HOORN
KOFFIE OF THEE
Aandacht voor nw kamerplanten
Leuke spelletjes
kunnen gevaarlijk zijn
j
67.50
fHcli
Kook eens een keertje
vooruit!
enu
Geen school meer op zaterdag!
DE VRIJE ZEEUW
Pagina 9
looit was
in. regenjassen
zo groot
nu bij ons...
U4-
aar U het
't kiezen hebt...
>r de moderne
vrouw
van de week
ranse Voorjaarshoeclj
es
VULPENNEN
KLEURPOTLODEN
Zaterdag 28 april 1%^
Zaterdag 28 april 1962
DRI-SIL
si li cc mc nmiH
1JUU
3
1-7-4—
T
j 1
H11
4?
ttoenen regenjas.
:1 met raglan mouw
sn. In de
:rc kleuren.
SLEDING VOOR
:n en zoon
terneuzen
met cn zonder jasje
PAKJES
kaloenen TRUITJES
ducci
telefoon 2671
Er zijn
talloze gelegenheden
waarbij" het prettig is om het
ejen vooruit klaar te maken:
uitstapjes op de vrije zaterdag
of zondag, vergadering van de
f vrouwenvereniging, een inspan
nende schoonmaak- of wasdag,
nf pen gezellig dagje winkelen
■n de stad- Het is dan wèl wel
kom als u na thuiskomst alleen
de oven hoeft aan te steken om
na een half uurtje een maaltijd
te kunnen opdienen. Wij zijn
hier nog niet zo ver, dat we het
fornuis voor ons laten denken en
i 2pif kunnen volstaan met uren
I tevoren wat knopjes in te stel
len. Voorlopig moeten we de ge-
rechten eerst zelf koken.
Die extra drukte de dag te-
I voren zal iedereen er echter wel
eraa" voor over hebben met
iets plezierigs in het verschiet,
ft* Dat vooruit koken uitzondering
Een graansoort die zeer zeker
de aandacht verdient is boek
weit. De eiwitten die boekweit
bevat, zijn namelijk van een
heel hoogwaardig soort, terwijl
het B-vitaminegehalte ook be
langrijk is. In de vorm van grut
ten en meel kan boekweit bij
de bereiding van talloze smake
lijke gerechten dienst doen.
Grutten kunnen op dezelfde
wijze sn in dezelfde hoeveel
heden als griesmeel worden ge
bruikt en boekweit kan in com
binatie met bloem heel goed
voor het bakken van pannekoe
ken, drie in de pan, trommel
koek enz. worden genomen.
Ook hartige gerechten kunnen
met behulp van boekweit wor
den gemaakt (zie kaaskoekjes).
ZONDAG: Grapefruit, kalfsfri
candeau, doperwten, aardap
pelen; koffievla. (Witte bo
nen in de week zetten.)
MAANDAG: Rest koud vlees,
witte bonen, tomatensaus,
aardappelcroquetten; brood
schoteltje met appelmoes.
DINSDAG: Franse baconscho-
tel; karnemelkvla.
WOENSDAGSpeklappen, an
dijvie, aardappelen; boekwei-
lepap.
DONDERDAGKaaskoekjes,
bloemkool, aardappelpuree;
yoghurt met geraspte appel.
VRIJDAGKaaspudding met
garnalen of vleesragoüt, veld
sla, paprikaroomsaus, aard
appelen; vanillevla met bit
terkoekjes.
ZATERDAG: Risotto, fruit.
BOEKWEITEPAP
1 liter melk, 100 gr. grutten,
ongeveer 4 eetlepels suiker,
zout (dun stukje citroen
schil of een weinig kaneel)
De melk met een weinig zout
(en citroenschil of kaneel) aan
de kook brengen. De grutten
erin strooien en in ongeveer 10
minuten zachtjes gaar koken.
De citroenschil verwijderen en
de pap op smaak afmaken met
suiker.
Een zeer smakelijke variatie
verkrijgen we door 100 150 gr,
geweekte gedroogde abrikozen
of pruimen door de pap te
scheppen. Ook gestoofde peer
tjes smaken er uitstekend bij.
kaaskoekjes
2Vi dl (bijna 2 kopjes) melk,
60 gr. (7 eetlepels) grutten,
zout, een kleine ui, 100 gr.
geraspte oude kaas, aroma,
roomboter, bloem.
De melk aan de kook brengen
niet een weinig zout. De grutten
erin strooien en in ongeveer
10 minuten zachtjes gaar koken.
De ui schoonmaken, snipperen
en in roomboter gaar maar niet
bruin bakken. Ui en geraspte
1 <.n en desgewenst aroma)
door de grutten mengen. De
massa uitstrijken op een met
water omgespoelde platte schaal
01 op twee platte borden, en
laten afkoelen. Kort voor het
gebruik gelijke stukken ervan
snijden. Deze door bloem wen
telen en in hete roomboter aan
weerszijden lichtbruin bakken.
FRANSE BACONSCHOTEL
250 gr. rijst wordt in Va liter
water met wat zout gaar en
4 °og gekookt. 250 gr. magetr
rookspek wordt in kleine stuk
jes gesneden. 1 blik spinazie of
1 kg verse gekookte spinazie
jaat men goed uitlekken en dan
'■ermengen met wat zout, peper
en noot. De rijst wordt dan met
de spinazie, het spek en met
'50 gr. geraspte kaas en 3 los
geklopte eieren vermengd. Het
mengsel wordt in een vuurvaste
scnotel overgedaan, dik met ge
spte kaas en met een paar
'luitjes boter belegd en in de
°ven gegratineerd.
moet blijven, omdat het vita
minegehalte van de aardappel
en groentegerechten erdoor ach
teruitgaat, hoeven wij u toch
niet te vertellen. Met wat fruit
of een rauw slaatje kunt u dat
zo'n enkel keertje wel weer goed
maken.
SCHOTEL VAN AARDAPPEL
PUREE EN LEVER
1 a IV2 kg aardappelen, 2 A
3 dl melk, zout, peper, noot
muskaat, 250 gr. lever,
100 gr. ontbijtspek, 2 uien,
50 a 75 gr. boter of marga
rine.
De aardappelen schillen, was
sen, gaar koken, afgieten en
droogstomen. De aardappelen
stampen en er met melk, een
deel van de boter of margarine,
zout, peper en nootmustkaat een
smeuïge puree van maken.
De lever afspoelen, laten uit
lekken en inwrijven met een
mengsel van peper en zout. De
rest van de boter of margarine
lichtbruin laten worden, het ont
bijtspek klein snijden en even
bakken. De lever in de pan leg
gen, aan beide kanten dicht
schroeien en op een niet te heet
vuur, onder nu en dan keren,
bruin en bijna gaar laten wor
den in 6 minuten. Het spek
en de lever uit de pan nemen
en de lever in blokjes snijden.
De uien schoonmaken, snip
peren en in de boter of marga
rine fruiten. Het vlees weer bij
de uien voegen. De jus afmaken
met water en het geheel 5 min.
zachtjes stoven.
In een beboterde vuurvaste
schotel een laag aardappelpuree
doen. Daarop de lever leggen
■en als afdekking de rest van de
aardappelpuree. De puree mooi
glad strijken.
De schotel afmaken met pa
neermeel en hier en daar stuk
jes boter of margarine leggen.
Het gerecht in de oven goed
heet laten worden en een kors
tje geven. Rabarber, bieten of
een sla erbij geven.
BLOEMKOOLSCHOTEL
MET KAAS
1 a IV2 kg aardappelen, 1
grote bloemkool, 3 uien,
nootmuskaat, 300 gr. ge
raspte kaas, 50 a 75 gr. bo
ter of margarine, paneer
meel.
De aardappelen schillen, was
sen en gaar koken. De bloem
kool in kleine roosjes verdelen
en in water met zout 10 minu
ten koken. De uien fijnsnijden
en in een gedeelte van de boter
of margarine zachtjes fruiten.
De aardappelen in plakjes snij
den. In een beboterde vuurvaste
schotel de helft van de aardap
pelen doen. Daarop de gefruite
uien leggen en vervolgens de
bloemkool. De rest van de boter
of margarine smelten en over
de bloemkool gieten. De bloem
kool bestrooien met een weinig
nootmuskaat. Als vierde laag de
kaas (op een klein gedeelte na)
in de schotel leggen en bedek
ken met de overige aardappel
plakjes. De schotel afmaken
met een mengsel van kaas en
paneermeel en hier en daar
stukjes boter of margarine leg
gen.
Het gerecht in de oven door
en door warm laten worden en
een bruin korstje geven.
OM DE DUIZEND WEKEN
VIJFDAAGSE WERKWEEK bij het ONDERWIJS
EN ALSMAAR HUISWERKLOZE WEEK-ENDS
WIJ, scholieren, vormen langzamerhand een totaal
vergeten groep. Voor ons nog steeds geen vijfdaagse
werkweek! Dat kan niet voor ons vanwege het „leer
plan" en de „leerstof".
Dat dit een toestand is die niet kan blijven voortbe
staan, spreekt vanzelf. Maar ja, wij zijn maar onmon
dige kinderen! Wie komt er voor onze rechten op?
Wij werken vijf dagen 's morgens, 's middags en
's avonds. We hebben zaterdagochtend school en on
middellijk daarna kunnen we aan ons huiswerk voor
maandag gaan beginnen.
Beneveld door de welvaart gaat iedereen het tegen
woordig een beetje makkelijk opvatten. Maar wie zijn
er gedoemd om met die werktijdverkorting helemaal
achteraan te komen sukkelen?
bres geschoten in een vol
komen onhoudbare toestand.
De volwassenen maar van vrij
dagmiddag vijf uur tot maan
dagochtend negen uur lopen
te niksen en wij nergens tijd
vinden om een beetje aan
sport te doen.
LEZEN, TAAL
REKENEN
EN
EERSTE SCHAAP OVER
DE BRUG
MAAR in Hengelo begint
dan de viktorie! De openbare
en christelijk-nationale scho
len aldaar, zullen gedurende
de zomermaanden, d.w.z. van
1 mei tot 1 november, de vijf
daagse schoolweek invoeren.
Voor de wintermaanden
schijnt het er nog niet af te
kunnen, maar wie dan leeft,
wie dan weer zorgt. Hoofd
zaak is dat er één schaap over
de brug is: de andere zullen
ook wel komen aanhobbelen.
In ieder geval is er nu een
HOE ze dat met het leerplan
en met de leerstof voor me
kaar willen krijgen, is onze
zaak niet. Dat moeten al die
onderwijsmensen, die alles zo
piekfijn weten, nu maar eens
keurig voor ons uitzoeken.
Hoe meer ze daar over puz
zelen, hoe minder tijd ze heb
ben om stukjes te schrijven
over het nozemprobleem en
lezingen te houden over de ge
moedstoestand van de moder
ne jeugd.
Hier hebben ze nu eens iets
waar ze weer lang en veel over
kunnen vergaderen. Dat is
heel wat beter dan dat ze zich
alsmaar druk maken over ons
pessimisme, onze luiheid en
onze onwil.
HELE ZATERDAG
PYAMA
IN
schotel van rijst
met spinazie
300 gr. (2'A kopje) rijst, 6
dl (4 kopjes) water, zout,
l'/2 kg spinazie, 250 gr. ham,
50 75 gr. boter of marga
rine, paneermeel geraspte
kaas).
De rijst wassen. Het water
met een weinig zout aan de
kook brengen. De rijst erin
strooien en roeren tot de massa
weer kookt. De rijst zachtjes
gaar laten worden in 20 a 30
minuten. De rijst even laten
droogstomen in de open pan.
De spinazie uitzoeken en een
paar maal goed wassen. De spi
nazie opzetten met aanhangend
water en onder af en toe om
scheppen gaarkoken. De groen
te laten uitlekken, fijnsnijen en
op smaak afmaken met zout.
Een weinig paneermeel erdoor
roeren*.
De plakken ham, wanneer ze
dun zijn, twee aan twee op
elkaar leggen en de spinazie
erover verdelen, zodat er gevul
de rolletjes van gemaakt kun
nen worden.
In een beboterde vuurvaste
schotel de helft van de rijst leg
gen. Hierop de hamrolletjes
schikken en deze afdekken met
de rest van de rijst. De bovenste
laag aandrukken en bestrooien
met paneermeel, desgewenst
vermengd met geraspte kaas.
Tussen iedere laag en bovenop
wat gesmolten boter of marga
rine schenken.
De schotel in de oven door en
door warm laten worden en een
bruin korstje geven.
Desgewenst kan diepvriesspi
nazie of spinazie uit blik ge
nomen worden.
Wat is er beter voor het
lichaam en de gezondheid,
koffie of thee?
Natuurlijk hebben wij
ook in ons land evenals el
ders voorstanders van het
een en van het ander en de
ene partij tracht de andere
te overtuigen door verhalen
over de slechte eigenschap
pen van koffie of thee. Per
soonlijk geloven wij, dat er
in beide dranken evenveel
goeds als slechts zit.
Zowel koffie als thee bevat het
alkaloïde „caffeïne"; een stof die
opwekkend werkt op verschillen
de organen en wel in de eerste
plaats op het hart en de bloed
vaten en verder op het zenuw
stelsel. Deze stof komt in thee
minder voor dan in koffie. Hier
uit zou men zo op het eerste ge
zicht menen op te maken, dat
thee dus de voorkeur verdient
boven koffie. Er zit bij thee ech
ter een addertje onder het gras
en wel het looizuur. De dosis
looizuur wordt groter naarmate
thee langer trekt en menigeen
die van een pittig kopje thee
houdt, krijgt op die manier zo
veel looizuur binnen, dat het
volkomen gelijk staat aan de
schadelijke werking van een
sterk kopje koffie.
Wij kunnen hieruit de conclu
sie trekken, dat sterke thee en
sterke koffie even schadelijk
kunnen zijn. Er dient echter te
worden vooropgesteld dat dit
slechts bij regelmatig gebruik en
dan nog veel. Een sterk kopje
thee of koffie zal ons, mits een
enkele maal gebruikt, geen
schade berokkenen, integendeel
het kan buitengewoon stimule
rend werken, bijvoorbeeld voor
het aanzetten van de hartfunctie
of het verdrijven van de slaap.
Het is alles geen slechts, dat
het in zich verbergt. Maar ook
hier geldt hetzelfde, wat voor
de meeste dingen geldtgebruik
het met mate.
Het is buitengewoon jammer,
dat de oude gewoonte van het
scheutje melk in de thee zo
in onbruik begint te raken. Dit
wolkje melk bindt namelijk veel
:?.?!z!iur en maakt het onschade-
f ?r ,zijn echter bepaalde om
standigheden geweest, die het
Ë,r.c)wlJnen van het scheutje
K lr* de hand hebben ge-
J„°r„ wiJ wi"en er toch
de aandacht op vestigen, dat de
melk er niet voor niets in werd
gedaan, al dachten velen van
wel.
Al met al moeten wij dus tot
de conclusie komen, dat of kof
fie of thee geen kwestie is van
meer of minder schadelijk voor
de gezondheid, maar overgela
ten dient te worden aan de
smaak van de betreffende per
soon, zij het dat bepaalde mode
grillen hier ook nog een rol spe
len, zoals dit in Canada het ge
val is met de koffie. Canada, dat
vroeger een van de grootste
theeverbruikers was, is door de
vele landverhuizers uit Europa
meer naar de koffiezijde overge
held. Ook kan de vraag naar
een bepaald produkt worden be-
invloed door de prijs, zoals dat
hier in ons land wel het geval
is.
ELLY MARTINS.
(Nadruk verboden)
EN als er soms iemand twij
felt of het er overal wel van
zal komen: kop op. Als ze die
vijfdaagse schoolweek niet al
gemeen invoeren, krijgen ze
straks geen leerkrachten meer.
Welke volwassene wil er dan
nog hij het onderwijs werken?
Zo breekt de tijd aan dat wij
ook op vrijdagmiddag de trein
al kunnen nemen of dat we de
hele zaterdag in onze pyama
kunnen blijven lopen of dat
we twee dagen van de week
in ons goeie goed kunnen
lopen
PIETER PROTEST.
(Nadruk verboden.)
Drie voorjaarshoedjes van de
Parijzenaar Jean Patou. Links;
Eere strohoedje in marine-blauw
en wit. Midden; Een nethoedje1 rine-blauw en wit.
van witte, paardehaar. Rechts:
Een witte Panamahoed met rand,
afgezet met een ruiband in ma-
Denk aan licht, lucht, water en temperatuur
Niet iedereen is in het ge
lukkige bezit van een tuin
of tuintje. Buiten beschikken
de meesten van ons wel over
zo'n lapje grond, maar vooral
in de stad zal men dit moeten
missen en aangezien de mens,
en wel in het bijzonder de
huisvrouw die het grootste
deel van haar tijd binnenshuis
doorbrengt, behoefte heeft aan
groen en bloemen om zich
heen, zien we vele vensterban
ken omgetoverd in ware
bloemkassen.
Bloemen en planten in huis
geven zoveel gezelligs, dat de
meesten van ons aan die be
koring niet kunnen ontkomen
en zich een aantal planten aan
schaffen, die op een paar ge
schikte plaatsen in huis wor
den neergezet. Soms zijn de
resultaten ontmoedigend, want
het komt maar al te dikwijls
voor, dat een plant in zijn
volle kracht plotseling begint
af te sterven. De eigenaar of
eigenaresse begrijpt er niets
van.
Het welzijn van onze kamer
planten hangt voor een groot
deel af van de verzorging die
zij krijgen. Het is niet zo een
voudig daar algemene regels
voor te geven, omdat er maar
weinig planten zijn, die op
dezelfde manier behandeld
dienen te worden. De factoren
waarmee wij echter altijd
rekening dienen te houden
zijn: licht, lucht, water en
temperatuur.
Licht.
Licht is voor de meeste
planten een zeer voornaam
ding. Dit is zeer begrijpelijk,
aangezien ze normaal buiten
volop over licht kunnen be
schikken. Daarom dienen wij
ook de meeste planten zoda
nig te plaatsen, dat ze volop
van het licht kunnen genieten.
Maar we moeten toch oppas
sen, want volop licht wil nog
niet zeggen volop zon!
De planten die enigszins
schaduw kunnen verdragen
zijn: het kamerdennetje, de
hortensia, de primula en de
bladbegonia. De meeste plan
ten staan echter het liefst in
het volle licht. Tegen volle
zon kunnen vrijwel alleen cac*
tussen en sommige vetplanten.
Lucht.
Wat de lucht betreft, ook
een plant heeft lucht nodig,
net als wij mensen, want het
is ook een levend wezen.
Is het benauwd in de kamer
of hangt er veel rook, venti
leer dan, of zet de planten
tijdelijk op de gang, dan kun-
BOEKHANDEL
VAN DE SANDE
PER 1 mei ontsluiten vrijwel
alle openluchtbaden hun hek
ken voor ons. Dan kunnen wij
er weer op uit trekken met
onze badtassen, draagbare ra
dio's, zwem- en zonnepakjes en
ga zo maar voort. Ik woon
toevallig in de buurt van een
zwembad en heb het grootste
plezier als ik de vrolijke op
tocht van jongens en meisjes,
fietsers, bromfietsers, scooter
berijders enz. naar het bad zie
trekken. Bepakt en beladen.
Zonnebrillen op, fototoestellen
over de schouders, het rolletje
badgoed achterop.
En dan gekke en gevaarlijke
spelletjes uithalen, als meisjes
in het water gooien, iemand
van de springplank afduwen
of met kleren en al natsproei
en. Ja, ik weet het, de meisjes
zijn ook niet zulke lieverdjes
en dikwijls maken ze het er
zelf naar.
Onlangs gaven twee tieners
een paar jongemensen, die
rustig aan de kant zaten een
sigaretje te roken, een por, zo
dat ze proestend het water in
duikelden. Lachend maakten
de meiden dat ze wegkwamen.
Maar de jongens waren slim
mer dan ze dachten. Deze
heren wachtten geduldig af.
Toen de dametjes om half zes
uit de hokjes kwamen, keurig
gekleed, met rode mondjes
vol lippenstift, hoge kapsels,
geschminkte ogen enz., liepen
de jongens hen dreigend tege
moet. Het kleinste dametje
kon nog ontkomen en dribbel
de gauw weg op haar sandaal
tjes. De ander werd beetget
pakt, gejonast en daar ging ze
onder luid gejoel van de nog
aanwezige toeschouwers het
bad in, met kleren en al.
Nou was dat wel een beetje
te ver gegaan en de jongens
werden dan ook duchtig door
de badmeester aangepakt, die
ze voor twee weken verbood
het zwembad te bezoeken. Zij
was vreselijk kwaad en veront
waardigd. Kliedernat kwam ze
uit het water. De arme ziel!
Ik sloeg m'n regenmantel om
haar heen. „Ik krijg hem wel
eens terug", zei ik vol medelij
den, „maar het is toch een
beetje je eigen schuld; als je
thuis bent en je hebt een
nachtje erover geslapen dan
lach je er misschien wel om".
Toen ze me de jas kwam bren
gen, toen was ik degene die
verontwaardigd keek naar Lia
(zo heette zij) en de jongen
die ze bij zich had. Was hij
met degeneJa", zei ze,
„boonte komt om zijn loontje".
En innig gearmd liepen ze
weg.
Die tieners van tegenwoor
dig... Maar denk er om jon
gens, als je elkaar in het wa
ter duwt (wat mij nou hele
maal niet zo leuk lijkt, maar
eerder gevaarlijk) wees er dan
heilig van overtuigd dat
slachtoffer k&n zwemmen.
ANNEKE NEEFJES.
(Nadruk verboden.)
je
nen ze wat frisse lucht krij
gen. Maar pas op voor tocht,
want daar kunnen ze niet
tegen.
Water.
Water is een van de belang
rijkste dingen voor een plant
en daarom is het begieten een
nauwkeurig werkje. Sommige
mensen begieten de planten
iedere dag, zonder er rekening
mee te houden of het eigenlijk
wel nodig is. Een plant op het
zuiden zal meer water nodig
hebben dan een plant die op
het noorden staat. Wanneer de
aarde in de pot nog vochtig
aanvoelt, behoeft er nog niet
te worden begoten. Voorts is
het belangrijk bij het begieten
geen koud water te gebruiken,
daar de wortels dit meestal
niet kunnen opnemen. Water
waar de kou van af is, is wel
het beste. Er zijn planten die
geen water op de aarde mogen
hebben. Voor hen dient het in
de sierpot gegoten te worden,
zodat ze met hun voet van de
bloempot in het water staan.
De bladeren van de plant
moeten ook nu en dan voch
tig worden gemaakt. Het beste
kunt u dit bereiken door met
een verstuiver de plant te be
sproeien. Het verwijdert het
stof op de bladeren, dat an
ders de huidmondjes verstopt.
Wanneer u uw planten goed
verzorgt, zult u er lang en veel
plezier van beleven. Dit is
hun dank voor de goede zor
gen waarmee u ze omringt.
SONJA.
(Nadruk verboden.)
Voor onze sportieve
figuren
NOG een paar weken en
de helft van de Nederlandse
bevolking bezoekt weer de
stranden, bossen, duinen,
meren en plassen. Al die
recreatie-oorden worden vrij
druk bezocht door meest
sportieve personen. De één
zal naar het buitenland gaan,
de ander blijft wat dichter
bij huis, een derde volstaat
met een dagje uit of familie
bezoek, maar reizen doen we
vrijwel allemaal in deze tijd.
Dit reizen is voor velen een
probleem, dat verband houdt
met de kleding. Er zijn twee
dingen waar we beslist reke
ning mee moeten houden
het weer en de manier waar
op we reizen.
Draagt u zoveel mogelijk
kleding die passen bij de
temperaturen, solide zijn en
tegen een stootje kunnen.
Geen torenhoge hakjes, geen
getailleerde jurkjes. Maar
onze dames willen buiten het
gemak ook, dat de kleding
hun een charmante en ele-
kante verschijning geeft. En
dat is dikwijls een moeilijke
opgave voor de couturiers.
Als voorbeeld van een heer-
lijk, vlot, sportief en elegant
reistenue brengen wij u deze
schattige combinatie.
Vooral lange, slanke vrou
wen kunnen zich de weelde
veroorloven van het dragen
van dit modelletje. Het ge
heel is zeer bijzonder en zal
waarschijnlijk dit jaar veel
worden gezien. De blouse
(voor zover men het een
zoals wij kunnen opmerken
blouse kan noemen) heeft
een opstaande wijde boot-
kraag. Deze kraag zullen wij
dit jaar niet alleen op blou
ses, maar ook op avond
japonnen, mantels e.d. kun
nen waarnemen. Verder is
de blouse voorzien van wijde
mouwen en loopt tot over
de heupen met aan beide zij
den een splitje.
Bijzonder is het, dat de
blouse glad naar beneden
hangt zonder enige coupe of
naad. De stof is uitgevoerd
met grote bladmotieven
Daaronder dragen we een
broek, en zeer nauwe pij
pen. Daaronder een paar
sandaaltjes met goudkleurige
banden, op ons hootfd een
grote zomerse strohoed en
wij behoeven niet onder te
doen voor de grote dames in
Monaco, Cannes of Florida.
De kleuren zijn ook heel
belangrijk Toch zijn er vele
vrouwen die maar niet kun
nen begrijpen, dat de kleuren
in onze kleding van 't groot
ste belang zijn.
Blondines kunnen deze
combinatie nemeneen don
kerblauwe hoed, lila blousje
en een oranje broek. Voor de
roodharigengroene hoed,
lichtgroene blouse en witte
broek. Dames met zwart
haar: rode hoed, gele blouse
en blauwe broek.
ANNEKE NEEFJES.