Een Nasi Rames recept van het heetste restaurant van Nederland. Brülant Goud Zilver Horloges Granaat Klokken Voordeel- prijzen!! REKLAME 6.95 5.95 4.90 TOPSLAGERIJ j. Verboom Wie adverteert 99.- 199.- 49.- 99.- 29.- 49.- 179.- 9930 199.- 89.- 49.- 2930 349.- 299.-. \MpW- 'ïM F0T0- STRIP- VER- HAAL 9930 Woensdag 20 februari 1985 .YTYYYYYYYYYYYYYYYTYYYYYYTTTTjyMrr ^VYWyyVYVtVYWtWYVYW DE VLISSINGER BIEFLAPJES HAMLAPJES HAMBURGERS "SPECIAAL" 5 HALEN 4 BETALEN VLEES RIBBETJES SCHOUDER KARBONADE MAGERE LENDE LAPJES 10g0 KIPFILET BIEFSTUK DEZE WEEK SLAGERS LEVERWORST HOOFDKAAS HAUSMACHER =\lv-8 r°orr,t 17 Zware zilveren SLAVEN BANDEN CLOSED FOR EVERS GOUD: (ALTIJD 55.- PER GRAM) van 269,- nü 169,- van 395.- nü 245.- van 575,- nü 365,- zil veren GOUDEN COLLIERS: De echte GRANAAT COLLIERS 91 ST. JACOBSSTRAAT 28, TELEFOON 01184-13635 VLISSINGEN. y'ié-' :;wm /Ir, V k4//V Q L yvcrcrn 500 gramI livU 500 gram EXTRA DIKKE heel kilo Donderdag 500 gram 500 gramI Uivv 100 gram 200 gram Uit eigen keuken 1/2 p 1/2 p 1/2p SERVICE EN RUIME SORTERING VINDT U BIJ HET IS VAN DE TOPSLAGER DUS GOED! Scheldestraat 71 In het boek 'de vijftig beste Indonesische restaurants in Nederland" vinden we TEMPO DOELOE in Am sterdam op pagina 31. In het blad 'Lekker eten' krijgt het twee sterren voor het aller beste. In tijdschriften en dagbladen in de V.S. wordt het geroemd in de culinaire kolommen, als het over lek ker eten in Amsterdam gaat. Gasten komen uit alle windstreken. Veel Zuid- Amerikanen. die van pittig gekruid eten houden, ko men op aanbeveling van anderen. Franse fijnproe vers. die een keer echt, onverbloemd Indisch willen eten. komen op recomman datie naar Tempo Doeloe en Amsterdammers in hun eeuwige overdrijving noe men het 't heetste restaurant van Nederland. Sommige Sumatraanse en Madoerese gerechten zijn inderdaad zeer pedis, zoals gekruid eten in het Maleis wordt genoemd. Maar er zijn andere Javaanse en Celebiaanse-gerechten, die je voor Aziatisch eten ron duit mild kan noemen. Omdat de meeste Nederlan ders. die nu en dan Indisch koken thuis, geen tijd heb ben voor de ingewikkelde rijsttafel of er niet aan dur ven te beginnen, vroegen wij Don Ao wat hij van Nasi Rames vindt. Nasi Rames is eigenlijk een rijsttafeltje op één bord. dat in Indonesië als een gewone rijstmaaltijd wordt beschouwd. Don heeft het niet op zijn kaart staan, omdat mensen die echt uit zijn, liever een volledige rijsttafel nemen als ze veel gerechten willen proeven. 'Thuis maak ik het wel ge regeld klaar" zegt hij, "want het is gemakkelijk en heel smakelijk. Ik heb een agen da uit mijn jeugd, waarin alle recepten van mijn grootmoeder staan. Ik ken ze nu natuurlijk uit mijn hoofd, maar ik kijk er toch nog wel in. Je begrijpt, dat ik al onze samballa en boemboes zelf maak als restaurateur, en die dan ook zelf gebruik, maar de men sen thuis hoeven al dat werk niet te doen. Er zijn allerlei uitstekende boemboes. mixen en samballa van Co- nimex te koop. evenals at- jars. kroepoek en seroen deng". "Ik maak Nasi Rames zo: witte rijst met een mooie, droge korrel. Ik houd er niet zo van, maar je kunt het natuurlijk ook met een nasi goreng maken. Die is in 25 minuten klaar. Soms doe ik daar dan nog een gekruid gehaktballetje bij, een fri- kandel goreng. Die is ook in zo'n twintig minuten klaar. Sajoer boontjes, sperzie boontjes zijn dat in gekrui de saus. Ook ongeveer twintig minuten. Bij een Nasi Rames hoort ook stee vast een Goreng telor, halve hardgekookte eieren in een pittige saus. Twintig minu ten. Een Saté babi. var kensvlees saté. daar doe je vijfentwintig minuten over. Lekker erbij is gebakken banaan, Pisang goreng. Vaak maak ik al die ge rechten een of twee dagen van tevoren klaar, dan kun nen de kruiden goed in trekken. Ik hoef dan nog slechts op te warmen als ik thuis kom. Alleen het vlees doe ik direkt onder de grill. Nu hoef ik al die sauzen en kruiden niet zelf te maken, want ze zijn allemaal kant en klaar te koop. Vergeet overigens niet om er wat koude bijegrechten bij te doen. zoals Atjar tjampoer, Indisch tafelzuur, seroen deng. kruidig geroosterde kokos en natuurlijk een sambal oelek of manis en die vind je ook allemaal in het Indonesische vak in de winkel. Zelf doe ik er na tuurlijk veel sambal in, want ik houd van pittig. Mensen die milder eten kunnen de samballan ook op tafel zetten, dan kan iedereen zelf de hoeveel heid bepalen. Doe er een schaal echte knapperige kroepoek oedang Sidoardjo niet v >-M double 99 wit doublé doublé 99.50 doublé 89. doublé 99.50 ,;s Bicolor dameshorloge Quartz. met stalen band Edelstaal, 3 atm. waterdicht Bicolor dameshorloge. Quartz en waterproof. uren, minuten datum waterdicht 50 m batterij 7 jaar uren. minuten datum waterdicht 50 m batterij 1 jaar uren, minuten, sec. datum batterij 5 jaar uren, minuten, sec. datum batterij 5 jaar digitaal/analoog chronograaf 1/10 sec. alarm batterij 1 jaar 4 modellen gouden ringen in granaat, bloedkoraal en zirkonia. Van 172.50 nü Rijke granaatring in schulp- of entouragemodel. Van 345,- nü slechts Bloedkoraal, zirkonia of granaat. Van 129.- nü 3,5 mrrv van 425,- nü 280,- 4 mm. van 5457 nü 345,- 5 mm. van 615,- nü 455,- 6 mm. van 770,- nü 550,- 7 mm. van 1180,- nü 750,- (ALTIJD 4.- PER GRAM). 7 mm. 42.50 8 mm. 49.50 9 mm. 55.- 4-5-6 mm. van 19.50-29. Facet. Van 69.- nü bolletjes nü In deze modellen zijn nog 3 variaties aanwe zig- Bijpassende oorknoppen leverbaar. Geel- of witgouden ring met één bril- lantje. Modieus model RING, van 155,129.- HANGER, van 125,- 99.- OORKNOPJES van 185.- 149.- Met spiegelcheton, RING. van 224,- nü 179 HANGER, van 134.- nü Rijke geel- of witgouden 117,- entouragering en - OORKNOPJES. hanger. 9 Fraaie brillanten van 297,- nü 239,- (0,21 ct.) maken dit sieraad tot een tijdloos juweel. Met certificaat. RING. van 925,- nü 595.- HANGER. van 845,- nü 550,- 17.50-19.50-24.50-29.50 (ALTIJD 4.- PER GRAM) Modieus Puma Digiana'-horloge. Waterproof tot 50 meter. Grijs metaal.I bij. Ook die is zo te koop. maar vergis je niet met na maak kroepoek. RECEPT Ajam Pangang (voorberei ding 5 min. bereidingstijd: 45 min.) Ingrediënten: 1 kip van 850 gram, 4 thee lepels uienpoeder. 1 theele pel knoflookpoeder, 2 thee lepels sambal oelek, 3 eet lepels ketjap benteng ma- nis. citroensap, zout, boter en margarine. Bereiding: Snijd de kip overlangs door en wrijf de delen in met de kruiden, nadat u die met ketjap en citroensap heeft vermengd. Leg de kip in een beboterde braadslee en laat haar in de oven ongeveer drie kwartier mooi goud bruin worden. Af en toe moet u de kip begieten met de saus om uitdrogen te voorkomen. Lijkt de saus u niet voldoende voor het be gieten, dan kunt u een extra sausje maken van boter of margarine, vermengd met ketjap en citroensap. Ser veer uw ajam pangang met atjar tjampoer. Gouden meloenslot. Gouden Gouden Klein, van 115.-oq koffleboonslot meloenslot Klein, van 127.- Middel, van 142. 99,- 109,- van 102,- nü 59,50 van 115,- nü 69,50 van 145,- nü 89,50 (Altijd 49.50 per gram!) Prachtkwaliteit, in diverse diktes. 40 cm. 39.50 - 59.- - 79.50 80 cm 79.- - 99.- - 179.- Fraaie eiken of wortel noten STAARTKLOK. 145 cm. van 1625,- nü 1195,- (Westminster) 106 cm. van 975,- nü 695,- (Bim/bam) 86 cm. van 595.- nü 595,- (Bim/bam) Zéér fraaie REGULA- TEÜRS. In donker ei- Van ken met Bim/Bam. Nü voor speciale prijzen Gouden Gouden pastonslot pastonslot. Klein, van 127,- Middel, van 155.- 99,- 119,- Gouden pastonslot. Groot, van 179.- 129,- Gouden pijpslot. Klein, van 179.- 129,- Gouden pijpslot. Middel, van 195.- 149,- h i- Grote Zaanlan- der met bin- nenslinger. In noten of ei ken met belslaq. 63 cm. In "Bim/ bam" van 385.- nü over bomen als fotomotief In de winter worden er nogal wat camera's op non-actief gesteld Veel mensen denken namelijk dat er dan niet veel motieven zijn die het waard zijn er de camera op te richten. Dat is een misverstand. Want zelfs als er geen wintermotieven zijn als sneeuw of ijs, kun je in dit seizoen best mooie foto's maken. Soms zijn er zelfs meer mogelijkhe den dan in de zomer als de bomen volop in blad zijn, waardoor veel on derwerpen niet of onvoldoende zichtbaar zijn. Omdat bomen in de win ter zo'n veelzijdig motief vormen, is het beslist de moeite waard er eens op uit te trekken voor een bomenfoto-safari. Voor wie dat wil gaan doen volgen hier enkele goede tips die onderweg van pas kunnen komen. Om te beginnen moetje voor het maken van goede bomenfoto's wel rustig de tijd nemen. Een boom heeft namelijk vaak vele "gezichten" die je alleen kunt ontdekken als je zo'n boom of groepje bomen van ver schillende kanten bekijkt. En soms zelfs rekening houdt met de stand van de zon of met de plaats van een bepaalde wolkenpartij. Een voorbeeld van het let ten op de juiste lichtval is de eerste foto van de leilin den. De zonbeschenen zijkanten van de stam en tak ken zorgen voor een goed contrast. Bijzonder geslaagd is ook de foto van de eenzame eik. Hier is het vooral het standpunt van de fotograaf dat bepalend is voor het resultaat. Het lijnenpatroon op de voorgrond, de plaats van de boom en die paar paal tjes van een hek links... ze geven deze plaat nèt het evenwicht dat nodig is. De derde foto brengt in beeld dat zelfs dode bomen in hun grillige vormen nog mooi kunnen zijn en kunnen zorgen voor een boeiende vlakverdeling. Het spelende kind kreeg precies de goede plaats.

Krantenbank Zeeland

de Vlissinger | 1985 | | pagina 6