SPICE GIRLS
Kerst-/
DE SPOEL
kaarten
horloges 49,50
wekkers 37,50
Doe het zelf Van Zoest
Chocolade
van Sint Piet
NIEUW:
IR. <U!M dei 'Scjt
en allemaal
andere lekkernijen
DROPTIEK DE PASSAGE
rtuutelien.
nieuwjaars-
Ideetjes voor de Sint
Spaanse
faai'tew
ƒ99, m waterpomptang, kombinatang en
zijsnijtang
39,
BOEKHANDEL
DE VRIES
Stoffen
Fournituren
Naaimachines
Stomerij depot
Handwerkartikelen
Winkel-Passage Appelmarkt-Mol
Appelmarkt 11Zierikzee
(Tegenover de Hema), tel. 0111-412664
Kom nu kijken naar onze
enorme collectie, waaronder
ook de kaarten van Artsen
zonder Grenzen, UNICEF,
het Wereldnatuurfonds, etc.
Ook eigen ontwerp.
iannewekken 2 r
Postbus 78
4300 AB Zierikzee
r© 0111 45.41.41
ERKEND RECLAME-ADVIESBUREAU
St. Domusstraat 43, Zierikzee. 0111-413395
SURPRISE KRANT
3
Citroentaart
BENODIGDHEDEN: 2 citroenen, 200
gr bloem, 6 gr gist, 1 dl melk, een mes
punt zout.
Het verdient aanbeveling om alle ingre
diënten een uur voor gebruik vast op
een warm plaatsje te zetten. Los in een
eetlepel lauwe melk de gist op en
maak, met de hand op het aanrecht of
met een keukenmachine een soepel
deeg van bloem, melk en zout, dat ge
makkelijk van de handen loslaat. Doe
het deeg in een geschikte taartvorm en
laat het circa een half uur rijzen. Intus
sen schilt u de citroenen en u verdeelt
deze in partjes. Het is lekkerder om zo
veel mogelijk de harde velletjes van de
partjes af te halen. Maak wat water
warm, los hierin flink wat suiker op en
kook de citroenen hierin zachtjes op.
Laat ze afkoelen en uitlekken. Als het
deeg gerezen is drukt u de citroenpar
tjes in het deeg en u bestrooit het ge
heel met witte basterdsuiker. Zet de
vorm in een tot 230 gr goed voorver
warmde oven en laat de taart in 20 mi
nuten gaar worden. Neem de taart uit
de vorm en laat deze op een rooster af
koelen.
NOBEX verstekzaagmachine egA tangenset
bestaande uit
van 159,- voor
Skandinavische kwaliteit
zijsnijtang
van 59,95 voor
ONZE TOP 3 VOOR DE FEESTDAGEN:
1. Michel Mountignac - Ik ben slank want ik eet
(meer een boek voor na de feestdagen)
2. Yvonne Kroonenberg - Het zit op de bank en het zapt
een bundel met nieuwe scherpzinnige observaties
van Yvonne Kroonenberg
17,90
3. Ad Leijdekkers - leuke diengen vö de mènschen
Schouwse gedichtjes en verhaaltjes in
dialect door'Arjaon' ƒ17,95
Havenplein 14,4301 CB Zierikzee
Tel. 0111-412674 Fax 0111-417210
2 ETAGES yOL BOEKPLEZIER
SINGER ZELFMAAKMODE
Zierikzee - Verrenieuwstraat 7
Telefoon 0111-412750
IEDEREEN die wel eens in Spanje op
vakantie is geweest weet dat ze daar
dol zijn op de zogenaamde "dulces",
vrij vertaald, "zoetigheden". In ieder
restaurant kun je kiezen uit de meest
heerlijke, over het algemeen eigen
gebakken, taarten. De Spanjaarden
hebben dus wat dat betreft een tra
ditie hoog te houden. Uit deze over
vloed hebben wij twee taarten geko
zen die op Sinterklaasavond de
sfeer zeker zullen verhogen. Ten
eerste een chocoladetaart omdat
chocolade en Sint onlosmakelijk
met elkaar verbonden zijn. Ten
tweede een citroentaart omdat ci
troenen in zoveel Sinterklaasliedjes
voorkomen als geschenk.
Chocoladetaart
BENODIGDHEDEN: 100 gr bloem, 45
gr maïzena, 35 gr cacaopoeder, 150 gr
basterdsuiker, 3 eieren, vanillesuiker
naar smaak en een mespuntje zout.
Doe bloem, maizena, cacao en zout bij
elkaar en zeef deze. Zet een grote pan
op het vuur en vul deze zover nodig met
water dat tegen de kook aan is. Plaats
hierin een kom en doe hierin de eieren
met de suiker en vanillesuiker. Klep
met de mixer tot de eier-suikermassa
luchtig is en als stroop van een lepe"
loopt. Neem op dit moment de kom uit
de pan en klop met een garde nog
voorzichtig verder tot de massa weer
dik geworden is. Nu schept u samen
met een eetlepel kokend water het
bloem-cacaomengsel er door met be
hulp van een spatel. Niette hard roeren
om de lucht uit het eiermengsel niet te
laten ontsnappen. Intussen heeft u de
oven voorverwarmd tot 190 gr. Doe het
deeg in een beboterde springvorm en
zet deze een half uur in de hete oven.
Zet de ovendeur open en laat de taart
even bekoelen. Haal hem daarna uit de
vorm en laat hem uitwasemen op een
taartrooster. De taart is nu klaar, maar
voorde echte zoetekauwen kunt u hem
overlangs doorsnijden, een laagje
abrikozenjam aanbrengen en de helf
ten weer op elkaar leggen.