MENEER MEVROUW HAMERSMA Papardelle met groenten en mozzarella „Misschien moeten we dan de ballotage voor Dorstman POR hier doen'', suggereerde de immer hulpvaardige mevrouw Hamersma. ,,Dan maak ik uit de groene Shortlist dat gerechtje van restaurant Toscanini waar we met Kama zouden zijn gaan eten als het virus niet...'' Ik begon te mijmeren over wat Dorstman POR zou mee nemen als plengoffer. Waar schijnlijk vinho verde die dan lekker tegen de doperwtjes en tomaatjes kon aanknapperen. Zelf had ik twee opties: een witte uit Campania, waar het gerecht als spaghetti alla posi- tano zijn oorsprong vindt. Of zou ik Van Amerongen verleiden tot een definitieve terugkeer naar het vaderland door 'm een witte te schenken van een zaak die alleen in Nederlandse wijnen doet? ,,Leg je je mobiel weg?'' vroeg mevrouw Hamersma tijdens ons proefeten- en drinken. ,,Even een foto aan Kama sturen'', antwoordde ik. Shortlist Amsterdam Online Wijngoed Thorn 2019, Auxerrois, Nederland. €13,50 (wit) bobwijn.nl Supermarkt (voor 4 personen) 500 g cherrytomaatjes 2 tenen knoflook, in plakjes 2 1 el extra vergine olijfolie 200 g doperwten (koelvers of diepvries) 400 g papardelle (tagliatelle mag ook) 1 bol buffelmozzarella y bosje basilicum iy el kappertjes Zet de oven op 200 gra den. Doe de tomaatjes in een ovenvaste schaal met de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en meng. Zet in de voorver warmde oven en rooster een minuut of 8 tot de velletjes van de tomaten beginnen te barsten. Schep halverwege een keer om. Kook ondertus sen de doperwten 5 minu ten in gezouten water. Giet af en spoel ze af on der koud, stromend water. Zet het water voor de pappardelle op: minstens 2 liter met flink wat zout. Snijd de mozzarella in stukjes en laat ze uitlek ken. Scheur de basilicum blaadjes in grove stukken. Kook de pappardelle, giet het water af en doe de pasta terug in de pan. Schep de geroosterde tomaatjes (met de olijf olie en knoflook), de dop erwten, kappertjes en wat zout door de warme pas ta. Voeg de mozzarella en de overgebleven olijfolie toe en schep om. Verdeel de pasta over de borden, en maal er verse zwarte peper overheen. Garneer met de basilicum. Shortlist Amsterdam Famke en Floor van Praag, €32 Supermarkt Fantini 2019, Greco Fiano, Basilicata, Italië. €7,99 (wit) Albert Heijn Speciaalzaak Quinta de Simaens 2019, Vinho verde, Portugal. €9,95 (wit) Wijnkring ZATERDAG 6 MAART 2021 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 117