4
4
4
I
I
Centrifuge
Verse paling
WOONHUIS
Haar 3 dagelijkse
druppels!
Halitran geeft:
één pak rundvet voor
Nu
W. J. Weltevreden
10%
10%
10%
dei* week met toch 10korting:
1 pakjeCHOCOLAADJES AA
(naar keuze) van 7 5 voor O O 01
bij 1 fles vruchtenwijn van 155 cenc
geldig van 16 - 23 oktober
DUBBEL Sparzegels bij:
LUXE MELANGE IJOgram 54-22 zegel*
DROPROLLEN 3*roks 30-12 regel*
CHOCOLADEPASTA pot 104 - 42 regel*
APPELMOES l/l blik 80-32 regel*
GR. ERWTEN m. WORTELEN
l/l blik 65-28 zegel*
RUNDVLEES blik 3)0gram 130 - 52 regel*
BOERENMETW. 100 gram 53-22 regel*
GEZ. VARKENSP. per kg. 66 -28 regel*
Uw koekje met 10%
Choco-sprlts 250 gram 64-10
Mlstolla rood/wit
Wijnen die tt oraao presenteert.'
LandwIJn rood/wit per fles 213 - 10%
per fles
325 - 10
per ne* 650 10
pet fle* 530-680-10%
per fles 410-10%
Autorijschool
Garage GEBR. DE JONGE
telefoon 2844, Zierikzee
E'kend en Gediplomeerd
F. N. O. P.
Bouwgrond
te koop
't Vrije 46, Zierikzee
Zaterdag a.s.
VISHANDEL
W. K. SCHOT
Zierikzee
TE KOOP:
Groot en mooi onderhouden
Inlichtingen en bezichtiging.-
Krepelstraat 31 - Zierikzee
Met Halitran is het
levertraan-leed geleden!
Weet U nog van vroeger: die volle,
vette lepel levertraan Onze Idnde-
ren zijn beter af! Zij krijgen nu ge
woon 3 druppeltjes Halitran in de
pap of op een schepje suiker. Dit
kan omdat Halitran haast 60 maal
zoveel Vitaminen bevat als gewone
levertraan. Natuurlijke Vitaminen A
en D uit de verse, jonge levers van
heilbot en andere arctische edelvissen!
.Voor oudere kinderen en volwassenen
zijn er bovendien de handige, smaak
loze Halitran-capsules: 2 per dag is
genoeg.
Uw Vitaminen-Zekerheid:
Hel vitaminengehaltc van Halitran wordt ge
controleerd en op certificaat gewaarborgd door
het Noorse Institut for Ernaeringsforshing
té Oslo.
Halitran bevat:
38.000 i.e. Vitamine A per gram
5.100 i.e. Vitamine D per gram
meer weerstand tegen griep,
bronchitis cn andere ziekten.
Voorkomt cn bestrijdt rachitis.
Kweekt sterke beenderen cn een
gaaf gebit.
WEET U waarom Friesche
VJag GOUDBAND de beste
èn de voordeligste koffie
melk is? Het geheim zit in
de samenstelling Friesche
Vlag GOUDBAND heeft
31% vaste melkbestand-
delcn, het enige proefonder
vindelijk als juist vastge
stelde percentage Daarom
maakt een klein scheutje
GOUDBAND Uw kopje kof
fie zo ongeëvenaard lekker
Da4rom is GOUDBAND zo-
oei zuiniger in het gebruik!
DE FLES WAAR MÉÉR IN
21 i! Niet voor niets
U deze slagzin jaar
uit in onze ad verte
grote fles Friesch
GOUDBAND heeft
méér inhoud (Vb litei
grom; •dar. de flesjes
,nc koffiemelk van 0
420 gram/, die ook
cis „grote fles" wor^I
een klein scheutje Friesche j
Vlag GOUDBAND En boj
vendien zo lekker als
ze nog nooit geproefd he'
Ook het geheim hiervan
in de samenstelling 3 J
vaste melkbestanddel 1
Dat geeft Uw koffie
heerlijke, goudbruine kleuf!
die verrukkelijke smaak!
I-RIESCHE VLAG GOUD
BAND IS GEEN LUXE! In
tegendeel' Ook in vergelij
king met gewone melk is
Friesche Vlag GOUDBAND
dubbel
ein scheutje, z
fles en U hebt een extra-
lekker kopje koffie.
LANGER HOUDBAAR! In
een gesloten fles is Friesche
Vlag GOUDBAND onbe
perkt houdbaar. Zorg dus
dat U altijd een volle reser-
fles bij de hand hebt. En
dan het onverwachte
,k maar komen. U bent
voorbereid!
-.N OPEN FLES
ND als regel
:n houdbaar,
n om de fles
ik, op een
v bewaren,
iP de kroon-
.<r hen. die, om wel-
ldenen dan ook. geen
iker gebruiken!
iHATIS, de handige reeep-
•nfolder GOUDBAND-
ps", samengesteld door
r Lotgering-Hillebrand.
briefkaartje aan d£
fdel^g van de Frie-
fabrieken te
ol'doende.
IS Op uOpii
dit recept;
c-rru~i-£r "cfl
koffiemelk,
rl ei^
Fder,
Lei-7
n^p
Fel en,
faruppels citroen
*am botej
bakken
appelen
in schijven
itrooid met suiV£r en
f jtroensap weg Jtussen
borden. Ma:
goud:
eenXflad be:
h/t ogenblik
I een lbakpoef
I door.
I :oekepan en gietj, daarin
lepeltje beslai
groot genoeg t om rr
een schijf appel te^|^^^c<
standdelen én vet. En
hoe hoger het percentage
vaste melkbestanddelen,
hoe voordeliger de koffie
melk in het gebruik, is. Al
léén GOUDBAND koffie
melk heeft het hoogste per-
centa|^I k b e s t a n d-
i s-
te verhouding.
OF U NU zetkoffie, of ge-
percoleerde koffie op de ge
bruikelijke njanier klaar
maakt, door toevoeging van
Vlag GOUDBAND kunt
Uw gast^p|^assen met
•een bijzofl|E|Hper kopje
koffie.
Gefiltreerde- of poederkof
fie eerst^erdunnen met
hete mrfnT^phieet water.
Daarna eei^Wcin scheutje
GOUDBANft^miegen.
met heet w^iv -n laat ze al
roerende bii\» Neem ze
van het vuui^Élra de ei
dooiers de sat vhben ge
bonden en la;
rende wat afkoelen
daarna de azijn door e.
de saus koud worden
reus ze te gebruiken
KERRIE!
250 gri
250 gn
dikke
glad al
riepoec
appel tè^
ledekt.
t p elk lepeltje beslag,
A het in de pan komt,
\hijf appel en giet
^er beslag oft Bak
langzaajn aan
lichtbruin en
warnv
PUDDINGEN EN VLA-
S.
r aan iedere halve liter
GOUD
BAND toe te voelen, krijgt
lidding of ya die
de ge-
klaarge-
iakt een heerlijke, ro
mige smaak. Vooral bij cho-
:oladepudding is het effect
verrassend. Probeert U 't
eens!
HAK2
ehakt,
gehakt, 1
oud brood, 1
treken lepel ker-
zout, nootmus-
igelgruis, 4 lepels
JD, 75 gr. boter,
het oude brood
kokend water,
roog en wrijf het
de kerrie in zo
•gelijk boter en
t zout en andere
het brood. Doe
JO en de beide
gehT^^bij dit alles
goed door
iet gehakt
en bak ze
boter aan
fzaam gaar
'Maak de jus
verk het
een. Vorm
platte koel'
in de rest v.'
weerszijden
en
af
SPINAZIESOEP. y
Va kg. spinazie, wat^fr en 2
bdtllonblokjes^rGOUD-
TTii in i r f i .irtfffT 40 gram
GOUDBAND MET
GEMBER.
1 dl. water, 30 gram suiker,
1 volle lepel custardpöeder,
2Vz dl. GOUDBAND, 1 eet
lepel gemberstroop en 100
gram in stukjes gesneden
gember. Los de suiker op in
vjtf?water en roer er de
UW KINDERFl
boterham^,
CHOC^
'dbeleggine
ne Vlag f(T
^TACHOCA is voordelig
uik, blijft 9\tijd
smeerC7*i
dige bekë^LP»**»'gC
statiegeld te worden be
taald.
EEN LEPEL PASTA-CHO-
CA in een glas warme melk
geeft een heerlijke choco
lade drank.
BELANGRIJK! Vet (róom)
maakt U dik en doet af
breuk aan smaak en kleur
an de koffie. Vaste melk-
C4 estanddelen in de juiste
•rhouding, daar gaat het
bij koffiemelk. GOUD-
ND heeft 31% vaste
Ikbestanddelen het enige
li efondervindelijk als juist
:geslelde percentage,
•én met GOUDBAND
|t U een extra-lekker
'pje koffie met een prach
tige goudbruine kleur.
HET GEHEIM van goede
en voordelige koffiemelk
zit in de juiste verhouding
tussen de vetvrije melkbe-
boter, 40 gram bloem, noo* ^gemberstroop door. Meng de
muskaat en 4 dunn^ «gift* custardpöeder aan met een
''.Fa's beetje GOUDBAND en bind
uit. hiermee de zoete 'vloeistof.
Neem ze van het vuur en
roer er de koude GOUD
BAND door. Laat alles zo
joud mogelijk worden en
het daarna luchtig.
"*ér de stukjes gember
en maak het gerecht
op smaak af. Geef deze half-
vloeibare vla in glaasjes en
leg er een biscuitje naast.
door f zeef Vul hei^
kregen vocht aan met
veel water, waarin twéé"
bouil^nblokjes zijn opge-
:uim
oer
en voeg,
Laat de
er de bloem"
bij kleine hoeveelheden te
gelijk, het spinazievocht
toe. Laat de soep even door
koken, roer de GOUDBAND
door de soep en maak ze
op smaak af met nootmus
kaat en zo nodig nog met
een snufje zout. Leg in elk
bord een dun stukje geroos
terd of gebakken brood en
giet hierover de soep. Gar
neer de soep desgewenst
met wat fijn gewreven hard
gekookte eidooier.
GEKOOKTE MAYON
NAISE.
2 eidooiers, 2 lepels GOUD
BAND, 2 lepels zachte azijn,
2 lepels slaolie, zout, peper
en mosterd.
Klop de eidooier zeer goed
los met zout en kruiden.
Doe er steeds kloppende de
olie en de GOUDBAND bij.
Zet de saus in een pannetje
BLANK EN BRUIN 4 klei
ne porties vanille-ijs, Vz li
ter donkere chocolademelk,
gemaakt van 1 flesje GOUD
BAND (V4 liter) aangevuld
met water tot Vz liter, 30
gram cacaopoeder, 80 gram
suiker. Roer cacaopoeder en
wat water tot een gladde
pap. Giet ze in de GOUD
BAND koffiemelk, met het
water dat aan de kook is
gebracht en laat het meng
sel even doorkoken. Laat
het afkoelen en beoordeel
pas als het mengsel koud is
of het voldoende gezoet is.
Aan de kleur kan men wel
zien of er voldoende cacao
is gebruikt.
Giet de glazen, voor de
melkdrank bestemd, halfvol
met koude chocolade en laat
in ieder glas een kleine por
tie vanille-ijs glijden.
Goed nieuws voor u, gastvrouw
U hoeft voortaan, wanneer u gasten hebt, niet
meer de halve avond in de keuken door te bren
gen Integendeel: u kunt ten volle de aandacht
aan uw gasten zelf besteden, want WIJ zorgen
graag voor uw SLAATJES - CROQUETTEN -
BITTERBALLEN - warme of koude WORSTJES
GEHAKT- en NASSIBALLEN
Desgewenst zullen wij uw bestelling gaarne aan huis
bezorgen.
CAFETARIA „MARKTZICHT"
ZIERIKZEE - Telefoon 01110-2332 - Havenplein 12
Grote reclame bij SLAGERIJ ORNEE
bij aankoop van uw vlees
500 gr. RUNDERLAPPEN, iets doorregen f 1,85-2,
500 gr. RIBLAPPEN f 2,25
500 gr. BAKLAPPEN f 2,40
500 gr. RUNDERGEHAKT f 1,75
500 gr. VARKENSWORST f 1,50
SLAGERIJ R. ORNEE
f St. Domusstraat 8 - telef. 2496 - Zierikzee ijl
"BreuuJarir
Adverteren
is verkopen
is de tijd voor een
aangebroken, want, weer of geen
weer.
uw was is binnen enkele
minuten winddroog!
Wij demonstreren u zonder enige verplichting de
beste merken o.a. MIELE vanaf f 216,-
A.E.G. vanaf f 257,-
Uw handelaar
voor alle elektrische
huishoudelijke artikelen
SUCCESJES
1-4 regels f 1,Elke regel
meer f 0,15 per mm. Brieven
onder letter of no. f 1,20.
Te koop:
Potchrysanten 60 cl., primula's
65 ct., hangplantjes 40 ct.,
chrysanten per bos 50 ct., J. v.
d. Sluijs, Hoogezoom no. 49,
stede.
Koelcelinstallatie met een cel
deur. Te bevr. J. C. Sinke, Hof-
ferstraat 30, Zierikzee.
1%-jarige vaars, bij A. Beve
lander, Duivendijke B 20, Brij-
dorpe.
Droog aanmaakhout. J. van
Almkerk, Aannemer, Zierikzee
Personeel gevraagd:
Meisje voor halve dagen. De
Rijke, Lange Nobelstvaat 45,
Zierikzee.
Diversen:
Voor levering van alle soorten
kolen- en oliekachels, o.a. B
en D, Permanent, Beckers,
Hoenson, Davo, EMJ enz. enz.
naar de speciale kachelsme
derij M. Muller, Lammermarkt
24, Zierikzee.
DRIETEX voor veilige luier-
was. Géén bleekmiddel - géén
geïrriteerd huidje.