bij de gruyter GESLOTEN VAN STRIEN'S BAKKERIJ VAN STRIEN'S BAKKERIJ pilsner met rozijnen SNEEUWBALLEN gevuld met slagroom Huzaren- of Zalmslaatjes Oudejaarsreklame „DE LEKKERBEK" dag en nacht BENZINE tanken aan GARAGE VISSER denken 2gezinsflessen Jusd'orange 0,6 Itr. Sherry party bottle 1,6 Itr. Duitse Sekt woensdag 31 december a.s, na 12 uur Pick-ups Unox Pick-ups blik m zullen Sultana Rozijnen 500 g. Cocktail crackers 2 zakjes-96 Chips paprika en naturel 200 g. Voor brood en gebak dat af is: 4 SAUCIJZENBROODJES Bakmeel extra -60* Piccalilly met veel groenten Mayonaise familiepot 25S Bier 12 eurof lessen pils Noordstraat 79 TERNEUZEN Telefoon 3198 niet wordt gevent OLIEBOLLEN ZOEKT WAT HARTIGS VOOR OUDEJAARSAVOND Neemt dan eens onze Manhave, Nieuwstraat 30 - Terneuzen Bitterballen 0.15 - Nassiballen 0.25 - Bami-hapjes 0.45 - Kroketten 0.35 - Loempia's 0.75 - Saté per portie 2.00 - Half haantje 1.95. Afhalen tot 7 uur 's avonds jJ°s dörangej PARKEERTERREIN Cnili wuchten rl III limonade Schloss Prinzenstein Ondergetekenden delen mede, dat hun kantoren op DE GRUYTER jaar uit jaar in met oliebollen ingrediënten: 750 gram De Gruyter bloem, 30 tot 40 gram verse gist, 3/4 liter lauwe melk, 2 eierdooiers, 15 gram zout, 40 gram suiker, 50 gram ge smolten boter. Voor de vulling: 500 gram krenten, rozijnen en gesnipperde appel, boven dien: De Gruyter slaolie voor het bakken en poedersuiker voor het bestrooien. bereiding: Doe de bloem in een kom. Maak degist in een kopje aan met wat van de lauwe melk. Doe dit in een kuiltje in het midden van de bloem. Daarbij ook het zout, de suiker, deeierdooiers en de gesmolten boter.' Roer deze ingrediën ten door de bloem. Doe de lauwe melk er in gedeelten bij. Goed roeren. Alle klontjes moe ten uit het beslag zijn. Doe een vochtige doek over de kom en laat het beslag op een lauw warme plaats andeyhalf uur rijzen. Schep er dan voorzichtig de' vulling door en laat het geheel nog even narijzen. Maak de slaolie in de pan heet tot er èen blauwe damp begint af te komen.Neem twee eetlepels en dom pel die even in de hete olie. Gebruik deze om het beslag te scheppen en in de hete olie te laten glijden. Bak de bollen licht bruin, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker. .gf. J\ Dit recept is voor 50 oliebollen. ALGEMENE BANK NEDERLAND N.V. AMSTERDAM-ROTTERDAM BANK N.V. COöP. RAIFFEISENBANK (uitsluitend Terneuzen, Axel, Hoek, Sluiskil, Zaamslag) NEDERLANDSE CREDIETBANK N.V. NEDERLANDSE MIDDENSTANDSBANK N.V. DE 6RUYTER E>® oaarr»® mayonaise zelfrijzend. Weekaanbiedingen getdig t/m woensdag 31 december DE GEZAMENLIJKE MELKSLIJTERS VAN TERNEUZEN maken bekend, dat er op donderdag 1 en vrijdag 2 januari 1970 Het bestuur Maandag 22 en dinsdag 23 december 1969 DE VRIJE ZEEUW

Krantenbank Zeeland

de Vrije Zeeuw | 1969 | | pagina 10