Vrouwen bezetten mannenzetels ABSTRACTE KERSTBOMEN VOOR DE KNUTSELAARS Klaar voor de haas? WASETIKETTEN MET „WRKEERSLICHTEN" Venlose fuik huismoeders OP TWINTIG AFGEVAARDIGDEN IN V.N. EEN VROUW de-odor-ant PAPIERBRAAI), KIPPENGAAS EN EEN BEETJE FANTASIE Oude kampioenen Bewondering 1 Micky's réis om de wereld mét de keukenpan Internationale belangstelling voor een Nederlands systeem Voor zes En de wijn Zachte lopers Roomsaus Kaasschotel Charmant en kleurig tafereel in de vergaderzaal van de Verenigde Naties in New York. Mej. Judith Imroe, lid van de delegatie van Ethiopië, in gesprek met mevrouw Jeanne Martin, afgevaardigde van Guinea. AP DE moderne kerstversieringen heeft Amerika grote invloed. In dat sterk gemechaniseerde werelddeel komen eens per jaar de knutselaars echt goed op gang. Dat is tegen Kerstmis, want dan worden in vele ge zinnen zelf kerstversieringen gemaakt. Hele boekdelen met voorbeelden kan men daarvoor kopen. In de warenhuizen zijn hele verdiepingen inge richt, om die knutselaars voor Kerstmis aan de materialen te helpen, voor het navolgen daarvan. 3 Binnenhuisarchitecten kienen er haar- 1 t r, fijn uit, welke versieringen bij een MfcV bepaald interieur het best passen. Ab- 1,, - stracte kerstbomen worden uit papier, •S Ék N uur l^riir draad en kippengaas tevoorschijn ge- t toverd. Men bouwt hele „mobiles" op - naar Calder, ^\-an draden, kerstballen, i '•AA i^i, 'T", "i Al zijn in ons land de spullen voor de kerstversieringen nog niet zo uit- 'AK! gesproken op dat „zelf doen" afge- WÊSk' i i' ÉSÉ stemd, toch kunt ook u genoeg mate- I 0* i - WK 'N rialen verzamelen, om voor uw huis MÊWÈmi JL t dit jaar eens iets heel anders als kerst- 1 'Jr^f tooi te maken. Met takken dennegroen, ^Bpi- wat hulst, wat stevig papieren ^wit en iFZ* ifcsL kerstboomversiersels^en wat lint, komt '*?JU men immers al heel ver op diit gebied. V - 'Js' 'li Hier ziet u enige voorbeelden om van •- - s Aak die materialen zelf bijzondere kerst- versieringen in elkaar te zetten. Maak V) decoratieve kerstboompjes van wit of VjJ- - vftX zwart crêpepapier en karton of, als tï J§illils&r\het meer glinsterend wilt hebben, van t 1 zilverpapier. Voor een van de boom- .1 Wmf pjes op onze foto werden uit karton tVN S i' en wit crêpepapier een vijftal in groot- JÉMtaC'te afnemende sterren gemaakt. Die sterren worden aan een stokje geregen, I dat in een met wat papier opgevulde weckpot is gestoken. Tussen dat vul- piljl M papier en de glazen wand van de pot I maakt men een wand van wit papier, J beplakt met zilveren sterren. De boom Hg 4 wordt verder afgewerkt met zilver- papier. Men kan grote kralen met zil verpapier omwikkelen en die zilveren balletjes met spelden in de sterpunten "prikken. Op vele plaatsen in de kamer is zo'n boompje een leuke versiering. NEW YORK Het toene mende aantal vrouwelijke gedelegeerden brengt wat meer fleur in de vergaderzaal van de Verenigde Naties. Met hun van smaak getuigende westerse of oosterse kledij, steken zij pret tig af bij hun somber en een tonig geklede mannelijke colle ga's. Op iedere twintig afge vaardigden is er nu één vrouw. Het aantal vrouwelijke gedele geerden bedraagt thans 49. Bij de eerste algemene vergade ring waren dat er nog maar acht. Nederland heeft een sterke vrouwe lijke vertegenwoordiging met de parle mentsleden mej. A. P. Sohilthuis en mevrouw J. de Vink en de adviseuse mej. Jeanne Pelt. België is vertegenwoordigd met me vrouw Georgette Ciselet. De Scandinavische landen oude kampioenen voor de rechten van de vrouw zonden ook veel dames. De Zweedse delegatie wordt geleid door mevrouw Agda Roessel en telt de mees te vrouwelijke afgevaardigden. Naast mevrouw Roessel beschikt het Zweedse team over: minister Ulla Lindström, adviseuse dr. Brita Skottsberg-Ahman en pers-cheffin mej. Berit Stiernstedt. Finland, Noorwegen en Denemarken hebben elk een vrouwelijke afgevaar digde. Mevrouw Eleanor Roosevelt, een van de bekwaamste Amerikaanse vrouwen en nog altijd een vruchtbare schrijfster, is als advisepse aan de Amerikaanse delegatie toegevoegd. Vijf Afrikaanse staten tellen elk ook een vrouwelijk lid in hun delegaties. Zij allen brengen wat charme in de doorgaans dorre atmosfeer van de as semblee, maar de vrouwelijke afgevaar digde die kan bogen op de meeste be wonderende blikken van de mannen is de donkere mej. Judith Imroe van Ethiopië. Als zij de vergaderzaal bin nenwandelt, stokken alle gesprekken en draait menig mannelijk hoofd zich om. Af Glinsterende kerstbomen voor vele hoekjes in huis. Af Calder inspireert in vele landen de kerstversieringen. Deze beweeg lijke decoraties kunt u ook zelf maken. daarvoor van bloemenijzerdraad, soepel draad dat in rechte, afgepaste stukjes verkrijgbaar is, een licht en sierlijk bouwsel. Werk dat bouwsel af met lint, kerstballen en ander materiaal. Als bij een Calder zullen al die versieringen aan de dunne ijzerdraadjes dag en nacht in beweging blijven. Dat geeft in het licht van de kerstkaarsen een heel bijzonder effect. Als u nu al begint kan uw htfis een De deur is nog maar net dicht gevallen achter Sinterklaas of de Kerstman staat klaar om binnen te komen. Het duurt dan nog wel even maar u kunt vast uw gedachten laten gaan over een feestelijk etentje voor die dagen. WIJ hebben al menig Kerstfeest met elkaar gevierd. Vorig jaar heeft u lezeressen en lezers zelf enige Kerstmenu's in elkaar gezet en hoe heerlijk waren de mees te gemaakt dit jaar wilden wij met u de haas en het konijn be spreken beide op dezelfde wijze toe te bereiden met als eenvoudi- (Advertentiën) Vraag bij Uw Apotheek, Drogist of Parfumerie: „8x 4", in spray-, of in zeep-, of in poedervorm. tegen transpiraliegeur DIVIDEND DE KONDOR ONGEVEER GELIJK AMSTERDAM. De directie van de kerstdroom zijn op 25 december. Wan- Aanneming-Maatschappij De Kondor neer u eenmaal bezig bent komt u via deelt mee, dat de resultaten tot nu toe eigen fantasie beslist nog op heel veel dit jaar gunstig zijn. Indien zich geen meer leuke ideeën. Vele van deze zelf- onvoorziene omstandigheden voordoen gemaakte kerstversieringen kunnen zal het dividend niet veel afwijken van heel goed bewaard worden voor het de achttien procent, die over 1960 werd volgende jaar. betaald. Af Strobloemen in een kerstkrans en een kerstboom in een weckglas. VENLO Twee nieuwe supermark ten in Venlo hebben de fuik voor de Duitse huisvrouwen wijd open ge zet. Er wordt sinds een paar dagen met belachelijke prijzen en aantrek- Tafelversiering Een „drieluik" kerstboompje kunt u ook best zelf maken. Daarvoor knipt u drie driehoeken uit stevig papier. Die driehoeken worden met de helften tegen elkaar geplakt. Knip uit zilver papier sterren en plak die op deze „drieluik" boom. Op een glas met een ranke voet kimt u. bijvoorbeeld als tafelversiering voor Kerstmis, een boompje bouwen, door uit papier een kegel te vouwen en deze met kralen of zilveren balletjes te be- prikken. Wanneer u die papieren kegel eerst met lint omwikkelt, wordt het nog fraaier. Versier de deurknoppen in huis met een kersttoef. Daarvoor buigt men ijzerdraad tot cirkels, die met rood lint omwikkeld worden. Aan die rin gen maken we met strikken een boe ketje van kerstgroen, wat hulst en een takje katjes vast. Met strobloemen De kerstkrans voor boven de tafel versieren we dit jaar eens met stro bloemen. Strobloemen worden dit jaar veel voor decoraties in huis gebruikt. Koh Liang Ie. een bekende Nederland se binnenhuisarchitect, ontwierp han gende versiersels van strobloemen in de vorm van grote ballen, die boven een laag tafeltje aan een breed lint in een mooie kleur zweven. In Amerika zijn „tafelcorsages" van strobloemen tegenwoordig heel gewild. Die voor keur voor strobloemen Wordt voor Kerstmis vertaald in een krans, waar bij toefjes van die bloemen met denne- anpels en kerstboomkaarsjes worden afgewisseld. Het geheel wordt met wat dennegroen aangevuld. Fruitcotfpes en bowlglazen zijn aar dig op te sieren, om door het hele huis od kasten, boekenplanken en tafeltjes als decoratie neer te zetten. Men plaatst er dennetakken. wat hulst en kleine lampionnetjes in en laat er zwierig linten van af hangen. In de glazen worden wat kiezelsteentjes gedaan, om de versieringen op hun plaats te hou den. Echte mobiles En nu de „mobiles", de bewegende kerstversieringen, die overal zo'n grote opgang maken. Ook zo'n versiering kunt u best zelf vervaardigen. Maak TAEN HAAG. Een systeem voor etikettering van textiel, waarbij in code- vorm wordt aangegeven hoe de behandeling in de was dient te zijn, is van Nederland uit hard op weg internationaal aanvaard te worden. Dit systeem, dat in ons land het eerst tot ontwikkeling kwam, is deze maand ook in West-Duitsland ingevoerd. Het zal spoedig in Zwitserland en Italië ingang vinden. Zelfs in Amerika en Israël wordt het, via internationale verenigingen van fabrikanten op confectiegebied, reeds toegepast. „Kuipje, hoekje, ijzer" zou men dit eenvoudige, voor de huisvrouw heel overzichtelijke systeem kunnen noe men. Door middel van drie bij die woorden passende symbolen en de in ternationaal aansprekende kleuren van de verkeerslichten, kan via een klein innaai-etiket op elk kledingstuk, op elk stukje huishoudtextiel, een dui delijke aanwijzing voor het wassen, bleken en strijken daarvan worden gegeven. Er is van het begin af aan interna tionale toepassing gedacht zegt de heer A. Roozen van de Vereniging Textiel- etikettering voor Was- en Strijk- behandeling, die in Den Haag is ge vestigd en de invoering van dit sys teem reeds, sinds 1958 stimuleert. Met de huidige stand van zaken op het ge bied van import en export, heeft zo'n soort etikettering immers alleen bij internationale bekendheid nut. Daar om kozen wij internationaal aanspre kende symbolen en de internationaal bekende kleuren van de verkeerslich ten als uitgangspunt voor de „waar- schuwingsseinen". die de huisvrouw teceliik met de textiel dienen te be reiken. Hoe moet ik het wassen, dat is voor de vrouw een dagelijks terugkerende vraag. Er zijn zoveel nieuwe textiel- grondstoffen, zoveel nieuwe meng- weefsels bijgekomen de laatste jaren. Zonder aanwijzingen is daar voor de wasbehandeling absoluut geen wijs meer uit te worden. Om daar veran dering in te brengen is dit innaai- etiket met wassymbolen ontwikkeld. Wassymbolen die makkelijk aanspre ken zodat de huisvrouw deze, na even wegwijs te zijn geworden, direct thuis kan brengen. De wassymbolen zijn reeds voor 1957 uitgedokterd. De Nederlandse Huis- houdraad heeft op dit gebied veel progressief werk gedaan. In 1958 is men in ons land met de toepassing begonnen. Nu brengen in Nederland een zestigtal fabrikanten innaai-etiket- ten met deze wassymbolen in hun ar tikelen aan. Om alle wasproblemen voor de Nederlandse huisvrouw uit de wereld te helpen, zouden er nog vee] meer moeten zijn. Dit is nog maar een begin, maar door er naar te vragen in de winkels kan de huisvrouw zelf de toepassing ervan op steeds grotere schaal bevorderen. Net als bij de verkeerslichten be tekent bij deze wassymbolen rood, stop doe dat niet; geel, voorzichtig uitkijken en groen, veilig. Via die drie kleuren en een eenvoudige afbeelding van een wastobbe en een strijkijzer kunnen, aangevuld door een driehoek die voor het bleken adviezen geeft, alle aanwijzingen voor de behandeling in de was duidelijk in beeld worden gebracht. De huisvrouw die er even tijd voor neemt de zogenaamde „waskaart" met een omschrijving van de betekenis van deze wasmerken te bestuderen, kan voortaan met één blik op het in- naaietiket zien, hoe zij een bepaald overhemd of truitje, een kinderjasje of een bloese in de was dient te be handelen. Zo'n waskaart met toelich ting is niet veel groter dan een nor male briefkaart Voor enkele dubbel tjes is deze in de winkels en waren huizen waar textiel wordt verkocht, verkrijgbaar. Dat dit systeem, bij de ontwikkeling waarvan Nederland heel vooruitstre vend werk heeft verricht, in de prak tijk een uitkomst is, blijkt uit de groeiende internationale belangstel ling er voor. In vele landen werden zusterverenigingen van de Nederlandse Vereniging Textieletikettering opge richt. Die hebben nu in eigen land de invoering van deze internationaal begrijpelijke etiketten met wassymbo len ter hand genomen. ger alternatief straks enige rolla des. Wij hopen hiermede tegemoet te komen aan de culinaire Kerstwen sen van u allen. U is natuurlijk evengoed bekend als ons dat men met de haas wel vele richtingen uit kan gaan. Men zou geneigd zijn te zeggen: met een haas in de hand komt men door het ganse land. Hetzelfde geldt voor het konijn. Het konijn dat in ons gevoel zo wel wild als tam een bijzonder lek kere schotel kan opleveren. Wij willen erop wijzen dat u de variaties die wij de haas laten on dergaan ook kunt toepassen op het wilde en het tamme konijn. En voor dit laatste zullen wij boven dien nog een extra recept met u maken. Elke haas is tot 2 gerechten te verwerken. Als wij dit willen doen dan moeten wij onze poelier de opdracht geven om de hazerug zel ve heel te laten en hem voor ons te larderen. Met kleine sliertjes vet spek doorregen (de poelier doet dit voor u) ziet een hazerug er bijzon der smakelijk uit. Bovendien is hij dan eenvoudig klaar te maken. De rest van de haas wordt in stuk ken verdeeld die met het bloed, het hart en de lever geleverd moeten worden. Een grote haas in tweeën toebe reid is voldoende voor 6 gezonde eters. Maar, laat ik u wel waar schuwen dat het uitdelen van een hazerug meestal zeer tegenvalt met wat betreft de porties. Hoe dik wijls hebben wij een hazerug niet door 2 mannen maar ook door twee vrouwen heel alleen zien oppeuze len! En met welk gemak, vergeet niet dat u er slechts een paar schepjes aardappelpuree en preisel- beren en/of appelmoes bij gebruikt. Wat de hazepeper want die ma ken we van de stukken betreft: deze peper zonder rug heeft 2 gro te lopers en 2 kleinere. Verder enige onbeduidende ribflanken dus onderschat ook dat niet. Zoals ge zegd: 6 mensen eten een haas ge makkelijk op en dan moet het echt nog een grote zijn ook en geen drie ling! Marinade: wij kunnen een haas droog maar ook nat marineren. Laat ik u eerst de droge marirade beschrijven. Neem een schone doek (hij mag niet naar zeep of bleekwater rui ken) e- dompel hem in een meng sel van half water, half wijn azijn. Laat door en door nat wor den. Leg hem uit op de bodem van een braadslede of een andere gro te schaal en deponeer erop: 1 gro te in plakken gesneden Ui, 1 ge stamp' teentje knoflook, 1 groot laurierblad met 3 kruidnagelen, 1 mespunt tijm, marjolein en peper. Verder enige takjes peterselie en selderijgroen. Hierop leggen we de 'stukken haas met of zonder rug of zelfs een hele haas. We pakken al les keurig in en laten het zo toe gedekt in de schaal of braadslede liggen, liefst 2 lange dagen en nachten. Het enige dat we moeten doen is, als we merken dat de doek droog is geworden er opnieuw wat azijn op gieten. Niet teveel vooral. Ziehier de natte marinade: neem liter rode landwijn en giet er 14 liter water doorheen. In een grote diepe kom deponeert u dan 10 ge schilde, sjalotte uien of 2 gewone, in plakken gesneden uien, 1 laurier blad met 3 kruidnagelen, 1 teentje knoflook, 1 vingerdikke plak kruid koek, 1 mespunt tijm, basilicum en peper. Hierin leggen we dan weer de hele haas of de stukken met de hele rug neer. Toegedekt laten we de haas marineren, er wel zorg voor dragend dat we de stukken af en toe omdraaien. Elk stuk moet in nauw contact komen met de mari nade. Ja, en dan maken we nu sa men een echte hazepeper volgens de regelen der hogere kookkunst. Hazepeper Henri: haal de stukken haas uit de marinade en droog ze met een schone doek af. Wentel elk stuk dun door de bloem en doe dit ook met de lever, de kop en het hart. In een vleespan laat u 150 g roomboter, margarine of vet aan u de keuze met 75 g in blokjes gesneden vers vet spek bruin wor den. Roer af en toe met1 een vork in dit vetmengsel om het niet te erg te laten „splijten en korrelig" wor den. Hierin dan bakken we elk stuk haas ook de in drieën verdeelde rug als we die niet apart klaarma ken mooi donkerbruin. Dan pas strooien we er naar smaak zout bij maar zuinig. Als dit is gebeurd gieten we het marinadevocht erop. Mochten we de droge marinade hebben toege past dan gieten we nu ofwel Yz liter bouillon waardoorheen 1 glas rode port of liter rode landwijn erop. Maar we doen er wel alle dro ge garnituur bij! Ik spreek van landwijn maar moet tot mijn spijt zeggen dat men wel degelijk proeft welk soort wijn voor de haas is gebruikt. Persoonlijk vinden wij een lekke re bordeaux hierop verrukkelijk! Ik heb zelfs eens een haas gege ten volkomen gestoofd in Chamber- tin, tegen die haas hebben we „U" gezegd. We gaan verder met de nuchte re kookfeiten: de haas moet in dit geurige vocht langzaam gaarstoven. Hiervoor moet het eerst even aan de kook komen en vervolgens op een zachte vlam langzaam door- pruttelen met het deksel „schuin" op de pan. Intussen maken we klaar 100 g mager rookspek en 100 g verse gro te champignons. Het spek snijdèn we in blokjes, de gewassen cham pignons in vieren. Over de champignons gieten we voor het kleurbehoud een beetje ci troensap. Na ongeveer 11% uur stoven is de haas wel gaar... als hij niet stokoude looppoten blijkt te hebben. Hazevlees moet los van het bo.t zitten maar mag er niet ge lijk soepvlees afvallen, wilt u daar aan denken? Dus controleren we en als de grootste lopers zacht en gaar zijn is alles in orde. We halen met een schuimspaan de stukken haas er uit. De saus gieten we in een zeef en vangen het stoofvocht in een an dere pan op. In de vleespan bak ken we de spekblokjes uit en leg gen hierop de stukken haas met het hart, de lever en de kop. Weer op nieuw bruin laten bakken en dan doen we de champignons erbij. Nu gieten we het gezeefde stoofvocht erbij. Dit moet nogmaals aan de kook komen en... we zijn haast klaar. We zetten het gas nog weer even laag om de haas aan de blok jes spek en de champignons te la- BEST. Langs het Wilhelminakanaal in Best is gisteren een auto geslipt en ondersteboven in het water terechtgeko men. De bestuurder, de heer H. M. Kierkels uit Poortugaal. overleed kort na aankomst in een ziekenhuis in Eind hoven. Opvarenden van een voorbijko mende boot en personeel van een krui- deniersbedrijf hadden de man op het droge gebracht. ten wennen. Het bloed hadden we vermengd met 1 eetlepel azijn. We roeren het aan met 1 eetlepel aard appelmeel. Dit mengsel roeren we door de hazesaus en laten het on geveer 5 minuten zacht koken om te binden. We proeven of er vol doende zout en peper in is en de poneren de haas met saus bedekt in een voorverwarmde diepe schaal. Hierbi geven we nu eens gekookte spaghetti waardoorheen we een beetje geraspte kaas en roomboter hebben geroerd. Verder hoort erbij een heerlijke appelmoes gegarneerd met wolkjes preiselberen (in de fles te koop). Gebraden hazerug: houdt u van wildsmaak? Zo ja, leg dan deze hazerug slechts in eersteklas wijn azijn. Daar deponeert u bij: 1 lau rierblad, 3 kruidnagelen, 1 stukje foelie (zuinig hiermede), 1 mes punt tijm en evenveel marjolein. Hierin laat u de gelardeerde rug 2 dagen liggen en wel in een toege dekte pan. Zorg er voor dat u af en toe dit ruggetje omdraait. Alle kan ten moeten met de wijnazijn in aan raking komen. Dit bevordert het malsworden van het vlees. Ziezo, de grote dag is aangebro ken en we laten de oven zeker wel 15 minuten van te voren heet wor den. Dan leggen we de haas in een met boter, margarine of vet inge smeerde braadslede, de rug smeren we ook ietwat in. Na ongeveer 1015 minuten zal deze mooi bruin van kleur zijn geworden. Strooi er nu zout en peper op. Zet de oven iets lager en reken 2540 minuten voor het gaarbraden. Maaraf en toe begiet u deze haas met room, gesmolten boter en een klein beetje wijnazijn van de marinade. Als laatste voor het opdienen mengt u room aan met een klein beetje aardappelmeel. Dit mengsel dan roert u door de saus in de braadslede maar pas nadat u de rug eruit heeft gehaald. Deze saus zal geurig ruiken en roomachtig zijn gebonden. Weet u wat nu hier bijzonder smakelijk bij is? Zoetzure rode bieten: werkelijk zeer fijne blokjes gesneden gekook te bieten warmt u op in roombo ter. Hierdoorheen mengt u een beetje wijnazijn die een tikkeltje zoet gemaakt is door het toevoegen van 1 eetlepel zoete bessensiroop of bruine basterdsuiker. Op dit zeer warme rode mengsel deponeert u de hazerug op een warme schaal, U giet de roomsaus eroverheen. Serveer gekookte aard appelen of aardappelpurée naar ge lang uw smaak bij dit lucullusge- recht. Haas- of Konijn Eliane: wrijf elk stuk van een verdeelde haas of ko nijn in met een mengsel van: mos terd, bruine basterdsuiker, madera, peper, zout en olie. Roer er een mespunt gemberpoeder met tijm doorheen en zie toe dat het een smeuïg papje wordt. Als elk stuk ermede is ingewre ven laat u in een grote vleespan on geveer 200 g boter, margarine of vet zeer heet worden: Bak hierin elk stuk bout mooi bruin van kleur. Als dit is gebeurd strooit u 1 eet lepel bloem over dit geheel en giet er ongeveer XYi vol glas witte land wijn bij. Laat alles aan de kook ko men en vervolgens in een toege dekte pan zachtjes gaarstoven. U rekent voor een niet te oud beest zeker 1lté uur. Nu moet u als het grootste stuk bout zacht is, het dek sel van de pan afnemen en de saus iets laten inkoken. Haal hiervoor de stukken bout eruit. Proef nu of er voldoende zout en peper in is en maak af door 150 g even in in boter lichtbruin gebakken champignons erdoorheen te roeren. De haas ligt te wachten in een diepe, leuke voor verwarmde schotel. U giet deze in gedikte saus met champignons er overheen en serveert hierbij gekook te spaghetti waardoorheen een beet je boter met geraspte kaas is ge schud. Natuurlijk zet u de pot mos terd erbij voor de liefhebbers van de pittige smaak. Bij dit soort wild- gerechten smaakt zowel witte alsook rode wijn bijzonder lekker. Weet nu wel beste vrienden, dat u elk van deze recepten kunt maken met runder- of varkenslappen of ribstukken, maar vooral een lams- borst leent zich zo goed ervoor. Wil deze vleessoorten dan ook eerst ma rineren en verder helemaal als wild behandelen. En dan nog dit: als u iets toe wilt geven na zo'n heerlijke maaltijd, denk er dan aan dat 'een kaasscho tel zij het van Hollandse of buiten landse kazen opgemaakt bijzonder passend is. Hierbij serveert u een klein glaasje rode port. Na zo'n kaasschotel is een heer lijk kopje Mokka met een stukje cake meer dan voldoende. W(j nemen dan ook afscheid van u en wensen u bijzonder prettige en geslaagde Kerstdagen toe. Tot de volgende keer. Micky Woodliouse. LENINGRAD (AP). In de zeer omvangrijke verzamelingen oude te keningen van de Hermitage is een on bekend blad van Leonardo da Vin ei ontdekt. Het is een schets voor het schilderij ,,De slag bij Angiari" dat vroeger in Florence was, doch sinds eeuwen verdwenen is. Zaterdag 9 december 1961 ZEEUWSQI DAGBLAD Pag. 9

Krantenbank Zeeland

Zeeuwsch Dagblad | 1961 | | pagina 9