4 4 4 I I Centrifuge Verse paling WOONHUIS Haar 3 dagelijkse druppels! Halitran geeft: één pak rundvet voor Nu W. J. Weltevreden 10% 10% 10% dei* week met toch 10korting: 1 pakjeCHOCOLAADJES AA (naar keuze) van 7 5 voor O O 01 bij 1 fles vruchtenwijn van 155 cenc geldig van 16 - 23 oktober DUBBEL Sparzegels bij: LUXE MELANGE IJOgram 54-22 zegel* DROPROLLEN 3*roks 30-12 regel* CHOCOLADEPASTA pot 104 - 42 regel* APPELMOES l/l blik 80-32 regel* GR. ERWTEN m. WORTELEN l/l blik 65-28 zegel* RUNDVLEES blik 3)0gram 130 - 52 regel* BOERENMETW. 100 gram 53-22 regel* GEZ. VARKENSP. per kg. 66 -28 regel* Uw koekje met 10% Choco-sprlts 250 gram 64-10 Mlstolla rood/wit Wijnen die tt oraao presenteert.' LandwIJn rood/wit per fles 213 - 10% per fles 325 - 10 per ne* 650 10 pet fle* 530-680-10% per fles 410-10% Autorijschool Garage GEBR. DE JONGE telefoon 2844, Zierikzee E'kend en Gediplomeerd F. N. O. P. Bouwgrond te koop 't Vrije 46, Zierikzee Zaterdag a.s. VISHANDEL W. K. SCHOT Zierikzee TE KOOP: Groot en mooi onderhouden Inlichtingen en bezichtiging.- Krepelstraat 31 - Zierikzee Met Halitran is het levertraan-leed geleden! Weet U nog van vroeger: die volle, vette lepel levertraan Onze Idnde- ren zijn beter af! Zij krijgen nu ge woon 3 druppeltjes Halitran in de pap of op een schepje suiker. Dit kan omdat Halitran haast 60 maal zoveel Vitaminen bevat als gewone levertraan. Natuurlijke Vitaminen A en D uit de verse, jonge levers van heilbot en andere arctische edelvissen! .Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er bovendien de handige, smaak loze Halitran-capsules: 2 per dag is genoeg. Uw Vitaminen-Zekerheid: Hel vitaminengehaltc van Halitran wordt ge controleerd en op certificaat gewaarborgd door het Noorse Institut for Ernaeringsforshing té Oslo. Halitran bevat: 38.000 i.e. Vitamine A per gram 5.100 i.e. Vitamine D per gram meer weerstand tegen griep, bronchitis cn andere ziekten. Voorkomt cn bestrijdt rachitis. Kweekt sterke beenderen cn een gaaf gebit. WEET U waarom Friesche VJag GOUDBAND de beste èn de voordeligste koffie melk is? Het geheim zit in de samenstelling Friesche Vlag GOUDBAND heeft 31% vaste melkbestand- delcn, het enige proefonder vindelijk als juist vastge stelde percentage Daarom maakt een klein scheutje GOUDBAND Uw kopje kof fie zo ongeëvenaard lekker Da4rom is GOUDBAND zo- oei zuiniger in het gebruik! DE FLES WAAR MÉÉR IN 21 i! Niet voor niets U deze slagzin jaar uit in onze ad verte grote fles Friesch GOUDBAND heeft méér inhoud (Vb litei grom; •dar. de flesjes ,nc koffiemelk van 0 420 gram/, die ook cis „grote fles" wor^I een klein scheutje Friesche j Vlag GOUDBAND En boj vendien zo lekker als ze nog nooit geproefd he' Ook het geheim hiervan in de samenstelling 3 J vaste melkbestanddel 1 Dat geeft Uw koffie heerlijke, goudbruine kleuf! die verrukkelijke smaak! I-RIESCHE VLAG GOUD BAND IS GEEN LUXE! In tegendeel' Ook in vergelij king met gewone melk is Friesche Vlag GOUDBAND dubbel ein scheutje, z fles en U hebt een extra- lekker kopje koffie. LANGER HOUDBAAR! In een gesloten fles is Friesche Vlag GOUDBAND onbe perkt houdbaar. Zorg dus dat U altijd een volle reser- fles bij de hand hebt. En dan het onverwachte ,k maar komen. U bent voorbereid! -.N OPEN FLES ND als regel :n houdbaar, n om de fles ik, op een v bewaren, iP de kroon- .<r hen. die, om wel- ldenen dan ook. geen iker gebruiken! iHATIS, de handige reeep- •nfolder GOUDBAND- ps", samengesteld door r Lotgering-Hillebrand. briefkaartje aan d£ fdel^g van de Frie- fabrieken te ol'doende. IS Op uOpii dit recept; c-rru~i-£r "cfl koffiemelk, rl ei^ Fder, Lei-7 n^p Fel en, faruppels citroen *am botej bakken appelen in schijven itrooid met suiV£r en f jtroensap weg Jtussen borden. Ma: goud: eenXflad be: h/t ogenblik I een lbakpoef I door. I :oekepan en gietj, daarin lepeltje beslai groot genoeg t om rr een schijf appel te^|^^^c< standdelen én vet. En hoe hoger het percentage vaste melkbestanddelen, hoe voordeliger de koffie melk in het gebruik, is. Al léén GOUDBAND koffie melk heeft het hoogste per- centa|^I k b e s t a n d- i s- te verhouding. OF U NU zetkoffie, of ge- percoleerde koffie op de ge bruikelijke njanier klaar maakt, door toevoeging van Vlag GOUDBAND kunt Uw gast^p|^assen met •een bijzofl|E|Hper kopje koffie. Gefiltreerde- of poederkof fie eerst^erdunnen met hete mrfnT^phieet water. Daarna eei^Wcin scheutje GOUDBANft^miegen. met heet w^iv -n laat ze al roerende bii\» Neem ze van het vuui^Élra de ei dooiers de sat vhben ge bonden en la; rende wat afkoelen daarna de azijn door e. de saus koud worden reus ze te gebruiken KERRIE! 250 gri 250 gn dikke glad al riepoec appel tè^ ledekt. t p elk lepeltje beslag, A het in de pan komt, \hijf appel en giet ^er beslag oft Bak langzaajn aan lichtbruin en warnv PUDDINGEN EN VLA- S. r aan iedere halve liter GOUD BAND toe te voelen, krijgt lidding of ya die de ge- klaarge- iakt een heerlijke, ro mige smaak. Vooral bij cho- :oladepudding is het effect verrassend. Probeert U 't eens! HAK2 ehakt, gehakt, 1 oud brood, 1 treken lepel ker- zout, nootmus- igelgruis, 4 lepels JD, 75 gr. boter, het oude brood kokend water, roog en wrijf het de kerrie in zo •gelijk boter en t zout en andere het brood. Doe JO en de beide gehT^^bij dit alles goed door iet gehakt en bak ze boter aan fzaam gaar 'Maak de jus verk het een. Vorm platte koel' in de rest v.' weerszijden en af SPINAZIESOEP. y Va kg. spinazie, wat^fr en 2 bdtllonblokjes^rGOUD- TTii in i r f i .irtfffT 40 gram GOUDBAND MET GEMBER. 1 dl. water, 30 gram suiker, 1 volle lepel custardpöeder, 2Vz dl. GOUDBAND, 1 eet lepel gemberstroop en 100 gram in stukjes gesneden gember. Los de suiker op in vjtf?water en roer er de UW KINDERFl boterham^, CHOC^ 'dbeleggine ne Vlag f(T ^TACHOCA is voordelig uik, blijft 9\tijd smeerC7*i dige bekë^LP»**»'gC statiegeld te worden be taald. EEN LEPEL PASTA-CHO- CA in een glas warme melk geeft een heerlijke choco lade drank. BELANGRIJK! Vet (róom) maakt U dik en doet af breuk aan smaak en kleur an de koffie. Vaste melk- C4 estanddelen in de juiste •rhouding, daar gaat het bij koffiemelk. GOUD- ND heeft 31% vaste Ikbestanddelen het enige li efondervindelijk als juist :geslelde percentage, •én met GOUDBAND |t U een extra-lekker 'pje koffie met een prach tige goudbruine kleur. HET GEHEIM van goede en voordelige koffiemelk zit in de juiste verhouding tussen de vetvrije melkbe- boter, 40 gram bloem, noo* ^gemberstroop door. Meng de muskaat en 4 dunn^ «gift* custardpöeder aan met een ''.Fa's beetje GOUDBAND en bind uit. hiermee de zoete 'vloeistof. Neem ze van het vuur en roer er de koude GOUD BAND door. Laat alles zo joud mogelijk worden en het daarna luchtig. "*ér de stukjes gember en maak het gerecht op smaak af. Geef deze half- vloeibare vla in glaasjes en leg er een biscuitje naast. door f zeef Vul hei^ kregen vocht aan met veel water, waarin twéé" bouil^nblokjes zijn opge- :uim oer en voeg, Laat de er de bloem" bij kleine hoeveelheden te gelijk, het spinazievocht toe. Laat de soep even door koken, roer de GOUDBAND door de soep en maak ze op smaak af met nootmus kaat en zo nodig nog met een snufje zout. Leg in elk bord een dun stukje geroos terd of gebakken brood en giet hierover de soep. Gar neer de soep desgewenst met wat fijn gewreven hard gekookte eidooier. GEKOOKTE MAYON NAISE. 2 eidooiers, 2 lepels GOUD BAND, 2 lepels zachte azijn, 2 lepels slaolie, zout, peper en mosterd. Klop de eidooier zeer goed los met zout en kruiden. Doe er steeds kloppende de olie en de GOUDBAND bij. Zet de saus in een pannetje BLANK EN BRUIN 4 klei ne porties vanille-ijs, Vz li ter donkere chocolademelk, gemaakt van 1 flesje GOUD BAND (V4 liter) aangevuld met water tot Vz liter, 30 gram cacaopoeder, 80 gram suiker. Roer cacaopoeder en wat water tot een gladde pap. Giet ze in de GOUD BAND koffiemelk, met het water dat aan de kook is gebracht en laat het meng sel even doorkoken. Laat het afkoelen en beoordeel pas als het mengsel koud is of het voldoende gezoet is. Aan de kleur kan men wel zien of er voldoende cacao is gebruikt. Giet de glazen, voor de melkdrank bestemd, halfvol met koude chocolade en laat in ieder glas een kleine por tie vanille-ijs glijden. Goed nieuws voor u, gastvrouw U hoeft voortaan, wanneer u gasten hebt, niet meer de halve avond in de keuken door te bren gen Integendeel: u kunt ten volle de aandacht aan uw gasten zelf besteden, want WIJ zorgen graag voor uw SLAATJES - CROQUETTEN - BITTERBALLEN - warme of koude WORSTJES GEHAKT- en NASSIBALLEN Desgewenst zullen wij uw bestelling gaarne aan huis bezorgen. CAFETARIA „MARKTZICHT" ZIERIKZEE - Telefoon 01110-2332 - Havenplein 12 Grote reclame bij SLAGERIJ ORNEE bij aankoop van uw vlees 500 gr. RUNDERLAPPEN, iets doorregen f 1,85-2, 500 gr. RIBLAPPEN f 2,25 500 gr. BAKLAPPEN f 2,40 500 gr. RUNDERGEHAKT f 1,75 500 gr. VARKENSWORST f 1,50 SLAGERIJ R. ORNEE f St. Domusstraat 8 - telef. 2496 - Zierikzee ijl "BreuuJarir Adverteren is verkopen is de tijd voor een aangebroken, want, weer of geen weer. uw was is binnen enkele minuten winddroog! Wij demonstreren u zonder enige verplichting de beste merken o.a. MIELE vanaf f 216,- A.E.G. vanaf f 257,- Uw handelaar voor alle elektrische huishoudelijke artikelen SUCCESJES 1-4 regels f 1,Elke regel meer f 0,15 per mm. Brieven onder letter of no. f 1,20. Te koop: Potchrysanten 60 cl., primula's 65 ct., hangplantjes 40 ct., chrysanten per bos 50 ct., J. v. d. Sluijs, Hoogezoom no. 49, stede. Koelcelinstallatie met een cel deur. Te bevr. J. C. Sinke, Hof- ferstraat 30, Zierikzee. 1%-jarige vaars, bij A. Beve lander, Duivendijke B 20, Brij- dorpe. Droog aanmaakhout. J. van Almkerk, Aannemer, Zierikzee Personeel gevraagd: Meisje voor halve dagen. De Rijke, Lange Nobelstvaat 45, Zierikzee. Diversen: Voor levering van alle soorten kolen- en oliekachels, o.a. B en D, Permanent, Beckers, Hoenson, Davo, EMJ enz. enz. naar de speciale kachelsme derij M. Muller, Lammermarkt 24, Zierikzee. DRIETEX voor veilige luier- was. Géén bleekmiddel - géén geïrriteerd huidje.

Krantenbank Zeeland

Zierikzeesche Nieuwsbode | 1958 | | pagina 8