I
16 WEE
exploitanten
gingen nat in wat
ooit restaurant
De Stadsschuur in
Goes was, maar
tapasbar
Segundo lijkt
de sleutel te
hebben
gevonden.
ETEN TAPASBAR SEGUNDO, GOES
Moeten we tapas nog uitleggen? Het is de ver
zamelnaam voor Spaanse aperitiefhapjes. In
Spanje krijg je ze als eetlustopwekkend ge
rechtje bij je bier, borrel of glas wijn. Neder
landse tapasrestaurants serveren vaak een
keur aan tapas die samen een copieus maal
vormen. Bij Segundo heb je dat zeifin de
hand. Je kunt losse tapas bestellen of kiezen
voor de all-you-can-eat-formule, waarbij des
serts niet zijn inbegrepen. Voor 26,75 euro kun
je onbeperkt de keukenbrigade aan het werk
zetten. Met 83 tapas - van soep, vis, vlees tot
groenten - is de keuze zeer royaal. Segundo
speelt wel een beetje vals, want een aantal
hapjes is van Italiaanse origine. Vitello ton-
nato of penne rigate bijvoorbeeld.
Allereerst verschijnt er een plank met lekker
brood en kruidensmeersels op tafel. De een
met uitbundig knoflook. Daarna moeten we
de administratie op orde brengen. In Seguno
staat standaard een uit de kluiten gewassen
wasknijper op tafel. Daarin moet je je bestel
bon vastklemmen. Op de bon dient de gast
het tafelnummer, de nummers van de geselec
teerde tapas en hoeveel stuks hij daarvan
blieft, te noteren. De serveerster levert de
bonnetjes in de keuken af. Met een bomvolle
zaak denk je dat dat vroeg of laat in de soep
loopt, maar Segundo heeft de organisatie op
orde. We krijgen wat we bestellen en steeds
mooi op tijd.
Als voorgerecht trappen we af met vissoep.
Het glaasje zit boordevol wilde zalm, de ge
bonden bouillon is rond en intens, met een
fijn pepertje na. Segundo brengt me in de ze
vende hemel met een huwelijk van cabrales
en zachte dadels. Cabrales is een blauwgea-
derde schimmelkaas die rijpt in grotten in het
Noord-Spaanse Picos de Europa-gebergte. Hij
heeft een rokerige volle smaak, die milder is
dan roquefort. Samen met een dadel is dat een
paradijs voor je papillen. Over de koolsla met
paprika, kidneybeans, chorizo en rucola zijn
egundo? De naam is volstrekt
logisch. Het is het tweede (se
gundo) restaurant van Carola
Speksnijder. In Zierikzee drijft
ze al langer een tapasbar: 't
Schuitje aan de
Schuithaven. Vorig jaar waagde ze de sprong
naar Goes. Dapper, want er rustte weinig ze
gen op het verscholen horecapand aan het
Schuttershof. Twee 'voorgangers' beten zich er
de tanden op stuk.
Dat lijkt dit keer niet het geval. Op zomaar
een dinsdagavond zit het tjokvol bij tapasbar
Segundo. En dat is eigenlijk de hele week zo,
zegt eigenaresse Carola. De tapasformule slaat
dus enorm aan. Bueno! Het warme interieur
met comfortabel meubilair lijkt niet veel ver
anderd na ons laatste bezoek aan wat toen
nog De Nieuwe Stadsschuur heette. Hé, zijn
dat niet dezelfde Japanse lampen aan het pla
fond?
MENU
WAAR
Smm
REKENING
zaterdag 5 augustus 2017
Zoveel tapas als je maar eten
Kok John de Vrieze met een blad tapas. foto'sjohan van der heijden
Hoe is het menu?
Hoe smaken ze?
Gewokte mosselen.
Al tWGG Frank Balkenende
De menukaart van
Segundo is met
92 gerechten in
clusief desserts
zeer uitgebreid,
met zowel in vis,
vlees en groenten
ruime keuze.
De prijs van de
tapas loopt op van
2,35 euro (geroos
terd brood met
kruidenboter en
knoflook) tot 5,25
euro (Siciliaans vis-
potje). De lunch-
kaart biedt naast
maaltijdsalades
ook planken met
diverse tapas voor
twee personen
(vanaf 24,50). Se
gundo heeft tevens
een kindermenu.
Schuttershof 32
5 bruiswater
11,50
1 glas witte wijn
3,90
2 all you can eat-menu
53,50
1 tiramisu
4,50
1 panna cotta
3,90
TOTAAL:
77,30
Sarah Roks serveert.