*977
enu
\Jbte de lft&uw
HET MOEILIJKE ONDERWERP
EEN Z0MERP0TP0URRI
Nu de rokken weifelen is
het verstandig aan een
brede zoom te denken
POCKÊ1S
Pagina 6
DE VRTJE ZEEUW
Zaterdag 3 augustus
tam de week
Iets mooisis een vreugde voor altijd l
RINGEN VOOR
DE TENEN
U kunt niet alles weten
ZWARTE
BEERTJES
Boekhandel
y. AN DE SANDE
Zeer veel Nederlanders trek
en dit jaar naar Italië met va
antie en kunnen daar geniete,
an de zo veel geroemde lta-
iaanse keuken. Terug in ons
igen landje zullen onze huis-
genoten%het zeker op prijs stel
len nog eens getracteerd te wor
den op typisch Italiaanse ge
rechten, zoals b.v. de Scaloppe
alia Parma (kalfslapjes met
kaas), de Mille-fanti en pavese.
ZONDAG: Scaloppe alia Panna,
kussa, gebakken aardappe
len; ijs met perziken.
MAANL-AG: Polenta met toma
tensaus, sla; yoghurt met
rode bessen.
DINSDAG: 'Zuppa pavese; spits
kool, gehakt, aardappelen.
WOENSDAG: Bloemkool met
kaassaus, saucijsjes, gebak
ken aardappelen; vanïlle-
vla met rabarbercompöte.
DONDERDAG: Andijvie, run
derlapje, aardappkwark
met kruisbessencompóte.
VRIJDAG: Spaghetti met toma
ten, kaas en gehakt, öf ge
stoofde vis, worteltjes, aard
appelpuree; watergruel van
verse bessen.
ZATERDAG: Mille-fanti (Ita
liaanse broodsoep); meloen.
SCALOPPE ALLA PARMA
(kalfslapjes met kaas)
Bestel grote, dunne kalfslap
jes en bestrooi ze met wat zout.
Bedek de helft van elk lapje
met een plakje belegen kaas en
leg er enkele doorgesneden
champignons (even gesmoord)
op. Bestrooi dit alles met wat
knoflookpoeder. Klap de lapjes
dicht en bevestig ze met een
houten prikkertje. Paneer ze
daarna met ei en paneermeel en
bak ze in boter aan beide kan
ten mooi goudbruin.
POLENTA
Kook 200 g griesmeel in 1 l
kokend water met zout gaar (25
minuten). Voeg hierbij 60 g bo
ter en 75 g geraspte oude kaas.
De polenta wordt op dezelfde
manier gegeten als risotto of
spaghetti. Serveer er een pittige
tomatensaus bij.
ZUPPA PAVESE
B.ak een sneetje wittebrood in
een beetje boter goudgeel. Leg
dit onderin een voorverwarmd
soepbord. Bak een ei en leg dit
op het bord. Bestrooi het dik
met geraspte oude kaas en
schenk er tot slot vleesbouillon
overheen.
MILLE-FANTI
(Italiaanse broodsoep
Vermeng 100 g fijngewreven
broodkruim met 50 g geraspte
oude kaas en 3 hele eieren tot
een gladde massa en kruid deze
met zout, peper ën noot. Breng
V/i liter krachtige bouillon aan
de kook, roer het mengsel er
door en laat het ongeveer 8 mi
nuten zachtjes koken. Vlak vóór
het opdienen even met een gar
de doorkloppen.
ALLES WORDT GEDAAN OM EEN KIND MAATSCHAPPELIJK TE DOEN
SLAGEN, ALLEEN DE OPLEIDING TOT HET HUWELIJK WORDT. VERGETEN
Sexuele zaken zijn in vroeger jaren dingen
.eweest, waarover men niet sprak. Het was
een soort „taboe", dat tot veel narigheden
heeft geleid, waardoor levens en huwelijken
ijn verwoest.
Het is zo eenvoudig in enkele woorden ge
zegd, maar velen hebben geen notie hoe het
met de wetenschap van onze grootouders en
overgrootouders in dit opzicht was gesteld.
Kinderen konden in die tijd niet met hun
ouders over dergelijke zaken spreken, want
zij liepen de kans door deze ouders voor on
fatsoenlijk en ontaarde jongeren te worden
aangezien. Ook onder elkaar tussen beste
vrienden en vriendinnen, durfde men deze
materie niet te behandelen, want hoe zou de
vriend of vriendin dit opuatten? Misschien
zouden ze tegen anderen zeggen dat je dat
onderwerp had aangeroerd. Je maakte dan
een goede kans als een „onaantrekkelijke" te
worden uitgestoten. Neen, over zoiets sprak
men niet.
Toch was het natuurlijk niet helemaal
tegen te houden en zo kon het gebeuren dat
de meest fantastische fabeltjes de ronde
deden en als waarheden werden geaccepteerd.
Hoevele meisjes, ja soms jonge vrouwen, ge
loofden niet, dat het gevaarlijk was om een
man te kussen, omdat je daarvan een baby
zou kunnen krijgen? Het zelfde werd ver
wacht, wanneer je op de stoel van een heer
ging zitten wanneer deze soel nog warm was,
om over alle mogelijke andere baarlijke onzin
log maar te zwijgen.
Voorzien van dergelijke nonsens en met
een totaal gemis aan enige kennis op sexueel
gebied, werden vroeger jonge mannen en
meisjes het huwelijk ingestuurd. Hoe is het
ners, die veelal voortvloeide uit een diepe
zover wij weten en nog kunnen nagaan, dik
wijls „normaal" verliepen en stand hielden
De oorzaken hiervan liggen over het alge
meen in een enorme discipline van de part
ners, die veelal voortvloeide uit een diepe
je loofsovertuiging.
ZIJ MOEST HEM AANVAARDEN
Het huwelijk was indertijd wel een iets andere zaak dan tegen
woordig. Hoe dikwijls kwam het niet voor, dat er van liefde tus
sen de partners geen sprake was Een meisje kreeg soms een
man toegewezen en die had ze te accepteren, en van haar huwe
lijk moest ze maar het beste maken. Door een streng kerkelijke
opvoeding waren veel meisjes ervan overtuigd, dat de haar toe
gewezen man die man was, die God voor haar bedoeld had, en
als zodanig werd hij geaccepteerd.
De verhouding tussen man en vrouw en de positie van de vrouw
als echtgenote van de man en de man als hoofd van het gezin,
maakten zo'n huwelijk mogelijk. De man bekleedde in het gezin
een onaantastbare positie als hoofd en leider van de kleine ge
meenschap. De vrouw was zijn dienares, die zonder bedenken zijn
orders uitvoerde. De kinderen grootgebracht in zo'n milieu, zagen
van jongs-af niets anders en accepteerden deze wereld en han
delden later dienovereenkomstig.
Waren al die huwelijken dan niet gelukkig Toch wel, maar
men vond het geluk anders dan veel mensen van tegenwoordig.
Wanneer men zo is opgevoed als wij hierboven schetsten, dan is
de instelling waarmee men in het huwelijk gaat geheel anders
dan die welke wij tegenwoordig kennen. De vrouw wist, dat zij
haar man had te accepteren, zoals hij was. Alle positieve kanten
aan hem waren zuiver winstpunten en werden als zodanig basis
voor haar geluk, terwijl zijn minder prettige trekjes werden ge
bagatelliseerd als dingen die je nu eenmaal van een man te ver
wachten had, want de discipline was doorslaggevend. Opstandig
heid van vrouw en kinderen werd niet getolereerd en dat wist
ieder vooruit. Dus schikte men zich en zocht het geluk in alle
kleine en grote positieve factoren in het gezin.
TWEEDE RANG
De sexualiteit speelde in
de meeste gevallen een twee
derangs rol of nog minder.
Was de man koel, dan had
de vrouw dit ongeacht haar
temperament te aanvaarden.
Bleek de man veeleisend,
dan werd dit ongeacht de in
stelling van de vrouw ook
aanvaard en diende zij hem,
zoals zij dat haar gehele
leven als vrouw en moeder
van zijn kinderen zou doen,
in diepe geloofsovertuiging.
Wilde het toeval, dat de
temperamenten van de beide
partners goed overeen kwa
men, dan kon de sexualiteit
een belangrijker rol in het
huwelijk gaan spelen.
Het gevolg van de gebrek
kige voorlichting op dit ge
bied was echter veelal oor
zaak tot misverstanden in het
huwelijk, Complexen en
ongelukken bij ongehuwden.
Door de opvoeding en de in
vloed van de kerken waren
ongehuwde partners onge
twijfeld op dit gebied terug
houdender dan tegenwoordig,
doch wanneer er bij twee ge
lieven een „kortsluiting"
ontstond, was de kans bij
zonder groot, dat dit nood
lottige gevolgen had.
Voor de ouders van de jon
gen, zowel als voor die van
net meisje betekende zoiets
een grote maatschappelijke
schande. Afhankelijk van de
liefde die deze ouders voor
hun kinderen koesterden,
bleef het bij een zeer ern
stige terechtwijzing en een
zo snel mogelijk huwelijk, of
het andere uiterste: het de
deur wijzen van de betrok
ken kinderen, met alle nare
en zeer ernstige gevogen van
dien voor hun verder leven.
En nu vragen wij ons af,
hadden deze ouders daartoe
het morele recht
WIE ZAAIDE DIE
WRANGE VRUCHTEN?
Doordat er over dergelijke
onderwerpen dikwijls hele
maal niet werd gesproken,
wisten de kinderen soms van
niets en hadden slechts him
driften gevolgd en daarvan
moesten zij hun gehele leven
lang de wrange vruchten
plukken.
In onze moderne tijd zien
wij dit wel iets anders en zijn
we er van overtuigd, dat de
ware schuldigen van deze dra
ma's ouders zijn, die verzuim
den hun kinderen fatsoenlij
ke voorlichting op dit gebied
te geven, hen wegwijs te
maken.
Ook in onze tijd komen
dergelijke drama's nog voor.
Zij het niet meer zoveel als
vroeger. En ook hier moe
ten dikwijls de ouders schul
dig worden verklaard.
HOOFDZAAK
WORDT VERGETEN
Ieder rechtgeaard ouder
paar stelt alles in het werk
om zijn kinderen op te voe
den tot goede burgers in onze
maatschappij. Hiertoe wordt
soms alles geofferd, tijd en
geld, moeite en zorg. Het
kind leert al jong zich te
houden aan alle normen van
fatsoen die in onze maat
schappij vereist worden. „Net
jes gekleed gaan, handjes
geven, spreken met twee
woorden, tandjes poetsen en
zo zouden we kunnen door
gaan.
Is het kind eenmaal zes
jaar, dan gaat het naar de
lagere school, waar het leert
lezen, schrijven, rekenen, ge
schiedenis, aardrijkskunde
enzovoort. Maar om te sla
gen in het leven menen
velen, dat er toch wel iets
méér komt kijken. De kinde
ren moeten verder leren. Ze
moeten naar een middelbare
school of vakonderwijs vol
gen en als het even kan
moeten ze studeren aan een
universiteit. Alles wordt ge
daan om het kind maatschap
pelijk te laten slagen en wan
neer dat allemaal is ge
beurd, dan denken vele
ouders dat ze het kind een
perfecte opvoeding hebben
gegeven.
Maar zij zijn abuisDe
hoofdzaak, n.l. de opvoeding,
ja de opleiding voor het hu
welijk werd vergeten
NORA v. HEEMSTEDE.
(Nadruk verboden.)
De mode van de open Cleo-
patra-sandalen toont de tenen
zonder enige bedekking. De na
gels van de voeten dienen zeer
goed verzorgd te worden. En
toch, zelfs wanneer men de na
gels lakt, maken die onbedekte
tenen niet altijd een prettige in
druk. Maar er is al weer iets op
gevonden: fraaie ringen voor de
tenen. Deze onderscheiden zich
niet van vingerringen in de uit
voering. Er zijn parelringen, zo
wel als ringen met een fors
middenstuk. De' sierraden wor
den nog niet in goud en zilver
gebracht, uitsluitend in minder
edele metalen en imitatiestenen.
De prijs varieert van 10,tot
25,—.
(CONSU).
NATUURLIJK houden we allemaal
van mooie dingen. Wie dat niet
doet, heeft ergens een betreurens
waardig gebrek en mist veel moois
in het leven. Het zal iedereen wel
eens overkomen zijn, dat men een
hele tijd voor een etalage kan
staan, genietend van iets heel
moois dat daar ligt uitgestald. En
dat is heel begrijpelijk en gezond.
De meesten van ons zullen ook
graag mooie dingen willen bezit
ten. Al naar de belangstelling kan
dit varieëren van een prachtig ta
pijt, schilderijen, fraai antiek, ui
tingen van moderne kunst of (wa
interesseert) mooie sieraden,
ons vrouwen natuurlijk bijzondei
In veel gevallen kunnen we ons de
aanschaf van een waarlijk kost
baar kleinood niet permitteren en
blijven we ons vergenoegen met
„siertjes" die niet zo duur zijn en
er toch wel aardig uitzien. In de
meeste gevallen kunnen zij de con
currentie met echte kostbare sie
raden op den duur niet aan. Veel
van die dingen zijn fabriekssiera-
den en wat het is, kan soms moei
lijk worden gezegd, maar er komt
een moment dat ze er of niet meer
zo fraai uitzien, of dat ze ons ver
velen.
Het eigenaardige is echter, dat
echt kostbare sieraden, vervaar
digd door kunstenaars die spelend
met edele metalen en fraaie edel
stenen en zo tot een edele schep
ping komen, nooit vervelen, laat
staan lelijk worden.
Er is een bekend Engels spreek
woord dat zegt „A thing of beau
ty is a joy for ever", hetgeen in
het Nederlands vertaald wil zeg
gen „iets moois is een genoegen
voor altijd". En dat blijkt in de
praktijk maar al te waar te zijn.
Bovendien heeft een echt kostbaar
sieraad ook het voordeel dat het
nooit zijn waarde verliest, hetgeen
van de andere sieraden niet kan
worden gezegd.
Wat denkt u bijvoorbeeld van zo'n
fraaie armband als onze illustratie
toont Het is goud met maanste
nen. Helaas kan de foto u niet to
nen hoe mooi dit sieraad wel is.
Het licht speelt er mee" en zelfs de
grootste leek ziet dadelijk dat dit
iets moois is.
Veel dames verlangen tegenwoor
dig werkelijk zoiets moois te be
zitten en zij nemen de moeite er
voor te sparen als ze het niet 7.0
ineens kunnen aanschaffen. Ze
dragen dan een werkelijk mooi
sieraad, dat zijn waarde behoudt
en altijd een genoegen blijft om te
dragen en naar te kijken.
Is dat ook geen ideetje voor u
ELLY MARTINS
(Nadruk verboden)
BOEKHANDEL VAN DE SANDE
In de zomer is onze voeding
heel vaak beter samengesteld
dan 's winters. Een goed idee is
om. in de overige jaargetijden
door te gaan met
•fe veel groente en fruit te eten.
U weet het: ongeveer kg
aan groente per persoon en
elke dag wat fruit;
ix groente en fruit bij het brood
te nemen en aan de warme
maaltijd geregeld de groente
rauw te geven. Denk daarbij
niet alleen aan sla, maar ook
aan andijvie, worteltjes, bleek
selderij en de nog jonge rode
en savooiekool;
Oploskoffie en oploscacao los
sen het beste op in water,
giet dus eerst kokend water
op dit poeder en de suiker,
vóór U melk, koffiemelk of
room toevoegt, dan behoeft U
niet te roeren.
O Gooi uw eierschalen niet weg,
maar stamp ze even fijn. Dit
is prachtige en gratis mest
voor uw potplanten, die vaak
kalk te kort komen.
1 Geel geworden bloemkool
kunt U koken met wat melk,
dan zal deze groente weer wit
op tafel komen.
Gaan de kinderen mee in de
auto? Zorg dan voor een plas
tic zak met een nat washandje
om de gezichtjes snel te kun
nen reinigen voor U bij gast
heer en gastvrouw, hotel of
Aatie binnenstapt.
>ls TJ last hebt van mieren,
erwijder dan zorgvuldig
etensresten en gemorste sui
ker, jam e.d., maar laat ook
geen suikerzak, onuitgespoel
de jampotten, verpakkingen
van andere levensmiddelen,
broodkruimels, gebruikte kop
jes en limonadeglazen uitno
digend voor dit insectenbe-
zoek staan,
iX weinig vet (boter, margarine
en andere vetsoorten) in het
eten te verwerken; goed voor
uw gezondheid, en niet alleen
bij warm weer;
■fx veel karnemelk en yoghurt te
gebruiken evenals gewone
melk verhogen zij de waarde
van de maaltijden.
Waar u speciaal bij warm weer
op moet letten om voedselvergif
tiging te voorkomen: bewaar
levensmiddelen, die snel aan be
derf onderhevig zijn, zo koel
mogelijk.
Zorg dat u weinig of geen res
ten hebt. Koel reste vlug af en
dien ze de volgende dag niet op,
vóór u ze goed doorgekookt hebt.
Kies bij voorkeur vlees, dat
door en door gaar gegeten wordt
braad vooral gehakt goed
gaar.
Neem als het warm is alleen
biefstuk en dergelijk rood vlees
wanneer de slager het onder koe
ling bewaart en u het thuis ook
in een koelkast kunt 'zetten of
meteen na ontvangst kunt klaar
maken.
Neem verpakt vlees en vis
direkt uit de verpakking.
Voorkom het zuur worden van
melk door losse melk meteen na
ontvangst te koken, zo nodig des
avonds nogmaals. Ook gepasteu
riseerde melk in een geopende
fles zal 's avonds wel eens ge
kookt moeten worden.
Gebruik geen zuur geworden
melk.
Zeer vitamine C-rijk zijn de
volgende seizoenprodukten: papri
ka's, rode kool, bloemkool, aard
appelen. snijbonen, rode maar
veel meer nog zwarte bessen.
Besteed niet te veel tijd. geld
en brandstof aan inmaken. Be
denk daarbij dat bederf altijd mo
gelijk is wnneer u „weckt". Pro
fiteer eerst volop van de verse
groente en vruchten en de bui
tenlucht en maak alleen in wat u
werkelijk te veel hebt.
WORDEN de rokken werkelijk
weer langer Eén der eerste
Parijse modehuizen heeft het
gedecreteerd, de andere ont
werpers van de „haute-cou-
ture" hielden zich nog aan de
welhaast conservatieve korte
rok die al eerder een aanval
van de „new look" heeft af
geslagen. We rekenen dus nog
niet op een revolutionaire
ommekeer in onze mode, maar
toch je kunt immers nooit
weten is het nu verstandig
onze stofjes wat royaal in te
kopen en al rekening te .hou
den met een kleine verlenging
en een brede zoom met vol
doende reserve
Veel vrouwen maken haar kle
ren en die van de kinderen
zelf.
Sommigen vinden het heerlijk
om zelf iets te maken. Patro
nen worden gemaakt, besteld
of ze worden met het grootste
plezier uitgeraderd. Met en
thousiasme worden alle pa
troondelen als een legpuzzel
op de stof geplaatst, zó, dat
alles zo voordelig mogelijk in
elkaar past. Dat zelf'maken is
voor deze categorie vrouwen
een hobby, een soort prakti-
tische manier van vrije-tijds-
besteding eigenlijk. Voor hen
geeft het een grote voldoe
ning rond te lopen in eigen
gemaakte kleren, die boven
dien nog goed passen ook.
Meestentijds gaat hieraan voor
af de jacht op een zo goed
koop mogelijk, een zo apart
mogelijk of een zo mooi mo
gelijk stofje. De bedoeling van
dit alles is wel duidelijk.
Ieder streeft er naar een zeer
persoonlijke noot aan de kle
ding te geven, zodat men,
zeker in de eerste plaats voor
eigen gevoel, er apart mee
uitziet.
VOOR HETZELFDE GELD!
OOK bij vrouwen die met min
der enthousiasme aan het
naaien slaan, leeft deze ge
dachte. De praktische over
weging is, dat zij voor hetzelf
de geld, dat zij anders aan een
confectiejapon uitgeven, nu
misschien twee japonnetjes
kunnen maken of dat zij door
hetzelfde geld uit te geven,
een veel betere kwaliteit stof
kopen. De doe-het-zelvers
rekenen voor zichzelf immers
geen arbeidsloon
Anderen weer zijn wel genood
zaakt om zelf aan de slag te
gaan of om te laten maken,
omdat ze nu eenmaal nooit
een goed-passend model zo
kant en klaar kunnen vinden.
Hoe vaak komt het niet voor,
dat we de verzuchting horen:
„Voor bovenwijdte past maat
44 me, maar voor de heupen
moet het weer maat 46 zijn!"
En dan nog degenen die geen
model met passende mouw
lengte kunnen vinden
Opvallend is, dat juist de tie
ners vaak en veel hun kleren
zelf maken. Voor hen is er
genoeg in de winkels, maar
de drang om hun persoonlijk
heid te laten gelden, doet ze
toch veel zelf knutselen. En
wat weten ze vaak niet van
een lapje, een strikje en een
kantje te makenHierbij
moeten we natuurlijk niet uit
het oog verliezen, dat door
hun jeugd alles nog leuk
staat, alles nog gedragen kan
worden. Zefs een erg goed
koop stofje dóét het.
NAAR EIGEN SMAAK
OMDAT kinderkleding in ver
houding nog al kostbaar is en
ook omdat de lieverdjes vaak
zoveel aan kunnen, zien veel
moeders in, dat ze, door de
garderobe voor hun peuters
zelf te vervaardigen, veel op
het kledingbudget besparen.
Voor de kleintjes maken we
inderdaad uit een klein of
voordelig lapje gauw iets aar
digs. Om van vermaken maar
niet eens te spreken.
Voor al die nijveren onder ons
is het zeker aardig om te
weten, dat ze er heel up-to-
date uit zullen zien met een
geborduurde japon of jumper.
Een eenvoudig uitgaansjapon-
netje krijgt allure als u er een
ceintuur bij maakt, Sie u bor
duurt met glinsterende kra
len, lovertjes of gitten. Jum-
pertjes kunt u met wol of
zijde bewerken. U kunt zich
hierin echt uitleven en zeker
uw persoonlijke smaak ten
volle tot ziin recht laten ko-
I ANGERE ROKKEN BIJ
DE NIEUWE FRANSE
MODE
Drie voorbeelden van de nieuwe
Franse mode voor het komende
seizoen:
Links: „Highlands", een deux-
piece van Jaques Heim, van dik
ke, rood-zwart geblokte wol, met
bijpassende laarsjes. Midden: een
avondjapon van Marie-Jeanne
Hurt, „waterlelie" genaamd, van
bleek-rose zijde met een motiefje
in relief. De „balionrok" is van
voren hoger dan van achteren.
Rechts: „Tampico" van Jaque»
Heim is een vlotte ;.>a 1
geruite wollen stof in zwart en
wit. Ook hier vervolmaken de
kleine laarsjes van bijpassend
materiaal het geheel. Alle drie de
modellen tonen duidelijk de nieu.
we, verlengde roklijn.
men.
Natuurlijk weet een ieder van
u voor zichzelf het beste, wel
ke kleuren haar het meest
flatteren. Ook heeft ieder
zich, door de ervaring, wel
een eigen coupe aangewend.
Maar weet u ook, dat er op
het materiaal gelet moet wor
den
Zo goed als niet iedereen rood,
groen of zwart kan dragen, zo
kan ook niet iedereen zijde
dragen en ziet niet iedere
vrouw er op haar voordeligst
uit in een fluwelen japon.
GRIJPT NIET TE HOOG
l,.1N goede verkoopster zal di
rect zien of u een type bent
voor linnen of flanel, of dat
velours of zijde geschikter
voor u is. Maakt u zelf uw
kleding, laat dit punt zeker
een belangrijke overweging
vormen bij het kiezen van uw
stof. Zoek iets wat bij uw
persoonlijkheid past.
Stelt u op de hoogte van de
nieuwe modelijn, bekijkt u de
modellen in de nieuwste mo
debladen, kranten en tijd
schriften. Probeer echter niet
de haute-couturemodellen
nauwkeurig na te maken,
houdt ze slechts aan als richt
lijn. Zo is het ook met de
kleuren. Felle tinten, die mis
schien beeldig en heel ge
schikt zijn voor slanke jonge
figuurtjes in Italië, doen het
vaak helemaal niet voor blon
de, gezette jonge vrouwen.
'el praktisch is het de onder- j
delen van uw garderobe zo
veel mogelijk op elkaar af te
stemmen, anders vergaat het
u als zovelen, die met een
kast vol kleren, nog de ver
zuchting kunnen slaken: ik
heb niets om aan te trekken!
En dat dan alleen omdat er
geen enkel stuk met het an
dere in harmonie is. Hierbij
denken we dus aan mantels,
japonnen, costuums en ook
hoeden, handschoenen, tassen,
schoenen en bijoux.
Met weinig, goed gecombineer
de stukken, bereikt u vaak
meer dan met veel, in het
wilde weg aangeschafte kle
ding, hóé mooi elk stuk op
chzelf ook is.
BETTY TEELING
(Nadruk verboden.)