Krantenbank Zeeland

HomeSearch

27 resultaten gevonden

| Zeeuwsche Koerier | pagina 1

600 G. (6 ons) schapenvleesch, 40 G. (2 afgestreken eetlepels) boter, 1 flinke ui, 1 kleine selderij knol, 1 groen savoye- kooltje, 1 groote wortel, 1 K.G. aard appelen, peper, zout, 2 theelepels ... vleesch een half uurtje gekookt heeft, het in vieren gesneden kooltje erop, daarop de worteltjes, de in reepjes ge sneden selderij knol en de gesnipperde ui. Laat alles samen y4 uur zachtjes

| Zeeuwsche Koerier | pagina 10

toe en de gehakte peterselie. Laat alles tezamen even zachtjes koken. Maak de selderij knol schoon, wasch ze en snijd ze kleine partjes, laat deze in de saus gaarkoken, en dien ze op, met de roer eieren ... Spaansche hutspot (4 personen) 300 G. (3 ons) witte boonen, 1 klein groen kooltje, 500 G. (1 pond) wor telen, 1 kleine selderij knol, 250 G (Yz pond) uien, 2 KG aardappelen, 250 G (y2 pond) doorregen

| Zeeuwsche Koerier | pagina 10

minder daïi dertig, die in algemeen gebruik waren spaansche noten, uien, look, prei, knol- look, raapstelen, kers in verschillende soorten, dragon, cichorei, molsla, melde, zuring, wilde en gewone venkel

| Zeeuwsche Koerier | pagina 9

buitengesloten blijft. We hebben voor deze inrichtingen nog den tijd, vooral de knol- en wortelgewassen nemen nog dagelijks in omvang toe ... , krijgt ook een zoo danige hoop nog een extra-bedekking. Op deze wijze kunnen ook andere knol- of wortelgewassen worden ingekuild.

| Zeeuwsche Koerier | pagina 3

ze op een droge en vorstvrije plaats. Uw Knol-Begonia's snijdt ge een paar centimeters boven den knol af, verwijdert er de aarde van en laat ze dan ook goed op drogen. De overige aarde en de wortels

| Zeeuwsche Koerier | pagina 5

flinke knol kan vormen. Lange en ronde zwarte ramenas worden over het algemeen als de beste variëteiten beschouwd. Daar ramenas tot de meest gezonde wintergroente behoort en de teelt weinig of geen zorgen ... Het sap van ramenas, met suiker er in opgelost, is een heilzaam middel voor kinderen tegen zware verkoudheid of keelpijn. Daartoe snijdt men de bo venste schijf van den knol af, holt deze gedeeltelijk

| Zeeuwsche Koerier | pagina 4

gepote aard appelen late men het aanaarden na. Hier zou de knol te diep onder de aarde geraken, en daardoor de gunstige invloeden van lucht en warmte ontberen. Geen hoogere, maar lagere opbrengst zou dan

| Zeeuwsche Koerier | pagina 3

Volgens berichten van het Zuid-Afrikaansche blad „De Burgerij" hadden blanke arbeiders in de nabijheid van de Pienaarrivier deze knollen gevonden. Toen een van hen uit nieuwsgierig heid van de knol

| Zeeuwsche Koerier | pagina 3

Dergelijke bedelarij is ook bij paarden be kend. Een oude knol was voor de rest van zijn leven veroordeeld den postwagen te trekken. In verschillende herbergen, die men onderweg passeerde trof men

| Zeeuwsche Koerier | pagina 7

Kook de geweekte boonen in ruim water met zout gaar. Snijd de selderij- knol in plakken, schil ze, wasch ze en snijd ze in reepjes, zet ze op met een bodempje water met zout en laat ze gaar worden

| Zeeuwsche Koerier | pagina 10

Kook de vermicelli in het water met wat zout gaar. Roer intusschen het goed fijngemaakte soeptablet met wat koud water aan, tot een papje zonder knol letjes, voeg dit bij de vermicelli in het kokende

| Zeeuwsche Koerier | pagina 6

lezeressen uit de te planten bol-, knol en wortelgewassen nu wel eens een andere keuze doen dan de meest gebruikelijke. We laten daarvan enkele minder bekende volgen. Wat zijn er in de vrije natuur vele, die

| Zeeuwsche Koerier | pagina 2

(Althaea rosea), de Campanula Medium, de Muurbloemen (Cherizanthus) en de Judaspen ning (Lunaria brennis). Ik wijs U nog op een paar vaste planten, knol- en bolgewassen, wel ke nu in bloei staan: de

| Zeeuwsche Koerier | pagina 6

Zonder bodemwarmte komt men in de meeste gevallen voor flinke knol- en bleekselderij te laat. De Zeekool-plantjes kannen ontdekt worden, doch wenschelijker is het, om er de eerste paar dagen bij soms

| Zeeuwsche Koerier | pagina 5

spinazie, de in blokjes verdeelde selderij knol, wortel en aardappelen bij met tomatenpurée. Laat alles samen weer aan de kook komen en strooi er dan ook de gewasschen rijst door. Laat het gerecht nog