Basagran P...
de selectieve
beschermer van winter,
graan en graszaadteelt
Bladluis in mijn aardappelen?
BASF
Ligtermoet voorkomt,
bestrijdt,geneest.
L igtermoet is er voor een goede
gewasbescherming. En dus ook
voor mij. Want met Ligtermoet
produkten houd ik mijn gewas vrij
van onkruiden, ziekten en plagen.
Orthene
Dimecron
Ligtermoet:
Omdat 't goed de grond uit moet. LIGTERM0ET
Nederlands
nieuwste
kaasgerecht
heet
"Panpizza"
Onverbiddelijke bestrijding van kamille en kleefkruid:
Straks net zo
populair als tosti?
De graanverbouwer en graszaadteler zien zich genood
zaakt tal van onkruiden in hun gewassen te bestrijden,
waarbij kamille, muur, ereprijs en kleefkruid bijzondere
problemen opleveren. BASAGRAN P is een selectief
contactherbicide, waaraan voor bredere onkruidverdel
ging het middel MCPP is toege
voegd. Het middel is weinig
afhankelijk van temperatuur
(het moet in een vroeg
stadium worden toegepast).
De vloeibare formulering ver
eenvoudigt de toepassing.
Naast eenvoudige menging
met andere middelen biedt BASAGRAN P het grote
voordeel dat het géén hinderlijke geelkleuring op mensen,
materiaal en gewas veroorzaakt. Daarmee is
BASAGRAN P uniek in de be strijding van eenjarige, twee
zaadlobbige onkruiden in gras en graan!
BASF Nederland B V
Afdeling Landbouw
Postbus 1019, 6801 MC Arnhem
tel 085 - 71 71 71
Dus problemen? Dan kies ik voor
Ligtermoet. Waarvoor kiest u?
Het effektieve middel tegen bladluis. Geeft een ongekend lange
nawerking. Zelfs de meest resistente luis gaat ervan onderdoor.
Eén universeel systemisch middel. Geeft een dagenlange
bescherming tegen bladluizen.
Dimecron heeft tevens kontaktwerking tegen Coloradokever.
Dus beschermt dubbel.
®Ortheneishet geregistreerd handelsmerk van Chevron Chemical Company.
Dimecron is het geregistreerd handelsmerk van Ciba-Geigv A G.
Ligtermoet Chemie B.V.,Coolsingel 101,3012 AG Rotterdam, tel.: 010-331211. CHEMIE BV
MIJS ONROEREND
GOED, Postbus 27, 3247
ZG Dirksland, tel. 01877 -
1309. Deskundige bemid
deling bij: aan- of ver
koop van: huizen; be
drijfspanden; boerde
rijen landbouwgronden^
rekreatieobjekten. Voor
zekerheid bij: beleggin-i
gen; beheer; pachtzaken;,
taxaties (ook bij boedel
scheiding).
Aangeboden: 1 Schuite
maker stalmeststrooier 4
ton. met opvoerband,i
zonder strooi walsen; 1
zaaimachine Melichar; 1
zaaimachine Isaria beide
2 meter; 1 Aros trailer -
maaibalk 6 Voets.; 1
Landbouwtraktor ZE-
TOR 4718. 45 PK. Land-
bouwmech. bedrijf. Jan
Gelok Zn. Oud-Vosse-
meer. tel. 01667-332-592
GEBRUIKTE STRAAT
KLINKERS. Fa. L.Ph.
Pekaar zn., tel.
01131-2069/1432.
LANDBOUWBEDRIJ
VEN te koop gevraagd.
Ter vervanging van be
staande bedrijven zoeken
wij voor onze relaties
landbouwbedrijven bij
voorkeur in Z.W. Neder
land. MIJS ONROEREND
GOED, Postbus 27, 3247
ZG Dirksland, tel. 01877 -
1309.
Te koop gevraagd:
Schrikdraadapp. op bat.
(Koltec). J.A. Schouwe-
naar, 01192-1916.
DOORLOPEND te koop
gevraagd: alle soorten
hooi, stro en mais en alle
andere fourage produk
ten. Kontante betaling.
Fouragehandel J. van de
Wege, lm- en Export fou
rage, Steenovens2, Zaam-
slag. Tel. 01155-2133 en
1835. Wij betalen de hoog
ste prijs.
Te koop: 300 in goede staat
zijnde gecreoliseerde
weidepalen. Tel.
01646-3260.
Te koop: 3 koppels pau
wen. W. Hage, Essendijk-
weg 5, Poortvliet, tel.l
01667-386.
TE HUUR: Hogedrukrei-
niger voor het schoon
spuiten van uw stallen,i
machines enz. ƒ42,50 peri
dag. Tel. 01180-13980.
"Panpizza". Dat is de naam, die Het Neder
landse Zuivelbureau geschonken heeft aan een
nieuw kaasgerecht, dat, naar men hoopt, binnen
afzienbare tijd dezelfde populariteit zal verove
ren als de kaastosti.
"Panpizza" gebaseerd op intensief speurwerk
Aan de introductie van de "panpizza" is uitge
breid onderzoek vooraf gegaan. Het Neder
lands Zuivelbureau wilde na de kaasfondue en
de kaastosti een nieuw gerecht creëren, dat
eenvoudig te bereiden en natuurlijk smakelijk
zou moeten zijn en dat zoveel mogelijk zou
aansluiten bij zich ontwikkelende consumptie
ve gewoonten. De pizza blijkt al wel eens ge
geten te zijn door ongeveer de helft van de
Nederlandse volwassenen. De bekendheid van
dit gerecht was nog veel groter. Ook smaak-
proeven. onder meer in de vier zuivelkeukens
van het bureau in Arnhem, Eindhoven, Gro
ningen en Leidschendam alsmede op de Hore-
cava, vielen gunstig uit.
Het Nederlands Zuivelbureau ziet voor de
panpizza een even grote populariteit wegge
legd als voor de kaasfondue en de kaastosti.
Onder invloed van intensieve campagnes ste
gen de bekendheid en het verbruik van deze
gerechten ste - en daarmee uiteraard ook het
rk/ kaasverbruik. De cijfers spreken wat dit
betreft een duidelijke taal: in juni 1968 had
blijkens een enquête 54% van de ondervraag
den wel eens van kaasfondue gehoord en 17%
dit gerecht ook wel eens gegeten. In november
1976 was het percentage ondervraagden voor
wie kaasfondue geen onbekend begrip is tot
92% gestegen, terwijl 53% het gerecht ook had
gegeten.
Met de kaastosti ging het ook al voorspoedig:
in januari 1972 had nog maar 40% van de on
dervraagden wel eens van deze snack gehoord
en 35% er ook een gegeten, in november 1977
waren deze percentages resp. 92% en 76%. Een
spectaculair succes dus, dat Het Nederlands
Zuivelbureau met de introductie van de pan
pizza hoopt te evenaren.
Het is een - zoals de naam al aanduidt - op de
bekende pizza gebaseerd gerecht, dat lekker,
gezond en zeer snel klaar te maken is en dat de
mogelijkheid biedt er eindeloos veel variaties
op te bedenken. In tegenstelling tot de bekende
pizzabodem behoeft er geen ingewikkeld deeg
voor te worden bereid, maar wordt hij een
voudig van bruin of witbrood gemaakt.
Hoe? Zo simpel als het maar kan: sneetjes
brood worden in een al dan niet beboterde
koekepan gelegd. Hierop komen plakken kaas,
vervolgens tomaat en uien en tenslotte geraspte
kaas. Zo gaat de pan, met een deksel erop op
een laag vuur. En na een kwartiertje is de
"Panpizza" gereed.
De "Panpizza" is geschikt als warme maaltijd,
lunchhapje, maar ook op te delen als snack bij
borrel of aperitief.
Het Nederlands Zuivelbureau is sinds kort met
de voorlichting en reclame voor dit nieuwe
kaasgerecht begonnen. Dat gebeurt door mid
del van commercials op de televisie en door
advertenties in de gedrukte media. Het bureau
hoopt, dat dé" "Panpizza" er bij het Neder
landse volk net zo lekker in zal vallen als de
kaastosti en de kaasfondue. Beide gerechten
kregen dankzij een intensieve campagne bin
nen enkele jaren algemene bekendheid, terwijl
ook het gebruik ervan toenam.
16