Kerst op
eer wirPer,
vol gezelligheid1
De Nijl
Xerstmenu 's 1995
't Waepen van Veere
KAMEEL ONTSNAPT AAN KERSTMENU!
MAAK EEN KERSTMENU
NAAR KEUZE
IBe <5eere
WIJ ZIJN
1e EN 2e KERSTDAG
GEOPEND!!
J
hele maand december
speciale menu 's
iT M
,-s*
Engelse afternoon-tea
ENGLISH CHRISTMAS TEA
29.50
Hotel Restaurant
Markt 23-27 4351 AG Veere
Wij hebban voor u een kaart gemaakt die de-
in het teken zal staan van een "Wilde Kerst", volgens het bekende "Kamelen-recept".
"Eerste Kerst"
uitgebreid worden met
extra tussen- èn
hoofdgerechten tot een
meergangenmenu.
Speciaal voor u.
Kerst 1995 in "de Kameel"
Op tweede Kerst
zijn wij gesloten,
tlm 4 januari 1996
"de Kameel"
Kinderdijk 8>4, Middelburg
0116-642643
Wij wensen u prettige kerstdagen
en een voorspoedig nieuwjaar
Café - Restaurant ff
ARNEVILLE HOTEL
't Visüüs
"de Bakkêête"
Beide Kerstdagen hebben wij voor U de keuze
uit 3 kerstmenu's 85,-
De kerstmenu's worden U op aanvraag
gaarne toegezonden
Voor informatie en reservering 0118-601621
V
AMIGO STAAT VOOR GEZELLIGHEID
KERSTMENU'S 1995
Laat uw shoarma's en pizza's
GRATIS thuisbezorgen
vanaf 16.00 tot 24.00 uur
SINT JANSTRAAT 45
MIDDELBURG
(0113) 627474
elke dag geopend vanaf 15.00 uur
Menu J4
Varkensmarkt 11
Middelburg
Tel. 0118-629993
20
DE FAAM - DE VLISSINGER
Woensdag 6 december 1995
O
IV
a 4 e c a
a tri e t
De éérste exclusieve Engelse tearoom cocktailbar voor de
zondag 24 december en 2e Kerstdag serveren wij
vanaf 13.00 uur een speciale uitgebreide
uitsluitend op reservering
Wij verzorgen ook verjaardagen en recepties
DAMPLEIN 21 - MIDDELBURG
tel.!fax: 0118-643465
Onze nieuwe openingstijden zijn:
zo. 10.00 tot 19.00 uur
wo. 12.00 tot 19.00 uur
do. tim za. 10.00 tot 23.30 uur
Zondags reserveren
In een sfeervolle ambiance serveren
wij Uw kerstdiner.
Onze Chefkok Eric van Dalen heeft een
keur van uitgelezen gerechten
samengebracht tot een fijnzinnig
culinair geheel.
De prijs van het menu bedraagt f 97,50 p.p.
Wijn arrangement f 28,50 p.p.
U kunt ook in overleg de samenstelling
van het.menu aanpassen.
Voor inlichtingen en reserveringen
Telefoon: 0118-501231
Petit four de saumon mariné et coquilles St. Jaques
a la sauce caviar
Petit four van gemarineerde zalm en St. Jacobsmossel
met een caviaarsaus
Consommé de boeuf au truffe
Heldere bouillon van heckrund met truffel
Medaillons de lotte grillés et écrevisse
a la sauce de gingembre et curry
Gegrilde zeeduivel toumedootjes met een rivierkreeftje
een een lichte gembersaus
Filet de cerf sauté aux abricots etfoie gras d'oie
accompagne de sauce fiques
Gebakken hertefilet met abrikozen en ganzelever
begeleid door een vijgesaus
Selection aux entremets de noël
Selectie van onze kerst desserts
Moka avec mignardises
Mokka met versnaperingen
VOORGERECHTEN
Wildpêté ingelegd met
hazerugfilet geserveerd
met Cumberlandsaus10,50
Mousse van eendelever
in portgelei12,50
Salade met gerookte
eendeborst, noten,
sinaasappel en
frambozenvinaigrette11,50
Ham van ree en wild zwijn
met rode uiencompote12,50
Gerookte wilde Schotse
zalm met limoen
vinaigrette en
bieslook creme fraiche16,00
TUSSENGERECHTEN
Krachtige wildbouillon met
gerookte oesterzwammen...../11,50
Fazanteroomsoep
met kervel11,50
Tagliatelle met
bospaddestoelen
en seitan14,50
VOOR DE KINPEREN
Kipfilet of visfilet
met friet
en een dessertje16,50
Deze decern berkaart
zal op "Kerstavond" èn
HOOFDGERECHTEN
Hazerugfilet met rode kool,
hazepeper en kastanje-
puree 34,50
Wilde eendeborst met
stoofpeertjes op een saus
van creme de cassis32,50
Fazantefilet op Elzaszuurkool
met een fazanteboutje,
gekookte aardappels en
appeljus32,50
Tournedos op een
cantarellen-rode wijnjus32,50
SPECIALITEITEN
Weekmenu, drie gangen49,50
Visspecialiteitdagprijs
Vegetarische specialiteit....dagprijs
DESSERTS
Mandarijnenparfait met
geconfijte clementines9,50
In rode en witte port
gepocheerde peer met
kaneelbavaroise
Limoentaart gegratineerd
met meringue
Witte en pure chocolade
mousse tussen sable wafels
op een vanillesaus9,50
9,50
9,50
VOORGERECHTEN
(met brood en kruiden/roomboter)
Gamalencocktail15.00
Ardennerham met meloen14,00
Kreeftensoep7,00
Ossestaartsoep5,50
HOOFDGERECHTEN VLEES
Wildzwijn-filet met Jachtsaus30,00
Wildschotel met Wildsaus
(haas en fazant-tournedos)29,50
Biefstuk v.d. Haas met
Champignon of Pepersaus25,00
Ossehaaspuntjes met Champignon
of Pepersaus25,00
Varkenshaas-medaillon met
Champignonroomsaus25,00
HOOFDGERECHTEN VIS
Zeetong Sole meuniere
(met garnalen en roomsaus)32,50
Gebakken Paling in roomboter gebakken30,00
Gebakken Victoria Baars
met Remouladesaus25,00
Gepocheerde Tongfilet opgevuld
met Zalm met garnalen en roomsaus32,50
NAGERECHTEN
Flensjes met ijs en warme kersen7,50
Irish of Amaretto Coffee6,50
Verse Vruchtencocktail7,50
Dame Blanche7,00
Bananen Royal8,00
KINDERMENU
Tomatensoep, kipfilet of schnitzel of visstick, ijs
(met appelmoes en frites)14,00
Alle hoofdgerechten inkt. verse groenten, frites en aardappelgratin
Reserveer voor 1e of 2e Kerstdag van 17.00 uur
tot 20.00 uur of na 20.00 uur, tel. 0118-613083
(1e Kerstdag tot 16.00 uur gesloten)
Langeviele 51 (tegenover de Kijkshop)
0118-613083 Middelburg
ff
U wilt tijdens de gezellige warme kerstdagen van
1995 genieten van heerlijke culinaire creaties,
dan kan dat in het speciaal voor kerst ingerichte
mooiste restaurant van Zeeland!
Onze bekende Kerstbrunch staat op beide kerst
dagen voor U klaar met een ruime keuze aan
voorgerechten: - vis- en vlccsspccialiteiten en
verschillende smaakvolle soepen, heerlijke
hoofdgerechten en een ruime keuze uit desserts.
U wordt verwelkomd met een glas champagne
en j'us d'orange, koffie of thee wanneer U maar
wilt.
BELEEF HET MEE!!!!!!!
2 FANTASTISCHE KERSTAVONDEN
18.00 uur Aperitief
met een wervelende show van:
- swingende muziek
- uitgebreide Kerstbuffetten
koud warm dessertbuffet
waar de vonken vanaf vliegen en
sfeervolle tafels in het kerstrestaurant.
Ons totaalarrangement voor deze 2 avonden zit
ten vol culinaire verrassingen en muzikale hoog
tepunten om optimaal te kunnen genieten van de
Kerstdagen 1995
Volwassenen 100,-
Kinderen 50,-
daï>s
\e
,to^C
Tevens is er voor eerste kerst de mogelijkheid
om een overheerlijke schotel met vis- en
vleesspecialiteiten te besteilen voor bij u thuis.
Alle informatie hieromtrent te verkrijgen
aan de receptie.
(prijzen vanaf 40,00 p.p.)
Buitenruststraat 22 - 4337 EN Middelburg
Tel. 0118-638456
Restaurant
Buitenom de d la carte hebben wij voor
de Kerstdagen van 1995 de volgende
voor u samengesteld:
Voor de wildliefhebber is er een lekker wildmenu:
Salade met gerookte duiveborst, pijnboompitjes en een dressing
van grove mosterd
Combinatie van haas en fazant met knolselderijpuree,
gekonfijte ui en zuurkool
Bladerdeeg met gepocheerde vijgen en ijs
f 55,00
Vis mag uiteraard ook niet ontbreken, daarom hebben wij
ook een overheerlijk vismenu:
Gerookte zalm met gebakken taugé, prei en sojasaus
Cassolette van vis, schaal- en schelpdieren
Spekkoek met lychee<oulis
f53,00
Markt 53A, Middelburg, 0118-639537
voordelig uit èn thuis met de....
RESTAURANT ORANJEPLAAT
MUIDENWEG 1, ARNEMUIDEN
VEERSE MEER - TEL. 0118-601621 JACHTHAVEN-ARNEMUIDEN
Argentijns Restaurant
MENU 1
VISMENU:
Vissoep
3 Gegrillde gamba's
Roze champagne
Keuze uit 3 soorten
gegrillde vis
Kerst ijscoupe
Koffie met bonbon
69,50 p.p.
MENU 2
MIXED GRILL MENU:
Heldere groentebouillon
Meloen met lamsham
Karaf huiswijn
Mixed grill
5 Verschillende soorten
vlees
van de grill
Amigo ijs-speciaal
voor 2 personen
Koffie met bonbon
per 2 personen 140,-
per 4 personen 270,-
Alle gerechten worden geserveerd met
bijpassende garnituur, sauzen en naar keuze
gepofte aardappel, Franse frites of gekruide rijst
U kunt ook uw salade samenstellen uit ons
saladebuffet. Reserveer tijdig.
Speciale zaal voor grote partijen.
Ook serveren wij a la carte.
Nieuwendijk 71, Vlissingen, 0118-411943
COMBINATIE-MENU:
Heldere groentebouillon
Vleespasteitjes
Roze champagne
Combinatie grill
Ossehaas met lamsfilet
Kerst ijscoupe
Koffie met bonbon
69,50 p.p.
MENU 3
Menu
(vanaf 2 personen)
Speciale Kerstsoep
Chinese Hors d'Oeuvre
(Peking Loempia, Ka Lee Kok, Pangsit)
Ti pan Fo Kai
(Kalkoenfilet in Chinese
traditionele stijl)
~rf
Vogelnest
(met Chin, garnalen, Chin, champignons,
visballetjes, vlees en groenten)
Peking eend met Chin, saus
Nasi of Bami
Glas Chinese wijn
Koffie met kersenbonbons
f 54,75 p.p.
(vanaf 2 personen)
Speciale Kerstsoep
Chinese Hors d'Oeuvre
(Peking Loempia, Ka Lee Kok, Pangsit
Ti pan inktvis met Balisaus
Po Lo Ngau
(Ossehaas met verse ananas
in zoetzure saus)
Tja Siu
(Chin, geroosterde magere varkenshaas
met Chin, saus)
Nasi of Bami
Glas Chinese wijn
Koffie met kersenbonbons
48,75 p.p.
Chinees Indisch Restaurant
Beide kerstdagen en "MAN If INfi" iVij wensen u prettige
oud en nieuw geopend VmlllU kerstdagen en een
Ook^a (a carte mogelijkf K, Xr -;w Jé voorspoedig 1996!