er en
lts
jGE.
69
99
89
89
39
59
85
15
99
59
59
89
99
99
27
1.59
1.59
65
59
49
69
1?9
249
1?9
129
1.39
1?9
1?8
149
1.89
1.59
2.39
72
4?9
1?9
179
1.98
845
1?9
1.49
1.59
249
279
1?9
129
PAGINA GIDS 2
l On
lelijk
x>rd-
i ons
•wijs.
slijke
in te
n een
nie-
en of
een
aan-
voor
uit de
elegd
moet
fl
Witte Reus
koffer 2000 gram
Doperwten Z.F.
1/1 blik
Bavaria bier
krat 12x30 cl
HID
Golden Wonder, fles 340 gr
Tomatenketchu
Golden Won
Koffie no.l
vac. gemalen, 250 gram.
Wasa knackebröt
pak 200 gram
Completa
pot 400 gram
Verkade beschuit
pak 1 rol
Fruitcocktail
1/1 blik
Augurken CD
3A pot
Franse mosterd
250 gram
Appelmoes
V3 pot
California soep
div. smaken, blik 64 cl.
Lassie toverrijst
pak 400 gram
Klop klop
pak 2x40 gram
Tomatenpuree
blikje 70 gram
Toiletpapier
crêpe, 4 rol
Wegwerpaanstekers
2 stuks
Aardappelpuree
2x130 gram
Macaroni
zak 500 gram
Bakmeel
pak 500 gram
Eru goudkuipje
100 gram
Kitekat
vleesbrokjes of met kip,
410 gram
Cóte d'Or bonbonbloc
125 gram
Choco prince
6 stuks
3?9
129
3.24
Zeven kruiden shampoo
Schwarzkopf,
flacon 200 gram
Zalm
blik 220 gram
Melba toast
pak
H.O. Havermout OQ
pak 500 gram
Resi frituurvet "f 7Q
pak 500 gramX/
1x136
™ZToen. Oz°'
KamPloe'
Gonzalez Byass sherry
fles 0,7 liter
Aquafresh tandpasta
tube
Remo wasverzachter
fles 1500 cc
DreftE-2
pak 460 gram
De Betuwe halviture 7Q
div. smaken, pot 390 gram. i/
Choca vlokken QA
pak 200 gramO-r
Biotex blauw
koffer 2000 gram
Calvé barbecuesauzen
250 cc
Palmolive shampoo
380 cc
Halfvolle koffiemelk
1 liter
Catty
blik 405 gram.
1?9
Salemo mayonaise
pot 500 gram
Garta soep
diverse smaken, pakje
Bouillon met kippevlees
pot 340 gram
Bouillon met rundvlees
pot 340 gram
Roosvicee/
karvan cevitam
fles 0,6 liter
Spa naturel
fles 1 liter
Dobbelman A OQ
2000 gram
Suja luiers
pak 30 stuks.
Lucifers A A
pak 10 doosjes
Theezakjes
20x4 gram
Salemo slasaus
3A liter
Appelmoes
3A pot
Yogho yogho
diverse smaken, pak 1 liter.
Zilveruitjes
Vi pot
Goldpack instant pudding A r
diverse smaken, pakje
Afwasmiddel A r
flacon 1 literTrO
Bonzo vleesbrokken Al 7
850 gram
Heineken bier -f QC
krat 24x30 clX X»
Jif
vloeibaar schuurmiddel A QO
300 ccXP^
Honig soep
groente/julienne/kippe/ QA
^omateji pakjeO-r
DINSDAG 28 APRIL 1981
5 STRIPS
Kraai
Suske en Wiske: De Koperen Knullen
Z0ETEVAART 8 HULST
Lucky Luke
TlJ&
er
WAAR IS ^BINNEN,
TOMMIE? EEN INVESTEEEPER
AAN HET LNMBN
Dierenleed
ERNARD
In 600 grammen mooie kalfsle-
1 al te dunne plakken. Lardeer
I met dunne reepjes spek en be-
temalen peper. Verwarm verse
Jn doe dan de plakken lever in
Ibeide kanten bruin (2 minuten
ldan op een verwarmde schotel.
p fijn en fruit ze in de braadbo-
let een weinig bloem, voeg er
lij en maak er een gladde saus j
tte liter sour cream bij en een
breng alles op smaak met wat
kalfslever terug in de pan en
Tzrse room toe. Laat de plakken
\en sudderen in de saus. Dit ge
serveerd worden met rijst, ma
ilt ge er iets bijzonders van ma-
fin de saus enkele eetlepels kap-
I ijgrt dan een pikante roomsaus.
Lver heel speciaal hebben, wil ik
ecept geven voor tongfilets. Het
hazelnootsaus.
rOO gram tongfilets, citroensap,
I tmuskaat, 150 gram hazelnoten,
l aspte kaas, zout, peper, paneer-
.IJ C/C/iul JoLn
zn citroen en vermeng dat met
pr de tongfilets mee in en laat ze
eren. Neem een vuurvaste scho-
I alle kanten met boter. Leg er de
oi ze heel voorzichtig met wat
e hazelnoten fijn en met de
aas (50 gram) tot een dikke saus
n peper aan toevoegen. Dit sme
an bestrooien we het geheel met
over het geheel wat klontjes bo
de oven die een temperatuur
graden en we laten onze tongfi-
minuten in. Dit is een wonder-
van de hazelnoten met de tong-
eend en wanneer ge hier nu nog
luscadet-wijn bij gaat drinken,
in de hemel.
\n we gewoon onze lekker bloe-
>els en als groenten kunnen we
e worteltjes bij eten.
op de speciale toer Neem 800
moogt daarvoor nemen wat ge
ea-rookspek, 500 grafnfrieri uien,
peper, knoflook, zoUfydorriaten-
laprikapoeder, witte wijn, eier-
Ik weet het, lieve keukenprin-
keer, maar er komt echt iets fijns
ilets met de dunne reepjes spek,
yon en verdelen ze in vieren. Met
de knoflook, alleen maar een
ie theelepel zout laten koken in
gedurende 10 minuten. Dan leg-
n laten ze gedurende 10 minuten
n uit het pocheervocht en leg ze
Het visnat nu door een zeef gie-
iel tomatenpuree opkoken. Ver-
z paprikapoeder (een mespunt),
het zout en zes eetlepels witte
iu een theelepel paneermeel met
eer dit alles over de visfilets.
graden en we plaatsen dit ge-
zn in de oven. Het komt er uit als
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKliilllllll
en de particuliere scholen
nog niet genoeg is". Het mi'
nisterie van Onderwijs wijst
erop dat de opleiding een
veel breder karakter heeft
dan alleen de opleiding tot
kapper.
„In deze opleiding richt
men zich bijvoorbeeld ook op
manicure en schoonheids
verzorging. Dat wil zeggen
dat lang niet iedereen die
van deze opleiding afkom'
terecht komt in het kappers-
bedrijf".
Volgens de ANKO worden
er bij elkaar enige duizenden
leerlingen teveel opgelew
met alle gevolgen van dien-
Alleen al het aantal leer;
lingen op „wilde scholen
(ongeveer 1500) overtreft het
aantal leerlingen op de door
de kappers erkende scholen
(1408). Per jaar kan men zon
1600 nieuwe leerlingen aan
nemen.
De ANKO eist dat er in
nabije toekomst niet me*'
leerlingen worden aangen"'
men dan door het bedrijfsk'
ven kunnen worden aange
nomen.
Er moet dan ook een ,.stoP'
verbod" komen voor uitbrer
ding van particuliere schok'
waar het de stichter gaat on>
het geld en niet om het on
derwijs, aldus ANKO.
Vooorts is men van me
ning, dat als er dan toe
overheidsscholen moeten ko
men, daar dan in ieder gev'
de reeds bestaande erkers
kappersdagscholen bij
trokken moeten worden.
De ANKO wijst erop di
de zés miljoen gulden, die
overheid hiervoor ter h\
schikking stelt, zou kunne,
voorzien in de kosten van
volledige ingerichte schok
met zo'n 100 bekwame lee
krachten.
Illllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll'11111""
men
;n de
t zijn
en",
lleen
jging
maar
zal
norm
i zou
vin-
een
ijn er
wil
•rgen,
egin-
>en of
vuste
n die
der-
oeten
f".
it het
kap-
an de
nitia-
n zelf
en is
Het
ading
pson-
:rzor-
over-
erlin-
vezen
inmik
Prijswijzigingen t.g.v overheids
maatregelen en/of van fabrikantenzijde
voorbehouden.
4-18-02
£A/ l/UCZ/e Snr##K/ PEBSOOA/Z.C/AT /AZ
HOOO DE VEfL/GHE/O MAJ VDE OMTeW..
rrr