Een feestmenu
dat snel klaar is
aamn
400gram
_219
139
219
89
99
269
89
139
199
299 Omdat't teveel scheelt.
VARKENS
LAPPEN
mtmnkuoouj
HOLLANDSE
SPRUITEN
WESERG0LD APPELSAP QQ
FAN0 HUZARENSALADE ?QQ
ROZEBOTTELSIROOP
BOTERHAMKORRELS
GOUDA' S GLORIE
TAFELMARGARINE
GOLDEN WONDER
TOMATENKETCHUP
ANC0 EIERPANNEKOEKMIX QQ
B0LANDS
CREAM CRACKERS CQ
GEVULDE SPECULAAS
BARONIE CHOCOLADE
LETTER 130 gram, melk of puur
PIASTEN GESORTEERDE
BONBONS OQQ
MARSEPEIN
PCD ZOUTE PINDA'S
DUYVIS
KNABBELNOOTJES
SNEEUWSTERGEBAK
BEREID MET 100% ROOMBOTER
EN FIJNE SPIJS.
Woensdag 28 november 1984
Warme handen
BOERENKOOL
SPUTERWTEN
ZUURKOOL
ZENDIJK ROOKWORST
magere
KILO m
1) Eerste kwaliteit 2) Vers
net750flram
DE FAAM - DE VLISSINGF.R
Steeds meer Nederlanders
profiteren van het gemak
van zo'n snelkookpan. Je
kookt in ongeveer eenderde
van de gewone tijd. Handig
als je haast hebt of wanneer
je geen zin hebt lang in de
keuken te staan. Snelkoken
scheelt dus ook geld, want
gas of kookplaat kan een
stuk eerder uit.
Daar komt nog bij dat de
kans op aanbranden prak
tisch uitgesloten is, terwijl
vitaminen en smaak veel
beter behouden blijven. In
Frankrijk, werkt driekwart
van alle gezinnen met een
snelkookpan. Ook in ons
land zijn goede snelkook
pannen verkrijgbaar, zoals
bijvoorbeeld van Fissier,
Lagostina, Prestige, Silit.
Tefal en WMF. De spe
ciaalzaak heeft ze te kust en
te keur.
Kalfsbouillon vooraf
U hebt nodig: 1 kg kalfs-
botten, 500 gram mager
kalfsvlees of afsnijdsel, 100
gram wortelen, 100 gram
champignons, 1 ui, 25 gram
bleekselderij, 25 gram prei,
1 takje tijm, 1 blaadje lau
rier, 1 teen knoflook, 1 to
maat in stukken, verse
kruiden, zoals dragon, bie
slook kervel, tuinkers en
peterselie.
Bereiding. Zet de botten en
het vlees op in een open
snelkookpan met 2 liter wa
ter. Snel aan de kook bren
gen en alle vuil eraf schep
pen. De gewassen en gesne
den groenten en kruiden
toevoegen, de pan sluiten
en de bouillon opnieuw aan
te kook brengen. Als de
druk bereikt is nog ca. 30
minuten laten doorkoken.
Daarna de pan onder de
koude kraan houden en het
deksel openen. Giet de
bouillon door een fijne zeef
of kaasdoek, zet de pan
weer op en laat de bouillon
indampen tot ruim 1 liter.
Serveren met fijn gesneden
tuinkruiden. Geef er warme
toast en boter bij. Een klein
scheutje madeira of sherry
verhoogt de smaak.
Hazebout uit de Elzas
Voor dit Franse recept hebt
u nodig: 2 haze-achterbou-
ten, 50 gram verse zilveruit
jes of sjalotten, 150 gram
champignons (cantharellen
zijn nog lekkerder en fees
telijker), 50 gram gerookt
spek, katenspek of arden-
nerham, 1 dl witte of rosé
wijn (iets zoetig), 1 dl room
of crème fraiche, 75 gram
boter, zout en peper.
Bereiding. De hazebouten
droog deppen en bestrooien
met peper en zout. De boter
smelten in de snelkookpan
en daarin het spek zachtjes
uithakken. Daarna het spek
met de schuimspaan ver
wijderen en apart houden.
Vervolgens de hazebouten
in het vet rondom dicht
schroeien en bruin bakken.
Daarna de uitjes toevoegen
en even laten meefruiten.
Afblussen met wijn. De
spekjes weer erbij doen en
de pan sluiten. Alles gedu
rende 15 minuten laten ko
ken in de dichte snelkook
pan. Daarna de pan onder
de kraan afkoelen en ope
nen. U haalt de bouten uit
de pan en legt ze op een
verwarmde schaal. Bij het
braadvocht voegt u nu de
champignons en de room en
u laat het geheel op een
hoog vuur koken tot de saus
mooi gebonden is. Tot slot
de saus over de hazebouten
schenken en garneren met
peterselie. Serveren met
aardappelpuree en peren,
in rode wijn gestoofd.
Peren in rode wijn ges
toofd
U hebt nodig: 8 stoofperen,
1 fles Beaujolais, 150 gram
suiker, 10 gram kaneel of
kaneelstokje, 1 kruidnagel,
2 schijven sinaasappel, 2
schijven citroen en 5 gram
zwarte peper (niet wegla
ten).
Bereiding. De peren schil
len, maar niet doorsnijden.
Probeer het steeltje eraan te
houden. Zet de peren
rechtop in het dichte inzet-
bakje in de snelkookpan en
voeg alle ingrediënten toe.
Schenk de wijn erbij 4ot de
peren onder staan. Deksel
sluiten. Tien minuten laten
koken. U kunt de peren zo
wel warm als koud bij de
hazebout serveren. De wijn
die u overhoudt, is heerlijk
als warme glühwein.
Voor meer informatie:
Snelkook Informatiebu
reau, Postbus 149, 1250 AC
Laren. Telefoon: 02153-
89495.
Licht, soepel en vooral
warm. Direkt waarneemba
re eigenschappen van de
nieuwe handwarmers die
Batavus heeft ontwikkeld.
De ouderwetse, stijve mof
fen vormden het uitgangs
punt. Maar bij de uit
werking werden zóveel
praktische pluspunten toe
gevoegd dat elke vergelij
king verder mank gaat. In
de neus van de 50 gram we
gende warmer werd een
professionele nylon rits van
20 cm "gebouwd". Daar
door glijdt de stof simpel
over bel, rem en versnel
lingshandels. Ook een kabel
vindt moeiteloos z'n weg en
binnen blijft er voldoende
bewegingsvrijheid om de
techniek te kunnen hante
ren. In opgevouwen toe
stand laat het pakketje zich
gemakkelijk wegstoppen in
een jaszak......
De waterdichte stof ont
neemt regen en sneeuw de
kans om binnen te dringen.
Temeer omdat men niet in
defout is gegaan om de
isolatielaag door middel
van stiksels op z'n plaats te
houden. Allemaal leuke
dingen voor fietsers, die,
ondanks fraai uitgevoerde
handschoenen, nu eindelijk
eens met behaaglijk warme
handen willen fietsen! Voor
32,50 te koop bij de fiet-
senvakman, in de kleuren:
rood, geel. blauw en bor
deaux.
roomboter
Banketletter
GROTE PRIJSVERLAGING WINTERKOSI
diepvries, pak 450 gram,v
Vrij Produkt
zak 500 gram
pak 500 gram
225 gram
DerkriiBtiaar
«,—ih—mH.Hb.. Prib gamin tmtdecemfcara^
In alle filialen verkrijgbaar. Prijzen geldig .december»
DEersUtaalit* 2)Vm 3) Sp«jo«Jto°p
UJMTVf
795
3) Spotgoedkoop
In alle
literpak
kilobak
fles 0.6 liter. Vrij Produkt
licht of donker, zak 300 gram
kuip 500 gram
fles 340 gram
pak 400 gram
pak 200 gramtm
pak 240 gram
doos 400 gram ^3 m
staaf 75 gram
zak 250 gram
zak 150 gram
gevuld met advocaat en slagroom,
voor 6 tot 8 personen
JacHermam
VLISSINGEN Hermesweg 25
MIDDELBURG Blauwedijk 74