DE
STEM
dag
blad
vsor
Zuid
west
Me-
der-
lasd
braadkuikens
Nederlandse huisvrouwen
nemen de betere
eetgewoonten
van het buitenland over
©appel
moes
0 roodmerk
koffie
cola of liter nu
lemon lime® «SF
0 fancy»?-' -
pink zalm
""«279
pignons
doperwten
ananas
malse /ma
rosbief 0/8
varkens
rollade
malse
biefstuk
runder5 IA98
tong AW
95
158
225
2 ,mals,e qo
achterhamlift
tongeworst £Q
prachtige doos
bonbons vai!
halveroom
fondant eitjes 15o
chocolade el 7C
^chipolata
pudding
bitter
ballen
Sunsilk }a*
fleurfl
BDNZDai 3k >oe
siltm
per 500 gram
heel blik nu
vacuum
van de lende
peper-tuinkruiden
boeren of too gram nu
chatelaine
paté
meteen konijn-
of kalkoenmenu
worden uw Paasdagen nog
bekende merken voordeliger bij de spar
buitoni -9a
Maggi
melbatoast 139
sinas
aroma
f shampoo
Wilt u thuis
geld verdienen
Cham-250 gr
een lekkernij met pasen
kroppen ICflSSlfl
nu ook volop komkommers en tomaten
in uw spar-supermarkt voorradig
zeer fijn
heel blik nu
extra fijn
heei blik nu
heei blik nu 219
ALLE
MARGARINE,
HALVARINE,
BAK-EN
BRAADVET
STERK IN PRIJS
VERLAAGD
500 gram
kilo
500 gram
100 gram nu JLdfifw
m 100 gram nu
bij f. 15,- boodschappen
voor slechts
(middelgroot) voor
300 gram 175 nu
pak a 18 stuks
178 nu
tuctrio
pak 225
MARTINI
[vermouth
(rood of wit) fles 495
Gil'
liter
nr. 3
SCHWARZKOPF
(citroen-
7 kruiden-proteine)ArJr0
Mölny luiers
nr. 3 Pak 2QO
a 20 stuks jyO
haarlak flacon 33Q
Modess paJiy^
nachtverband lPo
draagkart on
vleesbrokjes
ceitona-"ssu,! servetten
UJ wit 20 stuks gp
gekleurd 20 stuks 108
0,8 liter.
wasverzachter 19S
fyahkKip advokaal
0,6 liter
FRIESCHE VLAG
^halvamel
liter
DONDERDAG 27 MAART 1975
j kunt voor ons truien
I reien voor 10,- per kg
Lessen gratis aan huis
aanschaf machines
in overleg.
In I. Ohr. I. Verwey, p.a.
Ruiterstraat 7, Koude-
,erke. Tel. 01185-1733 of
textielcentrum, Klooster-
str. 16 Naarden.
Tel. 02159-40840.
ulovfrz. per kwartaal.
Met 40 procent no-claim: ïnel.
p. kaart alarmservice 'e'n
rechtsbijstand. Bij schade
lechts 20 procent no-claim
verlies 40 procent wordt diis
20 procent.
Bel. ass. kant. Cat WA AR
W. de graaf, 50Q0 45 103
Sportlaan 6, 6000 49 112
M'burg, tele- 7000 49 118
loon 01180 .8000 51 126
28035 (4 I.) 9000 5£ 132
irecte dekking per telef.
-J? V "i- JC
.,'^y-te'-f
Paasdagen lenen zich bij uitstek
om te bewijzen dat de „kook-
fantasie" in ons land niet onder
doet voor het buitenland.
De grote smaakverschillen zijn
bij ons vanouds de oorzaak ge-,
weest van een ietwat vaste keuze
van onze maaltijden.
's Zomers sla, 's winters peen
met uien, erwtensoep, etc. Daar
is echter drastisch verandering
in gekomen door onze buiten
landse vakanties. Onze wensen
werden uitgebreider en daar
mee ook het aanbod in de
supermarkten.
Was het tot voor kort zo, dat
de Kerstmis gold als een natio
nale eetfestijn, ervaringen in
het buitenland hebben ons ge
leerd dat b.v. kalkoen, konijn
e.d. ook met de paasdagen de
bekroning kunnen vormen van
een gezellig en smaakvol fami
liediner. Daarom drukken wij
hierbij een paar fantastische be
reidingsmethoden af voor tam
konijn en kalkoen.
En de Spar zou niet uw goede
vriend in de .buurt zijn als daar
niet meteen een paar aanbie
dingen bij werden gevoegd die
u in staat stellen om op een
voordelige wijze van uw paas-
diner een geweldig sukses te
maken.
Zoekt u maar uit, de Spar heeft
aan alles gedacht.
129
169
\jl
w
835
Voor u twee recepten; één
met konijn en één met kal
koen.
U zult 't bemerken, met de
pasen smaakt 't nét zo goed als
tijdens de kerst.
Konijn met zure
paprikasaus
Voor dit ronduit zalige menue
hebt u nodig: konijn. 100
gr. ontbijtspek. 2 dl wijnazijn,
2/, dl bouillon, 2 paprika's,' 50
gr. rozijnen, I teentje knoflook
I grote ui, 40 gr. boter of mar
garine, 2 eetlepels bloem, 1 eet
lepel zoute ketjap of aroma, pa
prikapoeder, peper en zout.
De stukken konijn wrijft u in
met zout, peper, paprikapoeder
en fijngeknepen knoflook.
Snijd het ontbijtspek in stukjes.
Smelt de boter of margarine en
bak hierin met het ontbijtspek
het'konijn bruin. Laat het daar
na met het deksel op de pan
gaar worden in circa l'/2 uur.
Voeg na ongeveer 3/4 uur de
azijn, de kleingesneden en
schoongemaakte paprika's, de
kleingesneden ui en de gewas
sen rozijnen toe. Laat dit alles
mee gaar worden.
Haal de gare stukken konijn uit
de pan en voeg de bouillon toe.
Meng de bloem aan met water
en bind hiermee de saus. Maak
de saus op smaak af met de ket
jap, schep een gedeelte ervan
over het konijn en geef de rest
er apart bij.
Gevulde kalkoen
Ook wanneer u dit gerecht ser
veert oogst u veel succes bij uw
huisgenoten, U hebt er voor
nodig:
1 kalkoen van circa 2 kg., 2
hardgekookte eieren, 4 beschui
ten, l teentje knoflook 1 eet
lepel fijngeknipte peterselie,
50 gr. boter, peper en zout.
Maak van de fijngehakte eieren,
de beschuitkruimels, de knof
look, de peterselie en de ge
smolten botereen mengsel.
Breng dit op smaak met wat
peper en zout.
Vul de kalkoen met het mengsel
en verpak hem vervolgens in
aluminiumfolie. Laat de kal
koen in een hete oven in 1l/ uur
gaar worden en vervolgens
zonder de folie in 20 minuten
bruin worden. Geef.bij deze
smakelijke kalkoen eens bleek
selderij en spruitjes.
159