Veldsla met mango umiih ivi i 1 8 Gezocht! Koot Bie Helpt u mij aan een Bescheurkalender? Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Snijd de mango en kom kommer in gelijke blokjes. Snijd de peper in dunne ringen. Maak een dressing van de sojasaus, het water, limoensap en de limoenrasp. Bak de langoustines om en om in 1-2 minuten per kant en kruid ze met peper en zout. Bouw de salade op door te beginnen met de veldsla. Plaats daarop de mango, komkommer en langous tines. Maak af met de pinda's en sojadressing. Ingrediënten KOMENDE DAGEN Zaterdag GEHOORD... IN DE VOORKAMER 088-0130221 088-0130221 088-0130204 Maandag DRIE VRAGEN Wekker zit vast vrijdag 23 juni 2017 PC Heeft iemand nog gave, complete Bescheurkalen ders van 1973 t/m 1976, of singles van Van Kooten de Bie? U maakt daar een verzamelaar heel blij mee. Aad Haak. aadhaak@xs4all.nl Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-for- maat) naar lezershelpenle- zers@pzc.nl Kleinzoon Pim van 8 zoekt een kleine surfplank waar mee hij wil peddelen. Wie, nabij Maarssen, kan Pim ge lukkig maken? Jan van Scherpenzeel, 06 26818420, j.b.van.scherpenzeel@ziggo.nl Heeft iemand interesse in een stuk of twintig speculaas planken? Af te halen in Rot terdam. A. van Mastbergen, 010 4191059. Ik ben vrijwilliger-taalcoach bij Vluchtelingenhulp in Waal wijk. Kan iemand mij helpen aan kinder- of prententaal- boeken die niet meer gebruikt worden? Kosten worden ui teraard vergoed. Albert van Esch, dinason@hotmail.com Wie kan mij helpen aan zakjes waterbeits (holzbeizen), kleur 115 (tiefschwarz), van Zwei- horn? Jan Borsje, borsje.jw@gmail.com Op 22 augustus houden de oud-leerlingen van de Kra- lingse Werk Gemeenschap een reünie. Wij zoeken nog Beppie van Es, Jeanette Ouweleen, Cora Kleikamp, Ingrid en Astrid van Veen en Lenie Lokker. Ben Treure, 010 4525674, ben.treure@gmail.com Ik zoek Topie Rost. Na de oor log is zij opgevangen in Maas land bij M. van Woerden. Zij kwam uit de Bonairestraat te Amsterdam. Joke van Woerden, 06 11424754. De hele serie van Bob Evers, in pocketvorm, uit de jaren 60/70 is voor de liefhebber gratis af te halen in Drieber gen. Wij kan ik hier blij mee maken? Peter van der Wolf wolfworld.nl@gmail.com Dit recept komt uit het (h)eer- lijke nieuwe kookboek Groente van sterrenchef Niven Kunz. Het restaurant van Niven Kunz (Niven in Rijswijk) is al driejaar op rij uitgeroepen tot beste groente restaurant van Nederland. Niven hanteert het principe van 80 pro cent groente en 20 procent vlees of vis op het bord. MAALTIJDSALADE VOOR 4 PERSONEN BEREIDEN: 20 MINUTEN Sticky toffee pudding pas na enige aarze ling, maar ze stimu leerden elkaar om toch naar boven te gaan. Opa is overleden. Hij is thuis opge baard op de boven verdieping in een bed. Hij ligt er prachtig bij. Alle kleinkinderen (elf in totaal) zijn hem gedag gaan zeggen. Sommigen Na een paar jaar komt een van de kleinkinderen loge ren bij oma. Hij komt op de boven verdieping en kijkt even in de voorka mer. „Oma, hier lag opa toch toen hij dood was?" infor meert hij. „Ja, hier lag opa", bevestigt oma. De kleine jongen denkt laat het even op zich inwerken en zegt dan: „Waarom heb je hem eigenlijk weg gedaan?" - Truus Nuhn Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl In Zuid-Korea is er als gevolg van de vogelgriep nog steeds een flink tekort aan eieren. Er moesten zó veel kippen worden ge ruimd dat er bijna geen ei meer te krij gen is. Uit Thailand worden daarom extra eieren geïm porteerd, maar die moeten wel eerst door een strenge douanecontrole. Dertien jaar geleden wilde de Amerikaan Jerry Lynn een gaatje boren in de muur. Hij liet een wekker aan een touwtje door een lucht- schacht vallen, zodat hij kon horen waar het gaatje moest komen. j En toen? „De wekker viel tussen de twee muren en gaat sindsdien elke dag af om tien voor zeven 's avonds." 2 Wat irritant! „Nee hoor, Jerry en zijn vrouw Sylvia zijn er helemaal aan ge wend. Mensen die op bezoek komen, schrikken vaak wel even." 3 Goede batterijen? „Ja, die zijn van uitstekende kwaliteit, zo blijkt. Het merk weet Jerry niet meer. Hij had de wekker al een tijdje toen hij hem liet vallen." GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan con tact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 0139910 van maandag t/m vrij dag van 8.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-13.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw melding doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Viissingen Postbus 5046 4380 KA Viissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@persgroep.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst Heef t u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 -1 mango - 500 gram komkommer -14 rode peper - 4 eetlepels sojasaus - 4 eetlepels water - 4 eetlepels limoensap - geraspte schil van 1 limoen -12 langoustines - 3 eetlepels zonne bloemolie - 300 gram veldsla -120 gram gezouten pinda's Pasta van Padre Pasquale FOTO CDS PITTSBURG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 48