min i Wenken op technisch gebied. I ga; 2J32 II i ';i;! otii Richtlijnen inzake regelin gen voor handelsreizigers. Hoofdpijn-Migraine? helpen veilig en vlug. Doos 10 en 50ct Acht-zeven-zes-dubbel nul. ZONDER PRIJSVERHOOGING Land- en Tuinbouw Zuinig met gas en electriciteit. Het Vrouwenhoekje CO 39 CO m 1 ra1 c$ B a "c3 H B a'.awj c3 41 41 41 C 41 41 C 41 m ci 13 •X3 S3 p a I '•2 a 11 S3 m .0 I 1, I bo ..Su, 60— M I 'H j*t G •*-» o M CI Li t-5 2J; -o T3SS, b. 1 b. 2 b. 3 Cj 1 c. 2 c. 3 Voor welke het examen in twee gedeel ten kan worden afgenomen. In de examen-programma's, omschre ven in de bijlage C, zijn een aantal wijzi gingen en aanvullingen aangebracht, met de strekking hierboven onder 1 tot en met. 4 aangeduid. Verder is de vroegere aanteekening op de akten N XIX voor de beginselen dar land- en tuinbouwkunde vervallen en veranderd in oen zelfstandige akte N XXI voor het onderwijs in die begin selen aan lagere meisjesscholen voor landbouwluüshoudkunde. In het programma voor de examens ter verkrijging van de zoogenaamde pae- dagogische getuigschriften (art. 38, eerste lid der N.O.-wet) is een nieuw uitvoerig hoofdstuk „vrijstellingen" in- gelascht. Voorts is de examenstof in dit pro gramma eenigszins anders gerangschikt en verduidelijkt. De datum van inwerkingtreding van het herziene besluit en de bijlagen is ge steld op 1 Jan. 1942. Dit wil dus zeggen, dat de nieuwe bepalingen voor het eerst zullen worden toegepast op de in het jaar 1942 (gewoonlijk in het voorjaar en den zomer) te houden examens. Het besluit met de bijdragen is tegen betaling verkrijgbaar bij de rijksuit- geverij in Den Haag. Het College van Rijksbemiddelaars heeft, gezien de vele gevallen, waarin door de tijdsomstandigheden handelsrei zigers hun inkomen belangrijk zagen ver minderen of geheel tot niets terugloopen, den Raad van Bestuur in Arbeidszaken verzocht van advies te dienen omtrent de gedragslijn, welke in dergelijke geval len te volgen ware, in afwachting van eèn definitieve algemeene regeling. Na dat hierover de samenwerkende handels bedienden-organisaties waren gehoord, heeft het College van Rijksbemiddelaars zich kunnen vereenigen met dit advies. Dientengevolge zullen bovengenoemde gevallen, indien door onderling overleg tusschen werkgever en werknemer geen resultaat wordt bereikt, als volgt worden geregeld. Het college zal bij de behandeling der verschillende gevallen de reizigers in- deelen in de volgende groepen: 1. Zij, die een vast salaris genieten. 2. Zij, die vast salaris plus provisie ontvangen. 3. Zij, die uitsluitend op provisiebasis werken. a. Reizigers, in dienst van ondernemin gen, die volop in bedrijf zijn, maar die als reiziger gedeeltelijk of geen werk hebben, omdat hun functie in het dis tributieproces overbodig is geworden. b. Reizigers in dienst van ondernemin gen, die niet meer volop in bedrijf zijn, en die als reiziger gedeeltelijk of geen werk hebben. c. Reizigers in dienst van stilliggende ondernemingen, die geen werk hebben. Onder ondernemingen worden zoowel fabrieken als handelsondernemingen, grossiers daaronder begrepen, verstaan. Bij deze drieledige onderscheidingen ont staat dan het volgende schema van ge vallen, waarin zich moeilijkheden kun nen voordoen, ■as? ai 8 2 -g bDO 0 2 u) bo bp:P CflH« Ji 53 Cf "F p..»S O O.S3 M g 2 Reizigers met vast salaris a. 1 Reizigers met vast salaris plus provisie a. 2 Reizigers alleen, bp provisie a. 3 De grondgedachte bij do behandeling van deze verschillende gevallen zal zijn, dat de reizigers in het algemeen in hun sociale positie op één lijn moeten wor den gesteld met vergelijkbare categorieën van het in dienst der betrokken onder nemingen zijnde personeel. Hiervoor zal als regel in aanmerking moeten komen het commercieele en administratieve per soneel. Er zal dus moeten worden ge waakt, dat de reizigers niet met het ge- heele risico wordt belast en daardoor in een ongunstiger positie wordt gebracht dan de bedoelde in de onderneming werkzaam zijnde employé's, Voor de gevallen, a. 1, reizigers, die uitsluitend een vast salaris genieten, zul len zich ten aanzien van de honoreering geen vragen voordoen. Voor het verlee- nen van vergunning tot salarisverlaging zal in zulke gevallen in den regel geen aanleiding bestaan. Voor de gevallen a. 2 en a. 3 zal even eens het netto-inkomen worden gewaar borgd, dat gemiddeld gedurende de jaren 1937, 1938 en 1939 werd genoten. Hierop zal echter oen aftrek van 15 pet. worden toegepast, opdat voor den betrokken rei ziger een zekere prikkel tot uitbreiding van zijn werkzaamheden blijft bestaan. In de gevallen a. 2 en a. 3 behoort dus in den regel door den werkgever aan don handelsreiziger te worden uitgekeerd 85 pet. van het netto-inkomen uit vast salaris plus provisie of provisie alleen in de bovengenoemde basis-periode. Indien geen afzonderlijke onkosten-vergoeding wordt toegekend, zal bij de vaststelling van het bruto-inlcomen, behalve met het bovenstaande, ook rekening worden ge houden met de door den reiziger te ma ken onkosten. Des© richtlijn sal niet gel den voor de gevallen, dat het vaste sala ris meer dan 85 pet. van he+ totale ge- middeide inkomen in de basis-periode uitmaakt Tn da* geval bohoeft het ver lies Ran inkomen uit provisie niet te worden goed gemaakt. Bij allo gevallen onder a. is sprake van een volop in bedrijf zijnde onderneming. Tor beoordeeling van het „volop in be drijf zijn" zal ln aanmerking worden ge nomen, of al dan niet voor het overige personeel loons- of salarisverlagingen zijn toegepast, een godoelte van dit porsonoel op wachtgeld is gostold, of wel bij dit porsonoel-ontslagen in vorband met be- drijfsslapte zijn voorgekomen. Doen zich deze omstandigheden niet voor, dan zal de bovenaangegeven richtlijn dus -wor den gevolgd. Doen zich deze gevallen wel voor, dan komt men tot de categorieën b. en c. waarbij de onderneming geacht moet worden nog maar gedeeltelijk in bedrijf te zijn of stil te liggen. De gevallen b. 1 en c. 1 zullen geen aanleiding tot moeilijkheden geven. Het vaste salaris zal kunnen worden verlaagd na verkregen vergunning van het col lege. Ten aanzien van de gevallen b. 2 en b. 3 zal hier allereerst worden vastgesteld, welke maatregelen ten opzichte van het overige commercieele en administratieve personeel zijn getroffen. Zijn voor dit personeel salarisverlagingen ingevoerd of wordt door dit personeel short time ge werkt, dan zal den reiziger eenzelfde ge deelte van zijn netto-inkomen worden ge waarborgd als het gedeelte van het vroe gere inkomen bedraagt, dat aan het ove rige personeel eventueel met behulp van een aanvullende wachtgeldregeling wordt toegekend. Dit zal geschieden door voor deze reizigers vast te stellen een inkomensgarantie, die bedraagt een op grond van het bovenstaande nader te bepalen percentage van het gemiddelde netto-inkomen in de basisperiode. Op grond van de bij de gevallen a. 2 en a. 3 genoemde overweging zal dit percentage nooit hooger zijn dan 85. Is een gedeelte van het overige per soneel ontslagen, of geheel op wachtgeld gesteld, dan zal de salarisregeling voor de reizigers, aan wie geen ontslag is ver leend en die niet op wachtgeld zijn ge steld, zich als boven aangeduid aanslui ten bij de regeling van het in dienst ge bleven, niet op wachtgeld staande per soneel. Voor de vergoeding van onkosten geldt hetzelfde als voor de categorieën a. 2 en a. 3. In de gevallen ten slotte van het type c. 2 en c. 3 dat dus de onderneming stil ligt en de reiziger geen werk meer heeft, zal bij de reizigers dezelfde regeling wor den toegepast als voor het overige perso neel getroffen. In gevallen, waarin een werkgever zijn reizigers niet, of minder dan 36 uur per week wil laten werken, dan wel ontslag geven, dient hij hiervoor vergunning te vragen aan de arbeidsinspectie. Deze zal als regel aan het verleenen van deze ver gunning de voorwaarde verbinden van een wachtgeldregeling. Het College van Rijksbemiddelaars zal elk geval apart behandelen en indien noodig, van bovengenoemde richtlijnen afwijken, ten einde elk speciaal geval naar vereischte te regelen. <ö%<0 V iJlijnfiaidtJeA Kent u dit getal? Het is een getal, dat van buitenge woon groote beteekenis is. Het is het gironummer van de Neder landsehe ambulance. leder Nederlander moet dit getal kennen. Maar er moet meer gedaan worden. Als u dit getal kent en weet waarvoor het dient, dan rest nog slechts de daad. Dan neemt u een girobiljet en stort uw bijdrage voor de Nederlandsehe am- buïance. Honderden deden hun plicht reeds. Nu is het uw beurt. Acht-zeven-zes-dubbel nul. NEDÊRLANDSCHE AMBULANCE Koninginnegracht 22, 's Gravenhage. plaatsing van advertentiSn in alle bladen. Administratie „De Zeeuw". VERBOUWT KOOLZAAD! Dr ir J. B. van der Meulen schrijft in den „R. K. Boeren- en Tuindersstand": Om een denkbeeld te geven van de hoeveelheid vet, die de koolzaadteelt in ons land kan opleveren, noemen wij het volgende. Gesteld, dat per hectare 3000 kg koolzaad wordt voortgebracht, waar uit (bij persing) 39 pet. olie ontstaat, dan is de „directe" vetproductie 1170 kg per h.a. Bij de persing ontstaat ver der 60 pet. koek met 27 pet. verteerbare eiwitachtige stof en een zetmeelwaarde van 65. Deze koek komt, gemengd in de samengestelde veevoeders, volledig ten goede aan de Nederlandsehe rundvee voeding en omdat per hectare geteeld koolzaad 1800 kg koek met 486 kg V.E. S. m 11.70 kg Z3W, ontstaat, kan hieruit by de wintervoeding van het rundvee nog circa 6000 kg melk worden gevormd, waarin ct. 200 kg melkvet aanwezig is. Alleen uit het oogpunt van vetproduc tie beschouwd, kan de opbrengst per ba. koolzaad dus geschat worden op 1170 kg raapolie 200 kg melkvet 1370 kg vet in totaal. Het behoeft geen betoog, dat doze vot- productie vele malen grooter ls dan de productie van melk- en vleeschvet, die men van een hectare grasland verkrijgt! WENKEN VOOR DE PRAGTIJK. Zooals iedereen weet, moeten wij extra bezuinigen op ons gas- en electriciteits- rantsoen. Deze bezuiniging tot 75 van het verbruik brengt vooral ook voor de industrie talrijke moeilijkheden met zich mee. We kunnen ons voorstellen, dat er bedrijven zijn, die blij zouden zijn, als zij de opgelegde beperking van 75 ten volle konden benutten, indien zij over voldoende grondstoffen beschikten. Ge lukkig zijn er tal van industrieën voor wie de vermindering moeilijkheden be- teekent. Het is boven alles de plicht van iedereen zoo zuinig mogelijk met gas en electriciteit te zijn. Daarom geven wij hier eenige wenken, die ook van officieele zijde worden ver spreid, die algemeene aandacht en toe passing verdienen. Zorg, dat geen licht onnoodig brandt. Hoe vele malen gebeurt het niet, dat men licht laat branden (ook overdag!) in gangen en portalen hetgeen zelfs in normale tijden overbodig is. Voorzie uw ramen van een gemakkelijk aan te brengen verduistering, zoodat het onnoo dig is, dat er bij vol daglicht, kunstlicht gebruikt moet worden. Gebruik voor ruimten, waar u mot minder licht toekunt, lampen van min der watt-vermogen. Hoe vele malen wordt vergeten het licht bij machine-, zoomede in kantoor lokalen uit te doen, indien men eenigen tijd bij een andere af deeling inlichtingen moet vragen. Er kan nog belangrijk worden bezui nigd door er steeds op te letten, dat geen motor of machine onbelast loopt. We den ken daarbij aan draaibanken, fraisma- chines, weefgetouwen, spinmachines, za gen, schaafmachines, mangels, waschma- chines enz., te veel om allemaal op te noemen. Daarbij moet u bedenken, dat een volbelaste motor zuinig werkt, streeft daarom naar een volle bezetting van uw apparaat. Hebt u voor een kookketel niet iederen dag volop werk, wacht dan een dag tot u de geheele kookketel kunt be nutten. Steekt Uw brandergereedschap pas aan, als alles voor 't werk klaar is. Vergeet niet branders, vooral die, die minder zichtbaar branden, af te sluiten als u klaar bent. Wees zuinig met warm water. Let op voor warmteverlies. Laat de vlam niet om de pan spelen, daar hebt u geen nut van. Denk er aan, wanneer u iets koken moet, dat u het in gesloten pannen doet. Niet afgedekte pannen vereischen veel warmte, daar waterverdamping veel ca- loriën kost. Laat vooral uw gasbranders nazien. Kleine veranderingen geven uw branders dikwijls een hooger rendement. Wees zuinig met het gebruik van een groote gasvlam. Is de inhoud van 'n ketel aan de kook, verlaag de vlam dan zoo danig, dat de inhoud blijft koken. Steek het gas niet aan, voordat u het werkelijk noodig hebt. Vul de ketel met zooveel water, wat u warm gebruiken wil, dat u voldoende hebt, zoodat u geen teveel ongebruikt weg moet gooien. Zet uw aardappelen en groenten met zoo weinig mogelijk water op. Gebruik uw stofzuiger doelmatig. Haal hem langzaam over het kleed, en bedenk dat een stofzuiger geen vloerbezem is. Dus veel heen en weer halen heeft geen enkel nut en het resultaat wat u berei ken wil bereikt u eerst veel later, zoodat de motor onnoodig draait. Stofzuig alles achter elkaar af. Het aanzetten van de motor kost telkens weer extra electrici teit. Hebt u kookplaten, zet ze dan tijdig af, dat ze niet overbodig lang warm blijven. Zet uw radio aan, als er werke lijk wat door de radio te hooren is, wat uw interesse heeft. Laat het toestel niet onnoodig aan staan. Bent u in 't bezit van een electrische koelkast, open deze dan niet meer dan strikt noodzakelijk is. Daardoor bespaart u op uw electrisch rantsoen! Hebt u gas- of electrische verwarming, zorg dan tegen den winter voor een goede isolatie. Laat de deuren niet on noodig open staan en als de kamer op temperatuur is, laat de kachel dan op „klein" branden of schakel eenige ver warmingselementen uit. Hang goede thermometers op, waarop u de tempera tuur kunt regelen, zoodat u zich aan een bepaalde temperatuur gewent. Denk er aan, dat u het bad niet met meer water vult, dan strikt noodzakelijk, is. Gebruik daarbij de geyser volbelast en regel de temperatuur van uw bad met extra koud water. Gebruik de warme douche niet onnoodig. Het kost allemaal veel electriciteit of gas. Als u electrisch strijkt, zet het ijzer dan tijdig af, vooral voor het strijken van kleinere stukken. U kunt op die ma nier met ongeveer tweederde gedeelte van de electriciteit toe, die u er in een normaal geval voor zoudt gebruiken. I.aat het theelichtje niet langer branden, dan noodzakelijk is. Gebruik de thee muts zoo vlug mogelijk. We zouden op deze manier nog eenige tijd kunnen doorgaan. Iedereen zal voor zich zelf 't beste kunnen bepalen,, hoe men bezuinigen moet. Als u het bovenstaan de doorleest, zult u bemerken, dat er bepaalde dingen bij zijn, die u reeds op oen dergelijke manier doot. Andere ge vallen zullen er zijn', waur u niet aan go- dacht had en als u zich oen beetje moolte geeft, zult u bemerken dat die bezuini ging van 25 nu heusch niet zoo erg is. Misschien bespaart u nog wel meer! Vragen: A. K. te T.: Wij meenen, dat u daar een vergunning voor noodig hebt. Stelt u zich even in verbinding met het distributiekantoor. Dat kan u alle gewenschtc inlichtingen geven. Natuur lijk is een en ander mogelijk, maar of het 't gewenschte resultaat oplevert, be twijfel ik zeer. J. B. te W.: Solutie is een oplossing van ongevulcaniseerde rubber (b.v. crêpe rubber) in benzol. Soms v/ordt er wat hars aan toegevoegd voor snellere dro ging. Andere oplosmiddelen als aether, zwavel-koolstof e.d. schijnen ook gebruikt te kunnen worden. GROENTEN IN HET ZOUT. Groenten inzouten heeft op het oogenblik boven den gewonen inmaak vóór, dat deze bewerking weinig gas kost, in de meeste gevallen in 't geheel geen gas. Snijboonen b.v. vermengt men laag om laag met het zout in het in- maakvat; andijvie en zuurkool worden voorgepekeld, d.w.z. nadat men ze schoongemaakt en gesneden heeft (de zuurkool geschaafd; men neemt hier voor tweemaal zooveel witte als sa- voye kool), kneedt men ze stevig door elkaar met een paar handen zout, b.v. Nezo, dat juist voor den inmaak uitste kend blijkt te voldoen. De andijvie moet na dit kneden nog een uur blijven staan, wordt dan uitgedrukt en in het vat ge daan; de zuurkool wordt met 4 peper korrels per kool vermengd. Ten slotte drukt men de groente stevig aan in den pot en legt er een schoonen doek op, waarop een zware steen. Bij rauw inmaken (snij- en tuinboo- nen, tomaten, augurken) heeft men noo dig 1/3 van het groentegewicht aan zout; bij voorpekelen (andijvie, kropsla) neemt men 1/4 van het gewicht der groente. Men kan inmaken in een Keulschen pot of een glazen inmaakvat, of ook in een geheel onbeschadigden émail em mer. Men reinigt het vat met een heete soda-oplossing, spoelt 't daarna herhaal delijk met schoon water uit en laat het drogen, beschermd tegen stof. SCHOENEN-POETSEN. Het klinkt vreemd voor een schijnbaar zoo eenvoudig werkje als schoenenpoet sen, maar ook dat is een kunst, die ge leerd moet worden. Het gaat er niet al leen om, wat schoensmeer op het leer te smeren en dat uit te borstelenhet gaat er om, iederen schoen en iedere leersoort de behandeling te geven, die hij ver- eischt. Een eerste vereisch te is: goed mate riaal gebruiken en systematisch werken! Voor iedere kleur leer (dus bijvoor beeld zwart, bruin en beige) heeft men twee borstels. Eén om de crème aan te brengen en een ander om de schoenen, als zij zijn ingesmeerd, uit te borstelen. Vóór de crème wordt aangebracht, moeten de schoenen volkomen stofvrij ge maakt worden. Daarna zóóveel crème aanbrengen als de meer of mindere kaal heid van het leer verlangt. Het schoeisel van schoolkinderen zal uit den aard der zaak het meeste vet behoeven. Door het stevig inwrijven met de crème vult men de poriën vair het leer, zoodat vuil en vocht minder goed naar binnen kunnen dringen en men het leer zacht en soepel houdt. Dadelijk na het insmeren wrijft of bor stelt men het overtollige vet weg, want als dit hard er, stijf is geworden laat het zich niet zoo gemakkelijk meer verwijde ren, zoodat dan het leer kleverig en dof blijft. Zeer aan te bevelen is Ijet gebruik van flanellen of fluweeren lapjes, van zachte borsteltjes voor het insmeren; om uit te wrijven ook weer doeken van fluweel of flanel, séhoenenkussentjes of borstels. Nawrijven met een oud stuk linnen maakt de schoenen prachtig, vooral als zoo'n doekje reeds largeren tijd voor dit werk gebruikt wordt. Hoe beter men de sehoenen onder houdt, hoe langer ze meekunnen en dat is in dezen tijd nóg meer waard dan anders. (Hbld). HET ONDERHOUD VAN WIT LINNEN SCHOENEN. Wit-linnen schoenen kan men zeer lang „als nieuw" houden door ze na gebruik met een droog nagelschuiertje flink te borstelen. Komen er echter vlek ken op, dan moeten ze opnieuw gewit worden. Het beste geschiedt dit met een vloeistof, die speciaal voor wit linnen in den handel is. Men smeert de schoe nen hiermee in, door een lapje of een stukje 3pon3 met de vloeistof te be vochtigen en luchtig op het linnen te drukken. Men moet er voor oppassen het linnen niet te nat te maken. Zijn de schoenen weinig vuil, dan kan men de vloeistof verdunnen met water. De randen en de zool neemt men na de be werking met water af. Men laat de schoenen bij voorkeur in de zon drogen. Zijn linnen schoenen zeer vuil, dan borstelt men ze in een' lauw. sop van huishoud-?,eep schoon, spoelt ze na en wit ze dan. De schoenen daarna opvul len met proppen krantenpapier en bui ten laten drogen, OM AANBRANDEN VAN TAPTEMELK TE VOORKOMEN1 Menige huisvrouw sal tegenwoordig taptomelk moeten gebruiken. Taptemelk mist weliswaar zoo goed als geheel het in de melk aanwezige vet, maar het is een verkeerd begrip, dat taptemelk slechts een geringe voedings waarde zou hebben. Met uitzondering van het vet zijn de bestanddeelen der volle melk in taptemelk in dezelfde hoeveel heden aanwezig. Deze verschaft ons dus eiwit, koolhydraten, verder fosfor en yzer. Vele huisvrouwen hebben neiging om het gevaar van aanbranden der tapte melk te overschatten. Inderdaad moet taptemelk voorzich tige! gekookt, worden dan volle. De op lossing is echter eenvoudig: we smeren den binnenkant van de pan in met een heel klein beetje vet of boter (het vette papier van een pakje boter is reeds vol doende!) en roeren af en toe. Een tweede manier om taptemelk te koken is deze: men laat in de pan „een bodempje" water aan de kook komen, giet dit weg en kookt vervolgens de melk onder af en toe roeren. Taptemelk kan uitstekend gebruikt worden in pappen, soepen, stamppotten, saussen, vla's en pudding en verhoogt op die wijze de voedingswaarde van onze maaltijden. a> w, in ra c 10 «M -5 i u O) Zondag 17 Augustus 1941. HILVERSUM I. 415.5 M. 8.00 Gewijde muziek (gr.pl.). 8.30 B.N. O.: Nieuwsber. 8.45 Gram. 11.00 Con certgebouworkest (opn.) 12.00 Omroep orkest. 12.45 BNONieuws- en econ. ber. I.00 Ned. Verbond voor Sibbekunde: Vragenbeantwoording. 1.15 Eerste Ned. Radio-Muziekfeest voor Harmonie- en Fanfare-orkesten. In de pauzes: Decla matie en Gram. 3.15 Radiotooneel. 3.40 Vervolg van 1.15. 4.05 Gram. 4.30 Orgel muziek (gr.pl.) 4.45 Het Amsterd. Bach- ensemble. 5.30 Voor de jeugd. 6.00 Gram. 6.10 Sport van den dag. 6.35 Gram. 7.00 Actueel halfuurtje. 7.30 Revueprogr. 8.10 Radiotooneel. 8.30 Rotterd. Phil- harmonisch orkest, m.m.v. declamatrica en gram. 9.30 Gram. 9.45 BNO: Nieuws ber. 10.0010.15 BNO: Engelsche uit zending: An American sees Holland, HILVERSUM H. 301,5 M. 8.00 Gram. 8.30 BNO: Nieuwsber. 8.45 Gram. 9.00 Vroegdienst. 10.00 Zondag morgen zonder zorgen. 12.00 Cyclus „Kent Gij Uw Bijbel?" (Voorber. door de Chr. Radio-Stichting). 12.15 Solisten concert. 12.45 BNO: Nieuws- en econ. ber. 1.00 Ernst van 't Hoff met zijn 15 solisten. 1.40 Gram. 2.00 Causerie „Pe ter Benoit, een kampioen voor de volk- sche muziek". 2.15 Haarlemsche orkest- vereeniging, solist en gram. 4.00 Wij dingswoord (Voorber. door de Chr. Ra dio-Stichting). 5.10 Gram. (Voorber. door de Chr. Radio-Stichting). 5.30ANP Sportber. 5.35 Curt Hohenberger en zijn orkest. 6.00 Declamatie. 6.10 Omroep orkest. 6.45 Gram. 7.00 Actueel halfuur tje. 7.30 Gram. 7.45 Reportage. 8.00 Om roeporkest en solisten. 9.00 Gram. 9.45 BNO: Nieuwsber. 10.0010.15 Gram. Maandag 18 Augustus 1941. HILVERSUM I 415.5 M. 6.45 Gramofoonmuziek. 6.50 Ochtend gymnastiek. 7.00 Gramofoonmuziek. 7.45 Ochtendgymnastiek. 8.00 BNO: Nieuws berichten. 8.15 Morgenwijding. 8.25 Ge wijde muziek (gv.pl.) 8.40 Gram. 9.15 Voor de huisvrouw. 9.20 Gram. 11.00 En semble Jonny Kroon. 11.25 Declamatie. II.45 Ensemble Jonny Kroon. 12.00 Zang met pianobegel. en gram. 12.40 Almanak. 12.45 BNO-.Nieuws- eu econ. ber. 1.00 Ned. Pianoduo. 1.30 Gram. 2.00 Omroep orkest en soliste. 3.00 Voor de vrouw. 3.45 Gram. 4.45 Voor de jeugd. 5.15 BNO: Nieuws-, econ. en beursber. 5.30 Salonorkest. 6.15 Gram. 6.30 Ernst van 't Iloff met zijn 15 solisten. 7.00 Actueel halfuurtje. 7.30 Zang met pianobegel. 7.55 Orgelconcert. 8.25 Amsterd. Trio. 8.55 Een praatje over volksweerkunde. 9.10 Beiaardconcert. 9.30 Gram. 9.45 B NO: Nieuwsber. 10.00—10.15 BNO: En gelsche uitzending: „Things worth kno wing about Holland", HILVERSUM H. 301,5 M. 6.45 Gramofoonmuziek. 6.50 Ochtend gymnastiek. 7.00 Gramofoonmuziek. 7.45 Ochtendgymnastiek. 8.00 BNO: Nieuws ber. 8.15 Gram. 10.00 Morgendienst (Voober. door de Chr. Radio Stichting). 10,20 Gram. 11.00 Declamatie. 11.20 Gram. 12.15 Klaas van Beeck en zijn orkest. 12,45 BNO: Nieuws- en econ. ber. 1.00 De Melodisten en solist. 2.00 Utrechtsch Stedel. orkest en soliste. 4.00 Musiquette. 4.30 Gram. 5.00 Voor de jeugd (Voorber. door de Chr. Radio- Stichting). 5.15 BNO: Nieuws- econ. en beursber. 5.30 Viool en piano. 6.00 Gods dienstige uitzending. 6.15 Orgelconcert en zang. 6.45 Gram. 7.00 Actueel half uurtje. 7.30 Gram. 7.45 Politiek week- praatje. 8.00 Gram. 8.25 Voor den boer. 9.00 Curt Hohenberger en zijn orkest en het ensemble Bandi Balogh. 9.45 BNO: Nieuwsber. iO.OQ10.15 Gram, CTÏ C/3 =3 CO 3 39 3 3 rsi 3 'O a eö M 4, O 0 be fh fH N <D M a be ra O O ai ra ai 1 L O O O O 0, <D g:s> til g gg rQ) CO is 0 •J? 8- 'c :q» rQ O) 13 a O O ft i ai 13 a ai ra 13 a ai U) k. ■c a o >-5 a 01 4-> 02 *01 8 4-» S3 02 a 01 a ar ra 01 a r*T o 3 0 13 a 01 'o a 0 s~ a S d g 2 a o.| S3 o :p J3 w H a O M -P H 0 CD iS i 0: a m o a I fl) M I xn r* c3 I ra a L 05 ■8 0 u-j t>» TH CO H H CSJ M N TH CO CO r-t oó C5 o r4 «I

Krantenbank Zeeland

De Zeeuw. Christelijk-historisch nieuwsblad voor Zeeland | 1941 | | pagina 6