M-Brigadiers: flinke kinderen,flinke melkdrinkers
Nog een Gouden Plak voor wereldkampioen Henk Nijdam
ARSENAAL
Da's pas veilig rijden!
DAAR KUN JE
)P RIJDEN!"
Leo Horn „landt" op volle zee
ADVERTENTIE
FLINK MELKDRINKEN IS ELKE DAG EEN EXTRA M-DAAD DOEN. DRINK DUS EEN EXTRA GLAS MELK, YOGHURT, KARNEMELK, OF EET EEN EXTRA BORD PAP OF PUDDING
Anneke Grönloh had plezier!
u schrijft aan het Nederlands Zuivelbureau, postbus 4075Rijswijk Z.H. -
i krijgt u dc vertaling van hel beroemde Engelse 7-daags mclkdiëet waarmee u
\der extra kosten en moeite twee pond per week kunt afvallen. Het is nu bovendien
gebreid met blijf slankregels en lekkere blijf slankrecepten. Weet u dat
150.000 vrouwen het in huis hebben
INTERNATIONAAL ZUIVELKOOKBOEK IS TER PERSE!
Voor maar j 1.25 krijgt u straks 80 pagina's, 26 kleurenfoto's420 recepten, waaronder
vele buitenlandse: PizzaCordon Bleu, Mince PiePaprikavis, Fondue, Pasqualino dl
Agnello. U ziet hier samenstelster mexouw Eekltof met mevrouw De Bie en mej
Veldman - drie van de kritische mensen, die geproefd, geprobeerd en nog eens
geprobeerd hebben. En waar nodig recepten vertaaldenvoor Nederlandse smaak
n ingrediënten! Nog evenen uw melkman heeft 't!
.1".
Na zijn succes bij de wereldkampioenschappen achtervolging wiel
rennen in Milaan krijgt Henk Nijdam van zijn vrouw Lidy een
andere „gouden plak" uitgereikt. Een hartige, romige, gouden plak
van onze even wereldberoemde kaas. „Een goed stuk kaas los uit
't vuistje," zegt de grote renner, „da's niet alleen lekker - daar kun
je op rijden." >Vie weet niet dat kaas 't beste energie-beleg van
alle is? En 't wordt meer en meer een goede gewoonte om kaas
puur te eten. De „gouden plak" die iederéén verdient
I - 'Z J"«
--
0 M-brigadiers waren Rotterdam uit gestoomd -
"Waterman" - om samen met Belgische en Eng
llega's een 2-daagse zeereis te maken. Koelbloei
re-Brigadier Leo Horn was "te laat", liet zich
ilicopter boven een reddingboot landen, die 1
tven buiten Hoek van Holland) aan boord van
estelijke M-schip bracht. Deze reis (beloning
ijsvraag-winnaars) was een extra attractie voor
rigadiers, naast de 60 bezienswaardigheden in Ne
nd en België, die zij gratis kunnen bezoeken,
rlangrijkste blijft: elke dag melk maakt sterk
iergiek, geeft krachtige botten en gezonde tanc
r"» "-wks
V -."3SK
Schooljongens hebben de gewoonte een verbijsterende kóllektie voorwerpen
mee te dragen. Allemaal "dingen die we nodig hebben" Wat ze zeker nodig hebben
is een stevige boterham, vooral dc overblijvers. Verstandige moeders geven kaas4-
mce: boterhammen met kaas - het energie-beleg dat niet uitdroogt - plüs een loi
stukje kaas extra. Dat hebben ze bróódnodig in de groei!
Tegen "Brandende Dorst" had het populaire sterretje om koele melk
getraagd - en dat kreeg ze prompt op het M-schip waar ze te gast
was. Bleek melk een lievelingsdrank van haar te zijn! Hier trekt ze een
gek gezicht, maar een foto van Anneke op haar charmantst krijgt u als u
schrijft aan het Nederlands Zuivelhureau, postbus 4075, Rijswijk Z.H.
Een half strijkijzer? Dat is net een maaltijd zonder roomboter -
die smaakt ook maar half. Een boterham is pas een echte "botcr"-
ham als u er wat roomboter op strijkt. En het likje in de vleespan,
dat klontje in de groente: wat een verstandige verfijning. Bij
alles wat wc ons tegenwoordig veroorloven, hoort toch zeker ook
die lekkere helft. Roomboter is 't hele/maal!
Is deze foto een grapje? Niet helemaal: het is wetenschappelijk bewezen dat melk
autorijden veiliger maakt. Want bij lange ritten moet ook de menselijke motorbij
getankt worden - anders wordt u suf, reageert u langzamer. En melk brengt energie
en reaktie-vermogen bijzonder snel op peil, extra belangrijk in het nu aangebroken sei
zoen van mist, gladheid en vroege duisternis. Als u mee wilt doen met die verstandige
aktie, schrijf dan aan het Nederlands Zuivelbureau, postbus 4075, Rijswijk Z.H. - en u
krijgt het zelfklevend rijdt veilig met melk" embleem (6,7 x 7,9 cmvoor op uw autoruit.
FOTO-PAGINA VAN
HET NEDERLANDS
ZUIVELBUREAU
RIJSWIJK (Z.H.)
Hugh Jans, meester op pen, penseel en pol-lepel
Deze veelzijdige kunstenaar - tekenaar, schrijver en culinaris - toont u hier een schilderij voor
de tong: zijn „Chateaubriand garni". Een belangrijke „kleur" op zijn smaakpalet is natuurlijk
roomboter, zoals bij alle grootmeesters van het fornuis. Echte roomboter is de handtekening
van elke man of vrouw die met liefde en smaak wenst te koken