met meSk meer mans
KEUKEN
ZEEUWSCH WEEKEND
Voor
moet alles wijken
Franse charme voor
Zeeland
HAAL DE
IN UW HUIS
Door en door praktische modellen
Onder
NARE DAGEN"?
Zaterdag 7 april 1956.
Vrouwelijke
nabetrachting op dag
der
bouwnijverheid
Ingezonden Mededeling (adv.)
Ik heb vast nog nooit met zoveel genoegen iets verteld over een
vergadering, die ik een hele dag bijwoonde. En dat nog wel,
nadat ik er met een bezorgd hart heenging. Datzelfde gevoel
zou u beslist ook gehad hebben, als u, net als ik tevoren wist,
dat u een hele dag zoudt zitten te midden van heren zeer des
kundig op het gebied der bouwnijverheid en verdere heren, die
daar weer door hun werk, op andere manier, veel mee te maken
hebben. Ik dacht: als die deskundige heren, welke het woord
zouden voeren, gaan praten in hun geheimzinnig vaktaaltje, dan
voel ik me als een kind, dat verdwaald is, en tochwilde ik
geen verstek laten gaan, want als er over bouwen, huizen bou
wen, gesproken zal worden, dan is het of sterke magneten je
naar zo'n plaats trekken. Ook al heb je voor je zelf niets te
klagen of te wensen, je hebt allicht familie, vrienden, kennissen,
die wel te lijden hebben onder de huidige woningnood.
En al zouden al je relaties op dit ge
bied er best aan toe zijn, je weet al te
goed, dat de woningnood in ons land een
groot brok ellende betekent voor tien
duizenden, en daar voel je jezelf toch
één mee, want al die duizenden zijn een
deel van het eigen volk.
Zo kwam het dan, dat ik vorige week
een hele dag in „Britannia" te Vlissingen
heb gezeten, al maar luisterend.
Nu moet er toch eerst een woord van
oprechte bewondering komen voor al
die deskundige heren, die het woord
voerden, want ze deden dat zo, dat ook
een gewone huisvrouw de betogen van
a tot z volgen kon. Een bewijs, dat de
heren zelf grondig in hun stof thuis
waren.
Het ging dus over woningbouw.
Vergunningen
Nu weten we allemaal al te goed, dat
er nog steeds voor de bouw van een huis
vergunning moet" worden gegeyen vanuit
de hoge Haagse regionen. En daar is men
niet al te scheutig, zeggen wij, als we zo
ln onze huiskamers daarover praten. Op
de vergadering was dit punt niet aan de
orde. Daar spreken aannemers, architec
ten, ingenieurs en nog andere' vakmen
sen, hoe nu aller samenwerking moet
zijn, als men kans tot bouwen heeft. U
weet waarschijnlijk wel uit de kranten,
dat er onlangs een maand voor de bouw
nijverheid is geweest. Het was prachtig,
dat dit onderwerp eens in het middel
punt van aller belangstelling kwam te
staan, maar als het daarmee uit was ge
weest, zou het een machteloos gebaar zijn
geworden.
Nu tracht men in verschillende delen
van ons land die mensen samen te bren
gen, die of als vakman, of als „belang
hebbende" daarmee te maken hebben.
Dit belanghebbende zet ik tussen aan
halingstekens, omdat hiermee bedoeld
worden niet de mensen, die zelf willen
gaan bouwen, maar burgemeesters, ge
meentesecretarissen, mensen van de huis-
Vesting enz.
Door samen te spreken poogt men alles
in het werk te stellen om het bouwen zo
vlot mogelijk te doen verlopen en... de
kosten zo gering mogelijk te houden,
wat vanzelfsprekend aan de huurprijs ten
goede zal komen.
Samenwerken
Vanuit het Bouwcentrum te Rotterdam
was een team deskundigen naar „Britan
nia" gekomen, dat eerst voorlichting
gaf en daarna bereid was vragen te
beantwoorden. De Commissaris der Ko
ningin ln ons gewest sprak aan het be
gin van de vergadering een kostelijk en
nuchter woord, toen hij zei, dat de aan
nemers redelijk moesten inschrijven en
de arbeiders hard moesten werken. Dan
kan er wat tot stand worden gebracht.
Nu, de hele dag waren eigenlijk alle re
devoeringen op dit thema ingesteld.
Samenwerken en inderdaad werken.
Je verleert het als huisvrouw nooit
om met een huisvrouwelijk oor te luis
teren en ik bemerkte wel in de zake
lijke en klare rede van de leider van
het Rotterdamse team, dat het ook in
het bouwbedrijf net is als in ons ge
wone huishouden. Er moet worden ge
werkt, er moet orde en netheid zijn en
men moet hart en zorg hebben voor al
len, die hun krachten en gaven voor
het werk inzetten.
Waarover verder gesproken is, hebt U
natuurlijk vorige week allemaal al in
ons Zeeuwsch Dagblad gelezen. Dat ga ik
dus niet herhalen.
Ingezonden Mededeling (adv.)
Het zijn de hoog veredelde BOUSSAC
katoenstoffen, die rechtstreeks uit
Parijs gekomen, thans voor de Zeeuw
se vrouw bereikbaar zijn. Juist deze
mooie katoenstoffen zijn „bij de tijd".
U weet toch dat katoen weer volop
in de mode is. En niet alleen de stof
maar ook de dessins, ze zijn een
voorbeeld van moderne ontwerpkunst.
Franse dessinateurs maakten de
BOUSSAC stoffen zo vlot, zo char
mant en apart dat deze stoffen ook
dit seizoen weer ln de Haute Cou-
turewereld met enthousiasme zijn
ontvangen en verwerkt.
Juist BOUSSAC stoffen vertegenwoor
digen de hedendaagse mode, en zijn
jo bijzonder geschikt om tot vele uit
eenlopende modellen te worden ver
werkt. Ze ii bovendien geheel kreuk-
herstellend.
Al deze redenen nodigen U vanzelf
uit om deze hartveroverende stoffen
vrijblijvend te bezichtigen. Ze zullen
U direct imponeren.
U bent welkom bij Magazijn Poley,
Ganzepoortstraat, Goes, die als bijzon
dere service deze wondermooie stof
fen voor het eerst binnen Uw bereik
brengt.
Met- een blij hart
Maar ik kan wel .zéggen,, dat ik niet
met een bezorgd, doch met een blij hart
naar huis ging, omdat ik uit al die be
sprekingen wel gemerkt had hoeveel in
gespannen geestesarbeid men ervoor over
heeft om te zorgen, dat de mogelijkhe
den, die gegeven worden, tot het uiterste
worden benut, op de meest efficiënte ma
nier. De leider van het team, Ir. van Et-
tinger, sprak heel voorzichtig, dat er wel
kans is, dat men op kleine plaatsen enige
verruiming zal krijgen voor niet grote
bouwobjecten. Ook al weer een licht
punt
Herinnert b zich nog, dat ik onlangs
een brief kreeg, die een schrille nood-
kreet bevatte van een vrouw, die moest
inwonen. Ze schreef me toen, dat ieder,
die wel eens een woord in een krant
schreef over woningnood, móést schrij
ven. „Je moest die ellende van de daken
schreeuwen", schreef ze verder.
Ik zou voor een lief ding gewild
hebben, dat die vrouw bij de weinige da
mes had behoord, die op de dag van de
bouwnijverheid in „Britannia" waren. Er
zou wat moed in haar hart zijn gekomen.
Meer bouwen
Er wordt aan gewerkt om alle kansen
te benutten, dat is zeker endat men
hard poogt om de bouwkansen plaatselijk
te vergroten is óók zeker.
Er wordt dus gewerkt en verder
ben ik het met de briefschrijfster
van onlangs eens; men moet het
van de daken blijven schreeuwen,
dat de nood voor velen nog zo
groot is. Misschien kan een minder
belangrijk object eens even wach
ten voor huizen, huizen en nog
eens huizen. Een volk, dat geen
huizen heeft, gaat ten gronde. In
„Britannia" heb ik weer moed ge
kregen, want het blijft niet bij die
bijeenkomst. Men gaat gezamenlijk
vérder wérken.
Mi
Publikatioi Nederlands Zuivelbureau, 's Grovenhoge
NEEM PER MAN
DRIEKWART KAN
si
Lente
Haal nu de lente in huis. Ver
sier Uw tafel met voorjaars
bloemen of vrolijk gekleurde
linten, als U tenminste geen ge
bloemd tafelkleed gebruikt.
Verras Uw gezin naast deze
voorjaarsweelde met extra smake
lijke lekkernijen. Maak eens een
heerlijke taart met een vulling
van jam en vla. Hoeveelheden ge
schikt voor een ronde taart van 20
cm middellijn.
Gebak: 150 g boter of margarine, 150
g (1 kopje of 2 dl.) suiker,
2 eieren van gemiddelde
grootte, 250 g (2 kopjes) bak
meel of 250 g -bloem en 5 g
(1 theelepel) bakpoeder, een
weinig zout, 3 a 4 eetlepels
melk.
Vulling en garnering:
Een kwart potje jam zonder
pitjes; 2% dl. melk, 20 g (2
afgestreken eetlepels) pud
dingpoeder met vanille- of
rumsmaak, een klejn ei, 20 g
(1% eetlepel) suiker, een
klontje boter of margarine;
50 g havermout, 30 g (2 eet
lepels) boter of margarine, 1
eetlepel suiker; 100 g poeder
suiker, paaseitjes, paasfi-
guurtjes of andere kleine
taartgarnering.
Het gebak kan een of twee dagen
tevoren bereid worden. De vorm invet
ten en de bodem bedekken met een
rondgeknipt stuk vetvrij papier. Ook
dit invetten.
I I I I
'XI
J v
I n Kasteel „Oud-Wassenaar" te Wassenaar
heeft het bekende Parijse modehuis Fath
onlangs een modeshow gehouden. Als er éév
plekje is in Nederland, waar een schitterende
collectie goed tot z'n recht komt, dan is he
wel in deze plaats en in dit historisch ge
bouw.
We schreven reeds dat Geneviève Fath
geen schokkend modenieuws meer de wereld
instuurt. In tegenstelling tot wijlen Jacques
Fath is haar nieuwe collectie typisch vrouwe
lijk, uiterst charmant met een geestig elan.
De show werd geopend met een aantal
grappige creaties: een viertal mannequins
toonde pantalons van rose, lichtblauwe en tur
quoise satijn. Daarop stonden de mouwloze
witte batist lijfjes met plissérandjes aan de
hals allerleukst. Het grappige effect werd
trouwens nog verhoogd door een bijpassend
manteltje in dezelfde kleur als de pantalons.
Wel aardig om 's morgens eens te dragen,
maar voor de meesten is deze modegril niet
van toepassing.
Wat we verder te zien kregen was wèl
draagbaar voor de Nederlandse vrouw en door
en door praktisch. Geneviève heeft rekening
gehouden met de natuurlijke vormen, de taille
is op dezelfde plaats gebleven, ietwat ingere
gen en de heupen zijn normaal rond. De rok
ken zijn iets korter geworden, de wikkelrok
accentueert de heupen en loopt naar onderen
iets uit. HaaT nieuwe fijn komt tot uiting in
de dwarse naad over de buste. Deze no,ad
dient als basis voor een smal, kraagloos de
colleté en vormt ook de onderkant van een
vierkante hals met aan de zijkanten een flinke
kraag van neteldoek. Geneviève werkt trou
wens veel met witte garneringen. Attractieve
zakklepjes fungeren soms als blikvangertjes,
grote knopen, witte jabots en kokardes doen
dezelfde dienst.
Voor de jasjes ontwierp „Fath" korte,
nauwsluitende jasjes met bolle heupen.
De mouwen van de tailleursjasjes waren
meest driekwart, soms met een splitje van
onderen, waaruit een klein strookje wit stak.
De modellen
Laten we u iets van de modellen vertel
len. Deze opsomming van bijzonderheden is
anders niet volledig. Zeer aardig was het rode
wollen ensemble, dat als naam droeg: rood-
borstje. Maar deze keer was de borst bedekt
met een grote jabot. Alle mantelpakjes had
den veel witte ruches langs kraag en man
chetten, waardoor de vrouwelijke charme
verhoogd werd.
De Sint Maartensmantel, waarvan de rug
een split heeft tot op de kraag, deed het goed.
Beeldig was deze mantel in ocelot met een
aparte kraag. De grijze en blauwe modellen
in dit ontwerp hadden grote zakken dwars
over de heupen en géén kraag om het pakje
of japonbeter tot z'n recht te doen komen.
Dit systeem was trouwens ook toegepast in
de witte nertsmantel. Voor dergelijke kost
bare mantels onpraktisch. Zo'n bontjas, die
toch al duur in aanschaf is, moet juist warm,
en beschuttend zijn. Maar er zijn misschien
vrouwen die beschikken kunnen over een
ruime p ortemonnaie en jadanis het
een mooi bezit, om af en toe eens mee te
pronken.
De zomer- en middagtoiletjes hadden alle
strakke lijfjes en wijde rokken, de bovenlijf
jes waren wel ingewikkeld door de vele dra
perieën.
Kwistig werkt „Fath" met borduursels en
gekleurde pailletjes, die aan menige avond
japon een kostbaar effect gaven. Eén van de
duurste modellen uit de collectie was „Jan-
quille". De avondrok was van wit geborduurd
satijn, de blouse van gedrapeerd geel satijn.
Een ceintuur van geiteleer voltooide het ge
heel. De kostbaarste avondrobe kostte liefst
6000 gulden. Ook hier zagen we de wikkel
rok waarvan de overslag in de taille was in
gezet.
De bruid was dit keer heel „eenvoudig",
een strak lijfje, zonder kraag, alleen met
striksluiting en wijde rok. Maar de hele japon
was bezaaid met groenachtige bloemen van
linten, die op de prachtige crèmekleurige kant
mooi uitkwamen.
De hoedjes van Fath deden iets baret-aeh-
tig aan, dit effect werd verkregen door een
klein opstaand bandje. De modellen waren
groot met omhoogstaande randen.
Als byoua: gebruikte Geneviève Fath veel
parels, ook op wit, en colliers van gekleurde
stenen in kralen. Geneviève Fath heeft in
ieder geval voor de gedistingeerde vrouw een
collectie ontworpen, die er wezen mag. De
Haute Couture deed z'n naam alle eer aan.
Op de rand van haar bureau rust de charmante
Geneviève Fath even uit. Zij is eenvoudig doch
smaakvol 'gekleed in een wit vest en een grijze
plissérok. Ook op deze witte creatie, met een
hoog boordje, draagt zij haar snoer parels. Voor
de tweede maal sinds het overlijden van de be
roemde Jacques Fath, verzorgt zij zelfstandig de
voorjaars en zomerontwerpen, opvallend vrouwe
lijk van lijn en zeer gedistingeerd en elegant.
De boter of margarine op een war
me plaats zetten tot hij week gewor
den is. De boter of margarine zalf
achtig roeren en daarna, onder lepel-
gewijs toevoegen van de suiker, nog
een kwartiertje flink roeren. Een voor
een de eieren toevoegen en roeren,
totdat zij gelijkmatig in de massa op
genomen zijn.
Het bakmeel of de bloem met bak
poeder en zout zeven. Bij gedeelten
tegelijk het gezeefde meel door de
zachte massa roeren, afwisselend met
de melk. Het beslag overdoen in de
vorm en deze dadelijk in de matig
warme oven zetten. Zo mogelijk de
vorm iets onder het midden plaatsen
en de oven op onderwarmte stellen.
De cake gaar en lichtbruin bakken
in 1 a 1)4 uur. Het eerste halfuur niet
in de oven kijken. Zo nodig tegen het
einde van de baktijd de bovenkant
van het gebak beschermen met een
vetvrij papier. De cake bakken totdat
een naald die diep in het midden ge
stoken is, schoon uit het gebak te
voorschijn komt. Na een paar minu
ten de cake uit de vorm losmaken, het
papier verwijderen en de cake op een
rooster laten uitdampen.
De cake door en door kóud laten
worden alvorens de taart af te wer
ken.
De cake in drie lagen, dus tweemaal
doorsnijden en de platste kant tot bo
venkant bestemmen.
Voor het vullen en garneren klaar
zetten:
Jam. De jam, wanneer hij stijf is, ver
dunnen met een weinig warm water»
Vla. Het eiwit scheiden van de dooier.
De dooier met de suiker en het pud
dingpoeder uitroeren. Een weinig
koude melk toevoegen. De rest van da
melk aan de kook brengen. Een deel
ervan bij de eidooier schenken onder
roeren, tot een dun papje is verkre-
g. Dit bij de hete melk voegen en het
geheel nog even zachtjes doorkoken
onder goed roeren tot de massa ge
bonden is. De pudding op smaak af
maken met suiker en een klontje bo
ter of margarine en onder af en toa
roeren laten afkoelen.
UIT DE
Aan Tante Trui»
Zeeuwsch Weekend
Goes
Mijn beste nichtjes en neven,
Bijna zou ik beginnen met te schrijven,
arme stakkers, als jullie dit Weekend in
huis krijgen, is je vakantie al weer voor
bij, maar zulke stakkers vind ik je toch
ook weer niet hoor, want het moet toch
zo zijn, dat je ook in je werk van elke
dag plezier hebt, al valt het de eerste
dagen na een vakantie natuurlijk niet
mee, om weer het gewone gangetje te
gaan. Jullie weten wel, dat ik altijd enke
le dagen, voor je ons blad te zien krijgt,
moet zorgen, dat mijn blaadjes papier
met het praatje voor jullie bü de meneer
achter de zetmachine is, zo weet ik nog
niet of jullie echt vakantieweer hebben
gehad. Ik hoop van wel, want dat scheelt
altijd, vooral in de paasvacantie, een heel
stuk of je eens echt in het zonnetje kimt
buiten ravotten. In de kerstvacantie weet
je nu eenmaal, dat het „weertje blijf in
huis" zal zijn. Maar thuis blijft het altijd
gezellig, ook nu. En dan troost je er maar
mee, dat het toch wel weer mooi worden
zal, al is het dan wat later. Van de Week
hoorde ik iemand verzuchten: „Hè, ik
wilde wel, dat ik in zo'n warm land
woonde, waar het altijd zomer is". Die
wens kan ik echt goed begrijpen, maar
ik wist direct toch een lichtpunt te vin
den voor ons eigen landje. Ik heb eens
een winter doorgebracht in een streek,
waar het geen winter is. O, wat fijn, dacht
ik telkens zo omstreeks Kerstmis. Je kon
zo naar buiten stappen zonder eerst'een
heel laagje om je heen te doen van een
dikke sjaal, een warme mantel en ste
vige handschoenen, die geen kou door
lieten.
Het was niet in Indië hoor, waar ik was,
dus zo tegen het voorjaar gingen toch de
bloemen rijker bloeien en de vruchtbo
men kregen hun bloesems. Mooi, o ja,
maar toen opeens miste ik onze eoht Hol
landse lente. Ik geloof, dat de lente ner
gens zo mooi is als in ons land. We zit
ten nu niet bepaald altijd te juichen, als
er zo'n plensbui neerstort hier, dat je
haast je rep je, ergens binnen vliegt,
maar door al die nattigheid hebben we
hier toch een voorjaar met bomen, plan
ten en bloemen, zo fris en fleurig als
haast nergens anders. En nu duurt het
vast niet lang meer, of we zien onze bo
men weer in hun fonkelnieuw lichtgroen
voorjaarspakje. Moeten Jullie eens goed
opletten hoe mooi dat wel is. De zomer
is ook mooi in de natuur, maar toch heb
ben de bomen in de lente hun feesttijd.
In de zomer is het met hun bladerjasje
net als een pak van jullie. Eerst is de
kleur zo prachtig, dat je er trots op bent,
maar als je het een poosje gedragen
hebt, is het fijne van die frisse kleur
toch verdwenen.
Je leert zoveel als je ln de natuur goed
oplet en je ziet veel moois, waaraan ve
len zo maar zonder erg voorbij gaan.
Onlangs las ik in onze krant, dat er
in Middelburg jonge natuurwachters zijn.
Ik dacht, wat fijn, want door hün oplet
ten verhinderen ze dat anderen schade
aanbrengen aan bomen of planten, maar
zelf zullen die jonge wachters door hun
opletten leren genieten van het mooie,
dat er in de bomen-, bloemen- en plan
tenwereld is. En wat dat betreft valt er
in ons Zeeland zeker nog heel veel moois
te zien.
Nu zullen jullie wel zeggen, alles goed
en wel, maar nu is onze vakantie haast
voorbij. Bijna lach ik jullie nu uit hoor
en zeg plagend: „Arme stakkers", maar
ik meen er niets van, want ik weet best,
dat er toch nog wel tijd genoeg overblijft
om eens een ontdekkingsreis te maken in
een stukje natuur, dat in ieders eigen
buurt ligt.
En verder, na de vakantie flink aan
de slag op school. Er zijn scholen, die hun
overgang met 1 april hebben. De klan
ten van die school hebben alvast een
kwaad stuk achter de rug. De meeste
scholen en vooral da Uloscholen staan nu
voor de grote berg van overgang of eind
examen. Het beste is de eerste dag na de
vakantie al direct beginnen met als een
kerel (ook al ben Je een meisje) aan te
pakken. Geregeld elke dag je portie goed
te verwerken, dan valt het heus wel mee
al zuchten jullie allemaal tegen die kwa-
Ingezonden Mededeling (Adv.)
AMBULIN!
de dagen: „Ik ga niet over, of, ik zak".
Daar weet ikzelf nog alles van uit mijn
eigen schooljaren, al ligt die tijd al een
aardig poosje achter me.
Dus, aanpakken. Ik reken op een raad
selfamilie, waarmee ik voor de dag kan
komen. En nu een massa groeten.
Jullie tante Truus.
Hulstbesje te Oudelande. Een couvert
met twee brieven, dat is nog eens een
verrassing. Toch moest ik even lachen,
want in de ene brief heb je het nog over
het ijs en in je laatste vertel je van die
mooie katjes. Wel een verschil hè. Bijna
werd ik een beetje jaloers op je mooie
katjes. Als Goes niet zover van Oudelan
de was, kwam ik een bosje halen. Maar
nu is me de fietstocht te groot. Een leuk
idee om op zulk een manier een naai
mandje te maken. Zal ik eens in ons
hoekje zetten en er dan bij vertellen, dat
Hulstbesje me op die gedachte bracht. Je
hebt zeker al veel plezier van je maak
sel gehad. Je brieven waren best te le
zen, wees gerust hoor. Hoe staat het met
je rapport?
Huishoudstertje te Middelburg. Nee,
ik heb helemaal geen uitgaansplannen
gehad. Het wachten Is op de zomerva
kantie. Jij vindt het toch zeker ook niet
De havermout onder steeds roeren,
langzaam croquant bakken in de bo
ter of margarine. De suiker erdoor
mengen.
Glazuur. De poedersuiker zeven, da
klontjes fijn rollen of stampen. Do
suiker in een kommetje aanmengen
met een weinig eiwit tot een papje, zo
dik dat het als een gelijkmatige laag
op de bolle kant van een lepel blijft
liggen.
De onderste laag gebak bestrijken
met jam. De tweede plak erop plaat
sen en bestrijken met een flinke laag
vla. (Een paar lepels van de vla ach
terhouden).
De laatste plak hierop drukken en
de zijkanten van de cake dun en ge
lijkmatig bestrijken met vla.
De havermout in een dikke laag
uitspreiden en de zijkanten van de
taart er door rollen.
De bovenkant voorzien van een zeer
dun laagje jam en bedekken met gla
zuur. De garnering van figuurtjes e.d.
meteen op het glazuur aanbrengen en
de taart afwerken met een klein
randje havermout.
Koude vleesschotel met gevulde
eieren.
Dit gerecht kan aan de warme maal
tijd word gegeven, bijv. met: gebak
ken aardappelen, spinazie en pikant»
mayonnaise.
2 hardgekookte eieren, 200 g ge
mengde vleeswaren: zoals bacon,
ham, tongeworst en gekookte
worst, 30 g (2 eetlepels) boter of
margarine, zout, peterselie, liefst
langwerpige radijs, sterkers of
een krop sla.
De boter of margarine week laten
worden en zalfachtig roeren. De eie
ren halveren en de dooiers er uit wip
pen. De dooiers door een zeef wrijven
en met de boter of margarine vermen
gen. Het mengsel op smaak afmaken
met zout en nootmuskaat en een wei
nig melk. Van de eihelften een klein
kapje afsnijden en de bakjes tot aan
de rand vullen met het zachte eimeng
sel. De rest van de eiboter verdelen
over de plakjes bacon; hiertoe op
ieder plakje dwars een streep eibo
ter leggen. De plakjes er om heen op
rollen. De eieren in het midden van
een grote schotel zetten. De rest van
de vleeswaren er naast leggen, desge
wenst een deel ervan opvouwen. Do
ruimte tussen de vakjes opvullen met
sterkers of fijngesneden kropsla. Da
radijsjes van de wortel en de blaad
jes ontdoen en wassen. In ieder eibak-
je een paar kleine radijsjes en korto
takjes peterselie steken.
Desgewenst mayonnaise erbij ge
ven. Door de mayonnaise mengen zeer
fijn gesneden augurkjes, peterselie-
groen en geraspte ui.
erg, dat je niet op stap kon gaan. Thui»
is het ook heerlijk. Had je niet een beet
je eenvoudiger patroon kunnen kiezen,
want ik denk, dat je nu heel wat werk
aan die nieuwe jurk zult hebben. De stof
is prachtig. Leuk dat je me een staaltje
stuurde. Je zult er als een lentekind uit
zien. Sterkte met dat werk.