Héérlijk Kreymborg Niets is zoo tanden zoon WaarborgJ as! 23 - 26 29 33.» 36.» 42.- 9.» 1Z» 17» 9» 11» 13» 15.— en» 5.75 79» 12.25 14.75 'n Gewone jas telt eenvoudig niet meer meeAls ze het voor het kiezen hebben dan nemen ze natuurlijk zoo'n heerlijk® Waarborgjas. En waarom ook niet 1 Voor den prijs hoeft niemand het te laten en geen andere jas haalt bij een Waar borgjas. Kreymborg heeft ook voor U prachtige Waarborg- jassen. Keuze uk honderden van Uwe maat. Ook thans handhaven wij onze bekende lage Waar borg-p rijzen 1 WRIGLE LINZENPLAKJES MET APPELEN (4 personen). HEEREN WAARBORG-JASSEN POPULAIRE JASSEN WAARBORG-JASSEN voor jongens (11 jaar) Voor jongens (6 jaar) A De kinderen zijn gewoonweg dol op Wrigley's. En niets is beter voor hen. Door het kauwen van Wrigley's worden hun tand jes, voor hun gezondheid van zoo groot belang, gereinigd en dus tegen tandbederf beschermd. Hun kaakspieren worden krachtiger, mond en keel worden gezuiverd en verfrischt en de eetlust wordt opge wekt. Geef 2e gerust Wrigley's als ze erom vragen. HERFSTGERECHTEN. De herfst brengt ons de appel-oogst en met het verschijnen van die algemeen ge liefde vrucht houden we ons gereed om er niet alleen op de vruchtenschaal, maar ook in de keuken een dankbaar gebruik van te makenin onze nagerechten (appelmoes appelcompote, rijst met appelen, appeltaart, enz. enz.), maar óók in onze hoofdschotels. Haas en konijn, met appelmoes, rolpens met gebakken appelschijfjes, gebraden ap pelen met een gehaktvulsel het zijn alle combinaties, die ons min of meer bekend zijn geworden. Maar er zijn nog veel méér mogelijkheden om den appel op zijn voordeeligst te laten uitkomen, en onze keus behoeft dan zelfs in 't geheel niet op bepaald dure gerechten te vallen. Om maar eens een voorbeeld te noemen; kent u het gebruik van zure ap pelen door roode kool of door gest '<»fde bie ten? De gerechten worden op die manier veel smakelijker dari met de gebruikelijke toevoeging van azijrt. Verder zouden wij nog willen wijzen op verstibillende „gemengdesla-schotels, waar ZEEUWSCH NIEUWSBLAD VAN VRIJDAG 2 OCTOBER 1936. No. 40, SLA VAN ZURE APPELEN, KNOLSELDE RIJ, BIET EN UIEN. (4 personen). 4 groote zure appelen, 1 middelmatig groote gekookte biet, 1 groote ui, 1 kleine selderijknol, 4 eetlepels slaolie, 2 eetlepels azijn of citroensap, 2 theele pels Maggi's Aroma. Schaaf de gekookte biet fijn of snijd ze in dobbelsteentjes; rasp of hak de ui en schaaf of rasp den appel en de selderij fijn. Roer de olie met den azijn (of het citroensap) en de Maggi's Aroma door elkaar en ver meng daarmee de door elkaar geroerde sla- bestanddeelen. SLA VAN ROODE KOOL MET APPELEN (4 personen). 1 kleine roode kool, 3 k 4 groote zure appelen, 1 preitje, 4 eetlepels slaolie, 2 eetlepels azijn of citroensap, 2 thee lepels Maggi's Aroma. in de appel een rol speelt. U kent h.v, de huzarensla en de haringsla, maar ook ande re samenvoegingen zijn niet te versmaden: de roodekool-sla met appelen b.v. of de sel derij-sla, waarvan hier de recepten volgen. En wie op een vleeschloozen dag de „rol pens met appelschijfjes" wenscht le vervan gen, die kiest de „linzenplakjes met gebak ken appelen", waarvan wij U ook het re cept zullen geven. 250 G. (ili pond) linzen, 1 uitje, 1 eet lepel dikke tomatenpurée, 1 ei, wat pe per, nootmuskaat en zout, 3 theelepels Maggi's Aroma, een paar lepels paneer •meel (óf gestampte beschuit), 4 groote zure appelen, ongeveer 100 G. boter. Kook de linzen gaar in ruim kokend wa ter met wat zout (ongeveer 1 uur), breng ze dadelijk over op een vergiet en laat ze goed droog uitlekken. Fruit de gesnipperde ui met een derde van de hoeveelheid boter lichtbruin; roer er de tomatenpurée door, de kruiden en de Maggi's Aroma. Maal of wrijf de linzen fijn, meng er het gefruite uienmengsei en het ei door en voeg er als het voor de stevigheid noodig blijkt wat paneermeel of gestampte beschuit bij. Vorm hét deeg tot ronde plakjes (als rol pensschijven) en bak die in de koekenpan met de rest van de holer aan weerskanten mooi bruin. Bak tenslotte de gewasschen (niet ge schilde), gehoorde en in vrij dikke plakjes gesneden appelen in dezelfde pan ook aan MOPPEN Klant: %!yMaar haas, wat heb je nou van mijn schoenen gemaakt?" Schoenmaker: „Wel, wat zou ik er van gemaakt hebben? Klant: „In den linkerschoen kan ik on mogelijk in" Schoenmaker: „Dat wordt wel heler als wij droog weer krijgen". Klant: „Ja, maar de rechter is veel te wijd". Schoenmaker: „Zoo gauw als wij regen la-ij gen krimpt hij wel. Vader: Weet U niet een vak, waarin mijn zoon een groote hoogte kan bereiken? Onderwijzer: Zeker, laat U hem vliege nier worden. PRECIES. Hoeveel maanden hebben acht en twintig dagen? vroeg een onderwijzer. Allemaal hebben ze 28 dagen, antwoord de de guitige Kees, en de onderwijzer knikte goedkeurend. Kleine zus, die haar jongste broertje niet anders heeft gezien dan kruipende op band jes en voetjes, ziet hem nu overeind staan: „O, maatje, kom eens gauw hier, broer tje staat op zijn achterbeen tjes". Schaaf of rasp de roode kool fijn; rasp ook de appelen en snipper het preitje. Meng al les door elkaar en maak de sla aan met de dooreengeroerde olie, azijn (of citroensap) en Maggi's Aroma; voeg er naar smaak mis schien 1 theelepel suiker bij. beide zijden bruin. Leg op elk linzenplakje een schijfje appel en schik dan alles op een verwarmden schotel met de afgemaak e jus erover.

Krantenbank Zeeland

Zeeuwsch Nieuwsblad/Wegeling’s Nieuwsblad | 1936 | | pagina 4