M-Brigadiers: flinke kinderen, flinke melkdrinkers Troubadours en wegridders eenstemmig vóór! M voor veilig verkeer Blue Diamonds voor M Lof van de Nederlandse dessert-kazen „Melluk is vurrukkulluk" KLIM EENS OP EEN LOC! Een halve auto is géén auto advertentie Het geheim van 'f spit De heer O. Hartung, direkteur van het bekende hotel-restaurant „De Nederlanden" in Vreeland, is Officier-Maitre van de Chaine des Rótisseurs (er zijn slechts drie van deze hoog-on'derschcidcn -culinaire meesters in ons land). Zijn roastbcef-aan-'t-spit wordt eerst ingewreven met zout en peper, dan aan 't spit elke 5 minuten ingekwast met roomboter, na 't rotisseren geserveerd met een barbecue-saus van roomboter met puree van uien, wortelen, tomaten en mango. Het is nu eenmaal zo: waar de Hoge Kook kunst bedreven wordt is roomboter altijd bij de hand. Of dat bij een Officier- Maitre is of bij een fijnprocvcnde meesteres des huizes Op alle Nederlandse wegen ontdekken automobilisten een nieuw embleem - vooral op de vrachtwagens. Waarom voeren zoveel van deze ervaren chauffeurs het Rijdt veilig met melksein Omdat ze zelf altijd melk in de cabine hebben, zelf uit erva ring weten dat ook de bestuurder bijgetanktmoet worden. Vooral rond 11 en 4 uur heeft de menselijke motor een dieptepunt - en een glas lekkere melk tankt dan nieuwe kracht bij. Doet u ook mee aan die verstandige aktie? Een kaartje aan het Nederlands Zuivelbureau, Rijswijk (Z-H) brengt u het kleine embleem op personenauto-formaat (67 x 79 mm.) Muziek voor teenagers, melk voor teenagers - de Blue Diamonds vinden dat ze bij elkaar horen. Wie niet? Kun je je beter uitleven (en tegelijk ontspannen) dan in muziek en dans? En wat heb je op jouw leeftijd meer dan wèt ook nodig? Juist: eiwitten. Die zitten volop in melk. „Wat vinden jullie er van, Ruud en Riem?" „Een glas koele melk is gewoon lekker - de beste „cool hit" van 't seizoen." FOTO-PAGINA VAN HET NEDERLANDS ZUIVEL BUREAU RIJSWIJK (Z.H.) Denise Maes doet een ontdekking Deze liefelijke en geliefde Vlaamse tY-gastvrouw voelt zich al helemaal thuis op de Neder landse beeldschermen - en tus sen de Nederlandse kazen, die haar verbazen met hun veel zijdigheid. "Ik hou het meest van Edammer, nagclkaas, Blue fort en roomkaas," verklaart ze. Ja, het is de moeite waard om eens te grasduinen in die lange lijst van Nederlandse kazen. Altijd hetzelfde onsje belegen is-net elke avond het zelfde tv-programma! Men slaat de kaasplank mis als men denkt dat het kaas-dessert altijd de douane moet passeren. Waarom toch? De laatste jaren worden in ons eigen land de meest verrukkelijke dessert-kazen gemaakt. Serveer eens na een goede maal tijd een plankje met Kernhemmer, St.-Paulin, Schoonauwen, Mon Chou en Bluefort - samen met noten, crackers en wijn. Noot voor economische fijn proevers: de vaderlandse dessert-kazen hebben natuurlijk ook plezierige- prijzen-van-eigen-bodem Denk aan de M in exaMentijd In deze spannende, vermoei ende examentijd hebben die veelgeplaagde zoons en doch ters van ons meer dan ooit recht op M. De M, niet van medelijden, maar van melk. Want al die tekorten (aan slaap, aan ontspanning, aan tijd- voor-rustig-eten) worden het u beste aangevuld met extra I melk. Denk aan de M: goed voor de zenuwen (for the nerves), voor het uithoudings vermogen (für Ausdauer), voor de concentratie (pour la con centration)! Er is een hele stal aan antieke, bijzondere en beroemde locomotieven - en nog veel meer - te zien in het Utrechtse Spoorwegmuseum. M-Brigadiers kunnen er gratis heen als ze ver gezeld zijn van een betalende volwassene. Hun M-paspoort opent trouwens de deuren van meer .dan zestig beziènswaardigheden in Nederland en België. Ze zijn bevoorrecht, zoals ze ook voor hun hele leven bevoorrecht zijn - want trouw melk drinken is de basis van sterke tanden en botten. Wist u dat melkdrinkende kinderen gemiddeld groter worden dan andere? En dit is Remco Campert natureluk, die zo treffend en teder met de taal stoeide in zijn roman „Het leven is vurrukkulluk". Zou men een boek kunnen wei-den aan de koe-le melk Misschien, maar 't is beter om er een glas aan te wijden. Klokklokklok, slokslokslok en alle vitaleminen huppelen lekker over de tong. Vurrukkulluk! FLINK MELKDRINKEN IS ELKE DAG EEN EXTRA M-DAAD DOEN. DRINK DUS EEN EXTRA GLAS MELK, YOGHURT, KARNEMELK, OF EET EEN EXTRA BORD PAP OF PUDDING NIEUW TOETJE: „BB-YOGHURT" B.B.-yoghurt is 't lekkerste nieuwe toetje van 't seizoen. Hier is het recept: smeer op een beschuit een dikke laag Bos Bessenjam en leg daarop plakjes banaan doe de beschuit in een bord yoghurt met suiker vlak voor 7t opdienen als u de beschuit bros wilt houden). Men kan er naar kijkenmaar niet in rijden. Da's net als met een maaltijd zonder roomboter - die smaakt ook maar half. Verbazend wat een likje boter in de groente doet, opmerkelijk hoe een gewoon stukje vlees bijzonder wordt met een klontje .roomboter in de pan. En met alles wat we ons tegenwoordig veroorloven hoeven we die lekkere helftzeker niet te missen. Ja, roomboter is het helclmaal!

Krantenbank Zeeland

Zierikzeesche Nieuwsbode | 1962 | | pagina 6