de vormen van
werken met behoud van
uitkering worden ook enke
le praktijkvoorbeelden ge
geven.
WERKEN MET BEHOUD
VAN UITKERING ver
schijnt in de serie "Feiten
en Visies". Onder die titel
verzorgt de Slichting Bur
gerschapskunde een serie
brochures over actuele po
litieke onderwerpen.
De brochure is verkrijgbaar
bij de Stichting Burger
schapskunde, Postbus 349
in Leiden, 071-899272.
Runderlappen komen van
verschillende delen van het
rund en de braadtijden
kunnen variëren. Vraag
daarom uw slager advies.
Bijna altijd moet u het vlees
lang en langzaam laten
gaarstoven op een laag pitje
en in een pan met een dikke
bodem. U hebt er geen om
kijken naar. De runderlap is
een pittig stuk vlees, niet te
duur en u kunt het heel
goed 'naturel' bereiden,
desgewenst met kruiden als
peterselie, selderij, basili
cum, tijm, paprika, laurier
blad of jeneverbes.
U heeft nodig:
500 g. runderlappen, 1 lepel
olie, 1 lepel boter, 1 grote ui,
1 teentje knoflook, 1 blikje
tomatenpuree, takje selde
rij, takje peterselie, 1 dl.
witte wijn, zout, peper, pa
prika, mespunt kaneel, tijm,
laurier. 400 g. gedroogde
pruimen, lepeltje bruine
suiker, lepeltje geschaafde
amandelen.
Wrijf het vlees in met zout
en peper en bak het aan
weerskanten snel bruin in
het boter-olie-mengsel.
Neem het uit de pan en fruit
in de achtergebleven olie en
boter de gesnipperde ui en
knoflook. Strooi.de bloem
erop (goed glad roeren) en
laat dit even kleur krijgen.
Voeg dan de tomatenpuree
toe, fijngesneden peterselie
en selderij,- paprika, wijn,
ca. 3 dl. heet water. Roer
alles goed door. Leg het
vlees er weer bij en laat dit
in 2 uur zachtjes gaarstoven.
Wel in die tussentijd de ge
weekte pruimen met de
bruine suiker in het week-
water. Voeg ze bij het vlees
en laat dit nog 10 minuten
doorstoven. De amandeltjes
erover en klaar! Opdienen
met rijst of aardappels.
Alternatieven: rode wijn
inplaats van witte; ge
droogde abrikozen of ap
peltjes in plaats van prui
men. Voor wie van scherp
houdt: een Spaans pepertje
mee laten stoven.
Bel de telefonische recep-
tendienst, voor iedere dag
een ander recept:
070-26.23.11.
Gortstraat 32-34, Middelburg, tel. 01180-12508
DONDERDAGAVOND - KOOPAVOND
v