Héérlijk
Kreymborg
Niets is zoo
tanden
zoon
WaarborgJ as!
23 - 26 29
33.» 36.» 42.-
9.» 1Z» 17»
9» 11» 13»
15.— en»
5.75 79»
12.25 14.75
'n Gewone jas telt eenvoudig
niet meer meeAls ze het voor
het kiezen hebben dan nemen
ze natuurlijk zoo'n heerlijk®
Waarborgjas. En waarom ook
niet 1 Voor den prijs hoeft
niemand het te laten en geen
andere jas haalt bij een Waar
borgjas. Kreymborg heeft ook
voor U prachtige Waarborg-
jassen. Keuze uk honderden
van Uwe maat.
Ook thans handhaven wij onze bekende lage
Waar borg-p rijzen 1
WRIGLE
LINZENPLAKJES MET APPELEN
(4 personen).
HEEREN
WAARBORG-JASSEN
POPULAIRE JASSEN
WAARBORG-JASSEN
voor jongens (11 jaar)
Voor jongens (6 jaar)
A
De kinderen zijn gewoonweg dol op
Wrigley's. En niets is beter voor hen.
Door het kauwen van Wrigley's worden hun tand
jes, voor hun gezondheid van zoo groot belang,
gereinigd en dus tegen tandbederf beschermd. Hun
kaakspieren worden krachtiger, mond en keel worden
gezuiverd en verfrischt en de eetlust wordt opge
wekt. Geef 2e gerust Wrigley's als ze erom vragen.
HERFSTGERECHTEN.
De herfst brengt ons de appel-oogst en
met het verschijnen van die algemeen ge
liefde vrucht houden we ons gereed om er
niet alleen op de vruchtenschaal, maar ook
in de keuken een dankbaar gebruik van te
makenin onze nagerechten (appelmoes
appelcompote, rijst met appelen,
appeltaart, enz. enz.), maar óók in onze
hoofdschotels.
Haas en konijn, met appelmoes, rolpens
met gebakken appelschijfjes, gebraden ap
pelen met een gehaktvulsel het zijn alle
combinaties, die ons min of meer bekend
zijn geworden.
Maar er zijn nog veel méér mogelijkheden
om den appel op zijn voordeeligst te laten
uitkomen, en onze keus behoeft dan zelfs
in 't geheel niet op bepaald dure gerechten
te vallen. Om maar eens een voorbeeld te
noemen; kent u het gebruik van zure ap
pelen door roode kool of door gest '<»fde bie
ten? De gerechten worden op die manier
veel smakelijker dari met de gebruikelijke
toevoeging van azijrt.
Verder zouden wij nog willen wijzen op
verstibillende „gemengdesla-schotels, waar
ZEEUWSCH NIEUWSBLAD VAN VRIJDAG 2 OCTOBER 1936. No. 40,
SLA VAN ZURE APPELEN, KNOLSELDE
RIJ, BIET EN UIEN. (4 personen).
4 groote zure appelen, 1 middelmatig
groote gekookte biet, 1 groote ui, 1
kleine selderijknol, 4 eetlepels slaolie,
2 eetlepels azijn of citroensap, 2 theele
pels Maggi's Aroma.
Schaaf de gekookte biet fijn of snijd ze
in dobbelsteentjes; rasp of hak de ui en
schaaf of rasp den appel en de selderij fijn.
Roer de olie met den azijn (of het citroensap)
en de Maggi's Aroma door elkaar en ver
meng daarmee de door elkaar geroerde sla-
bestanddeelen.
SLA VAN ROODE KOOL MET APPELEN
(4 personen).
1 kleine roode kool, 3 k 4 groote zure
appelen, 1 preitje, 4 eetlepels slaolie,
2 eetlepels azijn of citroensap, 2 thee
lepels Maggi's Aroma.
in de appel een rol speelt. U kent h.v, de
huzarensla en de haringsla, maar ook ande
re samenvoegingen zijn niet te versmaden:
de roodekool-sla met appelen b.v. of de sel
derij-sla, waarvan hier de recepten volgen.
En wie op een vleeschloozen dag de „rol
pens met appelschijfjes" wenscht le vervan
gen, die kiest de „linzenplakjes met gebak
ken appelen", waarvan wij U ook het re
cept zullen geven.
250 G. (ili pond) linzen, 1 uitje, 1 eet
lepel dikke tomatenpurée, 1 ei, wat pe
per, nootmuskaat en zout, 3 theelepels
Maggi's Aroma, een paar lepels paneer
•meel (óf gestampte beschuit), 4 groote
zure appelen, ongeveer 100 G. boter.
Kook de linzen gaar in ruim kokend wa
ter met wat zout (ongeveer 1 uur), breng
ze dadelijk over op een vergiet en laat ze
goed droog uitlekken.
Fruit de gesnipperde ui met een derde
van de hoeveelheid boter lichtbruin; roer
er de tomatenpurée door, de kruiden en de
Maggi's Aroma.
Maal of wrijf de linzen fijn, meng er het
gefruite uienmengsei en het ei door en voeg
er als het voor de stevigheid noodig blijkt
wat paneermeel of gestampte beschuit
bij.
Vorm hét deeg tot ronde plakjes (als rol
pensschijven) en bak die in de koekenpan
met de rest van de holer aan weerskanten
mooi bruin.
Bak tenslotte de gewasschen (niet ge
schilde), gehoorde en in vrij dikke plakjes
gesneden appelen in dezelfde pan ook aan
MOPPEN
Klant: %!yMaar haas, wat heb je nou van
mijn schoenen gemaakt?"
Schoenmaker: „Wel, wat zou ik er van
gemaakt hebben?
Klant: „In den linkerschoen kan ik on
mogelijk in"
Schoenmaker: „Dat wordt wel heler als
wij droog weer krijgen".
Klant: „Ja, maar de rechter is veel te
wijd".
Schoenmaker: „Zoo gauw als wij regen
la-ij gen krimpt hij wel.
Vader: Weet U niet een vak, waarin mijn
zoon een groote hoogte kan bereiken?
Onderwijzer: Zeker, laat U hem vliege
nier worden.
PRECIES.
Hoeveel maanden hebben acht en twintig
dagen? vroeg een onderwijzer.
Allemaal hebben ze 28 dagen, antwoord
de de guitige Kees, en de onderwijzer knikte
goedkeurend.
Kleine zus, die haar jongste broertje niet
anders heeft gezien dan kruipende op band
jes en voetjes, ziet hem nu overeind staan:
„O, maatje, kom eens gauw hier, broer
tje staat op zijn achterbeen tjes".
Schaaf of rasp de roode kool fijn; rasp ook
de appelen en snipper het preitje. Meng al
les door elkaar en maak de sla aan met de
dooreengeroerde olie, azijn (of citroensap)
en Maggi's Aroma; voeg er naar smaak mis
schien 1 theelepel suiker bij.
beide zijden bruin. Leg op elk linzenplakje
een schijfje appel en schik dan alles op een
verwarmden schotel met de afgemaak e jus
erover.