bij de gruyter
GESLOTEN
VAN STRIEN'S
BAKKERIJ
VAN STRIEN'S
BAKKERIJ
pilsner
met rozijnen
SNEEUWBALLEN
gevuld met slagroom
Huzaren- of Zalmslaatjes
Oudejaarsreklame
„DE LEKKERBEK"
dag en nacht BENZINE tanken
aan GARAGE VISSER denken
2gezinsflessen
Jusd'orange
0,6 Itr.
Sherry
party bottle 1,6 Itr.
Duitse Sekt
woensdag
31 december a.s,
na 12 uur
Pick-ups
Unox Pick-ups
blik m
zullen
Sultana
Rozijnen
500 g.
Cocktail
crackers
2 zakjes-96
Chips
paprika en naturel
200 g.
Voor brood en gebak
dat af is:
4 SAUCIJZENBROODJES
Bakmeel
extra -60*
Piccalilly
met veel groenten
Mayonaise
familiepot 25S
Bier
12 eurof lessen pils
Noordstraat 79
TERNEUZEN
Telefoon 3198
niet wordt gevent
OLIEBOLLEN
ZOEKT WAT HARTIGS VOOR
OUDEJAARSAVOND
Neemt dan eens onze
Manhave, Nieuwstraat 30 - Terneuzen
Bitterballen 0.15 - Nassiballen 0.25 - Bami-hapjes
0.45 - Kroketten 0.35 - Loempia's 0.75 - Saté per
portie 2.00 - Half haantje 1.95.
Afhalen tot 7 uur 's avonds
jJ°s dörangej
PARKEERTERREIN
Cnili wuchten
rl III limonade
Schloss Prinzenstein
Ondergetekenden delen mede,
dat hun kantoren op
DE GRUYTER
jaar uit jaar in met oliebollen
ingrediënten:
750 gram De Gruyter bloem, 30 tot 40 gram
verse gist, 3/4 liter lauwe melk, 2 eierdooiers,
15 gram zout, 40 gram suiker, 50 gram ge
smolten boter. Voor de vulling: 500 gram
krenten, rozijnen en gesnipperde appel, boven
dien: De Gruyter slaolie voor het bakken en
poedersuiker voor het bestrooien.
bereiding:
Doe de bloem in een kom. Maak degist in een
kopje aan met wat van de lauwe melk. Doe dit
in een kuiltje in het midden van de bloem.
Daarbij ook het zout, de suiker, deeierdooiers
en de gesmolten boter.' Roer deze ingrediën
ten door de bloem. Doe de lauwe melk er in
gedeelten bij. Goed roeren. Alle klontjes moe
ten uit het beslag zijn. Doe een vochtige doek
over de kom en laat het beslag op een lauw
warme plaats andeyhalf uur rijzen. Schep er
dan voorzichtig de' vulling door en laat het
geheel nog even narijzen. Maak de slaolie in
de pan heet tot er èen blauwe damp begint
af te komen.Neem twee eetlepels en dom
pel die even in de hete olie. Gebruik deze
om het beslag te scheppen en in de hete
olie te laten glijden. Bak de bollen licht
bruin, laat ze goed uitlekken en bestrooi
ze met poedersuiker.
.gf. J\ Dit recept is voor 50 oliebollen.
ALGEMENE BANK NEDERLAND N.V.
AMSTERDAM-ROTTERDAM BANK N.V.
COöP. RAIFFEISENBANK (uitsluitend Terneuzen,
Axel, Hoek, Sluiskil, Zaamslag)
NEDERLANDSE CREDIETBANK N.V.
NEDERLANDSE MIDDENSTANDSBANK N.V.
DE 6RUYTER
E>® oaarr»®
mayonaise
zelfrijzend.
Weekaanbiedingen getdig t/m woensdag 31 december
DE GEZAMENLIJKE MELKSLIJTERS
VAN TERNEUZEN
maken bekend, dat er op donderdag 1 en
vrijdag 2 januari 1970
Het bestuur
Maandag 22 en dinsdag 23 december 1969 DE VRIJE ZEEUW