I 16 WEE exploitanten gingen nat in wat ooit restaurant De Stadsschuur in Goes was, maar tapasbar Segundo lijkt de sleutel te hebben gevonden. ETEN TAPASBAR SEGUNDO, GOES Moeten we tapas nog uitleggen? Het is de ver zamelnaam voor Spaanse aperitiefhapjes. In Spanje krijg je ze als eetlustopwekkend ge rechtje bij je bier, borrel of glas wijn. Neder landse tapasrestaurants serveren vaak een keur aan tapas die samen een copieus maal vormen. Bij Segundo heb je dat zeifin de hand. Je kunt losse tapas bestellen of kiezen voor de all-you-can-eat-formule, waarbij des serts niet zijn inbegrepen. Voor 26,75 euro kun je onbeperkt de keukenbrigade aan het werk zetten. Met 83 tapas - van soep, vis, vlees tot groenten - is de keuze zeer royaal. Segundo speelt wel een beetje vals, want een aantal hapjes is van Italiaanse origine. Vitello ton- nato of penne rigate bijvoorbeeld. Allereerst verschijnt er een plank met lekker brood en kruidensmeersels op tafel. De een met uitbundig knoflook. Daarna moeten we de administratie op orde brengen. In Seguno staat standaard een uit de kluiten gewassen wasknijper op tafel. Daarin moet je je bestel bon vastklemmen. Op de bon dient de gast het tafelnummer, de nummers van de geselec teerde tapas en hoeveel stuks hij daarvan blieft, te noteren. De serveerster levert de bonnetjes in de keuken af. Met een bomvolle zaak denk je dat dat vroeg of laat in de soep loopt, maar Segundo heeft de organisatie op orde. We krijgen wat we bestellen en steeds mooi op tijd. Als voorgerecht trappen we af met vissoep. Het glaasje zit boordevol wilde zalm, de ge bonden bouillon is rond en intens, met een fijn pepertje na. Segundo brengt me in de ze vende hemel met een huwelijk van cabrales en zachte dadels. Cabrales is een blauwgea- derde schimmelkaas die rijpt in grotten in het Noord-Spaanse Picos de Europa-gebergte. Hij heeft een rokerige volle smaak, die milder is dan roquefort. Samen met een dadel is dat een paradijs voor je papillen. Over de koolsla met paprika, kidneybeans, chorizo en rucola zijn egundo? De naam is volstrekt logisch. Het is het tweede (se gundo) restaurant van Carola Speksnijder. In Zierikzee drijft ze al langer een tapasbar: 't Schuitje aan de Schuithaven. Vorig jaar waagde ze de sprong naar Goes. Dapper, want er rustte weinig ze gen op het verscholen horecapand aan het Schuttershof. Twee 'voorgangers' beten zich er de tanden op stuk. Dat lijkt dit keer niet het geval. Op zomaar een dinsdagavond zit het tjokvol bij tapasbar Segundo. En dat is eigenlijk de hele week zo, zegt eigenaresse Carola. De tapasformule slaat dus enorm aan. Bueno! Het warme interieur met comfortabel meubilair lijkt niet veel ver anderd na ons laatste bezoek aan wat toen nog De Nieuwe Stadsschuur heette. Hé, zijn dat niet dezelfde Japanse lampen aan het pla fond? MENU WAAR Smm REKENING zaterdag 5 augustus 2017 Zoveel tapas als je maar eten Kok John de Vrieze met een blad tapas. foto'sjohan van der heijden Hoe is het menu? Hoe smaken ze? Gewokte mosselen. Al tWGG Frank Balkenende De menukaart van Segundo is met 92 gerechten in clusief desserts zeer uitgebreid, met zowel in vis, vlees en groenten ruime keuze. De prijs van de tapas loopt op van 2,35 euro (geroos terd brood met kruidenboter en knoflook) tot 5,25 euro (Siciliaans vis- potje). De lunch- kaart biedt naast maaltijdsalades ook planken met diverse tapas voor twee personen (vanaf 24,50). Se gundo heeft tevens een kindermenu. Schuttershof 32 5 bruiswater 11,50 1 glas witte wijn 3,90 2 all you can eat-menu 53,50 1 tiramisu 4,50 1 panna cotta 3,90 TOTAAL: 77,30 Sarah Roks serveert.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52