a
a
a
a
a
a
D
O weerplaza
mm
RECEPT WEER 27
Lamsstoof
met couscous
-2°
6°^
-1°
0°
E8
B5l
1E3
B5l
k
k
k
k
Download
de weer app
Vandaag
7°^
Morgen
Maandag
5^
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Woensdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Geregeld zon en
fris
PA,"JS w ^m
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
6
9
5
8
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Dinsdag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
zaterdag 6 maart 2021
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 750 gr lamsbout zonder bot
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Stuk verse gember
(ongeveer 1 duim)
- 1 groene jalapenopeper (met
lijnzaad voor extra pittige
variant)
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl kardemom
- 1 tl kurkuma
- 2 tl koriander
- 3 tl garam masala
- 70 gr tomatenpuree
- 200 gr Griekse yoghurt
- 400 ml groentebouillon
- 2 kleine aubergines
- 125 gr gedroogde abrikozen
- 2 takjes koriander
- 300 gr couscous
- Snijd het lamsvlees in blokjes van
4 bij 4 cm. Snipper de ui, knoflook,
gember zonder schil en jalapeno
fijn.
- Verhit in een braadpan 1 el olie en
bak de knoflook en ui glazig. Voeg
de jalapeno en gember toe en bak
kort mee. Voeg vervolgens de
kardemom, kurkuma, koriander,
garam masala en tomatenpuree
toe aan de pan en bak tot de
geuren vrij komen.
- Voeg het vlees toe aan de kruiden
en bak bruin aan alle kanten. Roer
de yoghurt door het vlees en laat
dit 15 min. stoven op laag vuur.
Snijd ondertussen de aubergine
en abrikozen in blokjes.
- Giet de bouillon na het stoven
over het vlees en laat het vlees in
de bouillon 1 uur verder stoven.
Voeg na 30 min. de aubergine en
abrikozen toe en laat deze
meestoven.
Hak de koriander fijn en bereid de
couscous volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Serveer de
couscous met verse koriander en
de lamsstoof.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
2 Neerslagkans 10% {3^ Neerslagkans 10% fëf Neerslagkans 10% Neerslagkans 20%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 80%
Zon: A 07:14 18:28
Maan: A 02:54 10:44
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 06 maart
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
00:58
01:26
01:50
00:55
02:16
02:16
07:01
07:26
07:55
07:05
08:45
08:45
cm
-181
-191
-204
-133
-153
-139
206
227
242
151
174
158
uur
13:35
14:00
14:25
13:35
14:55
14:50
19:45
20:05
20:36
19:49
21:16
21:18
cm
-190
-200
-212
-150
-168
-156
177
198
214
129
151
139
VANDAAG
MORGEN
MAANDAG
DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wouter van B er nebeek
'@Weerplaza
We hebben een fraai weekend
voor de boeg. Er zijn flinke zonnige
perioden, afgewisseld door enkele
wolkenvelden en het blijft op een
enkel buitje na droog. In de vroege
ochtend zijn verspreid over het land
wel enkele mistbanken mogelijk.
In de nacht vriest het veelal licht,
-1 tot -3 graden, overdag loopt de
temperatuur op naar een graad of
6. Daarbij neemt de wind geleidelijk
in kracht af. Maandag neemt vanuit
het zuidwesten de bewolking
geleidelijk toe, maar het blijft nog wel
op de meeste plaatsen droog. Bij een
zwakke wind wordt het 5 of 6 graden.
Vanaf dinsdag neemt de wind flink
toe, woensdag volgt ook van tijd tot
tijd regen. De vorst in de nachten
verdwijnt.
DAGRECORD I Hoogst 17,8'C in 1989 Laagst-11,6°C in 1971
GEMIDDELD Minimum 1,9°C Maximum 9,1 °C
PRAAQ
ZURICH BOEDAP
BELGRADO
SOFIA ISTAN
ATHENE'
LUXEMBURG
DEAU
ALLÖRCA
TUNIS
M