Waarom geen portie patat
Hoe zijn onze manieren in hethuwelijk
Zwemmen in zee
Gesla
Chro
Cor
"N
U KUNT NIET ALLES WETEN!
Een snoes van een
strandcombiiiatie
Nieuwe Hoedencreatie uit Londen
MENU VAN DE WEEK
Foto-albums
WEETDAT?
Pagina 6
Zaterdag 3 Juni 1961
\Jaot dc
geen slagroom en geen nassibal?
DE TEENAGERS HEBBEN HET WEER GEDAAN
SCHOOLHOOFD EN ONDERVOED1NC
geen gevaarlijke bezigheid!
DE VRIJE ZEEUW
OM DE DUIZEND WEKEN
AANVULLING VAN ONS DAGRANTSOEN
OF SNOEPLUST EN VERKWISTING P
Er is altijcl wel weer wat nieuws onder de zon. Geluk
kig maar. Er is altijd weer iets anders tussen onze ouders
en ons om over te kibbelen. Heb je ook al gehoord over
de snoeplust en over de verkwisting?
Het allerlaatste ernstige probleem is het van huis mee
genomen brood voor de lunchpauze. Dat schijnt niet
meer te worden opgegeten. Dat wordt in prullemand of
vuilnisbak gegooid of het blijft ergens liggen slingeren.
Inplaats van de meegekregen
boterhammen worden er wel
eens lekkerder dingen gekocht
in bakkerswinkels, in automa
ten, bij patat-tenten en aan kar
retjes op straat. De ene dag heb
je daar behoefte aan, maar een
andere keer malen we er niet
om.
En als we nu eens twee sau
cijzenbroodjes op hebben, of
een croquetje en een ijsje, dan
spreekt het toch vanzelf dat we
met een boterhammetje minder
toe kunnen. Maar al met al krij
gen we misschien meer voeding
naar binnen dan met die ver
smade boterham. Want welke
moeder doet er elke dag vlees
op 't brood? Is het soms ver
keerd ons melk- en vleesrant
soen aan te vullen?
Om te beginnen merkt thuis
niemand daar wat van. Aan het
ontbijt maakt moeder trouw de
bekende boterhammen klaar
met worst. koek. kaas en hagel
slag. Maar dan gaat er een di-
rekteur van een school roet in
ons lunchpakket gooien door
zich over deze kwestie schrifte
lijk tot de ouders te wenden.
lfi JAAR GELEDEN
De inhoud van zulke circulai
res is bedroevend eentonig: er
wordt teruggegrepen op de hon
ger die de thans volwassenen
zestien jaar geleden in de oorlog
hebben geleden. Dan volgt een
tirade over de vele delen van de
wereld waar nog steeds gebrek
aan voedsel is, gevolgd door be
schouwingen over zelftucht,
discipline en karaktervorming.
Als de schrijver van deze
rondzendbrief ook een beetje
aan psychologie of aan paedago-
gie gedaan heeft, kan het niet
missen of ook het woord „ge
dragspatroon" is in het geschrift
te vinden.
De resultaten van dergelijke
circulaires zijn ook altijd dezelf
de de ouders vreselijk kwaad,
alle „weldenkende" mensen
hoog op de kast
ZON IN HET WATER
Als de teenagers 't maar ge
daan hebben, is iedereen het er
over eens dat 't waardeloos en
lamlendig, onoprecht en gemak
zuchtig, ergerlijk en schandalig
is.
Maar wat doet dat school
hoofd aan de honger in de we
reld? Zegt zo'n man bij het
avondeten: „Vrouw, pak m'n
vlees maar in en stuur 't morgen
naar Pakistan?"
Welnee!
En wat heeft een amandel
broodje of een krentenbol die
vandaag gemaakt wordt, voor
verband met de honger van zes
tien jaar geleden? Laten we blij
zijn dat er zoveel is!
Jawel, „vroeger" had je dat
niet, van iets gaan kopen bij de
bakker. Maar vroeger hadden de
volwassenen geen t.v., geen ijs
kast, geen wasmachine en geen
centrifuge. Vroeger werd er
door volwassenen ook niet op
afbetaling geliocht, vroeger wer
den er niet zoveel huwelijken
door echtscheiding ontbonden.
Ach, ook voor volwassenen
waren er vroeger een heleboel
dingen niet: geen vakantietoe
slag, geen vrije zaterdag en
geen a. o. w.
NIERTJES IN ROOMSAUS
Voor volwassenen schijnen
nieuwigheden geen bezwaar op
te leveren, maar een teenager
moet het niet wagen het leven
ook eens wat gemoedelijker op
te vatten! Daarom ben ik ge
neigd om over die snoeplust en
die verkwisting te zeggen: „wat
zou dat nou eigenlijk, ik vind
het helemaal niet erg
Maar. dan moeten we ook
konsekwent zijn. dan moeten
we elkaar nu plechtig beloven,
dat we niet gek zullen vinden
wat ónze kinderen later doen.
Die gaan in de lunchpauze
misschien naar een café en die
bestellen daar een uitsmijter
ham; een paar jaar later zitten
ze in een restaurant. Dan zegt
onze Kitty (16) tegen haar
vriendje (17) „Hè, nee Jan-Wil
lem, niet weer gestoofde niertjes
in de roomsaus".
Dan moeten wij royaal zijn en
zeggen„laat die kinderen
maar, laten we blij zijn als 't er
allemaal is en als 't allemaal
kan."
TONY SPIJKERMAN.
(Nadruk verboden.)
0 Als u nu 'n pension of zomer
huisje bespreekt voor uw a.s.
vakantie en u kunt om een of
andere reden daarvan geen
gebruik maken, kan de pen
sionhouder u aan uw woord
houden en betaling eisen, als
u geen plaatsvervanger hebt.
Een eventuele waarborgsom
bent u kwijt.
0 Bewaar benzine, bleekwater,
blauwsel, chloor, petroleum,
spiritus en terpentijn op een
hoge voor kinderen onbereik
bare plaats. Pas óók op met
wasmiddelen, kurketrekker,
blikopener en aardappelmes
jes, die u zo graag „voor het
grijpen" hebt liggen. Laat een
(uw) kind niet het slachtoffer
worden van uw onachtzaam
heid.
Hét adede seizoen is
weer in aantocht Het zal
niet lang meer duren of de
meesten van ons gaan zich
klaarmaken voor de va
kantie of gaan zo bij tijd
,en wijle eens naar het
strand. Al is ons klimaat
niet zo bijzonder standvas
tig, toch willen we er uit
en als het even mogelijk is,
dan doen we dat ook. Ve
len bezoeken dan onze
stranden om daar heerlijk
té baden in het frisse zee
water en eens los te komen
van alle zorgen en beslom
meringen van alledag.
Het strand verlangt ech
ter andere kleding dan die
wij normaal dTagen. Om
te beginnen onze bad
pakken en de kleding die
wij zo in die heerlijke
vrijheid dragen, zoals bloe-
ses, shorts, rokjes, truien en
wat al niet meer. Bij dat
laatste behoort onder an
dere ook de badmantel. Nu
is een badmantel een leuk
kledingstuk dat zich heel
goed leent voor modieuze
grapjes. Van deze moge
lijkheid wordt door de
ontwerpers dankbaar ge
bruik gemaakt en vele da
mes die zelf iets maken,
zullen ze daarin gaarne
navolgen.
Onze illustratie geeft
hiervan een leuk voor
beeld. Een pracht van een
badmantel. vervaardigd
van de bekende badstof
met in dit geval een streep-
dessin, namelijk wit met
donkerblauw. De mantel
heeft heerlijke wijde mou
wen en kan geheel om het
lichaam geslagen worden.
Zo'n streep doet het altijd
goed en doordat ze hier
verticaal lopen, geven ze
draagster wat meer lengte,
iets dat verschillende da
mes heel goed kunnen ge
bruiken.
Het bijzondere is hier wel het hoofddeksel, vervaardigd van aezeiide
stof. Een stevig kapje werd met de stof bekleed, terwijl de rand ruim ge
plooid werd aangezet. Hierdoor ontstond dit fraaie hoofddeksel, dat zeer
charmant staat en schitterend gecombineerd kan worden met de badman
tel. Het geheel is zeer modieus. Met zo'n snoes van een strandcombinalie
kan men zich vertonen en zal men veel bewondering oogsten.
(Nadruk verboden).
TIPS
Kijk uw planten nu reeds na
op bladluis en rupsen, dat be
spaart u schade en moeilijk
heden in de zomer. Een goed
bestrijdingsmiddel tegen blad
luis is parathion. Uw kinde
ren zullen tegen een kleine
beloning graag de rupsen op
zoeken en verzamelen.
0 Wie zelf een kamer gaat be
hangen, moet van het raam
af werken, zodat de overlap
pingen van de banen geen
schaduwen veroorzaken en
daardoor extra breed lijken.
0 Als u met vakantie gaat, neem
dan een medicijnflesje met
alcohol mede, dan kunt u
eventuele grasvlekken, zolang
ze nog vers zijn, terstond en
ter plaatse behandelen.
0 Als u geelgeworden bloemkool
kookt met een \yeinig melk,
zal deze groente weer prach
tig wit op tafel komen.
0 Hel poeder van fijngestampte
eierdoppen is een goede mest
voor potplanten en ook een
goede kalkvoeding voor uw
vogels.
0 Kleine gaatjes in gummislan
gen kan men dichtmaken door
deze te bestrijken met dikke
terpentijn.
9 Als slagroom niet stijf wil
worden, kunt u er een beetje
opgeloste gelatine aan toe
voegen.
0 Bittere komkommers legt u,
in stukken gesneden, een paar
uur in het water en de bittere
smaak is verdwenen.
0 De kurk op een thermofles
veroorzaakt een muffe smaak
aan de drank. Laat die kurk
na gebruik van de fles er niet
opzitten, maar zet hem in een
bakje met helder water.
0 Indien gelei niet dik wil wor
den, druppel er dan het sap
in van een geraspte peen.
0 Draai, wanneer u vlees door
een vleesmolen gedraaid hebt,
even een stukje brood door
deze molen, het verwijdert
achtergebleven vleesresten en
de broodstukjes kunnen ge
makkelijker uit de molen ver
wijderd worden.
0 Moet u jampotjes vullen, vul
deze dan tot boven aan toe,
sluit ze met perkamentpapier
en keer ze dan om op een
schoteltje. Laat de potjes zo
afkoelen, eventuele lucht kan
dan nog ontsnappen en u
voorkomt schimmelen.
0 Door enige druppels creoline
op uw vuilnisemmer te spren
kelen, verdrijft men de vlie
gen.
0 Motten houdt men uit de pia
no door de viltrandjes en de
bodem de bestrooien met glo-
bol.
(Nadruk verboden.)]
srr;
Reeds als kind trachtten onze ouders ons
manieren te leren. „Spreek met twee woor
den", „elleboog van tafel". We horen het nog
in onze oren. „Zeg eens dank u wel!" En zo
zouden we kunnen doorgaan. Onze gehele
jeugdperiode hebben we al deze dingen moe
ten horen.
Hebben we er iets van opgestoken? Ja en
neen! Zeker, we weten hoe we ons in gezel
schap moeten gedragen, maar het laagje be-
schavingsvernis gaat er bij velen snel vanaf,
wanneer zij hun medemensen- beter leren ken
nen. Men toont zich niet langer in het keurs
lijf der vormen en etikette. Men wordt „lek
ker los" en permitteert zich meer, al naar ge
lang men zijn vrienden of kennissen langer
kent. Is het een wonder, dat hier vroeg of
laat narigheid uit ontstaat? Wanneer men hier
mee door gaat, komt de onbeschaafde kern
naar boven, die plotseling door de ander niet
wordt geaccepteerd. En dan is het misDan
vallen er verwijten en nare woorden, dan is
er ruzie.
Zo kan het in de familie- en kennissenkring
gaan, maar zo gaat het dikwijls ook in het hu
welijk.
DE TREIN IS GEHAALD....
Veel mannen bezondigen zich hieraan. Zo
lang zij hun meisje nog maar kort kennen,
sloven ze zich uit met attenties, zijn ze o zo
voorkomend en beschaafd. Maar wanneer ze
eenmaal getrouwd zijn, och dan is het hun
vrouw, die ze zo goed kennen en die ze elke
dag weer zien, zodat het niet meer nodig is
het beschavingsvernisje langer te handhaven.
Voor velen zou dit zelfs een last betekenen.
Ze worden minder attent, minder beleefd, ze
hebben hard gelopen om de trein te halen,
maar nu ze rustig zitten, gaan ze de krant le
zen en leggen hun benen ongegeneerd op de
bank tegenover zich.
Hoe gek het klinkt, maar ook in het huwe
lijk moeten man en vrouw beleefd blijven
tegenover elkaar. Niet zo in de vorm van
„zeker, schat" „ja lieve", want dat is natuur
lijk een aanfluiting, maar anders. De man
moet attent blijven en tegen zijn vrouw geen
kwetsende dingen zeggen, ook al is het goed
bedoeld enwaar.
NIET BIJ ANDEREN?
DAN NIET THUIS!
Hij moet zich steeds afvragen: „zou ik dit
ook zeggen tegen een vreemde vrouw?" Luidt
het antwoord neen, dan moet hij het ook in
houden tegenover zijn eigen vrouw. Moet het
punt toch om de een of andere reden worden
H IJ EN Z IJ
behandeld, dan is er altijd wel een manier te
vinden om de vrouw dit op een eleganter en
fijner manier duidelijk te maken, zonder dat
het behoeft te kwetsen, want het is dikwijls
„le ton qui fait la musique", ofwel de manier
waaróp iets gezegd wordt.
Natuurlijk is dit niet zo eenvoudig en veel
mannen missen helaas de eigenschap om iets
taktisch te zeggen. Maar och, oefening baart
kunst en wanneer de echte goede wil aanwe
zig is, dan lukt het beslist op den duur.
Het gaat niet alleen om wat de man zegt,
maar ook om wat hij doet. Al die kleine vrien-
delijkheidjes en attenties die horen in de om
gang met vrouwen, dient hij ook in het huwe
lijk te handhaven. Hij moet zijn vrouw bij het
weggaan in haar jas helpen, op zijn tijd een
complimentje maken en hoffelijk zijn, niet
beginnen te eten voor zij ook alles opgeschept
heeft, enz.
GEEN LAUWEREN!
Omgekeerd geldt uiteraard hetzelfde voor
de vrouw. Voordat ze getrouwd is, wendt ze
alle vrouwelijke kwaliteiten waarover ze be
schikt aan, om de man die zij liefheeft te be
hagen en naar zich toe te trekken. Zij moet
niet denken, dat ze eenmaal getrouwd op haar
lauweren kan gaan rusten, want ook in het
huwelijk blijft het steeds weer het spel om de
liefde van de man te behouden, ja te vergro
ten. Oh, hij behoeft helemaal niet weg te lo
pen of naar een andere vrouw om te zien.
Zonder dat kan hij zijn liefde ook verspelen.
In weerwil van alle huiselijke beslommerin
gen en moederlijke plichten moet de vrouw
echt vrouw blijven. En ook zij moet alle be
schavingsplichten die haar vroeger geleerd
werden in het huwelijk, gebruiken. Lief en
vriendelijk zijn, zonder onderdanige kruipe
righeid is iets, dat de man bijzonder waar
deert. Zo nu en dan de grauwe sluier van het
dagelijks leven doorbreken en laten merken
dat ze nog van haar man houdt, zoals vroe
ger, maakt hem gelukkig.
Wanneer man en vrouw hun manieren in
het huwelijk kennen, blijft het huwelijk jong,
fris en aantrekkelijk voor beide partijen, ook
al hebben zij er al heel wat jaartjes in het
huwelijksbootje opzitten
ELLY MARTINS.
(Nadruk verboden.)
Overal staan de vlierstruiken
in volle bloei. Strakjes zullen
de bloesems bessen hebben ge
vormd, die heerlijk geuren en
smakelijk zijn. Maar ook de
bloem zelf is met z'n weinig uit
gesproken, maar bijzonder apar
te smaak een delicatesse. De
schermen (2 per persoon is
meer dan voldoende) worden
gewassen, ondergedompeld in
beignetdeeg. waaraan iets zout
is toegevoegd en in niet al te
heet frituurvet gebakken. Wel
een zeer goedkope groente, die
de prijs van het zondagsmaaltje
weer een beetje goed maakt.
ZONDAG: Toast met nieuwe
haring, kalfsfricandeau, as
perges in kaassaus, nieuwe
aardappeltjes, Haagse bluf.
MAANDAGBami, karnemelk-
vla.
DINSDAGEierkoek, spinazie,
aardappelpuree, koffievla met
banaan.
WOENSDAG: Runderlapjes,
andijvie, rauw gebakken
aardappelen, rijst met bes
sensap.
DONDERDAG: Dikke groente
soep met rijst, rabarbervlaai.
VRIJDAGRagoütbroodjes, óf
Vlaamse paling, peterselie-
aardappelen, sla, flensjes ge
vuld met aardbeien.
ZATEIDAG: Gebakken vlier
bloesem, aardappelsla met
ham, yoghurtvla met gember.
REC EP TE Ni
Eierkoek
6 eieren, 1 dl melk, 50 gram
bloem, wat zout en peper, 50
gram boter, 1 kg spinazie.
De spinazie wassen, 10 minu
ten koken, hakken en warm
houden, De eieren loskloppen
BOEKHANDEL
VAN DE SANDE
met zout en peper en de bloem
en de melk erdoor mengen. De
helft van de boter in de koeke-
pan laten smelten; de helft van
het deeg erin gieten en er een
omelet van bakken. Zodra hij
aan de bovenkant droog is hem
op een verwarmde ronde scho
tel laten glijden. De rest van de
boter in de koekepan doen en
van de rest van het deeg een
tweede koek bakken. Intussen
de eerste koek bedekken met
hete spinazie. De tweede koek
zodra hij is gebakken met de
gebakken kant naar boven erop
leggen en bestrooien met ge
raspte kaas en zo opdienen.
Vlaamse paling
750 gram paling, peper en
zout, 100 gram boter, 1 uitje,
blaadje laurier, een takje
peterselie en wat sago.
De goed schoongemaakte pa
ling in moten snijden. Met peper
en zout bestrooien en met de
boter mooi bruin bakken. Het
fijn gesneden uitje in de krui
den erbij doen. Een scheutje
wijn toevoegen en de paling
hier 15 minuten zachtjes in sto
ven. Het nat met wat sago bin
den en de paling bestrooid met
wat peterselie opdoen.
VOORKOM VERDRINKING DOOR
VOORZICHTIGHEID EN VERSTAND
Plotseling ben je in een be
narde situatie geraakt: je
bemerkt, dat je afdrijft en
zeewaarts wordt getrokken.
Dan gaat het er in de eer
ste plaats om, dat je je kalm
te bewaart, opdat je geen
dingen doet, die de toestand
nog verergeren.
Allereerst dien je in zulk
soort situaties je krachten te
sparen, want wanneer die
zijn uitgeput, is er maar wei
nig hoop meer over.
NIET IN VERTWIJFELING
RAKEN
Zwaaien met de armen heeft
alleen zin als je het badperso-
neel of de uitkijkpost van een
reddingsbrigade denkt te kun
nen bereiken.
Het zo maar in vertwijfeling
de handen boven water steken,
is absoluut verkeerd. Dat is een
bijzonder vermoeiende bezig
heid.
Ook het ondoordacht hulp
roepen om mensen, die dichter
bij de kust zijn, te alarmeren,
kan men beter achterwege laten-
Dit hulpgeroep vergt eveneens
veel van iemands krachten en
hoe vaak hebben el niet dren
kelingen tevergeefs tegen de
wind in om hulp geschreeuwd.
In moeilijke omstandigheden
te water dient ieder te bedenken
dat men zijn eigen reddingsgor
del bij zich draagt! Wanneer je
de longen vol lucht zuigt en
daarna oppervlakkig ademhaalt
is het heel goed mogelijk zich
drijvende te houden.
Dit geldt al voor het gewone
gracht- en rivierwater, in het
door het hoge zoutgehalte soor
telijk zwaardere zeewater gaat
dit des te gemakkelijker.
ZOEKEN NAAR ZANDBANK
Zo kalm als maar mogelijk is,
dien je al drijvende af te wach
ten tot je in „rustiger" water
komt. De afwezigheid van de
drenkeling wordt in die tussen
tijd meestal wel bemerkt, zodat
assistentie kan worden geboden.
Geoefende zwemmers kunnen
nu het strand trachten te berei
ken zonder in nieuwe ongunstige
stromen verzeild te raken. Daar
bij proberen zij dan telkens
even of zij misschien grond van
een zandbank onder de voeten
hebben gekregen om een ogen
blik op uit te kunnen rusten.
Van links naar rechts: Eeai
cloche met hoge bo| en brede gok
vende rand, van lichtgrijs wollen
vilt. Voor de versiering zorgen
stiksels en een lint in zwart en
lichtgrijs, dat aan de voorzijde in
een strikje uitloopt; een satijnen
hoedje afgezet met een zijden
roos; het Tiroler hoedje is van
bontvilt, afgezet met een zwarte
band. Natuurlijk mocht het veer
tje niet ontbreken; het laatste
zomerhoedje is van stro in de na
tuurlijke kleur, de brede rand is
van achteren omlaag gebogen en
bezet met bedrukte zijde. Rond
de kroon loopt een wit lint, dat
aan de voorzijde een strik vormt.
!l!'
JA, WIST U EIGENLIJK
1c dat het niet gewenst is om in'
één maaltijd zowel spinazie
als rabarber op tafel te bren
gen; beide zijn rijk aan
oxaalzuur, een stof die de
opneming van kalk kan
tegengaan.
dat het kalkgehalte van de
voeding niet van invloed is op
het ontstaan en het verloop
van aderverkalking; ook vol
wassenen en bejaarden doen
er goed aan dagelijks kalk-
rijke levensmiddelen, zoals
melk en kaas, te gebruiken.
dat de voedingswaarde van
gerechten, die in een stapel-
pan of hogedrukpan zijn ge
kookt, vrijwel niet verschilt
van die gerechten, in gewone
pannen bereid.
1c dat het niet nadelig is voor
de voedingswaarde om door
regen vlees lang te stoven.
Aangezien vlees-kooknat en
jus toch niet weggegooid wor
den, gaan mineralen en vita
mines, die er tijdens de ^gr-
warming in oplossen, niet
verloren,
1c dat inmaakpompjes niet ge
schikt zijn voor het conser
veren van vlees en de meeste
groenten; voor het inmaken
van vruchten en zure groen
ten, zoals rabarber en poste
lein, kunnen zij eventueel
wel dienst doen.
1c dat 'n ruim gebruik van sui
ker als broodbelegging scha
delijk is voor het gebit, vooral
van kleuters en oudere kinde
ren. Dit geldt zowel voor
witte als voor bruine (ook
ruwe) suiker.
1c dat vooral in deze tijd van
het jaar in het groenterijk
veel frisse gezonde broodbe
leggingen te vinden zijn: ra
dijs, komkommer, tomaat,
worteltjes.
1c dat het kweken van tomaten
in ons land nog geen 60 jaar
oud is en dat bananen hier
vóór het begin van deze eeuw
onbekend waren.
1c dat aardappelen 's zomers on
geveer 5 maal zoveel vitamine
C bevatten als in het voor
jaar en 's zomers daardoor
tot onze beste vitamine C-
bronnen behoren.
dat een koelkast niet beter
maar juist slecht koelt wan
neer er een dikke laag ijs om
het vrieslichaam is gevormd;
het is nodig om de kast ge
regeld te ontdooien vóórdat
zich veel rijp heeft afgezet
1c dat ook in voorjaar en zomer
peulvruchten best smaken en
op gezette tijden een plaats
in het menu verdienen; een
rauwe groentesla smaakt er
prima bij. Van een rest bonen
kan b.v. een slaatje worden
gemaakt.
1c dat aardbeien en andere zach
te vruchten zich goed lenen
voor diepvriezen. Zij kunnen
vóór het invriezen bedekt
worden met een suikerstroop.
BROODDRONKEN
VAKANTIESTEMMING
Maar vóór je aan het strand
a-b-c van alle veiligheid als het
om watersport gaat leer* toch
vooral behoorlijk zwemmen
Wees bovendien voorzichtig. Het
kan erg slecht aflopen met men
sen die zich in een brooddronken
vakantiestemming in vreemde
avonturen begeven.
En waag je niet te ver bij het
zwemmen in zee. Anders breng
je je eigen leven èn dat van an
deren door roekeloosheid in
grote gevaren.
Dr. H. W. SCALONGNE.
(Nadruk verboden.)
Frankerine bi
Directeur-Hooi
Redactie
Adminis
Telefoor
Gironummer
Abonnementsp
maand f2.—
De besprekin
dij en Chroesj.
verwachtingen
hebben zich
dingen voorg
sjef heeft gee
inzake Berlijn
van gezaghebb
nen meegedeek
over bepaalde
er niet geslote
Het feit,
•het gemeensch
niqué, het beli
treffende wap<
heeft erkend
passé, waarin
conferentie
is geraakt,
Chroesitsjef
overleg aldoor
felijk zijn
krachtige tei
zich boos he
teimin bleef
staan bij al
besproken
dy is niet van
tingen afgew
Kennedy zou
gemaakt op
sc-he premier
Chroesjtsjef
lunch op
ben, dat K<
telijk ontv
hij mocht l
te komen,
ben in deze
rechtstreekse
Beide part
standpunt
lijn uitvoerig
daan. Over
uitputtend
wisseld, do
geen van
ging gedaan
hierover te
heeft de kv\
«en dringenc
handeld en
tijdslimiet
Kennedy
ben het eer:
ken en zijn
over dit vra<
moet dan
formule, d
deze lcwest
hebben ge
van dte ka
houdt om
conferentie
te doorbreki
Ook de
„triumviraa
leiding van
werd bespi
overleg ove
het staken
L
Een co
sc studen
Jr tijdens
nationale
van de b<
te verniooi
mislukt,
Ulloa, de
de Domini
beweging
stad be
Volgens
zenders in
bliek zouc
gevallen
ties zijn
De aa
Trujillo
gegevens
mers aan
niet de
bijwoonde
het luchtn
doro, in
Trujillo,
Volgei
Dominic;
sterke
De pers
suur zijn
De leid<
beweging
noeming
chef van
leiding
ming t<
grondw
nj. ing<
treden
ter van
van de
Ulloa z
president
feite
weest
maanden
tracht
dit zou
blik zijn