WSBM
Kodak
kadoweken
Nu gratis
P FOTO
HOLTY
Deurloo
159.-
Bij besteding van 35,-
smmÊXPRgss
Lm VERSCHOORE
Kokkerel lert
voo»1 de
12
KERSTAKTIE KRANT
Alweer een Kodak moment
zolang de voorraad strekt
Kodak Express, de mooiste foto's in 1 uur
Dam 5 - Zierikzee
Normaal 179-
FASHION
DAM 15-19, ZIERIKZEE
KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN
Deze voile rok met talrijke combinatie-mogelijkheden is
het mode-item voor de komende feestdagen.
Met Dcsso Ensemble kunt u eindeloos combineren
WOONTEXTIEL ZONWERING
HAVENPLEIN 3 4301 JD ZIERIKZEE
TELEFOON 0111 -415951 FAX 416378
Spelen met kleur m tapijt. Dcsso maakt het mogelijk. Wij nodigen u graag uit om uw persoonlijke tapijt talent tc ontdekken bij:
Tapijt - totaal -anders; <lat is Dcsso Ensemble. Een verrassend nieuw concept
persoonlijke tapijtcreatie Om uw interieur een uniek sfccraccent tc geven
uw eigen kleur- en dessinidee. Stel zelf uw tapijtcombinitic samen
Met maar liefst 44 schitterende kleuren en dessins kunt u eindeloos
combineren. Zonder snijvcrlics, dus geen extra kosten. De unieke'.showbos
van Dcsso Ensemble toont direct liet effect van uw tapijtcreatie, tf kunt kiezen uit
5 verschillende intericurstijlen van klassiek tot modern, van jeugdig lot pastel en
naturel Ook dat maakt Dcsso Ensemble tot de absolute tapijt-primeur van 1097.
Vegetarische taart
Het gemakkelijkste is de taartbodem te
maken met behulp van diepvries bla
derdeeg, U vormt dan van de plakjes
eerst een bal, welke u dan later weer
uitrolt tot de grootte die u voor het be
kleden van uw vorm nodig heeft. De
bodem van deze taart kunt u ook heel
goed maken van kruimel- of gistdeeg.
Dit hangt helemaal van uw eigen voor
keur af.
BENODIGDHEDEN: 400 gr blader
deeg, 50 gr gruyère en emmentha/er
kaas gemengd, 1 kg peren, 150 gr ro
quefort, 30 gr gepelde walnoten, 2 ei
eren, 3 eetl. room, 1 dl melk, peper uit
de molen.
Rol het deeg uit tot een lap van onge
veer 3 mm dikte en zo groot dat u hier
mee een vorm van 26 cm doorsnee
kunt bekledenZet de oven vast aan op
220 gr. Strooi het emmenthaler/gruyè-
re-mengsel op de bodem van de be
klede vorm. Schil de peren, verwijder
het klokhuis en snijd ze in dunne plak
jes. Leg ze dakpansgewijs in lagen in
de vorm op de kaas. Verbrokkel de ro
quefort en de walnoten en strooi deze
over de peren. Sla met een garde de ei
eren met de room los in een kom. Giet
dit mensel gelijkmatig over de peren en
ga er nog even met de pepermolen
over. Zet de vorm in de voorverwarmde
oven op de onderste richel en bak de
taart gaar in ongeveer 45 minuten. Als
het te hard gaat kunt u de vorm een tijd
je afdekken met aluminiumfolie.
Truffelsoep
BENODIGDHEDEN: een klein blikje
imitatietruffels, 1 klein blikje ganzen-of
kippenlevertjes, 4 plakjes diepvries
bladerdeeg, 1 eidooier, 4 eetlepels ma-
tignon (gelijke hoeveelheden wortel, ui,
bleekselderie, champignons), 40 gram
boter, 1 liter kippebouillon (vers of van
tabletten).
Snijd de groenten zeer fijn en smoor ze
gaar in de boter, maar laat ze niet bruin
worden. Snijd de helft van de imitatie
truffels in onregelmatige stukjes en
doe dit ook met de lever. Verdeel dit
alles over vier ovenvaste soepkom
men.
Maak de kippebouillon kokend heet en
schenk de kommen iets meer dan half
vol. Bestrijk de rand van de soepkom
men en de kant die boven komt van het
bladerdeeg met eidooier en leg op elke
kom een plakje van het deeg dat u goed
vastdrukt zodat de kommen goed
dicht zijn. Verwarm de oven tot 220
graden en zet de kommen erin tot het
deeg goudbruin en dus gaar is. U zult
bemerken dat de dakjes bol gaan
staan. Aan tafel wordt het bladerdeeg
gebroken zodat het in de soep valt en
zo gegeten kan worden.
Bananen met amandelen
BENODIGDHEDEN: 4 rijpe bananen, 2
eiwitten, 2 eetl. basterdsuiker, 50 gr fij
ngemalen amandelen.
Klop de eiwitten stijf en klop de bas
terdsuiker er door. Maal de amandelen
of stamp ze fijn in een vijzel en roer ze
voorzichtig door het eiwit zodat er niet
teveel lucht ontsnapt. Verwarm de
oven voor tot200 gr. Leg de bananen in
een kleine ovenschaal en bedek ze met
het eiwit. Zet de schaal in het midden
van de oven en bak in ongeveer een
kwartiertje de bananen gaar en het
eiwit goudbruin.