er en lts jGE. 69 99 89 89 39 59 85 15 99 59 59 89 99 99 27 1.59 1.59 65 59 49 69 1?9 249 1?9 129 1.39 1?9 1?8 149 1.89 1.59 2.39 72 4?9 1?9 179 1.98 845 1?9 1.49 1.59 249 279 1?9 129 PAGINA GIDS 2 l On lelijk x>rd- i ons •wijs. slijke in te n een nie- en of een aan- voor uit de elegd moet fl Witte Reus koffer 2000 gram Doperwten Z.F. 1/1 blik Bavaria bier krat 12x30 cl HID Golden Wonder, fles 340 gr Tomatenketchu Golden Won Koffie no.l vac. gemalen, 250 gram. Wasa knackebröt pak 200 gram Completa pot 400 gram Verkade beschuit pak 1 rol Fruitcocktail 1/1 blik Augurken CD 3A pot Franse mosterd 250 gram Appelmoes V3 pot California soep div. smaken, blik 64 cl. Lassie toverrijst pak 400 gram Klop klop pak 2x40 gram Tomatenpuree blikje 70 gram Toiletpapier crêpe, 4 rol Wegwerpaanstekers 2 stuks Aardappelpuree 2x130 gram Macaroni zak 500 gram Bakmeel pak 500 gram Eru goudkuipje 100 gram Kitekat vleesbrokjes of met kip, 410 gram Cóte d'Or bonbonbloc 125 gram Choco prince 6 stuks 3?9 129 3.24 Zeven kruiden shampoo Schwarzkopf, flacon 200 gram Zalm blik 220 gram Melba toast pak H.O. Havermout OQ pak 500 gram Resi frituurvet "f 7Q pak 500 gramX/ 1x136 ™ZToen. Oz°' KamPloe' Gonzalez Byass sherry fles 0,7 liter Aquafresh tandpasta tube Remo wasverzachter fles 1500 cc DreftE-2 pak 460 gram De Betuwe halviture 7Q div. smaken, pot 390 gram. i/ Choca vlokken QA pak 200 gramO-r Biotex blauw koffer 2000 gram Calvé barbecuesauzen 250 cc Palmolive shampoo 380 cc Halfvolle koffiemelk 1 liter Catty blik 405 gram. 1?9 Salemo mayonaise pot 500 gram Garta soep diverse smaken, pakje Bouillon met kippevlees pot 340 gram Bouillon met rundvlees pot 340 gram Roosvicee/ karvan cevitam fles 0,6 liter Spa naturel fles 1 liter Dobbelman A OQ 2000 gram Suja luiers pak 30 stuks. Lucifers A A pak 10 doosjes Theezakjes 20x4 gram Salemo slasaus 3A liter Appelmoes 3A pot Yogho yogho diverse smaken, pak 1 liter. Zilveruitjes Vi pot Goldpack instant pudding A r diverse smaken, pakje Afwasmiddel A r flacon 1 literTrO Bonzo vleesbrokken Al 7 850 gram Heineken bier -f QC krat 24x30 clX X» Jif vloeibaar schuurmiddel A QO 300 ccXP^ Honig soep groente/julienne/kippe/ QA ^omateji pakjeO-r DINSDAG 28 APRIL 1981 5 STRIPS Kraai Suske en Wiske: De Koperen Knullen Z0ETEVAART 8 HULST Lucky Luke TlJ& er WAAR IS ^BINNEN, TOMMIE? EEN INVESTEEEPER AAN HET LNMBN Dierenleed ERNARD In 600 grammen mooie kalfsle- 1 al te dunne plakken. Lardeer I met dunne reepjes spek en be- temalen peper. Verwarm verse Jn doe dan de plakken lever in Ibeide kanten bruin (2 minuten ldan op een verwarmde schotel. p fijn en fruit ze in de braadbo- let een weinig bloem, voeg er lij en maak er een gladde saus j tte liter sour cream bij en een breng alles op smaak met wat kalfslever terug in de pan en Tzrse room toe. Laat de plakken \en sudderen in de saus. Dit ge serveerd worden met rijst, ma ilt ge er iets bijzonders van ma- fin de saus enkele eetlepels kap- I ijgrt dan een pikante roomsaus. Lver heel speciaal hebben, wil ik ecept geven voor tongfilets. Het hazelnootsaus. rOO gram tongfilets, citroensap, I tmuskaat, 150 gram hazelnoten, l aspte kaas, zout, peper, paneer- .IJ C/C/iul JoLn zn citroen en vermeng dat met pr de tongfilets mee in en laat ze eren. Neem een vuurvaste scho- I alle kanten met boter. Leg er de oi ze heel voorzichtig met wat e hazelnoten fijn en met de aas (50 gram) tot een dikke saus n peper aan toevoegen. Dit sme an bestrooien we het geheel met over het geheel wat klontjes bo de oven die een temperatuur graden en we laten onze tongfi- minuten in. Dit is een wonder- van de hazelnoten met de tong- eend en wanneer ge hier nu nog luscadet-wijn bij gaat drinken, in de hemel. \n we gewoon onze lekker bloe- >els en als groenten kunnen we e worteltjes bij eten. op de speciale toer Neem 800 moogt daarvoor nemen wat ge ea-rookspek, 500 grafnfrieri uien, peper, knoflook, zoUfydorriaten- laprikapoeder, witte wijn, eier- Ik weet het, lieve keukenprin- keer, maar er komt echt iets fijns ilets met de dunne reepjes spek, yon en verdelen ze in vieren. Met de knoflook, alleen maar een ie theelepel zout laten koken in gedurende 10 minuten. Dan leg- n laten ze gedurende 10 minuten n uit het pocheervocht en leg ze Het visnat nu door een zeef gie- iel tomatenpuree opkoken. Ver- z paprikapoeder (een mespunt), het zout en zes eetlepels witte iu een theelepel paneermeel met eer dit alles over de visfilets. graden en we plaatsen dit ge- zn in de oven. Het komt er uit als IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKliilllllll en de particuliere scholen nog niet genoeg is". Het mi' nisterie van Onderwijs wijst erop dat de opleiding een veel breder karakter heeft dan alleen de opleiding tot kapper. „In deze opleiding richt men zich bijvoorbeeld ook op manicure en schoonheids verzorging. Dat wil zeggen dat lang niet iedereen die van deze opleiding afkom' terecht komt in het kappers- bedrijf". Volgens de ANKO worden er bij elkaar enige duizenden leerlingen teveel opgelew met alle gevolgen van dien- Alleen al het aantal leer; lingen op „wilde scholen (ongeveer 1500) overtreft het aantal leerlingen op de door de kappers erkende scholen (1408). Per jaar kan men zon 1600 nieuwe leerlingen aan nemen. De ANKO eist dat er in nabije toekomst niet me*' leerlingen worden aangen"' men dan door het bedrijfsk' ven kunnen worden aange nomen. Er moet dan ook een ,.stoP' verbod" komen voor uitbrer ding van particuliere schok' waar het de stichter gaat on> het geld en niet om het on derwijs, aldus ANKO. Vooorts is men van me ning, dat als er dan toe overheidsscholen moeten ko men, daar dan in ieder gev' de reeds bestaande erkers kappersdagscholen bij trokken moeten worden. De ANKO wijst erop di de zés miljoen gulden, die overheid hiervoor ter h\ schikking stelt, zou kunne, voorzien in de kosten van volledige ingerichte schok met zo'n 100 bekwame lee krachten. Illllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll'11111"" men ;n de t zijn en", lleen jging maar zal norm i zou vin- een ijn er wil •rgen, egin- >en of vuste n die der- oeten f". it het kap- an de nitia- n zelf en is Het ading pson- :rzor- over- erlin- vezen inmik Prijswijzigingen t.g.v overheids maatregelen en/of van fabrikantenzijde voorbehouden. 4-18-02 £A/ l/UCZ/e Snr##K/ PEBSOOA/Z.C/AT /AZ HOOO DE VEfL/GHE/O MAJ VDE OMTeW.. rrr

Krantenbank Zeeland

de Stem | 1981 | | pagina 19