Een feestmenu dat snel klaar is aamn 400gram _219 139 219 89 99 269 89 139 199 299 Omdat't teveel scheelt. VARKENS LAPPEN mtmnkuoouj HOLLANDSE SPRUITEN WESERG0LD APPELSAP QQ FAN0 HUZARENSALADE ?QQ ROZEBOTTELSIROOP BOTERHAMKORRELS GOUDA' S GLORIE TAFELMARGARINE GOLDEN WONDER TOMATENKETCHUP ANC0 EIERPANNEKOEKMIX QQ B0LANDS CREAM CRACKERS CQ GEVULDE SPECULAAS BARONIE CHOCOLADE LETTER 130 gram, melk of puur PIASTEN GESORTEERDE BONBONS OQQ MARSEPEIN PCD ZOUTE PINDA'S DUYVIS KNABBELNOOTJES SNEEUWSTERGEBAK BEREID MET 100% ROOMBOTER EN FIJNE SPIJS. Woensdag 28 november 1984 Warme handen BOERENKOOL SPUTERWTEN ZUURKOOL ZENDIJK ROOKWORST magere KILO m 1) Eerste kwaliteit 2) Vers net750flram DE FAAM - DE VLISSINGF.R Steeds meer Nederlanders profiteren van het gemak van zo'n snelkookpan. Je kookt in ongeveer eenderde van de gewone tijd. Handig als je haast hebt of wanneer je geen zin hebt lang in de keuken te staan. Snelkoken scheelt dus ook geld, want gas of kookplaat kan een stuk eerder uit. Daar komt nog bij dat de kans op aanbranden prak tisch uitgesloten is, terwijl vitaminen en smaak veel beter behouden blijven. In Frankrijk, werkt driekwart van alle gezinnen met een snelkookpan. Ook in ons land zijn goede snelkook pannen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld van Fissier, Lagostina, Prestige, Silit. Tefal en WMF. De spe ciaalzaak heeft ze te kust en te keur. Kalfsbouillon vooraf U hebt nodig: 1 kg kalfs- botten, 500 gram mager kalfsvlees of afsnijdsel, 100 gram wortelen, 100 gram champignons, 1 ui, 25 gram bleekselderij, 25 gram prei, 1 takje tijm, 1 blaadje lau rier, 1 teen knoflook, 1 to maat in stukken, verse kruiden, zoals dragon, bie slook kervel, tuinkers en peterselie. Bereiding. Zet de botten en het vlees op in een open snelkookpan met 2 liter wa ter. Snel aan de kook bren gen en alle vuil eraf schep pen. De gewassen en gesne den groenten en kruiden toevoegen, de pan sluiten en de bouillon opnieuw aan te kook brengen. Als de druk bereikt is nog ca. 30 minuten laten doorkoken. Daarna de pan onder de koude kraan houden en het deksel openen. Giet de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek, zet de pan weer op en laat de bouillon indampen tot ruim 1 liter. Serveren met fijn gesneden tuinkruiden. Geef er warme toast en boter bij. Een klein scheutje madeira of sherry verhoogt de smaak. Hazebout uit de Elzas Voor dit Franse recept hebt u nodig: 2 haze-achterbou- ten, 50 gram verse zilveruit jes of sjalotten, 150 gram champignons (cantharellen zijn nog lekkerder en fees telijker), 50 gram gerookt spek, katenspek of arden- nerham, 1 dl witte of rosé wijn (iets zoetig), 1 dl room of crème fraiche, 75 gram boter, zout en peper. Bereiding. De hazebouten droog deppen en bestrooien met peper en zout. De boter smelten in de snelkookpan en daarin het spek zachtjes uithakken. Daarna het spek met de schuimspaan ver wijderen en apart houden. Vervolgens de hazebouten in het vet rondom dicht schroeien en bruin bakken. Daarna de uitjes toevoegen en even laten meefruiten. Afblussen met wijn. De spekjes weer erbij doen en de pan sluiten. Alles gedu rende 15 minuten laten ko ken in de dichte snelkook pan. Daarna de pan onder de kraan afkoelen en ope nen. U haalt de bouten uit de pan en legt ze op een verwarmde schaal. Bij het braadvocht voegt u nu de champignons en de room en u laat het geheel op een hoog vuur koken tot de saus mooi gebonden is. Tot slot de saus over de hazebouten schenken en garneren met peterselie. Serveren met aardappelpuree en peren, in rode wijn gestoofd. Peren in rode wijn ges toofd U hebt nodig: 8 stoofperen, 1 fles Beaujolais, 150 gram suiker, 10 gram kaneel of kaneelstokje, 1 kruidnagel, 2 schijven sinaasappel, 2 schijven citroen en 5 gram zwarte peper (niet wegla ten). Bereiding. De peren schil len, maar niet doorsnijden. Probeer het steeltje eraan te houden. Zet de peren rechtop in het dichte inzet- bakje in de snelkookpan en voeg alle ingrediënten toe. Schenk de wijn erbij 4ot de peren onder staan. Deksel sluiten. Tien minuten laten koken. U kunt de peren zo wel warm als koud bij de hazebout serveren. De wijn die u overhoudt, is heerlijk als warme glühwein. Voor meer informatie: Snelkook Informatiebu reau, Postbus 149, 1250 AC Laren. Telefoon: 02153- 89495. Licht, soepel en vooral warm. Direkt waarneemba re eigenschappen van de nieuwe handwarmers die Batavus heeft ontwikkeld. De ouderwetse, stijve mof fen vormden het uitgangs punt. Maar bij de uit werking werden zóveel praktische pluspunten toe gevoegd dat elke vergelij king verder mank gaat. In de neus van de 50 gram we gende warmer werd een professionele nylon rits van 20 cm "gebouwd". Daar door glijdt de stof simpel over bel, rem en versnel lingshandels. Ook een kabel vindt moeiteloos z'n weg en binnen blijft er voldoende bewegingsvrijheid om de techniek te kunnen hante ren. In opgevouwen toe stand laat het pakketje zich gemakkelijk wegstoppen in een jaszak...... De waterdichte stof ont neemt regen en sneeuw de kans om binnen te dringen. Temeer omdat men niet in defout is gegaan om de isolatielaag door middel van stiksels op z'n plaats te houden. Allemaal leuke dingen voor fietsers, die, ondanks fraai uitgevoerde handschoenen, nu eindelijk eens met behaaglijk warme handen willen fietsen! Voor 32,50 te koop bij de fiet- senvakman, in de kleuren: rood, geel. blauw en bor deaux. roomboter Banketletter GROTE PRIJSVERLAGING WINTERKOSI diepvries, pak 450 gram,v Vrij Produkt zak 500 gram pak 500 gram 225 gram DerkriiBtiaar «,—ih—mH.Hb.. Prib gamin tmtdecemfcara^ In alle filialen verkrijgbaar. Prijzen geldig .december» DEersUtaalit* 2)Vm 3) Sp«jo«Jto°p UJMTVf 795 3) Spotgoedkoop In alle literpak kilobak fles 0.6 liter. Vrij Produkt licht of donker, zak 300 gram kuip 500 gram fles 340 gram pak 400 gram pak 200 gramtm pak 240 gram doos 400 gram ^3 m staaf 75 gram zak 250 gram zak 150 gram gevuld met advocaat en slagroom, voor 6 tot 8 personen JacHermam VLISSINGEN Hermesweg 25 MIDDELBURG Blauwedijk 74

Krantenbank Zeeland

de Vlissinger | 1984 | | pagina 6