Door zuivelkookles
eet man lekkerder
ROOM
BOTER
Voor wie eet met beleid
kost de afwas geen tijd
(aSmientte)
Dank zij vlotte service voor het eerst na 1639 keer
door Alexander Pol a
Tor hutter and
worse
Vitaminen
VORM EEN CLUBJE!
Bofer in de mond
maakt het hart
gezond
Oud'Hollands volksrijmpje)
ie
(Engelse trouwbelofte
bij ^boterbriefjej
Ojp ïtfn kaasbest
(Nederlandse zegswijze)
Het eerste glas is
een daalder waard
(,Maminste, als hel melk bevat
De teugjes vieren
(Ot/td folkloristisch
Melkdtinkfestijn
de traditionele
Sinterklaasdrank
Gebleken is dat raeit on
danks een bepaald prijsver
schil tussen verse roomboter
en koelhuisboter de Keus laat
„G a J i j maar naar die kookles,
d an et en we vanavond, weer
Iets bijzonders.
I)e uitleg is deze:
„Die kookles" is een van de
cursusmiddagen of -ochten
den, «lie in de Zuivelkeuken
■v an Het Nederlands Zuivel-
bureau (bii het Bouwcen
trum te Rotterdam) worden
gegeven door mevrouw D.
(i. de Bie, «Ie kooklerares,
«lie hier de leiding heeft.
„Jij" is een van de vele dames
(twaalfduizend het vorig
jaar), die «leze cursussen
niet geestdrift volgen. (Er
is zelfs een groep die al vier
cursussen van vier lessen
heeft gevolgd.)
En «leze uitroep werd ge
slaakt «loor de eehtgenoot
van deze «lame. Er zuilen
nog wel veel meer van deze
uitroepen zün gedaan
Wie interesse heeft in het
veredelen van zjjn (pardon
haar) kookkunst, kan
zich wenden tot haar melk-
sljjter, tot Het Nederlands
Zuivelbureau of tot de Zui-
velkeuken rechtstreeks (te
lefoon 11.61.81 Rotterdam).
Liefst met een clubje van
dertig a veertig, maar ais
«lat niet gaat, kan mevrouw
De Bie ook een groepje
samenstellen.
U bereikt er in leder geval
mee, dat u het eens ruimer,
eens van een andere kant
ziet. U vergroot uw huis
houdelijke handigheid, uw
culinaire kurnle. Is dat niet
een gang naar Rotterdam
waard?
En daarmee hebben we na
tuurlijk niet gezegd, «lat
«le'zc huisvrouw en dat u
voordien nog nooit lekker
hebt gekookt. Maar een
mens is nu eenmaal nooit te
oud U weet wat wjj be
doelen, Vraag het tiendui-
zendenovertuigdehuisvrou-
wen maar.
De sla wordt met een sausje van
yoghurt, honing en citroensap
afgemaakt.
Behalve deze min of meer zoete
combinaties met kaas kunnen
we natuurlijk ook meer hartige
kiezen. We doen dan door 250 g
belegen kaas 1 grote appel, 2
augurken, 150 g ham of vlees-
resten en wat bieslook, snijden
of hakken alles goed fijn en
vermengen het met mayonaise,
wat paprika en mosterd.
Deze sla is erg voedzaam. Kleine
porties b.v. in schelpen, op wat
sla opgediend, zullen al voldoen
de zijn om de maaltijd te ver
vangen!
Moet u dat nu juist
op 5 december nog
allemaal afwassen?
Foto
boven
Maak wat eenvoudigs,
dan hebt u niet veel
meet dan dit!
Foto
beneden
Pagina van het IVederlands
Zuivelbureau Rijswijk (Z.H.)
KASPAR