ZEEP-FABRIEK
den/Vos
KREYMBORG
WAARBORG
Klokzeep
Sneeuwwit-Zeeppoeder
dtwü JU &attl
1POTL-
dat ge voor Uw geld niets
beters kunt verlangen dan
zoo'n fijne waarborg-jas!
0E PULLMANCAR
van Garags „De Ondafneming",
23.- 26.50 29.50
9.50 14.75 17.50
marktberichten
KAPPERSZAAK
Zaterdag 26 October n.m. 2 uur
jw.
ZEEUWSCH NIEUWSBLAD VAN VRIJDAG 25 OCTOBER 1935. No. 43.
„Pluk de Appel", „Sprookjes-lees-spel",
„Paardenrennen" of „Damspel"! Kiest U
maar uit. Verkrijgbaar, mits afgehaald, aan
alle depots voor 15 geschenkenbons (30 roode
klokjes) van
of 15 voorzijden van
Als ge bij Kreymborg dc
matige prijzen eens met
de prachtige kwaliteiten
vergelijkt, zal U blijken,
gaat Zaterdag en Dinsdag
naar Rotterdam,
f 2.50 per persoon.
Bel op of bestel tijdig uw plaats
kaarten Oarage Paul Krugerstr.
8, Telefoon 525, Vlissingen
In Middelburg Melksalon „De
Nieuwe Landbouw", Markt. Ook
bij Hoeksema, L. Burg.
Gebruikt de O-TAX wagens
snel, geriefeli]k, billijk.
Waarborg-jassen
Allerfijnste Waarborg-jassen
36.5o 39.50 45.
Populaire jassen
I4A.L.VE-
Middelburg 24-10-'35
Aangevoerd door Walcher-
sche boerinnen
Grasboter f 0.85
Mieren 1 5.30
Ganseieren f 0.00
Eendeieren f 5.00
Kalkoeneieren f 0.00
Poelje f 3.50
Aangevoerd door handelaren
Boter t 0.81
Eieren f 5.25
Eend Eieren f 4.50
Poelje f 3.50
(omzet-belasting inbegr.)
^oogsten»
aankoop
.deid Suiker.
van
Marg»"nC
uitgexor»'
4 Oc*ober
Octob"
0-ondera.S
V/oen»d«e
Geldig
Verkuijl Quakkelaarstraat 66-68 Telefoon 52 Vlissingen
Abdijsiroop, Siroop Famel, Thljmsiroop, Borsthonig, Jeco-
vitol Levertraan. Scott's Emulsion, enz.
Sanatogen, Ovomaltine, Kruschen Saltz, enz. Verbanddoozen
en Verbandmiddelen. Fissan Kinderpoeder, enz. enz.
van da naar da eisclien
des tijds ingerichte
aan do Dijkstraat 37
te Oost-Souburg op
Natte bediening Billijke tarieven
Beleefd aanbevL. J. BOLLEN
VERMICELLI-CROQUETTEN.
1/2 L. melk, 75 G. (3/4 ons) vermicelli
(middelsoort dikte), 100 G. (1 ons) ge
raspte oude kaas, 20 G. (1 afgestreken
eetlepel) boter, wat peper, nootmus
kaat en zout, 2 theelepels Maggi's Aro
ma, 1 ei, paneermeel, frituurvet.
Breng de melk aan de kook, doe er de
gebroken vermicelli in en laat die op een
zoo zacht mogelijk vuur gaar worden en
tol een flink gebonden pap koken (ongeveer
3/4 uur). Vermeng de heete pap met de
boter en de kaas en maak ze op smaak af
met de Maggi's Aroma, wat zout, wat pe
per en wat nootmuskaat.
Laat het mengsel wal bekoelenvorm er
dan langwerpige croquetjes van, haal die
door bet geklopte ei en wentel ze zorgvuldig
door paheermeel. Bak ze in het dampend
heete vet lichtbruin en knappend (ongeveer
3 minuten); laat ze goed uitlekken (eerst
boven de pan en daarna op poreus papier)
en schik ze op een schaaltje, waarover eerst
een \i igerdoekje is geplooid. (Toevoeging van
1 a 2 theelepels dikke tomatenpuree kan in
het gerecht een geschikte afwisseling bren
gen. Vervanging van de kaas geheel of ge
deeltelijk door gehakte ham, vormt een
tweede mogelijkheid om het gerecht te va-
riëeren).
HUISJAPON
Ook dit is een eenvoudige huisjapon.
De rok heeft aan voor- en achterzijde
twee ingezette baantjes welke doorloopen
tot boven de taille. De kraag vormt één ge
heel met een befje en iets dergelijks hebben
dat bestaan kan uit slaolie, uit reuzel, uit
plantenvet of uit het z.g. bak- en braadvet.
De hoeveelheid daarvan möet altijd zóó ruim
zijn, dat de croquetjes tijdens het bakken
geheel zijn ondergedompeld.
RIJST-CROQUETTEN.
150 G. (lJ/a ons of U/2 klein theekop
je) rijst, 30 G. (11/2 ai gestreken eetle
pel) boter, 1 uitje, 1 afgestreken eetle
pel dikke tomatenpurée of 1 theelepel
tje kerrie, 2 theelepeltjes Maggi s Aro
ma, 1 ei, eenige lepels paneermeel, pan
netje met frituurvet.
Kook of stoom de rijst op de gewone
wijze gaar, zóó dat de korrels mooi droog
worden.
Fruit het fijngesnipperde uitje in de botei
lichtbruin en gaar, voeg er de kerrie of de
tomatenpurée bij en laat die even mee frui
ten; roer dan het mengsel door de warme
rijst en maak alles met de Maggi's Aroma
wat zout en misschien wat peper tot een
goed samenhangend, smakelijk mengsel.
Vorm, met behulp van twee lepels, ge
lijke rolletjes van de rijstmassa; doop die
rondom in het geklopte ei en wentel ze dan
door het paneermeel. Bak ze in het dampend
heete vet lichtbruin en knappend (een paar
minuten); schep ze met een schuimspaan
uit het vet, laat ze boven de pan goed uit
lekken en leg ze dan nog een oogenblik op
poreus papier (een papieren servetje b.v.)
om al het overtollige vet weg te nemen.
Schik ze op een schaaltje waarover eerst een
vingerdoekje is geplooid.
CROQUETTEN,
de manchetten. Twee knoopen op he' befje
en aan de manchetten en verder een l i .je
geven deze japon een aardig aanzien.
Knippatronen kan men aan onze bureaux
bestellen in de maten 44 en 46 onder No.
331 Kosten f 0.60.