-BOLLEN
ALBUMS
Haaiwzorging
J
Hier is een lang beproefd f666j}i
0ude jaaróaanbiedingen
75 ct goedkoper
Pedicure
Voetverzorging
J. H. KEMPER
KAPSALON
SAMIRIM
Heerlijke Slaschotels
Restaurant „MONOPOLE"
Vandaag en woensdag
Slagerij J. van den Eeckhout
PERZIKENBOWL
En 10°Io korting
allerlei hartigs en heerlijks
Heden overleed onze
Neef
JAN JACOB
KLAASSEN
in de ouderdom van 92
jaar.
Namens de Familie
L. G. RIJNBERG—
DONZE
Terneuzen, 25 dec. 1960
Emmalaan 1
De teraardebestelling
zal plaats hebben op
woensdag 28 dec. te 2'2
uur op de Algemene Be
graafplaats.
voor OUDEJAARSAVOND
vanaf 2,25 tot 2,75 per persoon.
Aan huis bezorgd.
Gelieve vóór G uur te bentellen.
Korte Kerkstraat Tel. 2482 - TERNEUZEN
Voor
terneuzen
Noordstraat 68 Tel. 2476
bevat melani.ne, het pigment
van uw haar. Miskleur uit
gesloten.
Drogisterij D1NGEMANSE
Axelsestraat 3 en 91
Terneuzen
N.V. Fa. P. J. van da Sande
VOOR UW
NAAR
Vlooswjjkstraat 4
Tel. 2465 Terneuzen
Ons PRIMA GEHAKT 1,25 per 500 gram
(rund, varkens of halfom)
Mals MAGER BRAADVLEES
of FIJNE RIB ƒ2,50 per 500 gram
DOORR. RUNDERLAPPEN 1,75 per 500 gram
SCHOUDERCARBOr'ADE ƒ2,— er 500 gram
Lekkere verse BOTERHAMWORST
25 ct. per 100 graas*
Prima GEKOOKTE HAM 45 ct. per 100 grans
VAN STEENBERGENLAAN 2 TELEF. 24Jt
O
-O
O
O
•O
*f
O
9
0
O
9
.O
O
9
0
Neem voor het beslag van ongeveer 50 oliebollen:
3/4 liter melk
750 gram De Gruyter's bloem
50 gram gist
1 groot ei
15 gram zout
50 gram suiker
50 gram gesmolten Supermargarine
100 gram gewassen en
gedroogde rozijnen
50 gram gewassen en
gedroogde krenier»
100 gram fijngesneden sukade
Om in te bakken: De Gruyter's slaolie.
Om te bestrooien: poedersuiker.
0
O
O
e»
o
«a
Maak de gist aan met een beetje lauwwarme melk. Doe de bloem in de beslag
kom en maak in het midden een kuiltje voor de aangemaakte gist, zout, suiker,
ei en gesmolten margarine. Roer deze ingrediënten met een houten lepel door
de bloem. Voeg de rest van de lauwwarme melk in gedeelten toe en roer
onderwijl goed. Besla het beslag met de achterkant van de houten lepel.
Dat is een inspannend werk, maar daarna hebt U l\'i uur rust, want zo lang
moet het deeg rijzen op een lauwwarme plaats met een doek over de beslag
kom. Schep er voorzichtig de vulling door. U kunt de vulling er ook voor
het rijzen in doen, maar die zakt tijdens het rijzen en dan moet U toch ook
even omscheppen.
Maak de slaolie in de pan heet tot er een blauwe damp begint op te stijgen.
Neem twee eetlepels, dompel die even in de hete olie, schep met één lepel
beslag, strijk de lepel af, sthuif met de andere lepel het beslag in de olie.
Bak de oliebollen aan twee kanten lichtbruin, laat Ce uitlekken op papier en
strooi er poedersuiker o\ er.
VOOR HET BESLAG
Tarwebloem extra 500 gram pak 29 ct
Tarwebloem500 gram pak 26 ct
Patentbloem500 gram pak 34 ct
Supermargarine 250 gram pakje 45 ct
Goudgele Californische
rozijnen 250 gram zakje 75 ct
Californische
rozijnen250 gram zakje 49 ct
Blanke Sultana
rozijnen250 gram zakje 65 cf
Sultana rozijnen... 250 gram zakje 55 ct
Krenten250 gram zakje 52 ct
Gehakte sukade 100 gram zakje 55 ct
f v
OM TE BAKKEN
Goudgele slaolie
Roodmerk grote fles 158 cf
halve fles 90 ct
Slaolie Blauwmerk
grote fles 135 ct
Zuiver gesmolten vet 250 gram pak 45 ct
Wijven en likeuren
Kenners hebben de ervaring, dat alleen
De Gruyter superieure wijnen kan aanbie
den tegen zeer voordelige prijzen. Eigen
mporten, eigen bottelarij en grote omzet
,n465 eigen winkels maken bovendien 10°/o
korting mogelijk.
RODE BORDEAUXWIJN
Chateau Tayac A.C. '553,75
Chateau Landeron A.C.'57... f 3,25
WITTE BORDEAUXWIJN
Premières Cötes de Bordeaux
A.C. Haut-Cadillac 3,25
Graves Superieures A.C. f 3,25
RODE BOURGOGNEWIJN
Beaujolais A.C. '59 3,25
RODE ZOETE WIJNEN
Castellon f 2,50
Rode Portugese wijn f 2,85
APERITIEFS
finest Old Douro Port,
Rood en Wit 5,40
Sherry Dry Old Fino,
Wisdom Warter 5,60
Sherry Amontillado 4,50
Vermouth Tino, rood en wit
Itr. f 5,25
MOÊZELWÜN
Wormeldinger Moselwein
Riesling X Sylvaner -. 2,50
Riesling Perlant 1959 f 3,25
RIJNWIJN
Liebfraumilch 1959 f 3,50
1ANDWIJNEN
Paurelle (wit) 1,95
Parison (rood) f 1,95
WITTE ZOETE WIJNEN
Samosf 2,80
Griekse muskaatwijn f 2,35
VRUCHTENWIJN
Vermouth Vermetto,
rood en wit Itr, 2,50
Risetti witte vruchtenwijn f 1,40
Rosetti rode vruchtenwijn f 1,40
ADVOCAAT EN LIKEUR
Advocaat f 3,65
Verlofschilletje f 3,25
Bij óflessen wijn 3% extra korting
Bij 12flessen wijn 5% extra korting
DE GRUYTER'S BIER
Super Pilsener fles 47 ct
Pilsgnerpul 47ct
Pilsener.....fles 35ct
Oud Bruin pul 42 ct
V X
Daf is héél gemakkelijk, heel feestelijk en vooral héél
lekker. Lef eens op, hoe welkom zo'n hartig hapje is,
wanneer de klok 12 uur slaaf.
1 groot blik zalm (of meer)
4 koude, gekookte aardappelen (of meer)
3 hardgekookte eieren
Neem hiervoor: 1 potje en een tube De Gruyter's mayonaise
De Gruyter's zilveruitjes en augurken
1 potje De Gruyter's rode bietjes
krop sla
Haal de graatjes en velletjes uit de '/alm en houd een paar mooie
stukjes apart. Verdeel de rest van de /alm in stukjes, maak een ei fijn,
prik de aardappelen met een vork in stukjes en meng dit alles met wat
mayonaise dooreen tot een samenhangend geheel. De zalm en de aard
appelen mogen daarbij vooral niet helemaal fijngemaakt worden. Doe
er nog wat zout in als U dat nodig vindt. Doe dit mengsel in een vis-
vorm - of als U die niet hebt een kom of een schaaltje - en stort de
salade dadelijk op de schotel. Bestrijk dit met mayonaise en maak een
passende garnering van plakjes augurk, reepjes rode biet en opgespoten
mayonaise. Garneer de schotel met blaadjes sla, de mooie stukjes zalm,
partjes ei, waaiertjes van augurk, zilveruitjes en opgespoten mayonaise.
Canadese zalm Grote zoetzure augurken
Red Cohoe blik 197 ct literpot 79 ct
Canadese zalm Fijne gesneden zoetzure
Fancy Pink blik 142 ct augurken pot 59-45 cf
Zalm Fancy Pinkblik 112 cf Zilveruitjes y2 pot 57 ct
Mayonaise.....tube 59 ct pot 39 ct
Mayonaise pot 142-83 ct Zoetzure zilveruitjes
Zure augurkenpot 75 ct grote pot 35 cf
Gesneden rede bietjes pot 45 ct
Nog meet* voor hartige hapjes
Wener knakworst, 8 st.
Frankforter worstjes, 6 st.
Cocktailworstjes, 16 st.
Borrelworstjes, 14 st.
Gehakt
Fijne Gelderse rookworst Super
^vacuum verpakt)
Pikante Lunchhap
Haring in tomatensaus 400 gr.
Haring in tomatensaus
Haringfilets in mosterdsaus,
pikante saus of tomatensaus
Makreel
Pilchards in tomatensaus
Portugese sardines zonder huid
en graten) 105 gr.
Portugese sardines 125 gr.
Portugese sardines 56 gr.
Portugese sardines 125 gr.
Portugese sardines 90 gr.
Toni|n
Schelvislever
pot
125 ct
blik
99 ct
pot
98 ct
blik 115 ct
blik
115 ct
125 ct
blik
98 ct
blik
74 ct
blik
56 ct
blik
69 cf
blik
49 ct
blik
72 ct
blik
58 ct
blik
75 ct
blik
37 ct
blik
65 ct
blik
55 ct
blik
82 cf
blik
65 ct
Als U op Oudejaarsavond eens iets fris
wilt schenken, maak dan een feestelijke
vruchtenbowl. Dat kan van gemengde
verse vruchten en De Gruyter's vruchten
op sap, maar ook bijvoorbeeld een
perzikbowl is heerlijk.
1 blik De Gruyter's Perziken op sap
2 flessen De Gruyter's wille landwijn
of Moezelwijn
cie schil van y2 citroen of sinaasqppel en
(naar smaak) wat citroensap of suiker.
Xaat het citroenschilletje 10 minuten af
trekken in héét weinig water. Mengperziken
(in partjes gesneden), sap, wijn en gezeefd
citroenwater dooreen.
Zet de bowl koud en
roer er af en toe in. Zorg ervoor, dat de
schijfjes per/ik niet stuk geroerd worden.
Schenk de bowl in wijde glazen; geef er
een bowlprikker voor de vruchten bij of
neem daarvoor een koffielepel.
Californische perziken op sap,
10/12 halve blik 189cf
6 halve blik 130 ct
12/14 schijfjes blik 84 ct
Wille perziken op sap,
5/6 halve blik 136 ct
Hawaiian Ananas,
8 grote hele schijven blikblik 225ct
Choice quality Ananas
10 hele schijvenblik 135 ct
4 grote schijven blik 110 ct
Ananas 16 halve schijven blik 115 ct
4 schijven blik 65 ct
Ananasblokies blik 98-55 cf
Mandarijntjes op sap blik 98 ct
Californisch Fruifcocktail blik 145-84 ct
Abrikozen op sappot 98 cf
Reines Claude op sap grote pot 125 cf
Reines Claude op sappof 75 cf
Pruimen op sap grote pof 98 ct
Kersen op sapgrote pof 150 ct
Meikersen op sap grolepot 135cf
Meikersen op sappof 79 ct
Aardbeien op sapblik 158-89-65 cf
Frambozen op sap blik 75 ct
Juist in deze dure dagen maakt 10% korting
véél uit. De Gruyter geeft 10% korting op alle artikelen,
slechts met uitzondering van roomboter, suiker, zout en soda.
Het loont nóóit dc moeite om te beknibbelen op
kwaliteit en zeker niet met feestdagen. Kies daarom
de kwaliteitszekerheid van 's lands grootste levens-
middelenbedrijf De Gruyter.
I W f IfPP 3 FLESSEN wijn, vruchtenw ijn, advocaat of limonade
xv Profiteer zoveel U nn i 11neem du soorten, die U wenst, ook
gesorteerd! U krijgt bovendien nog de gebruikelijke
Canadese zalm Fancy Pink van 142 voor 132 cf
Gesneden champignonsvein 79 voor 69 cf
-vWener knakworstjes 8 st. van 125 voor 115 cf
PpU I -sMËmZ Zoute pinda's van 42 voor 32 cf
L I Mayonaise tube van 59 voor 49 cf
Mayonaisepot van 83 voor 73 ct
Mayonaise pot van 142 voor 132 ct
,r_ 2 pakjes Toost (ovaal)samenyan 56Yoor 46ct
LET GOEü OP! Deze aanbiedingen 2 pakjes Toost (vierkant)
zijn geldig lot en met 31 december 1960. samen van 64voor 54 ct
601227