NB V „ZOMERLUST" KERSTDINERS IN GEZELLIGE SFEER HOF TAN KQOPHAl Hotel De Sch< KERSTMENU 9t Wapen van Sluis o p eerste en tweede Kerstdag organiseert Restaurant de Tra valje op Recreatiecentrum Pan- nenschuur een gezellige Kerst markt als culinair hoogtepunt van 1993. Restaurant DeTravalje MOSSEL-, PALING-, TONG-, WILD- en VLEESGERECHTEN i Chinees-Kantonees specialiteitenrestaurai Restaurant Moy-F^b.v. KERSTMENU 'S 1993 PAVILJOEN WESTKANT - HOTEL-RESTAURANT La Nouvelle Bourse le en 2e Kerstdag Sfeervolle Kerstmarkt in Restaurant de "Travalje" "De Hoefstal" "De Smidse" 'De Dikfe van Dale 91 RESTAURANT Boslaan 1, Axel. Tel. 01155-16931 /^Café-Restaurant SPECIALITEIT - Kerst 93 kerstdiner aan fi 'Jk Dorp Restc UN CHINEES-INDISCH RESTAURANT speciaal lopend buffet Kerst- en Nieuwjaarsmenu wij wensen u prettige kerstdagen i en een gelukkig nieuwjaar Dagelijks geopend van 11.30-23.00 KERSTMENU 1993 Dim Sum (boeketje van diverse fijne hapjes, zorgvuldig voor u geschikt door de "bloemisten" van onze Chinese keuken) *- Kai Si Chi Thong (de originele haaievinnesoep. volgens het keizerlijke recept uit de Verboden Stad) "Kikkoman" Sam Man Yuu (het verhaal van de Chinese zalm en de Japanse Chefkok, aan u verteld op een bord) Tai Haa "X.O." (de Oscar voor de categorie: sambalsauzen. draagt de naam X.O de grote garnalen danken er hun speciale pikante accent aan) Sorbet (tintelende verfrissing) Hoeng Siuw Luk Yuk (smaakvolle compositie van reefilet, in een saus van ster-anijs en Chinese cantharellen) Ping Chi Lin (finale van Oosterse en Westerse dessertelementen) Kafé Pien Poen (wat de 'aangeklede" koffie betreft: wij serveren u haute couture) prijs: f 87.50 p.p. prijs: 75.00 p.p. Scheldeboulevard 1 Terneuzen eventueel zonder Tai Haa "X.O.' Menu A Garnalensalade Hollandse garnalen in een fluweelzachte sherrysaus ir -k Kreeftesoep Heldere bouillon van rivierkreeftjes met een vleugje cognac ir ir -k Zalm gepocheerd en geserveerd in een lichte pernodsaus m 1 Grand Kerstdesserl diverse snoeperijen uit eigen keuken ir ir ir Koffie met bonbons Prijs per persoon 67,50 Kindermenu 16,50 Reserveer tijdig Tel. 01150-16000 Menu B Gerookte lamsham getrancheerd en geserveerd met een warme zoete kersen-rozijnensaus ir ir ir Heldere bouillon van gevogelte kkk Parelhoen knapperig gebakken met champignons en kerriesaus geparfumeerd met Calvados ir ir ir Grand Kerstdessert diverse snoeperijen uit eigen keuken ir ir ir Koffie met bonbons Kindermenu Heldere bouillon k ir ir ParcHioenboutje met friet/es, sla en appelmoes kkk Petit grand dessert Carpaccio van verse zalm of Dungesneden gemarineerde ossehaas Wildbouillon met woudvruchten en madeira A* A Gebakken gamba's op een bedje van krokante taugé of Licht gesauteerde-kwartel gevuld met paprika's vergezeld van een portsausje Spoom van citroen met champagne Gebakken reefilet met bosbessensaus of Geroosterde tarbot met een sabayon van exotische likeur Brie op een bedje van prei en licht gegratineerd of Gefrituurd ijs met amarettosaus en lange vingers ƒ97,50 Wijnarrangement verkrijgbaar Mogelijkheid tot dineren: Kerstavond: 18.30 aperitief - 19.00 u. aan tafel le Kerstdag: 12.30 aperitief - 13.00 u. aan tafel 18.30 aperitief - 19.00 u. aan tafel Westkade 67 Sas van Gent Tel. 01158-52466 fax 01158-52303 In de sfeervol ingerichte zaal staan diverse stalletjes, kraam pjes, een haringkar, wijntonnen en een ijskar opgesteld met aller lei heerlijkheden uit binnen- en buitenland. Tussen 18.00 en 19 00 uur wordt het Kerstapéritlef geserveerd, waarna om 19.00 uur het warme en koude buffet een aanvang neemt. U kunt er genieten van al het goede dat zee en land ons te bieden heeft en vaardige han den hebben omgetoverd tot deli cate gerechten. Als dessert zijn er heerlijke ijsspe- cialiteiten, fijne vruchtenvldaien, puddingen aangevuld met een kaasplateau en vers fruit. Ter afsluiting wordt een geurig kopje koffie geser veerd jsj I EE U WV T) Tel. 01171 -1391 1607 Bar - Café Plate - service restaurant Specialiteiten-restaurant la carte De veelzijdige musicus Dirk van de Voorde zorgt voor meesterlijke achtergrond klanken en aangename dansmuziek. De kinde ren wor den zeker niet ver geten. Er is een speciaal kinderbuffet, waar ieder kind zijn eigen keuze kan maken. Ook is er een knutsel- en speel hoek ingericht. En zij mogen vooraf van het verwarmd zwem bad gebruik maken. In de maand december zijn onze wekelijkse sluitingsda gen maandag en dinsdag, alle overige dagen zijn wij graag tot uw dienst Tijdens de kerstvakantie zijn wij dagelijks open. Wegens vakantie gestoten 10 jan. tot 10 febr. 1994 ft'.' St. Annastraat 46 4524 JE Sluis Tel. 01178-61920. Vanuit buiten land 00-31 1178 61920 jjjjjy SL AnntU a UkVM 00-3111711120 l m 4U4 JE fix 0117M255 KERSTMENl' 1993 \iiiiik" üm-iillt' v.iii (Ie i lid Bauimisf \.m kt vell cu kaviaar met muMiTtkui* Hvklvtv wtuutoniuom mvi jy.kUL-suh'U'» vu kv,.\\ wwiljv» 1 jflil gegrilldi- tarlxu op liedje tintel liclile sillhwnsi Soi'hei \.ui appel meualvadov Ka/anielxiiM. line t liainpagiu'. aim kiiol-elderpuiee. ivortelpurce en een peertje mei eiaulieni's Warm geitekaasje op m/ijiiniioaM llioeoladeuim (je mei sinaasappelsaus Dit menu wordt gesorteerd op kerstavond, op eerste kei suing en op tweede kerstdag12."».- p.p, ol Rlr 2.350.- Inhegicpcn wijnarrangement. Op eerste kerstdag mu/ikaal omlijst met jive muziek door duo ('oppejans Viang ook n.i.ti ons kerstairangement. Nieuw du jaar is hel OUD- EN NIELIV-GALA-DINER, muzikaal omlijst door het duo Marcha en 1 King en culinair opgeluisterd met volgend oudejaarsavondmenu. OUD EN NIEUW 199311994 Mapjes van de t hel I erriiie van lams/we/ei ik met vinaigrette van tijm KvveVuT.ouiHon onder een dakje van kotst deeg I ournedo.s van lotte en /alm ett een sausje met /almeitjes PRIJS:./ I'>(>-p.p.ol Inbegrepen wijnatra rlta King. Directie en medewerkers wensen u smakelijke feestdagen. Rully 1990. Vaucher Père et Fils Gastronomisch Restaurant 't Vlasbloemeken Nieuwstraat 8 - 4576 AL Koewacht - Tel. 01146-1914 (vanuit België 00.3111461914) Kerst-eindejaarsdiner 1993 24 t/m 31 december MENU Favoriete vissoort van gegoede burgerij (1), koninklijk bloed (2) en Russische Tsaren (3) Degustatie van gerookte zalm; Noorse (1)-, wilde Schotse (2)- en de legendarische Balik-zalm (3) Als een liefdespaar; ineengestrengeld: Geroosterde minirollade van griet en kreeft, vergezeld van een vederlichte vanillesaus en gebakken spinazie Buffalo Bill op bezoek in het Vlaamse land: Waterzooi van bizon met tompinabur en kruidigheden Romantiek en mysterie: Sorbet van liefdesdroom met. Elkaar "gevonden" onder de Kerstboom: Medaillons van ree met fazant, afgemaakt met vlierbessensaus "De appel valt meestal niet ver van de"... peer: Verfijnde patisserie van appel en peer met lauwe panna-cottasaus, gearomatiseerde verse vijg en surprisesorbet Sauvignon-Ste -Foy-Bordeaux A.C 1990, Univitis Chassagne-Montrachet A.C. 1989. Vaucher Père et Fils, Nuits-St. Georges Prijzen: Gastronomisch diner 115.- of B.frs 2.242.- p.p. Muscat-de-Beaumes-de-Venise A.C. 1990. Delas. Toumon sur Rhöne Wijnarrangement 59.- of B.frs 1.150.- p.p deelname aan het wijnarrangement is vrijblijvend reserveren is noodzakelijk een gerecht wijzigen is mogelijk, né overleg voor de kleine, aankomende gastronoompjes hebben wij een kinderkamer ter beschikking (even vermelden bij de reservering) NAMENS T VLASBLOEMEKEN WENSEN WIJ U EEN ZALIG KERSTFEEST EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR - - - Menu's worden u gaarne toegezonden. Wij wensen u allen een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig 1994. Fam. van Poelje en medewerkers, -.-'.F' 'I 99 Vrijstraat 13 Tel. 01178-1233 A. v. Landschoot en zonen le kerst-, nieuwjaarsdag gesloten. Op tweede kerstdag serveren wij diverse menu's en tevens a la carte. Aanbevolen: Hazerug op zijn Luiks Zeeduivel met preisaus Fazant in roomsaus Div. soorten paling Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar RESTAURANT - BRASSERIE - ZALENCENTRUM Menu 1 Mogen wij voor kerst feestelijk aanbevelen, onze kerstmenu's Stationsplein 2-4 4561 GC Hulst Tel. 01140-11492 Vanuit België 00-31114011492 il van krab, wat wildgarnituur Menu 2 Een verfijnde houtsnipmousse met ham van hert Een dubbelgetrokken wildbouillon verrijkt met porto I Sauce tomate au basilicum Zalm gevuld met krab en spinazie op een spiegeltje van kruidige tomatencoulis Fijne biefstukjes van wild zwijn met de traditionele wildsaus en een fijn wildgarnituur, of Biefstuk van de haas met een saus van aalbessen Grand dessert Reynaertshof Café et bonbons v r 0A nn Koffie met versnaperingen Cl J o4jUU Laat u tijdens de feestdagen vorstelijk verwennen en bestel een heerlijke koude schotel, al vanaf 15,00 p.p. Alle dagen af te halen tot 18.00 uur, ook 24 31 dec. en 1 januari. Tijdig bestellen is gewenst. De kerstdiners worden geserveerd om 14.00 en 20.00 uur. Reserveringen 01140-11492. Fam. van Wezel en medewerkers wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 1994. Met onze service, kwaliteit en gastvrijheid blijven wij onverminderd streven naar het hoogste niveau. Amuse Een smaakvolle cockt garnalen, mandarijn e Een dubbelgetrokken verrijkt met pi Hazerugfilets met een kersen en een bij[ of Biefstuk van de haas gevuld met champignons en een zachte rode-wijnsaus Grand dessert Koffie met versnaperingen Cl f 74j00 KERSTDINER op 24. 2 in restaurant „Hof Ook tijdens de kerstdi "Klasse voor de prijsl MENU A Roulade de limande sole et saumon fumé Rollade van tongschar met gerookte zalm Consommé aux petits légumes Heldere bouillon met fijne groenten Filet de cerf sauce chasseur doux Hertebiefstuk met een zachte wildsaus Mousse a l'avocat et chocolat Mousse van advocaat met chocolade Moka Koffie met bonbons 65.- per persoon Niet zelf koken, toch thuis d Menu Noël A Tomaat gevuld met garnalen met bieslook coc tailsaus Heldere gevogelte-consommé met verschillen! paddestoelen Runderhaas met rode-wijnsaus waarin sjalotje selderij èn tomaat, met gegratineerde aardapf len en groentetaart Dessertcreatie 45.00 Menu Noël B Paté van wildzwijn met veenbessendressing Consommé van gevogelte met verschillend^ paddestoelen Kalkoentournedos met een romige cognacsa waarin groene kruiden, met aardappelgratin diverse groenten Hec Dessertcreatie 45.00 I sj sC n-jj Uvituvi»u VSJ?!t'1 le kerstdag Diner Dansant 19.00 uur: Ontvangst met aper 20.00 uur: Diner Gerookte zalm met meloi Wildbouillon of kreeftesoj Tong met witte-wijnsau! Sorbet Fazant of Saeftinghe lam met c Kerstdessert Koffie met bonbons en pot Wijnen: Sancerre 1986 Bordeaux Baron Philippe 1 Drankjes en wijnen naar bel Alt-in f 125.- p.j. ^Kindermenu Cocktail van fruit Tomatensoep gevuld met balletjes Kalkoenrollade in si- I naasappelsaus I met appelmoes friet-mayonaise Kindersurprise af 25,00 Scheldestraat 1 4506 KL CadzE Tel. 01179-1720 Kerstdiner Dansant Amuse bouche Maison Gelegenheidshapje van het huls •kir-k La Timbale de Foie d'Oie Ganzelever verrijkt met Chinese champignons kkk La Bisque d'Ecrivisses Lichtgebonden roomsoep van rivierkreeftjes kkk La Composition de poissons de mer Diabolique Compositie van vissoorten met roze-pepersaus kkk Le sorbet l'orange au parfum d'Anis Verfrissend tussendoortje van sinaasappel kkk Le Carré d'Agneau de la Nouvelle Zélande Lamscarré met saliesaus, verse marktgroentjes en kasteelaardappelen kkk Le boulevard de desserts "Cadzand" Promenade van nagerechten kkk Moka Mocca kkk Menuprijs 115.- itief e; p.p. Inclusief aperitief en aangepaste wijnen 155-- p.p. Muzikale omlijsting: "ROLAND" Dit menu wordt geserveerd op 25 december ïvang aperitief 19.00 uur. aanvang diner 20 00 uur Groenendijk 63 Kloosterzande Telefoon 01148-1245 op 1e en, 2e kerstdag (25 en 26 december) en op voorgerechten Vruchtensalade met kalkoenfilet Soep van de dag Sieuw mai Now jok kauw Ha kauw Augurken Rettich kleurenkroepoek Mini loempia's hoofdgerechten Kantonese loempia (gevuld met kalkoenfilet en asperges) Chinese koteiet met king do saus Gebakken garnalenballetjes Gebakken kippevleugeltjes met roomsaus Speciaal gekruide varkenshaas Gouden varkenskrabbetjes Jonge-kaasrolletjes met qroenten Lotus nasi \nagerecht Koffie of thee met bonbon 32,00 p.p. nieuwjaarsdag (1 januari 1994) Soep van de dag Speciaal gekruide varkenskrabbetjes Salade met kalkoenfilet San kwat (garnalen, krab en tongfilet) Pekingeend in citroensaus Huong yoek (gebakken varkenshaas) Lotus nasi Ijs met vruchten nn ■k Koffie of thee met bonbon 62,UU p.p. tijdig reserveren s.v.p.

Krantenbank Zeeland

de Stem | 1993 | | pagina 16