WONINGINRICHTING RRRRomax uitlaten OP VAKANTIE europcar Q T J. VERHOEFF ^TEXTIEL WOLMODE Romax erkend specialist: HistorVerf. EervanjeWeik. a Adverteren is bekend blijven miMUD mmn Lekker zonder dier Prettige feestdagen Betaalbare en duurzame mode voor het hele gezin Adverteren doet verkopen ALEXANDER KERST-REKLAMES VAN UW GROENTEMAN! ADVERTEREN HET MEDIUM BIJ UITSTEK Sauste DE VLISSINGER Dinsdag 21 december 1982 Automobielbedrijf Tanny, Gerrie en Mieke helpen U graag! Verhuur van personenwagens, zonder chauffeur Speciale tarieven voor weekend en langere termijn verhuur. Mtadmvmcte ctotJubt ze£wi CHIQUITA BANANEN i nn 10 FLINKE BFvl/1 SINAASAPPELEN 0 QC CLEMENTINES 9 Qc 7*4». CRANBERRIES 9 Qr GROTE CARMEL AVOCADO j g WALNOTEN O QC HAZELNOTEN OF GEMENGDE NOTEN 9 rn Voor een fijne soep: VERS GESNEDEN SOEPGROENTEN 0r Maak zelf voordelig appelmoes: GOUDREINETTEN 1 QQ VOLOP SPRUITEN - WITLOF - BLOEMKOOL Om alles nog mooier en lekkerder te maken: Uw Vakman in Vers voor Groenten en Fruit I.EOLUX slechts 1 0 km. van hulst, in de grootste en fijnste wo ninginrichting van de benelux met meubelen van we reldklasse: aurora, artifort, brunati, cassina, cast- le-furn., castelijn, cidue, comfort, de sede, dur- let, elco, gelderland, hülsta, giorgetti, knoll, kill- intern., lübke, leolux, miller,pas toe, poltrona- frau, saporiti, thonet, kartell. pot in axel is een reis waard! (pot sinds 1907) I van hulst. Smakelijke recepten zonder vlees KERSTMENU 1982 X Kanaalstraat 40 - Tel. 01184-61287 - Oost Souburg extra sterke kwaliteit prijsafspraak vóóraf - voordeliger door specialisatie - snelle vakkundige desgewenst direkt^ (ook voor gratis kontrole) Alexander Gogelweg 18 Vlissingen - tel. 01184-65262 Paul Krugerstraat 21, te Vlissingen, Tel. 01 184-17710 Voor alle soorten vakantie, ook verhuur van luxe touringcars VERKRIJGBAAR BIJ: WALSTRAAT 25 - GROENEWOUD 60-62, tel. 01184-12491 VLISSINGEN n per kiloI ■«JO <1!6kilo).. 4.3J üi. y-\\Wr vanaf 16 voor.XiVü per zak6i«)d extra-kwaliteit 500 gramViVd 400 gram4ivU Grof of fijn 300 gramI 3 kilo voor slechtsI i«JÖ Fijne Meloenen - Tomaten - Verse Broccoli Verse Ananas - Paprika's Sla - Lychee's - Verse Venkel - Komkommers - Kiwi's - Verse Bieslook - Champignons KANAALSTRAAT 72 SOUBURG Zit-kombinatie 274 is door Leolux exklusief voor po! oonttwikkeld. De kombi- naiie biedt een weldadig rilkomfort en bestaat uit een 2 en 3-zitsbank gestof feerd met prachtig leder. 4 verdiepingen exclusief wooncomfort, gemakkelijk Ie bereiken mei grote liften of trapponhal. (Vrijdagavond koopavond van 18 tot 21 uur) pot sinds 1907 de zaak waar ie- dereen zomaar kinnen mag lopen. zondag's gesloten. 01150-2010 CJA.CTI tel balgië: 0031-1155-2010 Een handig boekwerkje voor maaltijden zonder vlees. De ingre diënten zijn niet duur en bijna overal verkrijgbaar. Eenvoudig, smakelijk en verstandig! Het is een goede gewoonte om tijdens de kerstdagen extra aan dacht te besteden aan een smake lijke maaltijd. Juist met kerst ne men we de tijd om iets bijzonders te bereiden. Dat bijzondere zou heel goed een maaltijd zonder vlees kunnen zijn. Het is immers onlogisch om juist in een tijd van feest en bezinning, daar een extra aantal dieren aan op te offeren. Dat zonder vlees juist extra sma kelijk kan zijn. heeft de Stichting Lekker Dier met haar recepten boekje duidelijk gemaakt. Stichting Lekker Dier is een orga nisatie die haar sporen op het ge bied van dierenbescherming in middels ruimschoots heeft ver diend. De levensomstandigheden van kippen, kalveren en varkens mogen ons tenslotte niet onver schillig laten. Een enquête in het weekblad Margriet wees onlangs uit dat meer dan 40% van de Ne derlandse gezinnen twee maal per week of vaker het vlees van het menu weglaat. Een protest tegen de manier waarop de dieren gefokt worden blijkt in veel gevallen de reden van deze wijziging in het kon- sumptiepatroon. Steeds meer mensen gingen lekker zonder dier eten. "Lekker Zonder Dier" is de opvolger geworden van het re ceptenboekje "Een dag per week vleesloos" waarvan zo'n 20.000 exemplaren het kantoor van Lek ker Dier verlieten. Een dag per week vleesloos is inmiddels achterhaald. Vandaar "Lekker zonder Dier". U ziet maar hoe vaak. Het recepten boekje maakt eens te meer duide lijk dat kokcijfcfonder vlees ook kan zonder vrjpnde ingrediënten en uitgekiende samenstellingen. Het moet lekker zijn en vooral niet moeilijk klaar te maken. Dat was het uitgangspunt dat de men sen van Stichting Lekker Dier ko zen. Het resultaat was een boekje met ruim vijftig smakelijke maal tijden. Als extra's zijn er een ve getarische barbecue en tips voor broodbeleg in opgenomen. Dat zonder dier zelfs nog lekkers is zal u duidelijk zijn na het proberen van het eerste recept. U krijgt het boekje toegestuurd als u ƒ7.95 overmaakt op giro 311 6614, ten name van Stichting Lekker Dier. Jansveld 30. Utrecht. Met de vermelding "Lekker zon der Dier". Overigens voor twee tientje meer bent u meteen lid en steunt u het dierenbeschermende werk van Stichting Lekker Dier. Preisoep met Rochefort Linzencasserole Romige spruitjes Winterposteleinsalade Applecrisp Preisoep 200 g. prei 2 el boter of olie 1 ltr. groentebouillon 50 g. rochefort geraspte kaas paneermeel peper, zout, knoflook Snijd de goed gewassen prei in zeer dunne ringen en fruit deze in boter of olie tot ze zacht, maar niet gekleurd zijn. Voeg dan de hete groentebouillon toe en laat de soep op een klein vuurtje nog ongeveer een kwartier zacht koken. Verdeel de met een vork fijn- geprakte rochefort over de vier koppen en giet er de hete preisoep op. Linzencasserole 400 g. linzen 1 ui 1 ei 1 dl. groentebouillon Kook de linzen gaar. Bak de fijngesneden ui, klop het ei los en roer dit samen met de bouillon, paneermeel, knoflook, peper en zout en de helft van de geraspte kaas door de linzen. Schep het linzenmengsel in een beboterde vuurvaste schaal en strooi hier de rest van de geraspte kaas over. Laat de schotel in ca. 30 minuten in een oven van ca. 200°C gaar worden. Romige spruitjes 600 g. spruitjes 4 dl. groentebouillon 1 courgette 1 grote ui 1 dl. slagroom tabasco, peper en zout Maak de spruitjes schoon en kook ze in ca. 15 min. gaar in de groentebouillon en laat ze uitlekken. Bak de in blokjes gesneden courgette en de fijngesneden ui ca. 2 min. Daarna de spruitjes erbij en 5-10 min. al omscheppend, door laten sudderen. Breng de slagroom met wat tabasco, peper en zout op smaak en laat het even warm worden. Giet daarna het room-mengsel over de spruitjes en schep ze even om. Salade 200 g. winterpostelein azijn olie peper en zout Was de winterpostelein en laat het uitlekken. Meng de groente met een saus van olie, azijn, peper en zout. Applecrisp 2 grote appels kaneel 8 el. muesli slagroom 1 el. honing Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Roer de blokjes appel, muesli, honing en kaneel door elkaar. Strooi dit mengsel op een ingevette bakplaat. Laat dit in een oven van 200°C in ca. 10 min. bruin worden, tot de appels bijna gaar zijn. Verdeel de applecrisp over 4 schaaltjes en versier ze met een toetje slagroom. I;.ct smakelijk.

Krantenbank Zeeland

de Vlissinger | 1982 | | pagina 18