NB
V
„ZOMERLUST"
KERSTDINERS IN GEZELLIGE SFEER
HOF TAN
KQOPHAl
Hotel De Sch<
KERSTMENU
9t Wapen van Sluis
o p eerste en tweede Kerstdag
organiseert Restaurant de Tra
valje op Recreatiecentrum Pan-
nenschuur een gezellige Kerst
markt als culinair hoogtepunt van
1993.
Restaurant
DeTravalje
MOSSEL-, PALING-, TONG-,
WILD- en VLEESGERECHTEN
i
Chinees-Kantonees
specialiteitenrestaurai
Restaurant Moy-F^b.v.
KERSTMENU 'S 1993
PAVILJOEN WESTKANT
-
HOTEL-RESTAURANT
La Nouvelle Bourse
le en 2e Kerstdag Sfeervolle
Kerstmarkt in Restaurant de "Travalje"
"De Hoefstal"
"De Smidse"
'De Dikfe van Dale
91
RESTAURANT
Boslaan 1, Axel. Tel. 01155-16931
/^Café-Restaurant
SPECIALITEIT
-
Kerst 93
kerstdiner aan fi
'Jk
Dorp
Restc
UN
CHINEES-INDISCH RESTAURANT
speciaal lopend buffet
Kerst- en Nieuwjaarsmenu
wij wensen u prettige kerstdagen i
en een gelukkig nieuwjaar
Dagelijks geopend van 11.30-23.00
KERSTMENU 1993
Dim Sum
(boeketje van diverse fijne hapjes, zorgvuldig voor u geschikt door de "bloemisten" van
onze Chinese keuken)
*-
Kai Si Chi Thong
(de originele haaievinnesoep. volgens het keizerlijke recept uit de Verboden Stad)
"Kikkoman" Sam Man Yuu
(het verhaal van de Chinese zalm en de Japanse Chefkok, aan u verteld op een bord)
Tai Haa "X.O."
(de Oscar voor de categorie: sambalsauzen. draagt de naam X.O de grote garnalen
danken er hun speciale pikante accent aan)
Sorbet
(tintelende verfrissing)
Hoeng Siuw Luk Yuk
(smaakvolle compositie van reefilet, in een saus van ster-anijs en Chinese cantharellen)
Ping Chi Lin
(finale van Oosterse en Westerse dessertelementen)
Kafé Pien Poen
(wat de 'aangeklede" koffie betreft: wij serveren u haute couture)
prijs: f 87.50 p.p.
prijs: 75.00 p.p.
Scheldeboulevard 1
Terneuzen
eventueel zonder Tai Haa "X.O.'
Menu A
Garnalensalade
Hollandse garnalen in een
fluweelzachte sherrysaus
ir -k
Kreeftesoep
Heldere bouillon van rivierkreeftjes
met een vleugje cognac
ir ir -k
Zalm
gepocheerd en geserveerd in een
lichte pernodsaus
m
1 Grand Kerstdesserl
diverse snoeperijen uit eigen keuken
ir ir ir
Koffie met bonbons
Prijs per persoon 67,50
Kindermenu 16,50
Reserveer tijdig Tel. 01150-16000
Menu B
Gerookte lamsham
getrancheerd en geserveerd met een
warme zoete kersen-rozijnensaus
ir ir ir
Heldere bouillon
van gevogelte
kkk
Parelhoen
knapperig gebakken met champignons
en kerriesaus geparfumeerd met Calvados
ir ir ir
Grand Kerstdessert
diverse snoeperijen uit eigen keuken
ir ir ir
Koffie met bonbons
Kindermenu
Heldere bouillon
k ir ir
ParcHioenboutje
met friet/es, sla en appelmoes
kkk
Petit grand dessert
Carpaccio van verse zalm
of
Dungesneden gemarineerde ossehaas
Wildbouillon met woudvruchten
en madeira
A* A
Gebakken gamba's op een bedje van
krokante taugé
of
Licht gesauteerde-kwartel gevuld met
paprika's vergezeld van een portsausje
Spoom van citroen met champagne
Gebakken reefilet met bosbessensaus
of
Geroosterde tarbot met een sabayon
van exotische likeur
Brie op een bedje van prei en
licht gegratineerd
of
Gefrituurd ijs met amarettosaus
en lange vingers
ƒ97,50
Wijnarrangement verkrijgbaar
Mogelijkheid tot dineren:
Kerstavond: 18.30 aperitief - 19.00 u. aan tafel
le Kerstdag: 12.30 aperitief - 13.00 u. aan tafel
18.30 aperitief - 19.00 u. aan tafel
Westkade 67 Sas van Gent
Tel. 01158-52466 fax 01158-52303
In de sfeervol ingerichte zaal
staan diverse stalletjes, kraam
pjes, een haringkar, wijntonnen
en een ijskar opgesteld met aller
lei heerlijkheden uit binnen- en
buitenland.
Tussen 18.00 en 19 00 uur wordt
het Kerstapéritlef geserveerd,
waarna om 19.00 uur het warme
en koude buffet een aanvang
neemt.
U kunt er genieten van al het
goede dat zee en land ons te
bieden heeft en vaardige han
den hebben omgetoverd tot deli
cate gerechten.
Als dessert zijn er heerlijke ijsspe-
cialiteiten, fijne vruchtenvldaien,
puddingen aangevuld met
een kaasplateau en vers
fruit.
Ter afsluiting wordt een
geurig kopje koffie geser
veerd
jsj I EE U WV
T)
Tel. 01171 -1391 1607
Bar - Café
Plate - service restaurant
Specialiteiten-restaurant
la carte
De veelzijdige musicus Dirk
van de Voorde zorgt voor
meesterlijke achtergrond
klanken en aangename
dansmuziek.
De kinde
ren wor
den zeker
niet ver
geten. Er
is een
speciaal kinderbuffet, waar ieder
kind zijn eigen keuze kan maken.
Ook is er een knutsel- en speel
hoek ingericht. En zij mogen
vooraf van het verwarmd zwem
bad gebruik maken.
In de maand december zijn
onze wekelijkse sluitingsda
gen maandag en dinsdag,
alle overige dagen zijn wij
graag tot uw dienst
Tijdens de kerstvakantie
zijn wij dagelijks open.
Wegens vakantie gestoten
10 jan. tot 10 febr. 1994
ft'.'
St. Annastraat 46 4524 JE Sluis
Tel. 01178-61920. Vanuit buiten
land 00-31 1178 61920
jjjjjy SL AnntU a
UkVM
00-3111711120 l
m 4U4 JE
fix
0117M255
KERSTMENl' 1993
\iiiiik" üm-iillt' v.iii (Ie i lid
Bauimisf \.m kt vell cu kaviaar met muMiTtkui*
Hvklvtv wtuutoniuom mvi jy.kUL-suh'U'» vu kv,.\\ wwiljv»
1 jflil gegrilldi- tarlxu op liedje
tintel liclile sillhwnsi
Soi'hei \.ui appel meualvadov
Ka/anielxiiM. line t liainpagiu'. aim
kiiol-elderpuiee. ivortelpurce en een peertje mei eiaulieni's
Warm geitekaasje op m/ijiiniioaM
llioeoladeuim (je mei sinaasappelsaus
Dit menu wordt gesorteerd op kerstavond, op eerste kei suing en op tweede kerstdag12."».-
p.p, ol Rlr 2.350.-
Inhegicpcn wijnarrangement. Op eerste kerstdag mu/ikaal omlijst met jive muziek door duo
('oppejans Viang ook n.i.ti ons kerstairangement.
Nieuw du jaar is hel OUD- EN NIELIV-GALA-DINER, muzikaal omlijst door het duo Marcha en 1
King en culinair opgeluisterd met volgend oudejaarsavondmenu.
OUD EN NIEUW 199311994
Mapjes van de t hel
I erriiie van lams/we/ei ik met vinaigrette van tijm
KvveVuT.ouiHon onder een dakje van kotst deeg
I ournedo.s van lotte en /alm ett een sausje met /almeitjes
PRIJS:./ I'>(>-p.p.ol
Inbegrepen wijnatra
rlta King.
Directie en medewerkers wensen u
smakelijke feestdagen.
Rully 1990. Vaucher Père et Fils
Gastronomisch Restaurant 't Vlasbloemeken
Nieuwstraat 8 - 4576 AL Koewacht - Tel. 01146-1914 (vanuit België 00.3111461914)
Kerst-eindejaarsdiner 1993
24 t/m 31 december
MENU
Favoriete vissoort van gegoede burgerij (1), koninklijk bloed (2) en Russische Tsaren (3)
Degustatie van gerookte zalm; Noorse (1)-, wilde Schotse (2)- en de legendarische Balik-zalm (3)
Als een liefdespaar; ineengestrengeld:
Geroosterde minirollade van griet en kreeft, vergezeld van een vederlichte vanillesaus en gebakken
spinazie
Buffalo Bill op bezoek in het Vlaamse land:
Waterzooi van bizon met tompinabur en kruidigheden
Romantiek en mysterie:
Sorbet van liefdesdroom met.
Elkaar "gevonden" onder de Kerstboom:
Medaillons van ree met fazant, afgemaakt met vlierbessensaus
"De appel valt meestal niet ver van de"... peer:
Verfijnde patisserie van appel en peer met lauwe panna-cottasaus,
gearomatiseerde verse vijg en surprisesorbet
Sauvignon-Ste -Foy-Bordeaux A.C 1990, Univitis
Chassagne-Montrachet A.C. 1989. Vaucher Père et Fils, Nuits-St.
Georges Prijzen: Gastronomisch diner 115.- of B.frs 2.242.- p.p.
Muscat-de-Beaumes-de-Venise A.C. 1990. Delas. Toumon sur Rhöne Wijnarrangement 59.- of B.frs 1.150.- p.p
deelname aan het wijnarrangement is vrijblijvend reserveren is noodzakelijk een gerecht wijzigen is mogelijk, né overleg voor de kleine, aankomende
gastronoompjes hebben wij een kinderkamer ter beschikking (even vermelden bij de reservering)
NAMENS T VLASBLOEMEKEN WENSEN WIJ U EEN ZALIG KERSTFEEST EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR
- - -
Menu's worden u gaarne toegezonden.
Wij wensen u allen een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig 1994.
Fam. van Poelje en medewerkers,
-.-'.F' 'I
99
Vrijstraat 13
Tel. 01178-1233
A. v. Landschoot en zonen
le kerst-, nieuwjaarsdag gesloten.
Op tweede kerstdag serveren wij diverse menu's en tevens a la carte.
Aanbevolen:
Hazerug op zijn Luiks
Zeeduivel met preisaus
Fazant in roomsaus
Div. soorten paling
Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar
RESTAURANT - BRASSERIE - ZALENCENTRUM
Menu 1
Mogen wij voor kerst feestelijk aanbevelen, onze kerstmenu's
Stationsplein 2-4
4561 GC Hulst
Tel. 01140-11492
Vanuit België
00-31114011492
il van krab,
wat
wildgarnituur
Menu 2
Een verfijnde houtsnipmousse met ham van hert
Een dubbelgetrokken wildbouillon verrijkt met porto
I Sauce tomate au basilicum
Zalm gevuld met krab en spinazie
op een spiegeltje van kruidige tomatencoulis
Fijne biefstukjes van wild zwijn met de traditionele
wildsaus en een fijn wildgarnituur, of
Biefstuk van de haas met een saus van aalbessen
Grand dessert Reynaertshof
Café et bonbons v r 0A nn
Koffie met versnaperingen Cl J o4jUU
Laat u tijdens de feestdagen vorstelijk verwennen en bestel een heerlijke koude schotel, al vanaf 15,00 p.p.
Alle dagen af te halen tot 18.00 uur, ook 24 31 dec. en 1 januari. Tijdig bestellen is gewenst.
De kerstdiners worden geserveerd om 14.00 en 20.00 uur. Reserveringen 01140-11492.
Fam. van Wezel en medewerkers wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 1994.
Met onze service, kwaliteit en gastvrijheid blijven wij onverminderd streven naar het hoogste niveau.
Amuse
Een smaakvolle cockt
garnalen, mandarijn e
Een dubbelgetrokken
verrijkt met pi
Hazerugfilets met een
kersen en een bij[
of
Biefstuk van de haas gevuld met champignons
en een zachte rode-wijnsaus
Grand dessert
Koffie met versnaperingen Cl f 74j00
KERSTDINER op 24. 2
in restaurant „Hof
Ook tijdens de kerstdi
"Klasse voor de prijsl
MENU A
Roulade de limande sole et saumon fumé
Rollade van tongschar met gerookte zalm
Consommé aux petits légumes
Heldere bouillon met fijne groenten
Filet de cerf sauce chasseur doux
Hertebiefstuk met een zachte wildsaus
Mousse a l'avocat et chocolat
Mousse van advocaat met chocolade
Moka
Koffie met bonbons
65.- per persoon
Niet zelf koken, toch thuis d
Menu Noël A
Tomaat gevuld met garnalen met bieslook coc
tailsaus
Heldere gevogelte-consommé met verschillen!
paddestoelen
Runderhaas met rode-wijnsaus waarin sjalotje
selderij èn tomaat, met gegratineerde aardapf
len en groentetaart
Dessertcreatie
45.00
Menu Noël B
Paté van wildzwijn met veenbessendressing
Consommé van gevogelte met verschillend^
paddestoelen
Kalkoentournedos met een romige cognacsa
waarin groene kruiden, met aardappelgratin
diverse groenten
Hec
Dessertcreatie
45.00
I
sj
sC n-jj Uvituvi»u VSJ?!t'1
le kerstdag
Diner Dansant
19.00 uur: Ontvangst met aper
20.00 uur: Diner
Gerookte zalm met meloi
Wildbouillon of kreeftesoj
Tong met witte-wijnsau!
Sorbet
Fazant of Saeftinghe lam met c
Kerstdessert
Koffie met bonbons en pot
Wijnen:
Sancerre 1986
Bordeaux Baron Philippe 1
Drankjes en wijnen naar bel
Alt-in f 125.- p.j.
^Kindermenu
Cocktail van fruit
Tomatensoep gevuld
met balletjes
Kalkoenrollade in si-
I naasappelsaus
I met appelmoes
friet-mayonaise
Kindersurprise
af 25,00
Scheldestraat 1 4506 KL CadzE
Tel. 01179-1720
Kerstdiner Dansant
Amuse bouche Maison
Gelegenheidshapje van het huls
•kir-k
La Timbale de Foie d'Oie
Ganzelever verrijkt met Chinese champignons
kkk
La Bisque d'Ecrivisses
Lichtgebonden roomsoep van rivierkreeftjes
kkk
La Composition de poissons de mer Diabolique
Compositie van vissoorten met roze-pepersaus
kkk
Le sorbet l'orange au parfum d'Anis
Verfrissend tussendoortje van sinaasappel
kkk
Le Carré d'Agneau de la Nouvelle Zélande
Lamscarré met saliesaus, verse marktgroentjes en
kasteelaardappelen
kkk
Le boulevard de desserts "Cadzand"
Promenade van nagerechten
kkk
Moka
Mocca
kkk
Menuprijs 115.-
itief e;
p.p.
Inclusief aperitief en aangepaste wijnen
155-- p.p.
Muzikale omlijsting: "ROLAND"
Dit menu wordt geserveerd op 25 december
ïvang aperitief 19.00 uur. aanvang diner 20 00 uur
Groenendijk 63
Kloosterzande
Telefoon 01148-1245
op 1e en, 2e kerstdag (25 en 26 december) en op
voorgerechten Vruchtensalade met kalkoenfilet
Soep van de dag
Sieuw mai Now jok kauw Ha kauw
Augurken Rettich kleurenkroepoek
Mini loempia's
hoofdgerechten Kantonese loempia (gevuld met kalkoenfilet
en asperges)
Chinese koteiet met king do saus
Gebakken garnalenballetjes
Gebakken kippevleugeltjes met roomsaus
Speciaal gekruide varkenshaas
Gouden varkenskrabbetjes
Jonge-kaasrolletjes met qroenten
Lotus nasi
\nagerecht
Koffie of thee met bonbon 32,00 p.p.
nieuwjaarsdag (1 januari 1994)
Soep van de dag
Speciaal gekruide varkenskrabbetjes
Salade met kalkoenfilet
San kwat (garnalen, krab en tongfilet)
Pekingeend in citroensaus
Huong yoek (gebakken varkenshaas)
Lotus nasi
Ijs met vruchten nn
■k Koffie of thee met bonbon 62,UU p.p.
tijdig reserveren s.v.p.