SPICE GIRLS Kerst-/ DE SPOEL kaarten horloges 49,50 wekkers 37,50 Doe het zelf Van Zoest Chocolade van Sint Piet NIEUW: IR. <U!M dei 'Scjt en allemaal andere lekkernijen DROPTIEK DE PASSAGE rtuutelien. nieuwjaars- Ideetjes voor de Sint Spaanse faai'tew ƒ99, m waterpomptang, kombinatang en zijsnijtang 39, BOEKHANDEL DE VRIES Stoffen Fournituren Naaimachines Stomerij depot Handwerkartikelen Winkel-Passage Appelmarkt-Mol Appelmarkt 11Zierikzee (Tegenover de Hema), tel. 0111-412664 Kom nu kijken naar onze enorme collectie, waaronder ook de kaarten van Artsen zonder Grenzen, UNICEF, het Wereldnatuurfonds, etc. Ook eigen ontwerp. iannewekken 2 r Postbus 78 4300 AB Zierikzee r© 0111 45.41.41 ERKEND RECLAME-ADVIESBUREAU St. Domusstraat 43, Zierikzee. 0111-413395 SURPRISE KRANT 3 Citroentaart BENODIGDHEDEN: 2 citroenen, 200 gr bloem, 6 gr gist, 1 dl melk, een mes punt zout. Het verdient aanbeveling om alle ingre diënten een uur voor gebruik vast op een warm plaatsje te zetten. Los in een eetlepel lauwe melk de gist op en maak, met de hand op het aanrecht of met een keukenmachine een soepel deeg van bloem, melk en zout, dat ge makkelijk van de handen loslaat. Doe het deeg in een geschikte taartvorm en laat het circa een half uur rijzen. Intus sen schilt u de citroenen en u verdeelt deze in partjes. Het is lekkerder om zo veel mogelijk de harde velletjes van de partjes af te halen. Maak wat water warm, los hierin flink wat suiker op en kook de citroenen hierin zachtjes op. Laat ze afkoelen en uitlekken. Als het deeg gerezen is drukt u de citroenpar tjes in het deeg en u bestrooit het ge heel met witte basterdsuiker. Zet de vorm in een tot 230 gr goed voorver warmde oven en laat de taart in 20 mi nuten gaar worden. Neem de taart uit de vorm en laat deze op een rooster af koelen. NOBEX verstekzaagmachine egA tangenset bestaande uit van 159,- voor Skandinavische kwaliteit zijsnijtang van 59,95 voor ONZE TOP 3 VOOR DE FEESTDAGEN: 1. Michel Mountignac - Ik ben slank want ik eet (meer een boek voor na de feestdagen) 2. Yvonne Kroonenberg - Het zit op de bank en het zapt een bundel met nieuwe scherpzinnige observaties van Yvonne Kroonenberg 17,90 3. Ad Leijdekkers - leuke diengen vö de mènschen Schouwse gedichtjes en verhaaltjes in dialect door'Arjaon' ƒ17,95 Havenplein 14,4301 CB Zierikzee Tel. 0111-412674 Fax 0111-417210 2 ETAGES yOL BOEKPLEZIER SINGER ZELFMAAKMODE Zierikzee - Verrenieuwstraat 7 Telefoon 0111-412750 IEDEREEN die wel eens in Spanje op vakantie is geweest weet dat ze daar dol zijn op de zogenaamde "dulces", vrij vertaald, "zoetigheden". In ieder restaurant kun je kiezen uit de meest heerlijke, over het algemeen eigen gebakken, taarten. De Spanjaarden hebben dus wat dat betreft een tra ditie hoog te houden. Uit deze over vloed hebben wij twee taarten geko zen die op Sinterklaasavond de sfeer zeker zullen verhogen. Ten eerste een chocoladetaart omdat chocolade en Sint onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ten tweede een citroentaart omdat ci troenen in zoveel Sinterklaasliedjes voorkomen als geschenk. Chocoladetaart BENODIGDHEDEN: 100 gr bloem, 45 gr maïzena, 35 gr cacaopoeder, 150 gr basterdsuiker, 3 eieren, vanillesuiker naar smaak en een mespuntje zout. Doe bloem, maizena, cacao en zout bij elkaar en zeef deze. Zet een grote pan op het vuur en vul deze zover nodig met water dat tegen de kook aan is. Plaats hierin een kom en doe hierin de eieren met de suiker en vanillesuiker. Klep met de mixer tot de eier-suikermassa luchtig is en als stroop van een lepe" loopt. Neem op dit moment de kom uit de pan en klop met een garde nog voorzichtig verder tot de massa weer dik geworden is. Nu schept u samen met een eetlepel kokend water het bloem-cacaomengsel er door met be hulp van een spatel. Niette hard roeren om de lucht uit het eiermengsel niet te laten ontsnappen. Intussen heeft u de oven voorverwarmd tot 190 gr. Doe het deeg in een beboterde springvorm en zet deze een half uur in de hete oven. Zet de ovendeur open en laat de taart even bekoelen. Haal hem daarna uit de vorm en laat hem uitwasemen op een taartrooster. De taart is nu klaar, maar voorde echte zoetekauwen kunt u hem overlangs doorsnijden, een laagje abrikozenjam aanbrengen en de helf ten weer op elkaar leggen.

Krantenbank Zeeland

Zierikzeesche Nieuwsbode | 1997 | | pagina 31