WSBM Kodak kadoweken Nu gratis P FOTO HOLTY Deurloo 159.- Bij besteding van 35,- smmÊXPRgss Lm VERSCHOORE Kokkerel lert voo»1 de 12 KERSTAKTIE KRANT Alweer een Kodak moment zolang de voorraad strekt Kodak Express, de mooiste foto's in 1 uur Dam 5 - Zierikzee Normaal 179- FASHION DAM 15-19, ZIERIKZEE KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN Deze voile rok met talrijke combinatie-mogelijkheden is het mode-item voor de komende feestdagen. Met Dcsso Ensemble kunt u eindeloos combineren WOONTEXTIEL ZONWERING HAVENPLEIN 3 4301 JD ZIERIKZEE TELEFOON 0111 -415951 FAX 416378 Spelen met kleur m tapijt. Dcsso maakt het mogelijk. Wij nodigen u graag uit om uw persoonlijke tapijt talent tc ontdekken bij: Tapijt - totaal -anders; <lat is Dcsso Ensemble. Een verrassend nieuw concept persoonlijke tapijtcreatie Om uw interieur een uniek sfccraccent tc geven uw eigen kleur- en dessinidee. Stel zelf uw tapijtcombinitic samen Met maar liefst 44 schitterende kleuren en dessins kunt u eindeloos combineren. Zonder snijvcrlics, dus geen extra kosten. De unieke'.showbos van Dcsso Ensemble toont direct liet effect van uw tapijtcreatie, tf kunt kiezen uit 5 verschillende intericurstijlen van klassiek tot modern, van jeugdig lot pastel en naturel Ook dat maakt Dcsso Ensemble tot de absolute tapijt-primeur van 1097. Vegetarische taart Het gemakkelijkste is de taartbodem te maken met behulp van diepvries bla derdeeg, U vormt dan van de plakjes eerst een bal, welke u dan later weer uitrolt tot de grootte die u voor het be kleden van uw vorm nodig heeft. De bodem van deze taart kunt u ook heel goed maken van kruimel- of gistdeeg. Dit hangt helemaal van uw eigen voor keur af. BENODIGDHEDEN: 400 gr blader deeg, 50 gr gruyère en emmentha/er kaas gemengd, 1 kg peren, 150 gr ro quefort, 30 gr gepelde walnoten, 2 ei eren, 3 eetl. room, 1 dl melk, peper uit de molen. Rol het deeg uit tot een lap van onge veer 3 mm dikte en zo groot dat u hier mee een vorm van 26 cm doorsnee kunt bekledenZet de oven vast aan op 220 gr. Strooi het emmenthaler/gruyè- re-mengsel op de bodem van de be klede vorm. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plak jes. Leg ze dakpansgewijs in lagen in de vorm op de kaas. Verbrokkel de ro quefort en de walnoten en strooi deze over de peren. Sla met een garde de ei eren met de room los in een kom. Giet dit mensel gelijkmatig over de peren en ga er nog even met de pepermolen over. Zet de vorm in de voorverwarmde oven op de onderste richel en bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten. Als het te hard gaat kunt u de vorm een tijd je afdekken met aluminiumfolie. Truffelsoep BENODIGDHEDEN: een klein blikje imitatietruffels, 1 klein blikje ganzen-of kippenlevertjes, 4 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 eidooier, 4 eetlepels ma- tignon (gelijke hoeveelheden wortel, ui, bleekselderie, champignons), 40 gram boter, 1 liter kippebouillon (vers of van tabletten). Snijd de groenten zeer fijn en smoor ze gaar in de boter, maar laat ze niet bruin worden. Snijd de helft van de imitatie truffels in onregelmatige stukjes en doe dit ook met de lever. Verdeel dit alles over vier ovenvaste soepkom men. Maak de kippebouillon kokend heet en schenk de kommen iets meer dan half vol. Bestrijk de rand van de soepkom men en de kant die boven komt van het bladerdeeg met eidooier en leg op elke kom een plakje van het deeg dat u goed vastdrukt zodat de kommen goed dicht zijn. Verwarm de oven tot 220 graden en zet de kommen erin tot het deeg goudbruin en dus gaar is. U zult bemerken dat de dakjes bol gaan staan. Aan tafel wordt het bladerdeeg gebroken zodat het in de soep valt en zo gegeten kan worden. Bananen met amandelen BENODIGDHEDEN: 4 rijpe bananen, 2 eiwitten, 2 eetl. basterdsuiker, 50 gr fij ngemalen amandelen. Klop de eiwitten stijf en klop de bas terdsuiker er door. Maal de amandelen of stamp ze fijn in een vijzel en roer ze voorzichtig door het eiwit zodat er niet teveel lucht ontsnapt. Verwarm de oven voor tot200 gr. Leg de bananen in een kleine ovenschaal en bedek ze met het eiwit. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in ongeveer een kwartiertje de bananen gaar en het eiwit goudbruin.

Krantenbank Zeeland

Zierikzeesche Nieuwsbode | 1997 | | pagina 26