u LU u u U 0 Ef s; 165° 10° IHI 158 851 158 k k k k 20 RECEPT WEER Vispan met schelvis en prei TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Dinsdag Zondag Vandaag Morgen Wisselvalligheid troef Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 4 6 5 9 9 WEER IN EUROPA SUBSIDIE VLOERISOLATIE 40% HOGER Vraag kosteloos inspectie aan tonzon.nl/vloerisolatie Voor de warmste vloer en de hoogste besparing 20° 8° E 18° 12° Vandaag Morgen Zondag Maandag vrijdag 6 september 2019 PC voor 2 personen Bereiding: 25 minuten en 15-20 minuten wachttijd - 1 bos bospenen - 3 slanke preien - 30 g roomboter - 2 el mosterdzaad - zout en peper - 1 citroen - 200 ml droge witte wijn - 200 ml droge vermout - 300 ml visfond - 450 ml slagroom - 600 g schelvisfilet - 1 bos dragon - 4 harde bollen/broodjes voor erbij Extra nodig - vijzel - bakpapier (eventueel) De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry - Schil de bospenen en snijd in gelijke stukken. Was en snijd het witte deel van de preien in stukken van circa 5 centi meter. - Verhit de boter in een braad pan en bak de preien en bospenen. - Maal het mosterdzaad grof in de vijzel en voeg toe aan de pan, bak kort mee. Breng op smaak met zout. - Snijd de schil van de citroen in dunne reepjes, zet apart. Knijp de citroen uit boven de pan. - Blus af met de wijn en vermout, breng op smaak met zout en peper en laat tot de helft inkoken. - Voeg de visfond toe aan de pan en kook in tot twee derde. Voeg de slagroom toe en laat nog iets inkoken. Snijd de schelvis in stukken. Voeg de schelvis toe in de pan. Pers het sap van een halve citroen erboven uit. Doe het deksel erop, draai het vuur uit en laat in 4 mi nuten de vis gaarstoven. Snijd de dragon fijn. Roer de helft door het vispannetje, samen met de helft van de citroenschil. Schep de vis met de prei en saus in diepe borden, garneer met de rest van de citroenschil en de dragon. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood erbij. üf Neerslagkans 90% {4^ Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% @T Neerslagkans 50% E3T Neerslagkans 30% DAGRECORD Hoogst 28,213 in 1958 I Laagst 3,8°C in 1993 GEMIDDELD Minimum 10,613 I Maximum 20,313 Raymond Klaassen @Weerplaza De komende dagen blijft het weerbeeld aan de wisselvallige kant. Vandaag start de dag op veel plaatsen wel aardig. Er zijn zonnige perioden en op de meeste plaatsen is het droog. Alleen in het noorden valt nog een enkele bui. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot krachtig. Het wordt 17 tot 21 graden. In de loop van de dag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en later gaat het regenen. In de avond trekt de regen langzaam verder over het land. In Limburg blijft het waarschijnlijk tot aan de nacht droog. Het weekend verloopt wisselvallig met felle opklaringen en lokaal pittige buien. De wind is noordwest en meest matig. Het wordt niet veel warmer dan 17 graden. Zon: A 06:57 20:17 Maan: A 15:48 --:-- Volgende maanfase: Eerste kwartier - 06 september 10 mm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 01:05 -206 14:07 -155 Terneuzen 01:31 -219 02:15 -198 Hansweert 02:42 -211 14:56 -179 Roompot buiten 14:04 -113 Yerseke 03:10 -166 15:26 -136 Krammersluizen West 03:05 -150 15:25 -123 Hoogwater Vlissingen 07:55 201 20:19 197 Terneuzen 08:15 222 20:44 218 Hansweert 08:49 239 21:12 236 Roompot buiten 07:59 150 20:25 149 Yerseke 09:33 179 21:55 178 Krammersluizen West 09:45 163 21:55 164 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Rotterdam Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda 16° 12° IDEAUJ BELGRADO -SOFIA •TIRANA VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48