Door zuivelkookles eet man lekkerder ROOM BOTER Voor wie eet met beleid kost de afwas geen tijd (aSmientte) Dank zij vlotte service voor het eerst na 1639 keer door Alexander Pol a Tor hutter and worse Vitaminen VORM EEN CLUBJE! Bofer in de mond maakt het hart gezond Oud'Hollands volksrijmpje) ie (Engelse trouwbelofte bij ^boterbriefjej Ojp ïtfn kaasbest (Nederlandse zegswijze) Het eerste glas is een daalder waard (,Maminste, als hel melk bevat De teugjes vieren (Ot/td folkloristisch Melkdtinkfestijn de traditionele Sinterklaasdrank Gebleken is dat raeit on danks een bepaald prijsver schil tussen verse roomboter en koelhuisboter de Keus laat „G a J i j maar naar die kookles, d an et en we vanavond, weer Iets bijzonders. I)e uitleg is deze: „Die kookles" is een van de cursusmiddagen of -ochten den, «lie in de Zuivelkeuken ■v an Het Nederlands Zuivel- bureau (bii het Bouwcen trum te Rotterdam) worden gegeven door mevrouw D. (i. de Bie, «Ie kooklerares, «lie hier de leiding heeft. „Jij" is een van de vele dames (twaalfduizend het vorig jaar), die «leze cursussen niet geestdrift volgen. (Er is zelfs een groep die al vier cursussen van vier lessen heeft gevolgd.) En «leze uitroep werd ge slaakt «loor de eehtgenoot van deze «lame. Er zuilen nog wel veel meer van deze uitroepen zün gedaan Wie interesse heeft in het veredelen van zjjn (pardon haar) kookkunst, kan zich wenden tot haar melk- sljjter, tot Het Nederlands Zuivelbureau of tot de Zui- velkeuken rechtstreeks (te lefoon 11.61.81 Rotterdam). Liefst met een clubje van dertig a veertig, maar ais «lat niet gaat, kan mevrouw De Bie ook een groepje samenstellen. U bereikt er in leder geval mee, dat u het eens ruimer, eens van een andere kant ziet. U vergroot uw huis houdelijke handigheid, uw culinaire kurnle. Is dat niet een gang naar Rotterdam waard? En daarmee hebben we na tuurlijk niet gezegd, «lat «le'zc huisvrouw en dat u voordien nog nooit lekker hebt gekookt. Maar een mens is nu eenmaal nooit te oud U weet wat wjj be doelen, Vraag het tiendui- zendenovertuigdehuisvrou- wen maar. De sla wordt met een sausje van yoghurt, honing en citroensap afgemaakt. Behalve deze min of meer zoete combinaties met kaas kunnen we natuurlijk ook meer hartige kiezen. We doen dan door 250 g belegen kaas 1 grote appel, 2 augurken, 150 g ham of vlees- resten en wat bieslook, snijden of hakken alles goed fijn en vermengen het met mayonaise, wat paprika en mosterd. Deze sla is erg voedzaam. Kleine porties b.v. in schelpen, op wat sla opgediend, zullen al voldoen de zijn om de maaltijd te ver vangen! Moet u dat nu juist op 5 december nog allemaal afwassen? Foto boven Maak wat eenvoudigs, dan hebt u niet veel meet dan dit! Foto beneden Pagina van het IVederlands Zuivelbureau Rijswijk (Z.H.) KASPAR

Krantenbank Zeeland

Zeeuwsch Dagblad | 1961 | | pagina 16