-BOLLEN ALBUMS Haaiwzorging J Hier is een lang beproefd f666j}i 0ude jaaróaanbiedingen 75 ct goedkoper Pedicure Voetverzorging J. H. KEMPER KAPSALON SAMIRIM Heerlijke Slaschotels Restaurant „MONOPOLE" Vandaag en woensdag Slagerij J. van den Eeckhout PERZIKENBOWL En 10°Io korting allerlei hartigs en heerlijks Heden overleed onze Neef JAN JACOB KLAASSEN in de ouderdom van 92 jaar. Namens de Familie L. G. RIJNBERG— DONZE Terneuzen, 25 dec. 1960 Emmalaan 1 De teraardebestelling zal plaats hebben op woensdag 28 dec. te 2'2 uur op de Algemene Be graafplaats. voor OUDEJAARSAVOND vanaf 2,25 tot 2,75 per persoon. Aan huis bezorgd. Gelieve vóór G uur te bentellen. Korte Kerkstraat Tel. 2482 - TERNEUZEN Voor terneuzen Noordstraat 68 Tel. 2476 bevat melani.ne, het pigment van uw haar. Miskleur uit gesloten. Drogisterij D1NGEMANSE Axelsestraat 3 en 91 Terneuzen N.V. Fa. P. J. van da Sande VOOR UW NAAR Vlooswjjkstraat 4 Tel. 2465 Terneuzen Ons PRIMA GEHAKT 1,25 per 500 gram (rund, varkens of halfom) Mals MAGER BRAADVLEES of FIJNE RIB ƒ2,50 per 500 gram DOORR. RUNDERLAPPEN 1,75 per 500 gram SCHOUDERCARBOr'ADE ƒ2,— er 500 gram Lekkere verse BOTERHAMWORST 25 ct. per 100 graas* Prima GEKOOKTE HAM 45 ct. per 100 grans VAN STEENBERGENLAAN 2 TELEF. 24Jt O -O O O •O *f O 9 0 O 9 .O O 9 0 Neem voor het beslag van ongeveer 50 oliebollen: 3/4 liter melk 750 gram De Gruyter's bloem 50 gram gist 1 groot ei 15 gram zout 50 gram suiker 50 gram gesmolten Supermargarine 100 gram gewassen en gedroogde rozijnen 50 gram gewassen en gedroogde krenier» 100 gram fijngesneden sukade Om in te bakken: De Gruyter's slaolie. Om te bestrooien: poedersuiker. 0 O O e» o «a Maak de gist aan met een beetje lauwwarme melk. Doe de bloem in de beslag kom en maak in het midden een kuiltje voor de aangemaakte gist, zout, suiker, ei en gesmolten margarine. Roer deze ingrediënten met een houten lepel door de bloem. Voeg de rest van de lauwwarme melk in gedeelten toe en roer onderwijl goed. Besla het beslag met de achterkant van de houten lepel. Dat is een inspannend werk, maar daarna hebt U l\'i uur rust, want zo lang moet het deeg rijzen op een lauwwarme plaats met een doek over de beslag kom. Schep er voorzichtig de vulling door. U kunt de vulling er ook voor het rijzen in doen, maar die zakt tijdens het rijzen en dan moet U toch ook even omscheppen. Maak de slaolie in de pan heet tot er een blauwe damp begint op te stijgen. Neem twee eetlepels, dompel die even in de hete olie, schep met één lepel beslag, strijk de lepel af, sthuif met de andere lepel het beslag in de olie. Bak de oliebollen aan twee kanten lichtbruin, laat Ce uitlekken op papier en strooi er poedersuiker o\ er. VOOR HET BESLAG Tarwebloem extra 500 gram pak 29 ct Tarwebloem500 gram pak 26 ct Patentbloem500 gram pak 34 ct Supermargarine 250 gram pakje 45 ct Goudgele Californische rozijnen 250 gram zakje 75 ct Californische rozijnen250 gram zakje 49 ct Blanke Sultana rozijnen250 gram zakje 65 cf Sultana rozijnen... 250 gram zakje 55 ct Krenten250 gram zakje 52 ct Gehakte sukade 100 gram zakje 55 ct f v OM TE BAKKEN Goudgele slaolie Roodmerk grote fles 158 cf halve fles 90 ct Slaolie Blauwmerk grote fles 135 ct Zuiver gesmolten vet 250 gram pak 45 ct Wijven en likeuren Kenners hebben de ervaring, dat alleen De Gruyter superieure wijnen kan aanbie den tegen zeer voordelige prijzen. Eigen mporten, eigen bottelarij en grote omzet ,n465 eigen winkels maken bovendien 10°/o korting mogelijk. RODE BORDEAUXWIJN Chateau Tayac A.C. '553,75 Chateau Landeron A.C.'57... f 3,25 WITTE BORDEAUXWIJN Premières Cötes de Bordeaux A.C. Haut-Cadillac 3,25 Graves Superieures A.C. f 3,25 RODE BOURGOGNEWIJN Beaujolais A.C. '59 3,25 RODE ZOETE WIJNEN Castellon f 2,50 Rode Portugese wijn f 2,85 APERITIEFS finest Old Douro Port, Rood en Wit 5,40 Sherry Dry Old Fino, Wisdom Warter 5,60 Sherry Amontillado 4,50 Vermouth Tino, rood en wit Itr. f 5,25 MOÊZELWÜN Wormeldinger Moselwein Riesling X Sylvaner -. 2,50 Riesling Perlant 1959 f 3,25 RIJNWIJN Liebfraumilch 1959 f 3,50 1ANDWIJNEN Paurelle (wit) 1,95 Parison (rood) f 1,95 WITTE ZOETE WIJNEN Samosf 2,80 Griekse muskaatwijn f 2,35 VRUCHTENWIJN Vermouth Vermetto, rood en wit Itr, 2,50 Risetti witte vruchtenwijn f 1,40 Rosetti rode vruchtenwijn f 1,40 ADVOCAAT EN LIKEUR Advocaat f 3,65 Verlofschilletje f 3,25 Bij óflessen wijn 3% extra korting Bij 12flessen wijn 5% extra korting DE GRUYTER'S BIER Super Pilsener fles 47 ct Pilsgnerpul 47ct Pilsener.....fles 35ct Oud Bruin pul 42 ct V X Daf is héél gemakkelijk, heel feestelijk en vooral héél lekker. Lef eens op, hoe welkom zo'n hartig hapje is, wanneer de klok 12 uur slaaf. 1 groot blik zalm (of meer) 4 koude, gekookte aardappelen (of meer) 3 hardgekookte eieren Neem hiervoor: 1 potje en een tube De Gruyter's mayonaise De Gruyter's zilveruitjes en augurken 1 potje De Gruyter's rode bietjes krop sla Haal de graatjes en velletjes uit de '/alm en houd een paar mooie stukjes apart. Verdeel de rest van de /alm in stukjes, maak een ei fijn, prik de aardappelen met een vork in stukjes en meng dit alles met wat mayonaise dooreen tot een samenhangend geheel. De zalm en de aard appelen mogen daarbij vooral niet helemaal fijngemaakt worden. Doe er nog wat zout in als U dat nodig vindt. Doe dit mengsel in een vis- vorm - of als U die niet hebt een kom of een schaaltje - en stort de salade dadelijk op de schotel. Bestrijk dit met mayonaise en maak een passende garnering van plakjes augurk, reepjes rode biet en opgespoten mayonaise. Garneer de schotel met blaadjes sla, de mooie stukjes zalm, partjes ei, waaiertjes van augurk, zilveruitjes en opgespoten mayonaise. Canadese zalm Grote zoetzure augurken Red Cohoe blik 197 ct literpot 79 ct Canadese zalm Fijne gesneden zoetzure Fancy Pink blik 142 ct augurken pot 59-45 cf Zalm Fancy Pinkblik 112 cf Zilveruitjes y2 pot 57 ct Mayonaise.....tube 59 ct pot 39 ct Mayonaise pot 142-83 ct Zoetzure zilveruitjes Zure augurkenpot 75 ct grote pot 35 cf Gesneden rede bietjes pot 45 ct Nog meet* voor hartige hapjes Wener knakworst, 8 st. Frankforter worstjes, 6 st. Cocktailworstjes, 16 st. Borrelworstjes, 14 st. Gehakt Fijne Gelderse rookworst Super ^vacuum verpakt) Pikante Lunchhap Haring in tomatensaus 400 gr. Haring in tomatensaus Haringfilets in mosterdsaus, pikante saus of tomatensaus Makreel Pilchards in tomatensaus Portugese sardines zonder huid en graten) 105 gr. Portugese sardines 125 gr. Portugese sardines 56 gr. Portugese sardines 125 gr. Portugese sardines 90 gr. Toni|n Schelvislever pot 125 ct blik 99 ct pot 98 ct blik 115 ct blik 115 ct 125 ct blik 98 ct blik 74 ct blik 56 ct blik 69 cf blik 49 ct blik 72 ct blik 58 ct blik 75 ct blik 37 ct blik 65 ct blik 55 ct blik 82 cf blik 65 ct Als U op Oudejaarsavond eens iets fris wilt schenken, maak dan een feestelijke vruchtenbowl. Dat kan van gemengde verse vruchten en De Gruyter's vruchten op sap, maar ook bijvoorbeeld een perzikbowl is heerlijk. 1 blik De Gruyter's Perziken op sap 2 flessen De Gruyter's wille landwijn of Moezelwijn cie schil van y2 citroen of sinaasqppel en (naar smaak) wat citroensap of suiker. Xaat het citroenschilletje 10 minuten af trekken in héét weinig water. Mengperziken (in partjes gesneden), sap, wijn en gezeefd citroenwater dooreen. Zet de bowl koud en roer er af en toe in. Zorg ervoor, dat de schijfjes per/ik niet stuk geroerd worden. Schenk de bowl in wijde glazen; geef er een bowlprikker voor de vruchten bij of neem daarvoor een koffielepel. Californische perziken op sap, 10/12 halve blik 189cf 6 halve blik 130 ct 12/14 schijfjes blik 84 ct Wille perziken op sap, 5/6 halve blik 136 ct Hawaiian Ananas, 8 grote hele schijven blikblik 225ct Choice quality Ananas 10 hele schijvenblik 135 ct 4 grote schijven blik 110 ct Ananas 16 halve schijven blik 115 ct 4 schijven blik 65 ct Ananasblokies blik 98-55 cf Mandarijntjes op sap blik 98 ct Californisch Fruifcocktail blik 145-84 ct Abrikozen op sappot 98 cf Reines Claude op sap grote pot 125 cf Reines Claude op sappof 75 cf Pruimen op sap grote pof 98 ct Kersen op sapgrote pof 150 ct Meikersen op sap grolepot 135cf Meikersen op sappof 79 ct Aardbeien op sapblik 158-89-65 cf Frambozen op sap blik 75 ct Juist in deze dure dagen maakt 10% korting véél uit. De Gruyter geeft 10% korting op alle artikelen, slechts met uitzondering van roomboter, suiker, zout en soda. Het loont nóóit dc moeite om te beknibbelen op kwaliteit en zeker niet met feestdagen. Kies daarom de kwaliteitszekerheid van 's lands grootste levens- middelenbedrijf De Gruyter. I W f IfPP 3 FLESSEN wijn, vruchtenw ijn, advocaat of limonade xv Profiteer zoveel U nn i 11neem du soorten, die U wenst, ook gesorteerd! U krijgt bovendien nog de gebruikelijke Canadese zalm Fancy Pink van 142 voor 132 cf Gesneden champignonsvein 79 voor 69 cf -vWener knakworstjes 8 st. van 125 voor 115 cf PpU I -sMËmZ Zoute pinda's van 42 voor 32 cf L I Mayonaise tube van 59 voor 49 cf Mayonaisepot van 83 voor 73 ct Mayonaise pot van 142 voor 132 ct ,r_ 2 pakjes Toost (ovaal)samenyan 56Yoor 46ct LET GOEü OP! Deze aanbiedingen 2 pakjes Toost (vierkant) zijn geldig lot en met 31 december 1960. samen van 64voor 54 ct 601227

Krantenbank Zeeland

de Vrije Zeeuw | 1960 | | pagina 4