u
LU
u
u
U
0
Ef
s;
165°
10°
IHI
158
851
158
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
Vispan met
schelvis en prei
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Wisselvalligheid
troef
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
iplaza
4
6
5
9
9
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE VLOERISOLATIE
40% HOGER
Vraag kosteloos inspectie aan
tonzon.nl/vloerisolatie
Voor de warmste vloer
en de hoogste besparing
20°
8° E
18°
12°
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
vrijdag 6 september 2019
PC
voor 2 personen
Bereiding: 25 minuten en
15-20 minuten wachttijd
- 1 bos bospenen
- 3 slanke preien
- 30 g roomboter
- 2 el mosterdzaad
- zout en peper
- 1 citroen
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml droge vermout
- 300 ml visfond
- 450 ml slagroom
- 600 g schelvisfilet
- 1 bos dragon
- 4 harde bollen/broodjes
voor erbij
Extra nodig
- vijzel
- bakpapier (eventueel)
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chefs Job Perry
- Schil de bospenen en snijd in
gelijke stukken. Was en snijd
het witte deel van de preien
in stukken van circa 5 centi
meter.
- Verhit de boter in een braad
pan en bak de preien en
bospenen.
- Maal het mosterdzaad grof
in de vijzel en voeg toe aan
de pan, bak kort mee. Breng
op smaak met zout.
- Snijd de schil van de citroen
in dunne reepjes, zet apart.
Knijp de citroen uit boven de
pan.
- Blus af met de wijn en
vermout, breng op smaak
met zout en peper en laat tot
de helft inkoken.
- Voeg de visfond toe aan de
pan en kook in tot twee
derde.
Voeg de slagroom toe en
laat nog iets inkoken.
Snijd de schelvis in stukken.
Voeg de schelvis toe in de
pan. Pers het sap van een
halve citroen erboven uit.
Doe het deksel erop, draai
het vuur uit en laat in 4 mi
nuten de vis gaarstoven.
Snijd de dragon fijn. Roer de
helft door het vispannetje,
samen met de helft van de
citroenschil. Schep de vis
met de prei en saus in diepe
borden, garneer met de rest
van de citroenschil en de
dragon. Breng op smaak met
peper en zout.
Serveer met het brood erbij.
üf Neerslagkans 90% {4^ Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50% @T Neerslagkans 50% E3T Neerslagkans 30%
DAGRECORD Hoogst 28,213 in 1958 I Laagst 3,8°C in 1993
GEMIDDELD Minimum 10,613 I Maximum 20,313
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De komende dagen blijft het
weerbeeld aan de wisselvallige
kant. Vandaag start de dag op veel
plaatsen wel aardig. Er zijn zonnige
perioden en op de meeste plaatsen
is het droog. Alleen in het noorden
valt nog een enkele bui. De wind waait
uit het zuidwesten en is matig tot
krachtig. Het wordt 17 tot 21 graden.
In de loop van de dag neemt vanuit
het noordwesten de bewolking toe
en later gaat het regenen. In de avond
trekt de regen langzaam verder
over het land. In Limburg blijft het
waarschijnlijk tot aan de nacht droog.
Het weekend verloopt wisselvallig
met felle opklaringen en lokaal pittige
buien. De wind is noordwest en meest
matig. Het wordt niet veel warmer dan
17 graden.
Zon: A 06:57 20:17
Maan: A 15:48 --:--
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 06 september
10 mm
Vandaag
4 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
01:05
-206
14:07
-155
Terneuzen
01:31
-219
02:15
-198
Hansweert
02:42
-211
14:56
-179
Roompot buiten
14:04
-113
Yerseke
03:10
-166
15:26
-136
Krammersluizen West
03:05
-150
15:25
-123
Hoogwater
Vlissingen
07:55
201
20:19
197
Terneuzen
08:15
222
20:44
218
Hansweert
08:49
239
21:12
236
Roompot buiten
07:59
150
20:25
149
Yerseke
09:33
179
21:55
178
Krammersluizen West
09:45
163
21:55
164
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Kijk voor
een video
bij dit
recept en
meer inspiratie op
onze website in de
sectie Koken Eten
Rotterdam
Eindhoven
Antwerpen
Breda
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
16°
12°
IDEAUJ
BELGRADO
-SOFIA
•TIRANA
VLOERISOLATIE