Het zaad ontsproot
in een laboratorium
Met POLYKUHN zaait u
zekerheid
POLYKUHN is een evolutie op
het gebied van de
suikerbietenteelt
Na langdurig speurwerk in de laboratoria van de Koninklijke
Beetwortelzaad - Cultuur Kuhn Co. n.v. te Naarden en het
controleren van het materiaal op proefvelden in binnen-
en buitenland, zijn wij er uiteindelijk in geslaagd een nieuw
en geperfectioneerd polyploid suikerbietenras te kweken. Deze
eerste Nederlandse polyploïde suikerbiet werd in de rassenlijst
opgenomen onder de naam POLYKUHN. Niet alleen in Neder
land, maar ook bij de buitenlandse bietentelers is deze naam
reeds een begrip geworden, omdat POLYKUHN vele rassen
in kwaliteit, suikeropbrengst en vele andere belangrijke
eigenschappen blijkt te overtreffen.
Elke landbouwer weet dat het telen van suikerbieten een kost
bare zaak is. Dit gewas vraagt nu eenmaal bijzondere aandacht
en verzorging, terwijl de bewerking, bemesting en het rooien
een belangrijke investering betekenen. Daarom is het zaak om
tijdens het zaaien reeds een zo groot mogelijke zekerheid van
slagen te hebben. Risico's dienen zoveel mogelijk vermeden
te worden.
Het is daarom vanzelfsprekend, dat ook u de voorkeur geeft
aan bietenzaad van topkwaliteit, zodat u inderdaad
met minder werk en minder kosten de beste uit
komsten kunt verwachten, dusPOLYKUHN,
de eerste Nederlandse polyploïde suikerbiet èn
de beste!
Niet voor niets heeft de naam POLYKUHN in zo
veel landen en in zo'n korte tijd zulk een grote
bekendheid en vermaardheid verworven.
Talrijk zijn de voortreffelijke eigenschappen van
POLYKUHN.
een zeer hoog percentage aan
POLYKUHN éénkiemige korrels bevat. Voor
deel: dit levert besparing bij het
opeenzetten.
Omdat een opvallend snelle voorjaars-
POLYKUHN ontwikkeling èn vroege grondbe-
dekking geeft. Voordeel: het enigs
zins vlakgroeiende loof en de zeer
snelle ontwikkeling belemmeren
de onkruidgroei, dus minder schof-
felkosten.
Omdat
POLYKUHN
Omdat
POLYKUHN
Omdat
POLYKUHN
een zeer regelmatige vorm bezit
en voldoende vast in de grond
staat. Voordeel: hierdoor is de
biet zeer goed mechanisch te
rooien en wordt ze niet gemakke
lijk door het kopapparaat voorover
gedrukt.
een opvallend regelmatige kop-
hoogte heeft. Voordeel: hierdoor
laat de biet zich goed koppen en
geeft een relatief lage kop-tarra.
al vroeg een hoog suikergehalte
heeft. Voordeel: hierdoor leent
deze biet zich zowel voor vroege
als voor late levering. Bij late