ZEEP-FABRIEK den/Vos KREYMBORG WAARBORG Klokzeep Sneeuwwit-Zeeppoeder dtwü JU &attl 1POTL- dat ge voor Uw geld niets beters kunt verlangen dan zoo'n fijne waarborg-jas! 0E PULLMANCAR van Garags „De Ondafneming", 23.- 26.50 29.50 9.50 14.75 17.50 marktberichten KAPPERSZAAK Zaterdag 26 October n.m. 2 uur jw. ZEEUWSCH NIEUWSBLAD VAN VRIJDAG 25 OCTOBER 1935. No. 43. „Pluk de Appel", „Sprookjes-lees-spel", „Paardenrennen" of „Damspel"! Kiest U maar uit. Verkrijgbaar, mits afgehaald, aan alle depots voor 15 geschenkenbons (30 roode klokjes) van of 15 voorzijden van Als ge bij Kreymborg dc matige prijzen eens met de prachtige kwaliteiten vergelijkt, zal U blijken, gaat Zaterdag en Dinsdag naar Rotterdam, f 2.50 per persoon. Bel op of bestel tijdig uw plaats kaarten Oarage Paul Krugerstr. 8, Telefoon 525, Vlissingen In Middelburg Melksalon „De Nieuwe Landbouw", Markt. Ook bij Hoeksema, L. Burg. Gebruikt de O-TAX wagens snel, geriefeli]k, billijk. Waarborg-jassen Allerfijnste Waarborg-jassen 36.5o 39.50 45. Populaire jassen I4A.L.VE- Middelburg 24-10-'35 Aangevoerd door Walcher- sche boerinnen Grasboter f 0.85 Mieren 1 5.30 Ganseieren f 0.00 Eendeieren f 5.00 Kalkoeneieren f 0.00 Poelje f 3.50 Aangevoerd door handelaren Boter t 0.81 Eieren f 5.25 Eend Eieren f 4.50 Poelje f 3.50 (omzet-belasting inbegr.) ^oogsten» aankoop .deid Suiker. van Marg»"nC uitgexor»' 4 Oc*ober Octob" 0-ondera.S V/oen»d«e Geldig Verkuijl Quakkelaarstraat 66-68 Telefoon 52 Vlissingen Abdijsiroop, Siroop Famel, Thljmsiroop, Borsthonig, Jeco- vitol Levertraan. Scott's Emulsion, enz. Sanatogen, Ovomaltine, Kruschen Saltz, enz. Verbanddoozen en Verbandmiddelen. Fissan Kinderpoeder, enz. enz. van da naar da eisclien des tijds ingerichte aan do Dijkstraat 37 te Oost-Souburg op Natte bediening Billijke tarieven Beleefd aanbevL. J. BOLLEN VERMICELLI-CROQUETTEN. 1/2 L. melk, 75 G. (3/4 ons) vermicelli (middelsoort dikte), 100 G. (1 ons) ge raspte oude kaas, 20 G. (1 afgestreken eetlepel) boter, wat peper, nootmus kaat en zout, 2 theelepels Maggi's Aro ma, 1 ei, paneermeel, frituurvet. Breng de melk aan de kook, doe er de gebroken vermicelli in en laat die op een zoo zacht mogelijk vuur gaar worden en tol een flink gebonden pap koken (ongeveer 3/4 uur). Vermeng de heete pap met de boter en de kaas en maak ze op smaak af met de Maggi's Aroma, wat zout, wat pe per en wat nootmuskaat. Laat het mengsel wal bekoelenvorm er dan langwerpige croquetjes van, haal die door bet geklopte ei en wentel ze zorgvuldig door paheermeel. Bak ze in het dampend heete vet lichtbruin en knappend (ongeveer 3 minuten); laat ze goed uitlekken (eerst boven de pan en daarna op poreus papier) en schik ze op een schaaltje, waarover eerst een \i igerdoekje is geplooid. (Toevoeging van 1 a 2 theelepels dikke tomatenpuree kan in het gerecht een geschikte afwisseling bren gen. Vervanging van de kaas geheel of ge deeltelijk door gehakte ham, vormt een tweede mogelijkheid om het gerecht te va- riëeren). HUISJAPON Ook dit is een eenvoudige huisjapon. De rok heeft aan voor- en achterzijde twee ingezette baantjes welke doorloopen tot boven de taille. De kraag vormt één ge heel met een befje en iets dergelijks hebben dat bestaan kan uit slaolie, uit reuzel, uit plantenvet of uit het z.g. bak- en braadvet. De hoeveelheid daarvan möet altijd zóó ruim zijn, dat de croquetjes tijdens het bakken geheel zijn ondergedompeld. RIJST-CROQUETTEN. 150 G. (lJ/a ons of U/2 klein theekop je) rijst, 30 G. (11/2 ai gestreken eetle pel) boter, 1 uitje, 1 afgestreken eetle pel dikke tomatenpurée of 1 theelepel tje kerrie, 2 theelepeltjes Maggi s Aro ma, 1 ei, eenige lepels paneermeel, pan netje met frituurvet. Kook of stoom de rijst op de gewone wijze gaar, zóó dat de korrels mooi droog worden. Fruit het fijngesnipperde uitje in de botei lichtbruin en gaar, voeg er de kerrie of de tomatenpurée bij en laat die even mee frui ten; roer dan het mengsel door de warme rijst en maak alles met de Maggi's Aroma wat zout en misschien wat peper tot een goed samenhangend, smakelijk mengsel. Vorm, met behulp van twee lepels, ge lijke rolletjes van de rijstmassa; doop die rondom in het geklopte ei en wentel ze dan door het paneermeel. Bak ze in het dampend heete vet lichtbruin en knappend (een paar minuten); schep ze met een schuimspaan uit het vet, laat ze boven de pan goed uit lekken en leg ze dan nog een oogenblik op poreus papier (een papieren servetje b.v.) om al het overtollige vet weg te nemen. Schik ze op een schaaltje waarover eerst een vingerdoekje is geplooid. CROQUETTEN, de manchetten. Twee knoopen op he' befje en aan de manchetten en verder een l i .je geven deze japon een aardig aanzien. Knippatronen kan men aan onze bureaux bestellen in de maten 44 en 46 onder No. 331 Kosten f 0.60.

Krantenbank Zeeland

Zeeuwsch Nieuwsblad/Wegeling’s Nieuwsblad | 1935 | | pagina 4