RECEPT
Juwelier Van der Maden
adviseert: 're-stylen'
BODY WAVE
PRACHTIGE AARDEWERKPÖTTEN
Beveiliging van 'Marja
lijkt op die van juwelier
10 WEKEN KORTING
OP BEHANGCOLLECTIE '87
SPRUYT
f 56,50
frfflRSHOP
Vers Walchers
lamsvlees
gun jezelf een nieuwe LOOK
Christian
Modern ondernemerschap paren
aan aantrekkelijke prijzen
DE ADVERTORIAL; EEN MANIER
OM ANDERS TE ADVERTEREN
DUURSTE BEHANG
Kies zelf uw week:
1, ie/ia ut aana t is,
a. 33/12 tot 30/12
AANSTEKERS LOKTEN TE VEEL DIEVEN
Advies
KEURSLAGERS V/SSER CREATIEF EN INVENTIEF
LAMSKOTELETTEN
MET KRUIDENSAUS
ZO'N (TROUW)RING MAG NIET IN DE LA TERECHTKOMEN
Vanaf 16/12 zijn wij begonnen met een
grandioze kortingsactie op behang die
doorloopt tot 24/2 '88.
U mag daarbij zelf uw week uitkiezen.
Aanbiedingen gelden
voor alle
soorten behang.
f 5_- m voorraad
3. 80/13 tot 6/1
4. 0/1 M 13/1 f 12,
0.10/1 tot 00/1 f 10,00
0.00/1 tot 07/1 f 0,00
7. 07/1 tot 0/0f 0,50
0. 0/0 tot 10/0f 7,00
9.10/2 tot 17/2 5,00
10.17/2 tot 24/2 f 3,50
ALL IN
Langstraat 38a Arnemuiden
Tel. 01182-1338
Oude Markt 15, Vlissingen
tel. 01184-17164
Vredehoflaan 63
4383 AB Vlissingen -
Tel. 01184-67722
voor binnen en buiten
uit diverse landen
Voorjaarsbloembollen,
groente- en bloemzaden.
Tuinhout en bestratingsmaterialen.
Vraag nu advies voor
nieuwe aanleg of verandering
van Uw tuin.
pryjlf/L getcrümd Ui
farm UK
Woensdag 10 februari 1988
DE FAAM - DE VLISSINGER
Sigaren Magazijn 'Marja' aan de Walstraat 119 in
Vlissingen is sinds enkele weken omgebouwd tot
een niet meer te veroveren fort. De talrijke inbra
ken - vooral - het afgelopen jaar verplichtten eige
naar Harry van Hal tot een reeks vergaande maat
regelen. Bovendien wilde de verzekering voor een
kennelijk zo inbraakgevoelige zaak geen dekking
meer bieden. "Het gilde der inbrekers mag het nu
nog eens proberen, maar ik weet zeker dat ze van
een kouwe kermis thuiskomen", zegt de
41-jarige Vlissinger die sinds 1979 de scepter
zwaait over Marja en daarnaast nog een zelfde
soort winkel heeft aan Plein 1940 in Middelburg
en een Souvenirsshop aan het Bellamypark in de
Scheldestad.
Grote trekker in 'Marja' zijn
de aanstekers. Van Hal
heeft ze talrijk in voorraad.
Dupont bijvoorbeeld. Chic
en dienovereenkomstige
prijzen. Maar ook gimmick
aanstekers in de meest on
voorspelbare varianten lig
gen er. Dan haalt hij het
nieuwste van het nieuwste
uit de etalage en pronkt:
"Dit is een turbo
aansteker. Elektronisch,
zonder vlam. Die doet het
zelfs bij windkracht ne
gen". Van Hal toont ze al
lemaal met een gretigheid,
die verraadt dat er meer
achter steekt dan zomaar
de intentie om goed zaken
te doen. "Klopt", geeft hij
toe. En: "Ik ben een freak.
Ik koop daarom ook wel
eens teveel. Maar ik heb
wel alles in huis. Ik heb
zelfs antieke aanstekers.
Ze komen uit het hele land
om hier te kijken. Om bij de
tijd te blijven bezoek ik
beurzen. Binnenkort ga ik
weer naar een beurs. In
Frankfurt".
En allemaal dat moois trekt
ongenode gasten. "Het
opvallende is", onthult
Harry van Hal, "dat de die
ven vaak alleen de gim
mick (motors, auto's,
pistooltjes of andere gekke
dingen, red.) meenemen
en de dure laten staan.
Maar er zijn er natuurlijk
ook die weten wat ze ste
len. Ik denk dat het men
sen zijn die geen Dupont
kunnen kopen maar hem
dolgraag willen hebben.
Aan die mensen zou ik wil
len zeggen: neem dan een
wat goedkopere, een Zip-
po bijvoorbeeld, die gaat
ook een leven mee".
Kosten noch moeite zijn
gespaard om het pand
Walstraat 119 tot een
vesting te maken. Van Hal
verving de winkelruiten
door pantserglas - "Daar is
niet doorheen te komen" -
Harry van Hal met een kostbaar
koffertje Dupont-aanstekers.
Waarde: f 8.000,-.
en zowel aan de binnen als
aan de buitenkant zijn rol
luiken die 's avonds auto
matisch dichtgaan. Ook de
eerste verdieping is bevei
ligd. "Wie het langs die
kant wil proberen wacht
een verrassing", lacht Har
ry van Hal. En wie over het
dak wil moet helemaal op
passen, want op die ver
dieping zijn onzichtbare
valluiken gemaakt. "Ik
moest wel zo ver gaan dat
ik beveiligd ben als een ju
welier. Want de verzeke
ring wil me niet meer en
nog geen enkele diefstal
hier is opgelost".
SIGARENMAGAZIJN MARJA
WALSTRAAT 119 VLISSINGEN
TELEFOON: 01184-13433
Een keurslager is meer dan de naam doet vermoe
den. In de eerste plaats is het natuurlijk een ge
wone slager, in het bezit van vakdiploma's, maar
hij onderscheidt zich duidelijk. Méér aan een
keurslager is dat hij vooruit wil, niet stil staat bij
datgene wat hij ooit heeft geleerd.
Lamsvlees is in Nederland niet zo
bekend als in andere landen. Daar
om wil slager Sturm, gevestigd aan
de Veersesingel in Middelburg, dit
soort vlees in deze rubriek onder de
aandacht brengen. Hij verkoopt zelf
uiterst vers Walchers lamsvlees en
ziet regelmatig mensen terugkomen
met het argument dat lamsvlees
toch wel een heel aparte smaak
heeft.
Lamsvlees is mals en zacht. In het
buitenland geniet dit vlees grote
faam. Het laat zich uitstekend com
bineren met allerlei specerijen en
dat biedt mogelijkheden voor de
ware keukenprins(es). "En wat een
keus", roemt de heer Sturm. Hij
noemt de lamskoteletjes, een flinke
lamsbout met been of een pittige
lamsschouder en verder lams-
goulashvlees, lamsrollade en voor
wie van kluiven houdt zijn er lams-
ribbetjes. "Heerlijk zijn ook de sau
cijsjes en het gehakt".
Voor wie het wil proberen heeft sla
ger Sturm een recept bijgevoegd,
iets dat hij regelmatig wil herhalen
in deze rubriek. Hier komt het:
Nodig: Voor vier personen: acht
kleine lamskoteletten, peper, thee
lepel gedroogde tijm, 100 gram bo-
-3\
ter, twee eetlepels fijngehakte pe
terselie, vier sjalotjes gesnipperd,
één teentje knoflook ragfijn gehakt,
twee eetlepels citroensap, drie dl.
bouillon of bouillon met droge witte
wijn, één afgestreken theelepel
maizena.
Bereiden: Schep tijm met wat peper
door elkaar en wrijf de koteletjes
daarmee in. Verhit de boter tot het
schuim al voor een deel is wegge
trokken en bak het vlees er snel om
en om bruin is. Neem ze daarna uit
de pan en houd ze warm.
Voeg vervolgens de peterselie, sja
lotjes en knoflook toe en laat dit
mengsel fruiten tot de sjalotjes gla
zig zien. Doe dan de bouillon er bij
en breng alles roerend aan de kook.
Als alles goed is doorgekookt en al
le aanbaksel van de bodem los is
kunnen de lamskoteletten in de
saus. Ze dienen dan vier a vijf minu
ten te stoven (zachtjes).
Dan kunnen de koteletjes in een
voorverwarmde schaal en de saus
kan worden gebonden met maize
na, die is aangelengd met de koude
bouillon (één eetlepel). Als de saus
even doorgekookt heeft, kan een
deel ervan over de koteletten en de
rest kan apart worden opgediend.
VLEESHOUWERIJ A. STURM
VEERSESINGEL 90
MIDDELBURG
TELEFOON: 01180- 12343
Dat zeggen de Keurslagers
Jac en Ab Visser, die ne
ring doen in het Winkelcen
trum Dauwendaele in Mid
delburg. Maar Keurslager
worden is niet zo eenvou
dig, zo blijkt. Om lid te kun
nen worden van deze inter
nationale organisatie wordt
de zaak aan een uitvoerige
inspectie onderworpen.
Volgens de heren Visser
moet de presentatie pico
bello zijn en het assorti
ment moet aan minimum
eisen voldoen. Het niveau
van de bediening mag op
geen enkele manier te
wensen overlaten en op de
hygiëne in de zaak mag ab
soluut niets aan te merken
zijn. En uiteraard dient de
kwaliteit van vlees, vlees
waren, salades, sauzen en
andere lekkernijen het pre
dikaat 'top' te kunnen krij
gen. "Maar liefst 92 pun
ten worden er gegeven en
een uiterst minimum van
zeven punten over het to
tale rapport moet worden
gehaald om aspirant lid te
worden en het te blijven.
Bovendien moet hij in staat
zijn de extra inspanningen
die nodig zijn om het lid
maatschap succesvol in te
vullen, goed te
doorstaan", leggen de bei
de Middelburgse Keursla
gers uit.
Het beeld van de keursla
ger wordt uiteindelijk be
paald door vakwedstrijden,
competities, tweejaarlijkse
bedrijfskeuringen, een
vloed van nieuwe recepten
zoals gevuld stokbrood,
pampa- en goulashschij-
ven, cordon blue steak, di
verse soorten kip, nieuwe
manieren van het snijden
van de edele vleessoorten,
overleg in teamverband,
reclame, training van me
dewerkers en tal van geor
ganiseerde en spontane
activiteiten. Kortom: crea
tiviteit en inventiviteit
staan hoog in het vaandel
van de Keurslagers. De he
ren Visser voeren die vlag
met trots en leveren al die
extra inspanningen met
plezier. Hun argumentatie:
"Een moderne ondernemer
moet de consument steeds
weer verrassen met
meesterlijke vondsten te
gen redelijke prijzen. Om
zo te werken is leuk voor
de slager en aardig meege
nomen voor onze klanten,
nietwaar".
KEURSLAGERS VISSER
WINKELCENTRUM DAU
WENDAELE
MIDDELBURG TELEFOON: 01180
- 11850
Trouwringen. Ze uitzoe
ken, eikaars namen er in la
ten graveren en samen een
feestelijke dag voorberei
den. Dat is de sfeer waarin
we aan ringen denken.
Hoewel Juwelier Van der
Maden aan de Kleine Markt
in Vlissingen wil dat die
vreugde blijft, onderkent hij
dat er mensen zijn voor
wie op den duur de lol er
vanaf is. "Dan is het stiller
geworden rondom dit sym
bolische sieraad", stelt hij
vast.
Toch blijft er een sterke
binding bestaan met de
ring, weet Van der Maden.
"Hoe dan ook. Zo'n per
soonlijk sieraad mag nooit
in de la verdwijnen. Het
blijkt dat als we de klant op
de mogelijkheid van re-
stylen wijzen, hij of zij daar
onmiddellijk mee in zijn of
haar schik is". Vaak - zo
constateert men in de win
kel van Van der Maden -
wordt een ring aangebo
den om in te ruilen. Goud
heeft immers altijd waarde.
"Jazeker", zegt de Vlis-
singse winkelier vastbera
den. "Maar die inruilwaar-
de is betrekkelijk. We mer
ken dat de klanten er vaak
moeite mee hebben om er
afstand van te doen".
Een trouwring kan tot iets
heel moois worden veran
derd. "Dat geldt trouwens
ook voor andere sieraden",
voegt de heer van der Ma
den er aan toe. Maar terug
naar de trouwringen: "Als
we er even de tijd voor ne
men en rustig doorspreken
welke mogelijkheden er
zijn aan de hand van voor
beelden, komen we tot
verrassende resultaten.
Soms maken we trouwens
een schets, helemaal naar
de wens en de smaak van
de klant. Dan maken we
een prijsopgaaf. Als het
sieraad eenmaal klaar is,
heeft het een geheel nieu
we betekenis gekregen.
Een veel gehoorde uit
spraak bij het afhalen is:
"Wat is het toch mooi ge
worden. Dat had ik eigen
lijk veel eerder moeten
doen".
JUWELIER VAN DER MADEN
KLEINE MARKT 1
VLISSINGEN
TELEFOON: 01184 - 12605.
Het is nu voor de zesde keer dat we deze pagina
Product Informatie brengen. Elke veertien dagen
kunnen adverteerders in deze rubriek hun spe
ciale boodschap op 'een andere wijze' aan de
consument kenbaar maken.
Anders dan anders? Ze
ker. Er bestaat immers
een logischer honger naar
informatie bij het publiek.
Hij wil op de hoogte zijn
van ontwikkelingen en
waar wat te koop is. Stelt
u zich als adverteerder
maar eens in de schoenen
van een consument. In de
landelijke media ziet u een
nieuw product en u denkt:
dat zou ik willen hebben.
Maar waar isdat dan te
koop?
Wij van De Faam/Vlissin-
ger bieden de ruimte om
anders te adverteren met
producten of service die
uitvoeriger dienen te wor
den belicht dan vaak. in
een gewone advertentie
mogelijk is. Dit fenomeen
heet 'ADVERTORIAL' :en
is eigenlijk niets meer dan
uw reclameboodschap
verpakken in een redacti
onele vorm.
INTERESSE: BEL EVEN
DE FAAM/DE VLISSINGER
POSTBUS 5017 MIDDELBURG
TELEFOON 01180-81000
VRAGEN NAAR:
CHARLES VAN DEN OOSTERKAMP
VERF BEHANG AUT0LAK
KROMME WEELE 19
TEL. 01180-12886
MIDDELBURG
Deze speciale prijs
op: woensdag
donderdag
zaterdag
Deze aktie
is geldig t/m 21 maart.
Coiffures m/yn kopper
K0UDEKERKE
7623«GALGEWEG
r