a a a a a a D O weerplaza mm RECEPT WEER 27 Lamsstoof met couscous -2° 6°^ -1° 0° E8 B5l 1E3 B5l k k k k Download de weer app Vandaag 7°^ Morgen Maandag 5^ Dinsdag Vandaag Morgen Woensdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Geregeld zon en fris PA,"JS w ^m WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 6 9 5 8 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Dinsdag WEER IN EUROPA O weerplaza zaterdag 6 maart 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 750 gr lamsbout zonder bot - 2 uien - 2 teentjes knoflook - Stuk verse gember (ongeveer 1 duim) - 1 groene jalapenopeper (met lijnzaad voor extra pittige variant) - 1 el zonnebloemolie - 1 tl kardemom - 1 tl kurkuma - 2 tl koriander - 3 tl garam masala - 70 gr tomatenpuree - 200 gr Griekse yoghurt - 400 ml groentebouillon - 2 kleine aubergines - 125 gr gedroogde abrikozen - 2 takjes koriander - 300 gr couscous - Snijd het lamsvlees in blokjes van 4 bij 4 cm. Snipper de ui, knoflook, gember zonder schil en jalapeno fijn. - Verhit in een braadpan 1 el olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de jalapeno en gember toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de kardemom, kurkuma, koriander, garam masala en tomatenpuree toe aan de pan en bak tot de geuren vrij komen. - Voeg het vlees toe aan de kruiden en bak bruin aan alle kanten. Roer de yoghurt door het vlees en laat dit 15 min. stoven op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergine en abrikozen in blokjes. - Giet de bouillon na het stoven over het vlees en laat het vlees in de bouillon 1 uur verder stoven. Voeg na 30 min. de aubergine en abrikozen toe en laat deze meestoven. Hak de koriander fijn en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous met verse koriander en de lamsstoof. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten 2 Neerslagkans 10% {3^ Neerslagkans 10% fëf Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 80% Zon: A 07:14 18:28 Maan: A 02:54 10:44 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 06 maart 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:58 01:26 01:50 00:55 02:16 02:16 07:01 07:26 07:55 07:05 08:45 08:45 cm -181 -191 -204 -133 -153 -139 206 227 242 151 174 158 uur 13:35 14:00 14:25 13:35 14:55 14:50 19:45 20:05 20:36 19:49 21:16 21:18 cm -190 -200 -212 -150 -168 -156 177 198 214 129 151 139 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van B er nebeek '@Weerplaza We hebben een fraai weekend voor de boeg. Er zijn flinke zonnige perioden, afgewisseld door enkele wolkenvelden en het blijft op een enkel buitje na droog. In de vroege ochtend zijn verspreid over het land wel enkele mistbanken mogelijk. In de nacht vriest het veelal licht, -1 tot -3 graden, overdag loopt de temperatuur op naar een graad of 6. Daarbij neemt de wind geleidelijk in kracht af. Maandag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft nog wel op de meeste plaatsen droog. Bij een zwakke wind wordt het 5 of 6 graden. Vanaf dinsdag neemt de wind flink toe, woensdag volgt ook van tijd tot tijd regen. De vorst in de nachten verdwijnt. DAGRECORD I Hoogst 17,8'C in 1989 Laagst-11,6°C in 1971 GEMIDDELD Minimum 1,9°C Maximum 9,1 °C PRAAQ ZURICH BOEDAP BELGRADO SOFIA ISTAN ATHENE' LUXEMBURG DEAU ALLÖRCA TUNIS M

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 27