Brillen DE GRUYTER VOOR DE GEZEIII6STE UREN VAN 'IIAAR üEEST-AANBIEDIHGEM Speciale f- oliebollen-recept oudejaarsdag verse oliebollen Van Beveren's Tearoom „de Witte Swaen" BERGMANS Voor schaatstuig en reparaties „De Nobeipoort" mach. Bankwerker fa. W. SCHIPPER Op zondag GEOPEND tot 11.30 uur voor: Patates frites Croquetten Nassiballen Warme worst Ballen gehakt Vleesbroodjes en vanaf 's morgens 10 uur Vlsslop 7 Zierikzee uit de speciaalzaak altijd iets aparts Uw brilrecept wordt snel en vakkundig klaargemaakt Sterke Schoolbrillen Vakopticiën Havenpark 1 Zierikzee Lederwa'enhuis Zierikzee Gevraagd Vissersdijk Zierikzee fi ZIERIKZEE Adverteer regelmatig r» 1 geldig tot en met 30 december 19é1 Tel hieronder 'ns na hoeveel geld U 'buiten de 10°/o) met Uw Oudejaarsboodschappen bij De Gruyter verdienen kunt. Wie zou dit allemaal willen missen? 3 pullen bier of 3 flesjes Super Pilsener voor f 1.15 3 flessen wijn, soort naar keuze: (géén Roseffi oRiselti) samen 75 ct. goedkoper 2 flessen Roselti of Risetti samen 2.50 Bij aankoop van een grote fles Slaolie Roodmerk tube mayonaise 25 ct. goedkoper Canadese zalm Red Cohoe van 210 voor 200 Canadese zalm Fancy Pink van 145 voor 135 Zalm Fancy Pink van 122 voor 112 Tonijn van 110 voor 100 Tonijn van 83 voor 73 Schelvislever van 68 voor 58 Sardines Superieures van 95 voor 85 Cocktailworstjes van 98 voor 88 Borrelworstjes van 115 voor 105 Wener knakworst van 125 voor 115 Elk 2e blikje Soepasperges van 89 voor 79 Elk 2e blikje Champignons 10 ct. goedkoper Elk 2e pakje toast 10 ct. goedkoper Om ze goudgeel te bakken Slaolie Roodmerk gr. fles 176 ct. Slaolie Blauwmerk gr. fles 135 ct. Alles voor 't beslag Patentbloem 500 gr. pak Tarwebloem extra 500 gr. pak Tarwebloem 500 gr. pak Supermagarine 250 gr. pak Californische rozijnen 250 gr. zakje 75-52 ct. Sultana-rozijnen 250 gr. zakje 67-59 ct. Krenten 250 gr. zakje 52 ct. 37 ct. 32 ct. 29 ct. 44 ct. Maak de gist aan met een beetje lauwwarme melk. Doe de bloem In de beslagkom en maak in het midden een kuiltje voor de aangemaakte gist, zout, suiker, eidooiers en gesmolten margarine. Roer deze ingrediënten met een houten lepel door de bloem. Voeg de rest van de lauwwarme melk in gedeelten toe en roer onderwijl goed. Besla het beslag met de achterkant van de houten lepel. Dat is inspannend v/erk, maar daarna hebt U uur rust, want zo lang moet het deeg rijzen op een lauwwarme plaats met een doek over de beslagkom. Schep er dan voorzichtig de vulling door. U kunt de vulling er ook vóór het rijzen in doen. maar die zakt tijdens het rijzen en dan moet U toch ook even omscheppen. Maak de' slaolie in de pan heet tot er een blauwe damp begint op te stijgen. Neem twee eetlepels, dompel die even in de hete olie, schep met één lepel beslag, strijk de lepel af, schuif met de andere lepel het beslag in de olie. Bak de.oliebollen aan twee kanten lichtbruin, laat ze uitlekken op papier en strooi er poedersuiker óf suiker en kaneel over. Perziken op sap blik 169-129-115-73 ct. Hawaiian Ananas blik 225-129 ct. Ananas blik 169-110-65 ct. Ananasblokjes blik 98-55 ct. Mandarijntjés op sap blik 93 ct. Californisch Fruitcocktail blikl98-135-73 ct. Aardbeien op sap blik 178-95-73 ct. Reines Claude op sap gr. pot UIT DE GRUYTER'S WIJNKELDERS Duizenden kenners ontdekten 't: door eigen importen, eigen bottelarij, eigen wijnkelders en enorme omzet, kan De Gruyter wereldvermaarde wijnen aanbieden voor zeer voordelige prijzen. Met bovendien nog 10 korting. Mét daarbij nog: BIJ AANKOOP VAN 6 FLESSEN WIJN 3% KORTING! BIJ AANKOOP VAN 12 FLESSEN WIJN 9/„ Rode Bordeauxwijn CrQ Coutin A.C. '59 3.50 Chateau Landeron A.C. '57 f3.25 Witte Bordeauxwijn Premières Cötes de Bordeaux A.C. Haut Cadillac f3.25 Graves Superieures A.C. f 3.25 Rode Bourgognewijn Beaujolais A.C. '59 f3.25 Rode Zoete wijnen Castellon f 2.50 Rode Portugese wijn f2.85 Aperitiefs finest Old Douro Port, Rood en Wit f5.40 Sherry Dry Old Fino, Wisdom Warter f5.60 Sherry Amontillado f 4.50 Vermouth Tino, Rood en Wit (1 Itr.) f5.25 Moezelwijnen Zeiler Schwarze Katz '60 f3.50 Riesling Perlant '59 f 3.25 Wormeldinger Moselwein Riesling X Sylvaner f 2.50 Rijnwijn De vermelding 'A.C.' bete kent Appellation Contrölce d.w.z. dat de Franse Staat borg staat voor de herkomst. Uebfraumilch '60 Roséwijn Rosé d'Anjou A.C. demi sec Landwijnen Paurelle (wit) Parison (rood) f2.75 f 1.85 f 1-85 ZIE OOK DE SPECIALE FEESTAANBIEDINGEN I 105 ct. Meikersen op sap Frambozen op sap Abrikozen op sap 165-95 ct. blik 82 ct. bik 115 ct KORTING! Witte Zoete Wijnen f2.80 f 2.3S f2.75 f 1.40 f 1.40 125 ct. 99 ct. 98 ct. 115 ct. 125-105 ct. 125 ct. 98 ct. Samos Griekse Muskaatwijn Vruchtenwijnen Vermouth Vermetto Rood en Wit (1 Itr.) Risetti Witte Vruchtenwijn Rosetti Rode Vruchtenwijn Advokaat en Likeur Advokaat f 3.65 Verlofschilletje f 3.50 Voor hartige hapjes Wener Knakworst pot 8 stuks Frankforter worstjes blik 6 stuks Cocktailworstjes pot 16 stuks Borrelworstjes blik 14 stuks Gehakt blik Super Gelderse Rookworst Pikante Lunchhap blik Ansjovisfilets blik Zalm Mayonaise Voor een zalmsla blik 210-145-122 ct. pet 142-83 ct. Portugese Sardines Tonijn Schelvislever blik 75-65-52-3 S ct. blik 110-83 ct. blik 68 ct. tube 59 ct. Zure augurken pot 105 ct. Zoetzure augurken middel Itr. pot 155 ct. Gro^e Zoetzure augurken Itr. pot 135 a. Gesneden zoetzure augurken pot 72-59 cc. Zilveruitjes pot 85-55 ct. Zoetzure Zilveruitjes pot 82 ct. Piccalilly pot .57 ct. Zie ook de speciale Jeestaanbiedingen! VOOR BOWL I Juist bij stevige lekkernij als oliebollen is er niets prettigers drinken dan fruit- frisse bowl! Kies zelf Uw melange uit onderstaande vruchten en begiet vruch ten én sap met écn fles Riesling Perlant of Moezclwijn. Citroensap en suiker naar smaak. Zet de bowl koud en roer nu en dan. Serveren in wijde glazen, met vruchtenprikker of koffielepel. De Gruyter's koks bakken ze zelf thuis zó: Neem voor het beslag van ongeveer 50 oliebollen: 314 liter lauwwarme melk 750 gr. De Gruyter's Patent bloem 35 - 40 gram verse gist 2 eidooiers 15 gram zout 40 gram suiker 50 gr. gesmolten Supermargarine 500 gram krenten, rozijnen en gesnipperde appel Om in ie bakken: De Gruyter's slaolie Om te bestrooien: poedersuiker dj suiker en kaneel "ER J

Krantenbank Zeeland

Zierikzeesche Nieuwsbode | 1961 | | pagina 10