De Smaek van Zeêland in Goes 5 en 6 juli JSPC. Heineken www.smaekvanzeeland.nl S/igïv □LJLJ De Bevelander U komt toch ook naar de Smaek van Zeêland in Goes? I- BI MENUKAART Deelnemende Restaurants Smaek van Zeêland in Goes dé Weekkrant passieux MUZIKALE KLANKEN OP DE KADE Zaterdag 7 juli Nostalgische dag Zondag 15 juli Concert met Moss, VanVelzen, Ilse de Lange en Jan Smit met live band Woensdag 8 augustus zomerorkest Zaterdag 18 augustus Goes Kinderstad Zaterdag 8 september Taptoe Goes Donderdag 5 juli 12:00-14:30 uur Da Capo, duo harp fluit 16:00-17:30 uur en 19:30-20:30 uur Gues What 7 mans coverband met twee zangeressen 17:30-19:30 uur en 20.30-22:00 uur Old Dixie Street Paraders Vrijdag 6 juli 12:00-14:30 uur Jazzcombo Menno Radema piano/bas/saxofoon 17:30-19:00 uur en 20.15-22:00 uur NUAGES en gasten 19:00-20.15 uur Alwin Hollands repetoire ZEEUWS ZILVER Op de plaats van het evenement kunt u I ook kijken naar enkele levensgrote foto's I rond het thema 'Zeeuws Zilver'. Sieraden I ontworpen door toekomstige goudsme- I den van de Vakschool in Schoonhoven en I gerechten van enkele Zeeuwse koks I geïnspireerd door Zeeuwse sieraden zijn I in een verrassende setting gefotografeerd I door Ruden Riemens. Hiermee zet de Smaek van Zeêland een I traditie voort om het traditionele erfgoed I te verbinden met het heden. Dat begon in 2004 met het organiseren van de mode- I shows op het Abdijplein in samenwerking I met het Amsterdam Fashion Institute, het Zijde- werd in 2005 gevolgd door de ontwerpen van de Hoge-school voor de Kunsten in Gent, in samenwerking met het Zeeuws Museum. In 2006 stond de aquacultuur centraal en dit jaar dus de Zeeuwse siera den. De komende dagen kunt u de Smaek van Zeêland in Goes weer proeven. Op don derdag 5 en vrijdag 6 juli van 12.00 tot 22.00 uur is het weer genieten van culi naire hoogstandjes van 5 Goese restaurants op het ponton in de haven van Goes. Gezellig tafelen aan het terras op het water, terwijl de muziek en het uitzicht op de plezierjachten zorgen voor een relaxte sfeer en omgeving. Kennis maken met gerechten van professionele Zeeuwse koks die een belangrijke voorliefde heb ben voor het Zeeuwse streekproduct tegen aantrekkelijke prijzen. De menukaart voor deze dagen vindt u hier op deze pagina. Alleen op lunchtijd (12:00-15:00 u.) kunt u reserveren (0113-271253). In en nabij de restauranttent kunt u ook kijken naar enkele foto's rond het thema 'Zeeuws Zilver' van de Zeeuwse fotograaf Ruden Riemens. Wilt u nog meer weten over de Smaek van Zeêland dan kunt u deze informatie vinden op www.smaekvanzeeland.nl. museum en Ons Boeregoed. Dit I *Eetmosfeer Het Elfde Gebod, www.elfdegebod.nl *Restaurant Het Wapen van Goes, www.wapenvangoes.nl *Restaurant Het Binnenhof, www.restauranthetbinnenhof.nl ‘Restaurant De Stadsschuur, www.stadsschuur.nl ‘Restaurant Karel V, www.karelvijf.nl VHCZ 3Z333I Uil Smaek van Zeêland Op en rond ,-rn H Woensdag 4 juli 2007 - Pagina 16 DE HOTECWKUUSr TO A TOT l Provincie Zeeland i De Smaek van Zeêland wordt mogelijk gemaakt door: U wordt aan tafel bediend. Uw verteer wordt per tafel 'genoteerd. U kunt bij vertrek per tafel afrekenen. U kunt alleen contant afrekenen. De portionering van de voor-, hoofdgerechten en desserts zijn gelijk Hamburgertje van lam uit Wolphaartsdijk met Zeeuwsche piccalilly Restaurant de Stadsschuur kok: Ronnie Diephout Licht geroosterd weidekalf met gebakken scampi en een risotto van truffel met als "finishing touch” een krokante kletskop van kokos en sesam. Restaurant: Het Binnenhof kok: Arjan Suijkerbuijk en Marcel Schouten NAGERECHTEN 4,50 per gerecht Drie keer Zeeuws rood fruit, een taartje van aardbeien, een parfait van kersen en een moussé van vlierbessen Restaurant Karel V kok: Marijn Riemens ii ftaterabtcafka ilsgulj D.P. Krtjger, Lepelstraat 5, Wolphaartsdijk VOORGERECHTEN 6,00 per gerecht Een parade van zilte zaligheden met een bonbon van mosselen een kroketje van garnalen uit Arnemuiden en een sushi van gerookte Oosterschelde paling. Restaurant Karel V kok: Marijn Riemens HOOFDGERECHTEN 8,50 per gerecht Zeeduivel omwikkeld met Zeeuws spek en een saus van schaal- en schelpdieren Restaurant: Het Wapen van Goes kok: Peter Weststrate KOFFIE COMPLEET 3,00 kopje koffie met warme schrobbelèr en een Zeeuwse babbelaar •k Op de huid gebakken Hollandse makreelfilet met Zeeuwse hangcultuur mosselen en een saus van Zeeuwse honing en mosterd Restaurant Eetmosfeer Het Elfde Gebod kok:Teun van Oosten Zeeuwsch dessert van bolus, babbelaar en shot van Borsselse bessen Restaurant de Stadsschuur- kok: Ronnie Diephout C. P. MOELEKER 8.V. Oostwal 1 - Goes tel.0113-228895 www.pass1eux.nl 'ntprnaHanalc groothandel voor horeca grootverbruik Kreko roe Beestenmarl 'J Vlas,

Krantenbank Zeeland

Bevelander | 2007 | | pagina 16