UIT 35
CLAFOUTIS (MET KERSEN)
Duidelijkheid,
tot op de komma
www.pzc.nl/uit
a
Restaurant- \m
Beachdub
"Meer"
NOTARISPRAKTIJK
VAN DONGEN
DONDERDAG 26 JUNI 2014
Benodigdheden, dessert voor 4 a 5
personen:
100 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 dl melk
2 eieren
500 gram rijpe kersen met pit
mespunt zout
30 gram roomboter
poedersuiker
Bereidingswijze: verhit oven voor op
200 graden (heteluchtstand). Ver
meng bloem, vanillesuiker, suiker (be
waar 1 eetlepel), zout, losgeklopte ei
eren en melk in hoge mengkom. Was
kersen, verwijder steeltjes, en laat uit
lekken in vergiet.
Kwast ondiepe ovenschaal (liefst met
ribbelrandje) rijkelijk in met boter,
roer de rest van boter door beslag.
Strooi 1 eetlepel kristalsuiker erin,
wals rond zodat alle boter met suiker
bedekt is. Verdeel kersen over bo
dem en schenk beslag erover. Leg bo
venop wat flinters roomboter.
Plaats in midden van oven, breng tem
peratuur terug tot 175 graden en bak
in 40 tot 45 minuten goudbruin.
Bruint hij te snel, dek dan laatste 10
minuten af met aluminiumfolie of
bakpapier. Bestrooi met poedersui
ker en serveer lauwwarm als dessert,
eventueel met slagroom of zoals ze
dat in Frankrijk doen, met crème
fraïche.
Tip! Hou je niet van pitten in je
mond? Verwijder ze dan met een ker-
senontpitter en bestrooi de boven
kant met amandelschaafsel, voordat
de clafoutis de oven in gaat.
foto Thinkstock
Dam 37, Middelburg 0118 629155
www.notaris-vandongen.nl
Waar voorheen Vrouwe in de Pol
der zat, is nu restaurant Meer neer
gestreken. foto's Mechteld Jansen
Vrouwenpolder
Robin de Visser, uitbater van Meer.