3I 3 O O) Delta Catering gevraagd voor wordt party wijd en zijd en catering Kerstconcert bij kaarslicht GRATIS ADVERTENTIE EEN GOED VOORNEMEN r n MEUBELSHOW BIJ DEURLOO deurloo intermeubel aanbiedingen opruimkrant 10 tot 40% korting ZIERIKZEESCHE NIEUWSBODE 4- -4 KRAMER NIEUWE CLUBS STARTEN CLUBS VOOR: DE EERSTE LES GRATIS PROEFLES WK KRAMER Kunst in nijverheid <n Van Amsterdam tot Antwerpen In Lutherse kerk LINGERIE DIANE Kerstmarkt op het Havenplein MEDEDELING AAN ONZE ADVERTEERDERS drukkerij lakenman ochtman bv JÊ, Fl mM Kt FOTO VERSCHOORE I~ NIEUWSBODE EXTRA WOENSDAG 18 DECEMBER 1991 GRATIS HUIS AAN HUIS BLAD EDITIE SCHOUWEN-DUIVELAND Kom kijken Haringvlietplein 4 - Zierikzee DEN HAAG - Met terugwer kende kracht tot 1 januari 1990 mogen werkgevers aan 'Vut ters', pensioengerechtigden en mensen die arbeidsongeschikt worden maximaal drie maand salarissen belastingvrij uitke ren. Daarover zal ook geen so ciale premie worden ingehou den. Met ingang van 1 januari 1990 werd dat aantal belasting vrije maandsalarissen terugge schroefd van drie naar twee. Advertentie BIJ in de week van 13 JANUARI kinderen vanaf 7 jaar paren jongelui alleenstaanden 55+ers JÊM dans - en balletschool 01110-13132-17458 1 Advertentie in de van de Boerenbond te Oude-Tonge zijn geldig vanaf 23-12-1991 Advertentie AJessi Vienna Collection Arabia Stelton John Bergen Studio D-Tec Advertentie MOL 9 - ZIERIKZEE DREISCHOR - Met de naderende feestdagen is menig gezin al bezig met de voor bereidingen van de feestelijkheden. Het inrichten van de kerstboom, het uitno digen van gasten, het kiezen van het menu. Vooral dat laatste brengt af en toe problemen met zich mee, want hoewel het heerlijk is om in de keuken te staan, niet iedereen ziet het zitten om uren in de keuken te staan om het kerstmenu voor de gasten piekfijn in orde te maken. Voor hen is er dan de uitkomst gevon den, het cateringbedrijf. Deze bedrijvensektor maakt de laatste tijd een enorme groei door. Ook op Schouwen-Duiveland zit zo'n catering bedrijf. Dat is Delta Catering uit Dreischor. Het nu vierjarig Delta Cate ring heeft in die jaren een naam opgebouwd in de volledi ge verzorging van partijen, re cepties, koude en warme buf fetten, barbecues en mossel avonden. Maar ook op het ge bied van kleine bescheiden, huiselijke diners heeft het be drijf haar strepen verdiend. En voor het koken van een maal tijd voor vijfendertig personen in een keukentje van twee bij een wordt ook de hand niet om gedraaid. Eigenaar van dit goedlopende bedrijf is het echtpaar E. W. J. van Leeuwen en M. G. van Leeuwen-Braai. Beiden waren al bekend in de horecasector, voordat ze Delta Catering starten. Van Leeuwen heeft zijn ervaring hiervoor op gedaan bij een groot catering bedrijf uit Rotterdam en zijn vrouw deed haar ervaring op met haar eigen restaurant, de Drie Schapen, wat nog steeds in haar bezit is en van waaruit Dëlta Catering wordt gerund. Het catering/party-bedrijf uit Dreischor heeft tijdens haar bestaan een enorme groei door gemaakt. Van Leeuwen vertelt dat ieder jaar de omzet verdub belt. ,,De groei is iets sneller gegaan dan we hadden ver wacht. Er komt steeds meer vraag naar het catering-gebeu ren door zowel bedrijven als particulieren. Het is natuur lijk hartstikke leuk om alles thuis of op het bedrijf te laten komen en daar je feest of recep tie te houden. Door de vele din gen die we sinds de start heb ben gedaan zijn we met veel verschillende dingen in aanra king gekomen en daarom is er momenteel niets meer wat we niet kunnen realiseren. Alles heeft natuurlijk zijn prijs, maar het kan". Van Leeuwen vertelt dat er geen maximum aantal perso nen zijn waarvoor iets kan worden georganiseerd. ,,In fei te kunnen we nog een diner or ganiseren voor tienduizend personen. Alles boven de dui zend is gewoon een kwestie van organiseren. Bij zulke grote groepen zou het probleem dan eerder liggen bij het personeel en bij het materiaal, porselein en bestek en dergelijke dan bij het feitelijke diner". Het bedienend personeel dat voor Delta Catering werkt be staat voornamelijk uit huis vrouwen die na de opvoeding van de kinderen weer lang zaam willen terugkeren in de werkmaatschappijVerder heeft het bedrijf ook regelma tig leerlingen van de Hotel school onder haar personeel. De ene keer zijn dat er echter meer dan de andere. Het is voor de leerlingen van de Ho telschool erg leerzaam om bij het bedrijf te werken omdat zij daar met veel verschillende si tuaties van keuken en bedie ning te maken krijgen. De ene keer een feest voor duizend personen, de andere keer een bescheiden diner aan huis met bediening. ,,Het is voor de te rugkerende huisvrouw heel aantrekkelijk omdat ze maar incidenteel hoeven te werken en dan ook overal terecht ko men. Het blijft leuk, geen sleur, maar gevarieerd w£rk. De ene keer alleen een bitter garnituur of een paar salades, de andere keer een heel buf fet", aldus E. W. J. van Leeu- Ook hoogseizoen Net als een restaurant kent ook het cateringbedrijf een soort van hoogseizoen, Delta Cate ring kent er zelfs drie. In de maanden mei-juni, de maan den september-oktober en de cember en januari. ,,Dat zijn maanden waarin we pieken in opdrachten kunnen waarne men. De eerste piek bestaat uit de feesten die nog net voor de zomerperiode afgehandeld moeten worden, de tweede zijn de dingen die voor kerst afge handeld moeten worden en de cember en begin januari is ge vuld met kerst- en nieuwjaars recepties. Jubilea en andere feestelijkheden komen daar natuurlijk gewoon tussendoor. In de periode dat het minder druk is met het catering/party- werk is het meestal druk in het restaurant, dus dat vult elkaar prima aan", aldus Van Leeu wen. Delta Catering heeft een vijf man sterk koks-team; in drukke tijden heeft zij ook nog een ambulant team. De koks werken niet alleen in hun eigen keukens. Wanneer particulieren of bedrijven een diner aan huis willen geven ko men zij al naar gelang de groot te van de groep met hun mate riaal en produkten naar de be treffende plaats en maken daar het diner klaar. „Het lukt om in de kleinste keukens een di- Van Leeuwen-Braai niets te bleem. Wanneer men geen keu ken of andere lokatie heeft die groot genoeg is om in te koken brengen we onze eigen mobiele keuken mee. Die staat in de vrachtwagen. Voor alles is een oplossing te vinden", aldus Van Leeuwen. Steeds meer mensen raken be kend met het fenomeen cate ring en partyservice. Tbch zijn er nog steeds mensen die den ken dat Delta Catering zich al leen bezig houdt met het bezor gen van slaatjes en dergelijke, maar de waarheid is juist an dersom. Natuurlijk kunnen mensen bij het bedrijf ook te recht voor bittergarnituur en salades, maar ook voor het or ganiseren van grote feesten met artiesten of dieren als oli fanten en kamelen draaien Van Leeuwen en zijn vrouw de hand niet om. En ook een ver zoek om 120.000 maaltijden te bereiden voor het ministerie van defensie, zoals onlangs ge beurde, wordt met enthousias me ontvangen. „Het is alles omvattend. Je kunt met hét catering- en partygebeuren alle kanten op". Gewoon gebleven Hoewel het Dreischorse bedrijf tot een van de succesvolste van haar sector in Nederland be- I hoort, is er aan het echtpaar ner te bereiden. We hebben wei- in garages en schuurtjes ge kookt. Dat is niet het pro- merken van overmoed en op schepperij. „We zijn gewoon onszelf gebleven. Ik zie geen re den om mezelf anders te gaan gedragen nu het ons goed gaat. We hebben het tenslotte niet al leen gedaan. We hebben een team van extreem goede werk nemers. We kunnen bouwen op ons personeel. Sommige men sen zijn al bij ons vanaf het be gin en zijn dan ook helemaal met het bedrijf meegegroeid. Neem onze chef-kok. Hij is bij ons begonnen als gewoon kok en heeft zich door hard werken weten op te werken tot onze chef-kok. Hij is dan ook hele maal op de hoogte met het rei len en zeilen van Delta Cate ring". Van Leeuwen zelf houdt zich naast het koken voorna melijk bezig met het financiële gedeelte van de zaak terwijl zijn vrouw zich richt op het persoonlijk contact met de klanten. „Persoonlijk contact met je klanten is het halve werk. Als je weet wat je klan ten willen en als je klanten we ten wat ze aan je hebben werk je veel prettiger. Er zijn som mige klanten die zo vaak door ons een buffet, diner of andere feestelijkheid laten organise ren dat je al weet wat zij wil len, maar bij nieuwe klanten is het prettig om elkaar eerst be ter te leren kennen. Vandaar dat we iedere (nieuwe) klant al tijd eerst bezoeken", aldus Van Leeuwen. Van een klein bedrijf dat ooit begon met een paar adverten ties in een regionale krant is Delta Catering intussen uitge groeid tot een multi-bedrijf dat actief is van Amsterdam tot Antwerpen en alles wat daar tussenin zit. Voor de bereiding van diners, buffetten en andere feestelijkheden maakt zij op verzoek een vrijblijvende of ferte. In'prijzen variërend van vijfendertig gulden per per soon tot het uiterst luxe diner van tweehonderdvijftig gulden persoon. Want zoals Van Leeu wen en zijn vrouw zeggen: „Al les heeft een prijs, maar ailes is mogelijk". Chefkok Nico Schouwenaar (l.) en kok Marcel Willemse zijn hier bezig met het maken van een zivanenfiguur uit vet, als decoratie voor een buffet. (Foto: Joop van Houdt). ZIERIKZEE - De Stichting Ars Musica verzorgt op 21 december traditiegetrouw het kerstconcert. Het concert wordt gehouden in de Lutherse kerk te Zie rikzee. Uitvoerenden zijn het Zeeuws Vocaal Ensem ble onder leiding van Kees van Eersel, die ook de or- gelsoli verzorgt. Het concert begint óm 20.00 uur. De orgelbegeleiding van het koor is in handen van Willie Bil. Het Zeeuws Vocaal Ensem ble werd in het begin van 1988 opgericht door Kees van Eer sel. Het kamerkoor telt vijf tien leden en zingt intussen een groot scala van wereldlijke en geestelijke koormuziek van de Middeleeuwen tot nu. Kees van Eersel (Vlaardingen, 1944) ontving in de zestiger ja ren een breed geschakeerde op leiding aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht, als mede aan de Schola Cantorum te Parijs. Naast orgel, zijn hoofdvak, studeerde hij koor directie, kerkmuziek, piano en beiaard. Daarnaast ontving hij lessen in vioolspel, zang en compositie. Naast praktijkdi ploma's voor koordirectie en beiaard behaalde hij solisten diploma's voor orgel en bei aard. In 1971 ontving hij de Prix d'Excellence voor orgel. Naast een concertpraktijk als organist en beiaardier is hij di rigent van het Roosendaals Ka- iwerkoor, het Zeeuws Vocaal Ensemble en de Maria Magda- lenacantorij van de Grote Kerk te Goes, waar hij sinds 1974 cantor-organist is. Hij is stadsbeiaardier van Zie rikzee en Veere. Van Eersel behaalde een groot aantal prijzen en onderschei dingen op internationale orgel concoursen. Van zijn spel zijn een tiental grammofoonplaten en twee compactdiscs versche nen. Gevarieerd Het programma is zeer geva rieerd. Naast kerstliederen staan er ook enkele adventmo- tetten op. Het koor begint met oude muziek die voortgezet wordt op het orgel. Vervolgens klinkt er een aantal koralen van Johann Sebastian Bach met aansluitend op het orgel muziek van dezelfde com ponist. Via Joh. Bapt. Schie- dermayr zingt het ensemble een motet van Anton Bruckner en twee liedbewerkingen van Joh. Brahms. Het concert wordt besloten met muziek van hedendaagse com ponisten, onder meer drie oud- Nederlandse kerstliederen van de dirigent. Omdat dit concert altijd uit verkocht is, wordt geadviseerd vooraf plaatsen te reserveren. Dit is mogelijk op vrijdag 20 december tussen 10.00 en 11.00 uur in de muziekschool, tele foonnummer (01110) 12169. AMSTELVEEN - In de negen gebieden waarin Nederland is verdeeld, is inmiddels een be gin gemaakt met het bevol kingsonderzoek op borstkan ker voor vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. De belangstelling overtreft de verwachtingen: aan de eerste ronde doet 80 in plaats van de geranmde 70 pro cent van de doelgroep mee. Advertentie DECEMBER! LINGERIE MAAND? Dam 21 - Zierikzee Tel. 01II0-12471 ZIERIKZEE - Op donderdag 19 december wordt de wekelijkse warenmarkt op het Havenplein uitgebreid tot een Kerstmarkt. Dat houdt in dat de markt duurt van 8.00 tot 21.00 uur. Er worden waren verkocht die zijn toegespitst op het kerstfeest. Vanwege het evenement kan de hele dag niet worden geparkeerd op het Haven plein. In de week van kerstmis is de weekmarkt op dinsdag 24 de cember. Advertentie De Nieuwsbode Extra zal in verband met de feestdagen op woensdag 25 december 1991 en woensdag 1 januari 1992 niet verschijnen. Adverteerders kunnen wel hun advertentie opgeven voor plaatsing in de Zierikzeesche Nieuwsbode. Voor nadere informatie, bel: 01110-16551 en vraag naar de advertentie-afdeling. Met vriendelijke groet, Th. OIRBANS VERKOOPLEIDER UITGEVERIJ Advertentie wat '92 ons brengen gaat Advertentie GEBOORTE. HUWELIJK, JUBILEUM? Maak dan nu uw keuze uit onze grote kollektie leuke, originele en moderne kaarten. Kaarten bij ons besteld en gedrukt geven recht op een gratis plaatsing van uw advertentie in de Zierikzeesche Nieuwsbode. (aanbod geldt van september tot 31 december 1991) Jannewekken 11 Zierikzee Tel. 01110-16551 Advertentie FOTO KUUR SM] terwijl'u winkelt! m fotografie »video foto's in 1 uur klaar ZIERIKZEE - DAM 5 - TELEFOON 01110-12796 Advertentie Blijf in 1992 ook op de hoogte van al het nieuws op Schouwen-Duiveland, met de Zierikzeesche Nieuwsbode JA, ik wil een kwartaalabonnement f 47,50 Kwartaalabonnement met autom. afschr. f 45,— D Jaarabonnement f 179,— Jaarabonnement met autom. afschr. k f 169,— en ontvang de Zierikzeesche Nieuwsbode de eerste twee weken gratis. Ik betaal nog niet, maar wacht eerst uw bericht af. naam adres postcode telefoon plaats: handtekening: •y Zend de bon in open envelop zonder postzegel naar Zierikzeesche Nieuwsbode abonnementenadministratie. CO Antwoordnummer 12, 4300 VB Zierikzee. -4 I

Krantenbank Zeeland

Zierikzeesche Nieuwsbode | 1991 | | pagina 1