Kerst op eer wirPer, vol gezelligheid1 De Nijl Xerstmenu 's 1995 't Waepen van Veere KAMEEL ONTSNAPT AAN KERSTMENU! MAAK EEN KERSTMENU NAAR KEUZE IBe <5eere WIJ ZIJN 1e EN 2e KERSTDAG GEOPEND!! J hele maand december speciale menu 's iT M ,-s* Engelse afternoon-tea ENGLISH CHRISTMAS TEA 29.50 Hotel Restaurant Markt 23-27 4351 AG Veere Wij hebban voor u een kaart gemaakt die de- in het teken zal staan van een "Wilde Kerst", volgens het bekende "Kamelen-recept". "Eerste Kerst" uitgebreid worden met extra tussen- èn hoofdgerechten tot een meergangenmenu. Speciaal voor u. Kerst 1995 in "de Kameel" Op tweede Kerst zijn wij gesloten, tlm 4 januari 1996 "de Kameel" Kinderdijk 8>4, Middelburg 0116-642643 Wij wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar Café - Restaurant ff ARNEVILLE HOTEL 't Visüüs "de Bakkêête" Beide Kerstdagen hebben wij voor U de keuze uit 3 kerstmenu's 85,- De kerstmenu's worden U op aanvraag gaarne toegezonden Voor informatie en reservering 0118-601621 V AMIGO STAAT VOOR GEZELLIGHEID KERSTMENU'S 1995 Laat uw shoarma's en pizza's GRATIS thuisbezorgen vanaf 16.00 tot 24.00 uur SINT JANSTRAAT 45 MIDDELBURG (0113) 627474 elke dag geopend vanaf 15.00 uur Menu J4 Varkensmarkt 11 Middelburg Tel. 0118-629993 20 DE FAAM - DE VLISSINGER Woensdag 6 december 1995 O IV a 4 e c a a tri e t De éérste exclusieve Engelse tearoom cocktailbar voor de zondag 24 december en 2e Kerstdag serveren wij vanaf 13.00 uur een speciale uitgebreide uitsluitend op reservering Wij verzorgen ook verjaardagen en recepties DAMPLEIN 21 - MIDDELBURG tel.!fax: 0118-643465 Onze nieuwe openingstijden zijn: zo. 10.00 tot 19.00 uur wo. 12.00 tot 19.00 uur do. tim za. 10.00 tot 23.30 uur Zondags reserveren In een sfeervolle ambiance serveren wij Uw kerstdiner. Onze Chefkok Eric van Dalen heeft een keur van uitgelezen gerechten samengebracht tot een fijnzinnig culinair geheel. De prijs van het menu bedraagt f 97,50 p.p. Wijn arrangement f 28,50 p.p. U kunt ook in overleg de samenstelling van het.menu aanpassen. Voor inlichtingen en reserveringen Telefoon: 0118-501231 Petit four de saumon mariné et coquilles St. Jaques a la sauce caviar Petit four van gemarineerde zalm en St. Jacobsmossel met een caviaarsaus Consommé de boeuf au truffe Heldere bouillon van heckrund met truffel Medaillons de lotte grillés et écrevisse a la sauce de gingembre et curry Gegrilde zeeduivel toumedootjes met een rivierkreeftje een een lichte gembersaus Filet de cerf sauté aux abricots etfoie gras d'oie accompagne de sauce fiques Gebakken hertefilet met abrikozen en ganzelever begeleid door een vijgesaus Selection aux entremets de noël Selectie van onze kerst desserts Moka avec mignardises Mokka met versnaperingen VOORGERECHTEN Wildpêté ingelegd met hazerugfilet geserveerd met Cumberlandsaus10,50 Mousse van eendelever in portgelei12,50 Salade met gerookte eendeborst, noten, sinaasappel en frambozenvinaigrette11,50 Ham van ree en wild zwijn met rode uiencompote12,50 Gerookte wilde Schotse zalm met limoen vinaigrette en bieslook creme fraiche16,00 TUSSENGERECHTEN Krachtige wildbouillon met gerookte oesterzwammen...../11,50 Fazanteroomsoep met kervel11,50 Tagliatelle met bospaddestoelen en seitan14,50 VOOR DE KINPEREN Kipfilet of visfilet met friet en een dessertje16,50 Deze decern berkaart zal op "Kerstavond" èn HOOFDGERECHTEN Hazerugfilet met rode kool, hazepeper en kastanje- puree 34,50 Wilde eendeborst met stoofpeertjes op een saus van creme de cassis32,50 Fazantefilet op Elzaszuurkool met een fazanteboutje, gekookte aardappels en appeljus32,50 Tournedos op een cantarellen-rode wijnjus32,50 SPECIALITEITEN Weekmenu, drie gangen49,50 Visspecialiteitdagprijs Vegetarische specialiteit....dagprijs DESSERTS Mandarijnenparfait met geconfijte clementines9,50 In rode en witte port gepocheerde peer met kaneelbavaroise Limoentaart gegratineerd met meringue Witte en pure chocolade mousse tussen sable wafels op een vanillesaus9,50 9,50 9,50 VOORGERECHTEN (met brood en kruiden/roomboter) Gamalencocktail15.00 Ardennerham met meloen14,00 Kreeftensoep7,00 Ossestaartsoep5,50 HOOFDGERECHTEN VLEES Wildzwijn-filet met Jachtsaus30,00 Wildschotel met Wildsaus (haas en fazant-tournedos)29,50 Biefstuk v.d. Haas met Champignon of Pepersaus25,00 Ossehaaspuntjes met Champignon of Pepersaus25,00 Varkenshaas-medaillon met Champignonroomsaus25,00 HOOFDGERECHTEN VIS Zeetong Sole meuniere (met garnalen en roomsaus)32,50 Gebakken Paling in roomboter gebakken30,00 Gebakken Victoria Baars met Remouladesaus25,00 Gepocheerde Tongfilet opgevuld met Zalm met garnalen en roomsaus32,50 NAGERECHTEN Flensjes met ijs en warme kersen7,50 Irish of Amaretto Coffee6,50 Verse Vruchtencocktail7,50 Dame Blanche7,00 Bananen Royal8,00 KINDERMENU Tomatensoep, kipfilet of schnitzel of visstick, ijs (met appelmoes en frites)14,00 Alle hoofdgerechten inkt. verse groenten, frites en aardappelgratin Reserveer voor 1e of 2e Kerstdag van 17.00 uur tot 20.00 uur of na 20.00 uur, tel. 0118-613083 (1e Kerstdag tot 16.00 uur gesloten) Langeviele 51 (tegenover de Kijkshop) 0118-613083 Middelburg ff U wilt tijdens de gezellige warme kerstdagen van 1995 genieten van heerlijke culinaire creaties, dan kan dat in het speciaal voor kerst ingerichte mooiste restaurant van Zeeland! Onze bekende Kerstbrunch staat op beide kerst dagen voor U klaar met een ruime keuze aan voorgerechten: - vis- en vlccsspccialiteiten en verschillende smaakvolle soepen, heerlijke hoofdgerechten en een ruime keuze uit desserts. U wordt verwelkomd met een glas champagne en j'us d'orange, koffie of thee wanneer U maar wilt. BELEEF HET MEE!!!!!!! 2 FANTASTISCHE KERSTAVONDEN 18.00 uur Aperitief met een wervelende show van: - swingende muziek - uitgebreide Kerstbuffetten koud warm dessertbuffet waar de vonken vanaf vliegen en sfeervolle tafels in het kerstrestaurant. Ons totaalarrangement voor deze 2 avonden zit ten vol culinaire verrassingen en muzikale hoog tepunten om optimaal te kunnen genieten van de Kerstdagen 1995 Volwassenen 100,- Kinderen 50,- daï>s \e ,to^C Tevens is er voor eerste kerst de mogelijkheid om een overheerlijke schotel met vis- en vleesspecialiteiten te besteilen voor bij u thuis. Alle informatie hieromtrent te verkrijgen aan de receptie. (prijzen vanaf 40,00 p.p.) Buitenruststraat 22 - 4337 EN Middelburg Tel. 0118-638456 Restaurant Buitenom de d la carte hebben wij voor de Kerstdagen van 1995 de volgende voor u samengesteld: Voor de wildliefhebber is er een lekker wildmenu: Salade met gerookte duiveborst, pijnboompitjes en een dressing van grove mosterd Combinatie van haas en fazant met knolselderijpuree, gekonfijte ui en zuurkool Bladerdeeg met gepocheerde vijgen en ijs f 55,00 Vis mag uiteraard ook niet ontbreken, daarom hebben wij ook een overheerlijk vismenu: Gerookte zalm met gebakken taugé, prei en sojasaus Cassolette van vis, schaal- en schelpdieren Spekkoek met lychee<oulis f53,00 Markt 53A, Middelburg, 0118-639537 voordelig uit èn thuis met de.... RESTAURANT ORANJEPLAAT MUIDENWEG 1, ARNEMUIDEN VEERSE MEER - TEL. 0118-601621 JACHTHAVEN-ARNEMUIDEN Argentijns Restaurant MENU 1 VISMENU: Vissoep 3 Gegrillde gamba's Roze champagne Keuze uit 3 soorten gegrillde vis Kerst ijscoupe Koffie met bonbon 69,50 p.p. MENU 2 MIXED GRILL MENU: Heldere groentebouillon Meloen met lamsham Karaf huiswijn Mixed grill 5 Verschillende soorten vlees van de grill Amigo ijs-speciaal voor 2 personen Koffie met bonbon per 2 personen 140,- per 4 personen 270,- Alle gerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur, sauzen en naar keuze gepofte aardappel, Franse frites of gekruide rijst U kunt ook uw salade samenstellen uit ons saladebuffet. Reserveer tijdig. Speciale zaal voor grote partijen. Ook serveren wij a la carte. Nieuwendijk 71, Vlissingen, 0118-411943 COMBINATIE-MENU: Heldere groentebouillon Vleespasteitjes Roze champagne Combinatie grill Ossehaas met lamsfilet Kerst ijscoupe Koffie met bonbon 69,50 p.p. MENU 3 Menu (vanaf 2 personen) Speciale Kerstsoep Chinese Hors d'Oeuvre (Peking Loempia, Ka Lee Kok, Pangsit) Ti pan Fo Kai (Kalkoenfilet in Chinese traditionele stijl) ~rf Vogelnest (met Chin, garnalen, Chin, champignons, visballetjes, vlees en groenten) Peking eend met Chin, saus Nasi of Bami Glas Chinese wijn Koffie met kersenbonbons f 54,75 p.p. (vanaf 2 personen) Speciale Kerstsoep Chinese Hors d'Oeuvre (Peking Loempia, Ka Lee Kok, Pangsit Ti pan inktvis met Balisaus Po Lo Ngau (Ossehaas met verse ananas in zoetzure saus) Tja Siu (Chin, geroosterde magere varkenshaas met Chin, saus) Nasi of Bami Glas Chinese wijn Koffie met kersenbonbons 48,75 p.p. Chinees Indisch Restaurant Beide kerstdagen en "MAN If INfi" iVij wensen u prettige oud en nieuw geopend VmlllU kerstdagen en een Ook^a (a carte mogelijkf K, Xr -;w Jé voorspoedig 1996!

Krantenbank Zeeland

de Vlissinger | 1995 | | pagina 20