DE STEM dag blad vsor Zuid west Me- der- lasd braadkuikens Nederlandse huisvrouwen nemen de betere eetgewoonten van het buitenland over ©appel moes 0 roodmerk koffie cola of liter nu lemon lime® «SF 0 fancy»?-' - pink zalm ""«279 pignons doperwten ananas malse /ma rosbief 0/8 varkens rollade malse biefstuk runder5 IA98 tong AW 95 158 225 2 ,mals,e qo achterhamlift tongeworst £Q prachtige doos bonbons vai! halveroom fondant eitjes 15o chocolade el 7C ^chipolata pudding bitter ballen Sunsilk }a* fleurfl BDNZDai 3k >oe siltm per 500 gram heel blik nu vacuum van de lende peper-tuinkruiden boeren of too gram nu chatelaine paté meteen konijn- of kalkoenmenu worden uw Paasdagen nog bekende merken voordeliger bij de spar buitoni -9a Maggi melbatoast 139 sinas aroma f shampoo Wilt u thuis geld verdienen Cham-250 gr een lekkernij met pasen kroppen ICflSSlfl nu ook volop komkommers en tomaten in uw spar-supermarkt voorradig zeer fijn heel blik nu extra fijn heei blik nu heei blik nu 219 ALLE MARGARINE, HALVARINE, BAK-EN BRAADVET STERK IN PRIJS VERLAAGD 500 gram kilo 500 gram 100 gram nu JLdfifw m 100 gram nu bij f. 15,- boodschappen voor slechts (middelgroot) voor 300 gram 175 nu pak a 18 stuks 178 nu tuctrio pak 225 MARTINI [vermouth (rood of wit) fles 495 Gil' liter nr. 3 SCHWARZKOPF (citroen- 7 kruiden-proteine)ArJr0 Mölny luiers nr. 3 Pak 2QO a 20 stuks jyO haarlak flacon 33Q Modess paJiy^ nachtverband lPo draagkart on vleesbrokjes ceitona-"ssu,! servetten UJ wit 20 stuks gp gekleurd 20 stuks 108 0,8 liter. wasverzachter 19S fyahkKip advokaal 0,6 liter FRIESCHE VLAG ^halvamel liter DONDERDAG 27 MAART 1975 j kunt voor ons truien I reien voor 10,- per kg Lessen gratis aan huis aanschaf machines in overleg. In I. Ohr. I. Verwey, p.a. Ruiterstraat 7, Koude- ,erke. Tel. 01185-1733 of textielcentrum, Klooster- str. 16 Naarden. Tel. 02159-40840. ulovfrz. per kwartaal. Met 40 procent no-claim: ïnel. p. kaart alarmservice 'e'n rechtsbijstand. Bij schade lechts 20 procent no-claim verlies 40 procent wordt diis 20 procent. Bel. ass. kant. Cat WA AR W. de graaf, 50Q0 45 103 Sportlaan 6, 6000 49 112 M'burg, tele- 7000 49 118 loon 01180 .8000 51 126 28035 (4 I.) 9000 5£ 132 irecte dekking per telef. -J? V "i- JC .,'^y-te'-f Paasdagen lenen zich bij uitstek om te bewijzen dat de „kook- fantasie" in ons land niet onder doet voor het buitenland. De grote smaakverschillen zijn bij ons vanouds de oorzaak ge-, weest van een ietwat vaste keuze van onze maaltijden. 's Zomers sla, 's winters peen met uien, erwtensoep, etc. Daar is echter drastisch verandering in gekomen door onze buiten landse vakanties. Onze wensen werden uitgebreider en daar mee ook het aanbod in de supermarkten. Was het tot voor kort zo, dat de Kerstmis gold als een natio nale eetfestijn, ervaringen in het buitenland hebben ons ge leerd dat b.v. kalkoen, konijn e.d. ook met de paasdagen de bekroning kunnen vormen van een gezellig en smaakvol fami liediner. Daarom drukken wij hierbij een paar fantastische be reidingsmethoden af voor tam konijn en kalkoen. En de Spar zou niet uw goede vriend in de .buurt zijn als daar niet meteen een paar aanbie dingen bij werden gevoegd die u in staat stellen om op een voordelige wijze van uw paas- diner een geweldig sukses te maken. Zoekt u maar uit, de Spar heeft aan alles gedacht. 129 169 \jl w 835 Voor u twee recepten; één met konijn en één met kal koen. U zult 't bemerken, met de pasen smaakt 't nét zo goed als tijdens de kerst. Konijn met zure paprikasaus Voor dit ronduit zalige menue hebt u nodig: konijn. 100 gr. ontbijtspek. 2 dl wijnazijn, 2/, dl bouillon, 2 paprika's,' 50 gr. rozijnen, I teentje knoflook I grote ui, 40 gr. boter of mar garine, 2 eetlepels bloem, 1 eet lepel zoute ketjap of aroma, pa prikapoeder, peper en zout. De stukken konijn wrijft u in met zout, peper, paprikapoeder en fijngeknepen knoflook. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Smelt de boter of margarine en bak hierin met het ontbijtspek het'konijn bruin. Laat het daar na met het deksel op de pan gaar worden in circa l'/2 uur. Voeg na ongeveer 3/4 uur de azijn, de kleingesneden en schoongemaakte paprika's, de kleingesneden ui en de gewas sen rozijnen toe. Laat dit alles mee gaar worden. Haal de gare stukken konijn uit de pan en voeg de bouillon toe. Meng de bloem aan met water en bind hiermee de saus. Maak de saus op smaak af met de ket jap, schep een gedeelte ervan over het konijn en geef de rest er apart bij. Gevulde kalkoen Ook wanneer u dit gerecht ser veert oogst u veel succes bij uw huisgenoten, U hebt er voor nodig: 1 kalkoen van circa 2 kg., 2 hardgekookte eieren, 4 beschui ten, l teentje knoflook 1 eet lepel fijngeknipte peterselie, 50 gr. boter, peper en zout. Maak van de fijngehakte eieren, de beschuitkruimels, de knof look, de peterselie en de ge smolten botereen mengsel. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Vul de kalkoen met het mengsel en verpak hem vervolgens in aluminiumfolie. Laat de kal koen in een hete oven in 1l/ uur gaar worden en vervolgens zonder de folie in 20 minuten bruin worden. Geef.bij deze smakelijke kalkoen eens bleek selderij en spruitjes. 159

Krantenbank Zeeland

de Vrije Zeeuw | 1975 | | pagina 29