in Cadzand-Bad uit15 Beoordeling DE LEEUW donderdag 27 mei 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Over alles is nagedacht. Ook de kin derhoek, waar mooie speeltoestellen en speelgoed staan. Conclusie: Pure C gedijt op perfectio nisme en topkwaliteit. Die combinatie spreekt voor zich. Waar zal ik begin nen? Bij de kom kommermousse die haar van origi ne wat laffe smaak totaal doet vergeten door de combinatie met een krokante, pittige sten gel? Of bij de amuse, een frisse kikkererwtenmousse, die de tong streelt? Nee, bij Pure C in Cadzand-Bad gaat het niet om één gerecht of één moment. Uit eten gaan bij 'de jongere broer' van sterren kok Sergio Herman is een bele venis: van begin tot eind. We komen via de strandzijde aan bij het Strandhotel in Cadzand- Bad, waarin Pure C sinds een paar maanden huist. Het exterieur van het Strandhotel is weinig veelbelo vend, een gedateerde jarenzeven- tig stijl en we slikken net de woor den 'foeilelijk' in. Op het moment dat je via het be schutte terras met loungebanken, stoere houten tafels en grillig vormgegeven meubels door de schuifdeuren het restaurant bin nenstapt, weet je dat je in goede handen bent. Een gevoel van 'laat maar gebeuren' overvalt je. Daaraan draagt ook Maarten een steentje bij, die vakmanschap met warmte en humor combineert. We bestellen het menu dat bij ons gevoel past; 'beleven, genieten en proeven' (48 euro) en een bob wijnarrangement ('halve' glazen wijn, die bij het gerecht passen, 15 euro per persoon). We beginnen met humus en een hapje uit de zee met langwerpige- crackers. We worden stil van de combinatie. We worden naar een lange stamta fel gebracht, die uit een 'plank uit een stuk' van een dikke boom be staat. Daar vervolgen we met een variatie van bietjes, radijsjes en een vlierbloesemcrème. De mooi opgemaakte schotel doet denken aan de nouvelle cuisine. Verfijnd en bescheiden. Daarna wordt een komkommer mousse opgediend en een zwaard- Oostpolderweg 7 4413 NN Krabbendijke Tel. 0113-502040 Fax 0113-502793 info@deleeuwreklamekleding www.deleeuwreklamekleding.nl Maarten, Syrco, Loes en Huybrecht: koken en bedienen volgens de leer van Sergio Herman (vlnr). foto's Loes de Jong Over alles is nagedacht bij Pure C. te steriel - maar is voor ons de per fecte keuze. De een na laatste gang bestaat uit lam, op drie manieren bereid, een ribje, een lamspotje (een soort taji ne) en een lamsgehaktbal smelten op de tong. Ten slotte krijgen we de keuze uit een kaasplank of toetje van onder andere chocolademousse. Ik kies voor de kaasplank met een aantal kazen van de regio. De hand van Sergio Herman (van drie Michelinsterren voor restau rant Oud Sluis in Sluis) is alom voelbaar en aanwezig. Pure C is misschien wel een soort kweekvij ver van talenten, waar Sergio's keu ken wordt ontwikkeld. Op de web site van Oud Sluis staat: 'Nooit zal de evolutie van de keuken stop pen: elke dag zijn we bezig met het verder perfectioneren van wat wij de dag daarvoor realiseerden'. Syrco is de eindverantwoordelijke kok in Pure C. Hij heeft al in diver se keukens in Europa gekookt en is pas 25 jaar. Hij wilde alleen maar terugkomen naar Nederland als hij bij Sergio kon koken. Neder land mag blij zijn met Pure C. Strandhotel Cadzand Bar Resto Pure C. Boulevard de Wielingen 49, Cadzand-Bad. tel: 0117 392110, fax 0117 391535, e-mail: info@strandhotel.eu www.strandhotel.eu www.pure-c.nl ne twist'. Rauwe, fijngeraspte, wit te asperges en gekookte asperges liggen op een bedje van tomaat en paprika en krijgen frisheid door toevoeging van een geraspte Gran ny Smith. Het tempo is prettig. Alles is in harmonie met elkaar. De lounge- muziek is niet storend op de ach tergrond aanwezig, het licht schijnt verzacht via lichtkoepels naar binnen en het uitzicht op duin en zee blijft boeiend. Met veel hout, afgewisseld met een wand van leisteen en glas, heeft het restaurant een moderne, maar tegelijkertijd warme uitstra ling. De witte hoofdkleur brengt vast niet iedereen in vervoering - visrolletje met galapenosmopje. De eindverantwoordelijke van de keuken is een kanjer. Hij weet door de combinatie van gerechten en ingrediënten het beste uit een smaak naar boven te halen. Bij el ke gang wordt een heerlijk bolletje donkerbrood geserveerd, met schijfjes zachte, zilte boter. We gaan door met een bisque. In een kom worden een soft shell crab (gefrituurd in een tempurabe- slagje) en een torentje van opper doezen geserveerd. De serveerster schenkt er een bis que overheen. Nooit eerder proef de ik zo'n lekkere bisque. Een aspergeschotel krijgt het predi kaat 'traditioneel met een moder- Leverancier van: Horeca- en kokskleding Herenoverhemden Colberts/blazers/gilets/kostuums Sjaals/stropdassen Pantalons/rokken Polo's/(polo)sweaters/t-shirts Damesblouses Fleecevesten en -truien REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V. Kreeftenfestival 1 t/m 5 juni Restaurant De Eetkamer IVagenaarstraat 13-15 Middelburg 0118-635676 www.cetkamermiddclburg.nl Net iets meer!

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 59