Grafiek in Bewaerschole
Rinus Roon Bandenservice
nu bij Profile Tyrecenter
Motorclub Zierikzee
houdt weer
ruilbeurs in Brogum
Mevo 2 geheel
onder de pannen
Gift voor eerste
team Delta Sport
ROVZ-infobus
ingezet te Zierikzee
Wegrestaurant Blauwe Keet
is in de prijzen gevallen
Modern ondernemerschap in
monumentenstad Zierikzee
Praatje met consulente
onderwijscentrum Horeca
Uitbreiding assortiment en service
Open dag
Noordwal
Kreatief
Hulp gevraagd inwoners en
oud-inwoners Colijnsplaat
Oproep
muziek
Expositie in
galerie
Galerij
Dinsdag 21 januari thema-avond over:
WOENSDAG 15 JANUARI 1992
5
ZIERIKZEE - Rinus Roon Bandenservice uit Zierik
zee sluit zich aan bij Profile Tyrecenter, een samen
werkingsverband tussen een aantal betere onafhan
kelijke bandenservicebedrijven in Nederland. Voor
de klant betekent het meer service en een andere
naam. Rinus Roon Bandenservice wordt Profile Ty
recenter Rinus Roon.
BURGH-HAAMSTEDE - Grafiek te kust en te keur in Zeeland. Dat beeld schept de expositie Gra
fiek uit Zeeland die in De Bewaerschole in Burgh-Haamstede te zien is. Aan deze reizende tentoon
stelling van het Zeeuws Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming hebben in totaal tien Zeeuwse beel
dend kunstenaars hun bijdrage geleverd. Deelnemers aan deze expositie die tot 1 februari in de Be
waerschole te zien is zijn: Wim Hofman, Jan van Leeuwen, Sander Littel, Marinus Boezem, Joop
Dam, Guido Eckhardt, Jan Haas, Jeltje Ratsma en Marinus van Dijke uit Burgh-Haamstede. Voor
Van Dijke biedt het landschap een belangrijke inspiratiebron, waarbij vooral de ruimte in het
landschap een belangrijke rol speelt. De indrukken die Van Dijke tijdens zijn tochten door het
landschap verzameld heeft werkt hij via een schets uit in steen. Het werk van Van Dijke en de ne
gen andere Zeeuwse kunstenaars is tot 1 februari dagelijks (met uitzondering van zondag) tussen
13.30 en 16.30 uur te zien in De Bewaerschole.
Foto's en wetenswaardigheden
COLIJNSPLAAT - Vele mensen hebben geno
ten en genieten nog steeds van de twee boekjes
Colijnsplaat in Oude Ansichten die nu al weer
vele jaren geleden zijn uitgekomen. Gerard de
Fouw wil medio 1992/1993 opnieuw een foto
boekje samenstellen en uitgeven in samenwer
king met een uitgever.
Hij is daarom op zoek naar
fotomateriaal en ansicht
kaarten van het dorp Co
lijnsplaat van de periode
1880 tot 1960, om te komen
tot de samenstelling van
voorlopig één fotoboekje en
bij voldoende materiaal een
deel II en III. Zijn vraag is
nu: ,,Zou iedereen eens in
fotoalbum(s), schoenen
doosje, sigarenkistje of
waar dan ook willen kijken
voor foto's. Hij heeft mini
maal honderd foto's en an
sichtkaarten nodig die nog
nooit zijn gepubliceerd.
Wat zoekt Gerard de Fouw?
Foto's en kaarten van:
dorpsfeesten, straten, ramp
1953, oorlog 1914-1918 of
1940-1945, haven, dokters,
veearts, dominees van alle
kerken, kerkgebouwen,
kerkeraden van alle ker
ken, schoolfoto's, verenigin
gen in alle vormen en kerke
lijke richtingen, horeca,
winkels, zowel gevels als in
terieur, kooplieden/leur
ders die vroeger langs kwa
men, veerverbindingen, ijs-
pret, politie/veldwachters,
secretariepersoneel, burge
meesters, boerderijen, kort
om alles wat met het dorp of
voormalige gemeente Co
lijnsplaat te maken heeft.
Bruikleen
Het materiaal wordt een
poosje in bruikleen geno
men door Gerard de Fouw
en met de grootst mogelijke
zorg behandeld, waarna hij
gaat uitzoeken wat het is,
wie er opstaat en dergelijke
om te komen tot een pas
send onderschrift. Het fo
to/kaartmateriaal is en
blijft uw eigendom, tenzij
de gever het toch wil weg
gooien.
Stuur het materiaal op
naar: Gerard de Fouw, Del
tastraat 19, 4486 BT Colijns
plaat. Tfelefoon 01199-5786.
ZIERIKZEE - Parts party. Zo omschrijven Je le
den van de motorclub Zierikzee de happening die op
zondag 2 februari plaatsvindt in het jongerencen
trum Brogum aan de Julianastraat te Zierikzee.
Rinus Roon Bandenservice
timmert in Zierikzee al zeven
jaar aan de weg en is een flore
rend bandenservicebedrijf.
Het assortiment bestaat uit
banden, accu's, uitlaten, schok
dempers. Ook verzorgt Rinus
Roon APK-keuringen en ver
leent hij remmenservice. Met
de aansluiting van het bedrijf
bij Profile Tyrecenter wordt de
service aan de klant nog een
graadje opgeschroefd.
Hoge normen
Rinus Roon is trots dat hij zich
ZIERIKZEE - In verband met
een aantal nieuwe verkeersre
gels dat in november '91 is in
gevoerd heeft het Regionaal
Orgaan Verkeersveiligheid
Zeeland (ROVZ) een speciale
voorlichtingsbus ingezet. Deze
bus staat woensdag 22 januari
op het Havenplein van Zierik
zee.
Het nieuwe Reglement Ver
keersregels en Verkeerstekens
(RW) dat 1 november '91 is in
gevoerd gaat uit van de eigen
verantwoordelijkheid van de
weggebruiker. Onder het mot
to Geef je verstand eens voor
rang is het nieuwe RVV dan
ook in de publiciteit gebracht.
In vergelijking met het oude
RW dat sinds 1966 gold is er
het nodige veranderd.
De jury beoordeelde de twaalf
routiersmenu's van de finalis
ten op smaak, receptuur, calcu
latie, originaliteit en voedings
waarde. Het gepresenteerde
winnende routiersmenu be
stond uit drie gangen.
Goed niveau
Op het menu kippesoep met
prei en bleekselderij, een
scholfilet met warme groente
mix en rijst. Het geheel werd
afgesloten met een aardbeien-
De avond bestaat uit enkele in
leidingen, een diapresentatie
door architect A. Verton van
het buro voor ruimtelijke
vormgeving Kort en Verton en
een forumdiscussie onder lei
ding van burgemeester mr J. J.
P. M. Asselbergs van Zierikzee.
In dit forum nemen verder
plaats: A. P. den Reijer, archi
tect W. J. Kraamer, een verte
genwoordiger van de vereni
ging Dorp, Stad en Land uit de
welstandscommissie, architect
A. Verton en L. J. Zondag, bin
nen de dienst gemeentewerken
van Zierikzee belast met bouw
en woningtoezicht. Na de ope
ning (20.00 uur) door ZOC-
voorzitter T. Th. van Wijk zul
len zijn voorganger A. P. den
Reijer en een vertegenwoordi
ger van de Vereniging Dorp,
Stad en Land in de Zierikzeese
welstandscommissie hun visie
op dit thema toelichten. Het
bevorderen van het recreatief
bij Profile Tyrecenter heeft
kunnen aansluiten. Hij ziet het
als een erkenning van zijn be
drijf. In het samenwerkings
verband worden hoge eisen ge
steld aan kwaliteit, service,
personeel, openingstijden en
huisstijl. Er worden hoge nor
men gesteld om de klant nog
beter van dienst te kunnen
zijn.
Rinus Roon stelt in een persbe
richt dat door de samenwer
king binnen het Profile Tyre
center de kracht en de persoon
lijke inzet van het zelfstandige
bedrijf in combinatie met de
Over wat er nu precies veran
derd is wil het ROVZ de
Zeeuwse bevolking informe
ren. Daarom heeft dit orgaan
voor de verkeersveiligheid een
voorlichtingsbus ingericht die
de gehele maand januari door
Zeeland toert. Een van de
plaatsen die in het routesche
ma van deze voorlichtingsbus
is opgenomen is Zierikzee.
Woensdag 22 januari staat de
bus op het Havenplein. In de
bus is voorlichtingsmateriaal
voorradig en ook kan men er
een videoband bekijken. Voor
lichters van Veilig Verkeer Ne
derland en de Stichting Ver-
keers Educatie Zeeland zijn in
de bus aanwezig voor het
beantwoorden van eventuele
vragen.
bavarois op vruchtenbasis. De
jury constateerde dat alle me
nu's van goed niveau waren en
dat met name aan de voedings
waarde ruime aandacht was
geschonken.
Wegrestaurant De Blauwe Keet
zag met de derde prijs weder
om de kwaliteit van haar keu
kenbrigade bevestigd. Ook in
de afgelopen jaren deed men al
aan deze finalewedstrijden
mee. De Blauwe Keet doet ook
mee aan de landelijke horeca-
campagne L'Europe a table.
winkelen in Zierikzee, het uit
buiten van de aantrekkings
kracht die Zierikzee als monu
mentenstad én winkelcentrum
heeft en de combinatie van cen
trumgemeente en toeristisch
centrum zijn zaken die hierbij
aan de kaak worden gesteld.
Daarnaast worden ook moge
lijkheden aangegeven hoe on
dernemers kunnen inspelen op
de sterke kanten van Zierikzee
als winkelcentrum. Eenduidig
heid van betreft de openings
tijden van de winkel is onge
twijfeld een van de punten, die
hierbij naar voren zullen ko
men.
Diapresentatie
Architect A. Verton, de geeste
lijk vader van het herinrich
tingsplan voor het Havenkwar
tier zal aan de hand van een
diapresentatie een indruk ge-
deskundigheid en de professio
nele aanpak van een grote or
ganisatie de klanten van de
schaalvergroting profiteren.
De grootste omschakeling voor
de klant is volgens Rinus Roon
de naamsverandering. Rinus
Roon Bandenservice gaat zich
in het vervolg presenteren als
Profile Tyrecenter Rinus Roon.
Het is de bedoeling dat ook de
huisstijl wordt aangepast. ,,De
voordelen voor de klant zullen
echter dusdanig zijn dat dat
snel zal wennen", aldus Rinus
Roon.
Andere eisen
aan kwaliteit
Onderzoek onder afnemers van
zowel personenwagfenbanden,
truckbanden, industriebanden
als landbouwbanden heeft uit
gewezen dat de professionele
gebruikers steeds hogere eisen
stellen aan kwaliteit, bedrijfs
zekerheid en service. Vooral
grote transporteurs en lease
maatschappijen eisen service
in hun volledig werkgebied.
In een Europa zonder binnen
grenzen gaat het daarbij niet
alleen om Nederland, maar om
bijna geheel Europa. Sommige
fabrikanten proberen hier op
Amerikaanse wijze op in te
spelen door grote ketens op te
zetten. Hun zwakte is echter
dat zij de nadruk op het merk
leggen en in deze tijd is het
juist zo dat de consument de
keuze wil uit een breed assorti
ment.
Will Stoof, voorzitter van Pro
file Tyrecenter, stelt dat de
klant veel meer baat heeft bij
een onafhankelijk en deskun
dig advies. Momenteel zijn er
al ruim 55 vestigingen aan
gesloten bij Profile Tyrecenter.
Het streven is om op korte ter
mijn vanuit 70 vestigingen in
Nederland service te kunnen
verlenen. Dan is Profile Tyré
center de grootste keten van
bandenservicebedrijven in Ne
derland.
De rode draad in deze campag
ne is een maandelijks wisse
lend menu, steeds ontleend aan
de nationale keuken van een
van de twaalf lidstaten van de
Europese gemeenschap. In de
maand januari wordt bijzonde
re aandacht geschonken aan
Frankrijk.
Frans menu
Zoals al aangestipt doet ook
wegrestaurant De Blauwe Keet
aan de campagne mee. In de
maand januari wordt een com
pleet Frans menu geserveerd in
het wegrestaurant. Als voorge
recht staat een salade van ge
rookte kippeborst op het me
nu. Het hoofdgerecht bestaat
uit gegrilde rode poon en de
maaltijd wordt afgesloten met
sinaasappelflensjes. Uiteraard
wordt bij het Franse menu
Franse wijn geserveerd.
ven over eigentijdse winkelge
vels. In een modern winkelcen
trum zijn winkelpuien veelal
open over de volle breedte,
waardoor het interieur van de
winkel zonder enige visuele
belemmering aan de winkelaar
wordt getoond. Winkelgevels
zijn dan in feite niet meer dan
perceelbrede vouwwanden.
Opmerkelijk is ook dat bij de
ze winkels een bijbehorende
gevel erboven ontbreekt.
Haaks
Deze open presentatie blijkt
bij te dragen aan een grotere
omzet. Uit onderzoek is im
mers duidelijk geworden dat
voorbijgangers hierdoor snel
ler geneigd zijn tot impulsaan
kopen. In steden met een histo
risch centrum kunnen deze
open winkelgevels echter wei
eens haaks staan op de moge
lijkheden die de gevels van on
der meer monumentenpanden
bieden. Schaalvergroting en
moderne winkelconcepten
kunnen daar dan ook botsen
met bestaande en historisch ge
groeide situaties. Het kardina
le punt in dergelijke situaties
is of het adequaat inspelen op
het koopgedrag van de consu
ment in een dergelijk centrum
ook met een andere winkelpre
sentatie mogelijk is.
A
B—S
langstelling. Jong en oud toog
naar het Zierikzeese restau
rant. Wie serieus geïnteres
seerd was kon een praatje ma
ken met Machteld de Smit-
Spelier, consulente van het On
derwijscentrum Horeca. Zij
functioneert als tussenpersoon
tijdens de opleiding tussen
leerling en bedrijf en anders
om.
Veel animo ook, was er voor
Rotisserie De Trouwe Herder
in Burgh-Haamstede, Be-i
drijfsleider Roy Meindersma
had zijn handen vol aan het ge
ven van rondleidingen aan de
belangstellenden die naar het
restaurant waren getogen met
het oog op een Kijk in de keu
ken. Ze kregen echter veel
meer dan alleen een kijkje in
de keuken. Meindersma toonde
hen alle kanten van het horeca-
gëbeuren. Van het ontvangen
van de gasten tot het dekken
van de tafel en het serveren van
een maaltijd. Hoe moet wor
den geserveerd, hoe moet wor
den gereageerd op de'klanten?
„Soms gaan mensen uit eten
omdat het een feestelijke dag
is, soms gaan ze uit eten omdat
ze ruzie hebben gehad, Daar
moet je allemaal rekening mee
houden. Maak het de klant
naar de zin". Chefkok John Ra
makers werkte intussen in de
keuken aan wat de bezoekers
zelf mochten maken, maar ook
werd al druk gewerkt aan de
voorbereidingen van een feest
je dat die avond in de rotisserie
zou worden gehouden verge
zeld van een maaltijd. Op die
manier kon men gelijk zien
wat er allemaal aan voorberei
dingen zijn. De 'Kijkers in de
Keuken' mochten zelf een ge
vuld flensje maken. De flens
jes waren van tevoren al ge
maakt door één van de twee
leerlingen die de keuken telt,
maar de 'kijkers' mochten ze
zelf vullen met een vanille vul-
ling met krenten en rozijnen en
voorzien van een rijke laag Ita
liaans schuim.
Hoewel de animo voor de keu
ken het grootst was bij alle
deelnemende horecabedrijven
zegt John Ramakers dat er re
latief weinig meisjes in de keu
ken gaan werken. „Misschien
komt dat omdat zij wat stress-
gevoeliger zijn. In stressvolle
situaties wanneer er heel veel
op ze af komt blijkt het dat
vrouwen zich zulk soort dingen
veel meer aantrekken. Toch
zou ik zelf graag zien dat er
C "N
ZIERIKZEE - Enkele ja
ren geleden is het Jan
Zwart-project geweest.
Zo start nu het Mattheus
Passion-project. Ieder
die graag zingt, kent de
lijdensweg van J. S.
Bach. Belangstellenden
wordt verzocht contact
op te nemen met J. de
Bruine. 01110 - 12176 of
met Willie Bil, 01115-
2539. Aanmelden voor 31
januari, repetities vin
den plaats op maandag
van 20.00 tot 22.00 uur.
Uitvoering vindt plaats
op 11 april 1992.
meer vrouwen in de keuken
van het restaurant zouden ko
men. Qua zwaarte op het ge
bied van apparatuur zou het
geen probleem moeten zijn
aangezien de voorzieningen te
genwoordig van dien aard zijn
dat er weinig lichamelijk werk
bij komt kijken", aldus Rama
kers. Zelf koos hij voor de op
leiding tot kok nadat hij een
keer mee was geweest naar de
opleidingsschool waar zijn
moeder ook de opleiding tot
kok volgde. Omdat zijn leraren
op de middelbare school tegen
hem zeiden dat hij beter wat
kon gaan doen met zijn handen
koos hij ook voor deze oplei
ding en daar heeft hij, naar ei
gen zeggen nog steeds geen
spijt van. „Je moet het wel in je
hebben. Je moet bijvoorbeeld
veel fantasie hebben, vinding
rijk zijn en creatief".
Minder belangstelling
Kunnen dfe eerstgenoemde
restaurants terugkijken op een
goedbezochte dag, de drie ove
rige deelnemers van Schou-
wen-Duiveland kregen maar
een beperkt aantal bezoekers.
Zowel restaurant Grevelingen
als café-restaurant De Blauwe
Keet kregen een bezoekersaan
tal dat op een hand te tellen
was. Tbch gaven de respectieve
lijke chefkoks Henk Eppenga
en Ben Snethorst met veel,en
thousiasme een rondleiding
aan degenen die toch kwamen.
Ook Grand Dorado Port Zélan-
de kreeg minder bezoekers dan
verwacht. Dit terwijl dit con
cern in feite meer verschillen
de horecabedrijven bijeen
heeft dan welke gelegenheid
ook. Zowel vis, vlees, pizza,
pannekoeken als fast food is
vertegenwoordigd. De bezoe
kers die toch de weg naar het
park wisten te vinden kregen
een rondleiding van chef de
cuisine Rinus Kloet door de
verschillende keukens en kre
gen meer achtergrondinforma
tie over de verschillende oplei
dingen die er zijn via een ge
toonde video en een stand met
informatie. Ook mochten ze in
het Steakhouse een kipfiletje
grillen en in het Visrestaurant
flensje gevuld met frambozen
maken. Niet alleen educatief,
maar dus ook vermaak. Hoe
wel het park zelf had gerekend
op meer bezoekers was de afde
ling horeca uiterst tevreden
met het zestigtal bezoekers, be
staande uit belangstellenden
met hun ouders.
Chef de cuisine Kloet zei op de
ze manier meer aandacht en
tijd voor de bezoekers te heb
ben, aangezien het aantal in
verschillende groepjes ver
deeld kwam. Sales representa
tive van Gran Dorado port Zé-
lande, Dean van der Wekke ver
telt dat er zaterdag ook ver
schillende herintredende vrou
wen zijn wezen kijken bij de
horeca-afdelingen van het park
en dat hij maandag al de eerste
sollicitatie-formulieren heeft
verzonden. Op verzoek kregen
ook enkele parkbezoekers (be
woners) een rondleiding. Ook
landelijk was de aandacht voor
het horeca gebeuren per streek
en bedrijf verschillend. Wie
niet de kans heeft gekregen een
van de restaurants te bezoeken,
maar toch graag de horeca in
zou willen kan bellen voor bro
chures en informatie naar On
derwijscentrum Horeca. 079-
711711 of naar het SVH Leer
lingstelsel, eveneens in Zoeter-
meer via nummer 079-711633.
BROUWERSHAVEN - Zater
dag 18 januari houdt Noordwal
Kreatief in Brouwershaven
open huis. Belangstellenden
kunnen van 10.00 uur tot 16.00
uur terecht op het adres
Noordwal 1 in de smalstad.
Een jaar geleden, op 19 januari
1991, ging Noordwal Kreatief
van start. Dat veel mensen in
het afgelopen jaar de weg naar
de Noordwal hebben gevonden
geeft aan dat er zeker behoefte
is aan een dergelijk centrum.
Cursussen
Noordwal Kreatief is een crea
tiviteitscentrum in Brouwers
haven dat een keur van cursus
sen biedt. Zo wordt onder meer
les gegeven in kantklossen, cal-
ligrafie, zijde schilderen, stro
vlechten, patchwork en origa
mi. Voor de jeugd is er eenmaal
per week de mogelijkheid om
creatief bezig te zijn. De eerste
keer kan dat op woensdagmid
dag 29 januari van 13.30 tot
15.30 uur.
Tevens kan men bij Noordwal
Kreatief terecht voor opdrach
ten op het gebied van weven,
calligrafie en kantklossen. Be
halve door de eigenaresse van
Noordwal Kreatief wordt ook
les gegeven door gastdocenten.
Voor het calligraferen zorgt
Margret van der Braak uit Mi-
delharnis. Els van Baarle uit
Dreischor geeft les in zijde
schilderen.
ZIERIKZEE - In de maanden
januari en februari toont gale
rie Galerij het mail-artproject
„Ko de Jonge meets....?" van
de Middelburgse kunstenaar
Ko de Jonge.
Voor het project met de titel
„Ko de Jonge meets...?" maak
te Ko een posterontwerp. Tien
tallen exemplaren van dit ont
werp stuurde hij de wereld
rond. Mailarters uit onder
meer Europa, Noord- en Zuid-
Amerika en Japan werden uit
genodigd om het ontwerp van
uit eigen invalshoek te bewer
ken en het resultaat hiervan te
rug te sturen. „Actie en reactie,
dat is het kenmerk van mai-
lart. Het door middel van een
idee en beeld in samenwerking
met andere kunstenaars ko
men tot mondiale werken via
de post. En dat zit vol verras
singen. Iedere dag een nieuwe
en andere wereld in de post
bus. Het geeft een kick en de
noodzaak om te blijven reage
ren
De resultaten van de visie van
al deze kunstenaars op het
posterontwerp is te zien in ga
lerie Galerij in de RSG Profes
sor Zeeman te Zierikzee. De
tentoonstelling duurt van 13 ja
nuari tot 26 februari. Voor het
publiek is de expositie toegan
kelijk op maandagmiddag van
14.30 tot 15.30 uur en verder na
telefonische afspraak (01112-
2017).
Het gaat om een ruilbeurs voor
onderdelen van alle merken
motoren. Maar tevens om een
feest waarbij ook allerlei ande
re artikelen worden tentoon
gesteld en verkocht de die be
trekking hebben op motorrij
den. Hoogtepunt van de beurs
is het bij opbod verkopen van
een Harley Davidson motor.
Een evenement dat gepland is
om 16.00 uur.
Behalve motorartikelen is op
de beurs ook drank en winter-
kost als soep en vette worsten
te koop. Men kan zich op de En
gelse manier laten tatoeëren en
er is de hele dag door muziek*
De dag wordt besloten met een
live optreden van Dee the
Disciples. De leden van de mo
torclub beginnen het feest al op
zaterdagavond in hun clubhuis
aan de Deltastraat met het op
treden van een band.
Er zijn nog stands beschikbaar
voor mensen die met koopwaar
aan het evenement willen deel
nemen. Informatie via 01110-
12095.
UTRECHT - Onder ambtena
ren van opsporingsdiensten en
andere buitendiensten van mi
nisteries is opnieuw onrust
ontstaan rond het gebruik van
de privé-auto.
ZIERIKZEE - De reserves van Mevo zijn door het aantrekken
van diverse sponsors nu geheel voorzien van materiaal en kle
ding. Het c&mpleet nieuwe elftal, dat tot nu toe nog immer de on
geslagen status bezit, heeft van café De Banjaard onder meer
shirts, broekjes en kousen mogen ontvangen. Autoschade Kort
zorgde voor de benodigde sporttassen, terwijl recentelijk het
plaatselijke schildersbedrijf Schults nog eens twintig fraaie trai
ningspakken schonk. (Eigen foto).
ZIERIKZEE - Niet als sponsor maar zomaar als aardigheidje,
heeft de plaatselijke middenstander van Evertse Sportprijzcn
het eerste herenteam van handbalvereniging Delta Spbrt keuri
ge sweaters geschonken, in de blauwe clubkleur. Ook vaste bus-
j chauffeur Toon van der Wekken werd niet vergeten en werd in
I een fraai sportief jack gehesen. (Eigen foto).
t 1
OOSTERLAND - Wegrestaurant De Blauwe Keet bij
Oosterland heeft onlangs op de internationale vak
beurs Horecava '92 in de Rai in Amsterdam de derde
prijs in de wacht gesleept bij de landelijke wedstrijd
voor het beste routiersmenu. De 28-jarige John van
Hoorn, sous-chefkok, kreeg de prijs onlangs uit han
den van adjudant Th. Dellebeke, hoofd voorlichting
van de Algemene Verkeersdienst in Driebergen.
ZIERIKZEE - Als ondernemer met je tijd meegaan
en wel zodanig dat je binnen de beperkingen blijft
die een historisch stadje als Zierikzee met zich mee
brengt. Rond dit thema Modern ondernemerschap in
monumentenstad Zierikzee wordt dinsdag 21 janua
ri in de foyer van de Concertzaal een thema-avond
gehouden. Deze avond die om 20.00 uur begint is een
initiatief van de Zierikzeese Ondernemers Centrale
maar staat open voor iedereen.