in Cadzand-Bad
uit15
Beoordeling
DE LEEUW
donderdag 27 mei 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken:
Over alles is nagedacht. Ook de kin
derhoek, waar mooie speeltoestellen
en speelgoed staan.
Conclusie: Pure C gedijt op perfectio
nisme en topkwaliteit. Die combinatie
spreekt voor zich.
Waar zal ik begin
nen? Bij de kom
kommermousse
die haar van origi
ne wat laffe smaak totaal doet
vergeten door de combinatie
met een krokante, pittige sten
gel? Of bij de amuse, een frisse
kikkererwtenmousse, die de
tong streelt?
Nee, bij Pure C in Cadzand-Bad
gaat het niet om één gerecht of
één moment. Uit eten gaan bij
'de jongere broer' van sterren
kok Sergio Herman is een bele
venis: van begin tot eind.
We komen via de strandzijde aan
bij het Strandhotel in Cadzand-
Bad, waarin Pure C sinds een paar
maanden huist. Het exterieur van
het Strandhotel is weinig veelbelo
vend, een gedateerde jarenzeven-
tig stijl en we slikken net de woor
den 'foeilelijk' in.
Op het moment dat je via het be
schutte terras met loungebanken,
stoere houten tafels en grillig
vormgegeven meubels door de
schuifdeuren het restaurant bin
nenstapt, weet je dat je in goede
handen bent. Een gevoel van 'laat
maar gebeuren' overvalt je.
Daaraan draagt ook Maarten een
steentje bij, die vakmanschap met
warmte en humor combineert.
We bestellen het menu dat bij ons
gevoel past; 'beleven, genieten en
proeven' (48 euro) en een bob
wijnarrangement ('halve' glazen
wijn, die bij het gerecht passen, 15
euro per persoon).
We beginnen met humus en een
hapje uit de zee met langwerpige-
crackers. We worden stil van de
combinatie.
We worden naar een lange stamta
fel gebracht, die uit een 'plank uit
een stuk' van een dikke boom be
staat. Daar vervolgen we met een
variatie van bietjes, radijsjes en
een vlierbloesemcrème. De mooi
opgemaakte schotel doet denken
aan de nouvelle cuisine. Verfijnd
en bescheiden.
Daarna wordt een komkommer
mousse opgediend en een zwaard-
Oostpolderweg 7 4413 NN Krabbendijke
Tel. 0113-502040 Fax 0113-502793 info@deleeuwreklamekleding
www.deleeuwreklamekleding.nl
Maarten, Syrco, Loes en Huybrecht: koken en bedienen volgens
de leer van Sergio Herman (vlnr). foto's Loes de Jong
Over alles is nagedacht bij Pure C.
te steriel - maar is voor ons de per
fecte keuze.
De een na laatste gang bestaat uit
lam, op drie manieren bereid, een
ribje, een lamspotje (een soort taji
ne) en een lamsgehaktbal smelten
op de tong.
Ten slotte krijgen we de keuze uit
een kaasplank of toetje van onder
andere chocolademousse. Ik kies
voor de kaasplank met een aantal
kazen van de regio.
De hand van Sergio Herman (van
drie Michelinsterren voor restau
rant Oud Sluis in Sluis) is alom
voelbaar en aanwezig. Pure C is
misschien wel een soort kweekvij
ver van talenten, waar Sergio's keu
ken wordt ontwikkeld. Op de web
site van Oud Sluis staat: 'Nooit zal
de evolutie van de keuken stop
pen: elke dag zijn we bezig met
het verder perfectioneren van wat
wij de dag daarvoor realiseerden'.
Syrco is de eindverantwoordelijke
kok in Pure C. Hij heeft al in diver
se keukens in Europa gekookt en
is pas 25 jaar. Hij wilde alleen
maar terugkomen naar Nederland
als hij bij Sergio kon koken. Neder
land mag blij zijn met Pure C.
Strandhotel Cadzand Bar Resto Pure
C. Boulevard de Wielingen 49,
Cadzand-Bad. tel: 0117 392110, fax
0117 391535, e-mail:
info@strandhotel.eu
www.strandhotel.eu www.pure-c.nl
ne twist'. Rauwe, fijngeraspte, wit
te asperges en gekookte asperges
liggen op een bedje van tomaat en
paprika en krijgen frisheid door
toevoeging van een geraspte Gran
ny Smith.
Het tempo is prettig. Alles is in
harmonie met elkaar. De lounge-
muziek is niet storend op de ach
tergrond aanwezig, het licht
schijnt verzacht via lichtkoepels
naar binnen en het uitzicht op
duin en zee blijft boeiend.
Met veel hout, afgewisseld met
een wand van leisteen en glas,
heeft het restaurant een moderne,
maar tegelijkertijd warme uitstra
ling. De witte hoofdkleur brengt
vast niet iedereen in vervoering -
visrolletje met galapenosmopje.
De eindverantwoordelijke van de
keuken is een kanjer. Hij weet
door de combinatie van gerechten
en ingrediënten het beste uit een
smaak naar boven te halen. Bij el
ke gang wordt een heerlijk bolletje
donkerbrood geserveerd, met
schijfjes zachte, zilte boter.
We gaan door met een bisque. In
een kom worden een soft shell
crab (gefrituurd in een tempurabe-
slagje) en een torentje van opper
doezen geserveerd.
De serveerster schenkt er een bis
que overheen. Nooit eerder proef
de ik zo'n lekkere bisque.
Een aspergeschotel krijgt het predi
kaat 'traditioneel met een moder-
Leverancier van:
Horeca- en kokskleding Herenoverhemden
Colberts/blazers/gilets/kostuums Sjaals/stropdassen
Pantalons/rokken Polo's/(polo)sweaters/t-shirts
Damesblouses Fleecevesten en -truien
REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V.
Kreeftenfestival 1 t/m 5 juni
Restaurant De Eetkamer
IVagenaarstraat 13-15
Middelburg 0118-635676
www.cetkamermiddclburg.nl
Net iets meer!