NEEM UW GEZIN MEE NAAR 'N
FEESTELIJK KERSTDINER - RESERVEER TIJDIG!
■S
f
Lonen
Vakcent]
LOO
éeland
Commentaar
Motie van
wantrouwen
|lOe jaargang no. 1660?
iVrivvA.-.
Eerste Kerstdag gesloten
Tweede Kerstdag Diner-Dansant
SPECIALE KERSTMENU'S
Wij zijn gemakkelijk te bereiken
U ziet het vanzelf, tussen Bergen op Zoom en
Goes, afslag Kapelle-Biezelinge.
Voor U staat na bespreking, de tafel gereed in
vrolijke kerstsfeer en de menu's zullen uw
verwachtingen overtreffen. U kunt ook van
de trein afgehaald worden.
Reserveer tijdig
Tel. 01102-1647
Geachte gast,
Evenals vorige jaren willen wij U wederom doen genieten van
onze culinaire geneugten, omlijst met muzikale begeleiding. De
Kerstquiz zal ook nu weer niet ontbreken met leuke verrassingen.
m
'öf
'o
MENU/ 42,50
"'ate de Gibier en Croute
Vildpastei in bladerdeeg
Consommé Célistine
Licht gebonden
Tapiocabouillon
Coquille St.-Jacques
St.-Jacobsschelp
Punch a la Romaine
Les Médaillons de Chevreuil
aux Cerises
Reebiefstukjes met wildsaus
en kersen
Omelet Surprise de Noël
Café
MENU 37,50
Cocktail fruit de mer
Consommé Célistine
Licht gebonden
Tapiocabouillon
Bouchée a la Chasseur
Wildpasteitje
Les Surprêmes de Dindonneau
Ontbeende Kalkoen
met Compote
Parfait Noissette
Café
•O:
'Mc
Onze CHEF-KOK heeft kosten noch moeite gespaard
om het tot een waar eetfestijn te maken.
In ons RESTAURANT, helemaal in KERSTSFEER en
met een aangepaste achtergrondmuziek zult u zich
„HAPPY" voelen.
BEIDE KERSTDAGEN is ons RESTAURANT GEOPEND,
maar EERSTE KERSTDAG pas vanaf 16 uur om ons
in de gelegenheid te stellen ook een stukje kerstmis
in eigen gezin te kunnen vieren.
Gezien de ervaringen van voorgaande jaren is
reservering dringend gewenst, liefst per omgaande.
;<7\
st
'&V.
I
KERSTMENU ad. 25,— all in.
Les Fruits de mer
Voorgerecht van exquise koude vis primeurs
Consommé Carmen
Heldere bouillon met tomaat, kervel en aspergepunten.
Ris de veau la maison
Kalfszwezerik gestoofd in roomsauce
Dindonneau farci aux marrons
Gevulde kalkoen met fijn kalfsgehakt
Kastanjes en truffels
Parfait Père Bon Noël
IJsgerecht met Grand Marnier en frambozensauce.
Café Arabe, sterke koffie met mocca likeur.
KINDERMENU 7,50 all in.
W
MOTEL-RESTAURANT „DE CAISSON
•an da Rijksweg, afslag Kapeile-fiiezelinge
Tal. 01102-1647
Kerstdiner op la an 2a Kerstdag a f 35,All-in.
Salade de Volaïlle 1'Orientale, toast et beurre.
(Gevogeltesalade op Oosterse wijze)
Soupe a l'Oignon Lyonnaise.
(Uiensoep met kaastoastjes)
Coquille aux frivolités de Poisson, sc Nantua
(Visschelp met kreeftensaus en truffel)
Medaillons de Chevreuil a la Grand Veneur
Pommes Biarritz. Griottes d'Afrique.
(Reebiefstukjes met wildgarnituur)
OF
Suprème de Dindonneau roti, compote fine
(Gebraden kalkoen met garni)
Cerises flambées a la glace.
(Geflambeerde kersen met ijs)
Zondag 27 en maandag 28 december en oudejaarsavond gesloten.
Echte fijnproevers zijn maar dun gezaaid. Gelukkig maar, anders
was ons restaurant veel te klein. Kenners weten het echter al lang;
In thermidor krijgt U waar voor uw geld. Vooral met de Kerst
dagen; Iets meer service iets meer raffinement een tikkeltje
gemoedelijker, laten we zeggen: „Alles van de bovenste plank".
Reserveer daarom tijdig uw plaatsen onder telefoon 01140-3269.
RESTAURANT „THERMIDOR" Sint-Jansteen.
Cuisine Frangaise.
RESTAURANT „MONOPOLE'
Kort. Kerkstra.! 14-16 TERNEUZEN
Tel. 01150 2482
HOTEL „TERMINUS'
t.o. Station Goes
Telefoon 01100-7501
Café-Restaurant Cultureel Centrum
„DE HALLE"
Exploitant: B. J. Reinerie Axel
Tel. 01155-2140-21 BI
30,—
Garnalen-Cocktail
Helders Kalfsbouillon
Varkenshaas met div,
saucen garni.
Tongfilets in witte Wijnsauce
Plumpudding met rumsauce
Koffie
Los Angeles Cocktail
Heldere Ossenstaartsoep
Tongfilets Mornay
Fazant Titiana
Geflambeerde Kersen
Koffie
Cocktail de melon frappé
au porto
Consommé Julienne
Paupiettes de sole
a la Vijverhof
Suprêmes de dindonneau
„Montmorency"
Parfait marasquin
Mocca
le en 2e Kerstdag geopend
RESTAURANT „THERMIDOR'
Kapellebrug Sint-Jansteon
DE WALCHERSE KAASBOER
Biggekorke (Walcheren)
Tel: 01185-1530
MENU II
Paté de faisan
Consommé Queue de boeuf
Paupiettes de sole ,Veronique'
Pintade a la Saint Deni»
Glacé Noël
Mocca
30,all-in
RESTAURANT ^VIJVERHOF
Terneuxen Tal. 01150-4829
naast de verkeerstuin bij het Zuiderpark',
Ook tijdens de
FEESTDAGEN
kunt U bij ons zelf uw
MENU
kiezen, uit onze zeer gevarieerde spijskaart.
Kerstreserveringen wel gewenst.
PITIE VOOR
jrecteur: Or. W. A. J. M. Hark*
oofdredacteur: L leijendekker
jflfdkantoor: Breda, Reigerstr. Ié
,|efoon 22341. Postgiro 1114111
ANTOREN: GOES, KLOKSTRAAT
den haag (anp) Met
•ang van, vermoedelijk 11 dece
ber a.s., wordt een loonmatigingsb
sluit van kracht. Dit besluit hou
in dat gedurende zes maanden
int een lopende c.a.o. afloopt.
Jonen flink gematigd moeten wo
den en wei in die zin dat bij c.a.o
die per 31 december aanstaande
lopen, per 1 januari 1911 drie pr
cent loonsverhoging en per
april 1911 nog eens twee procer
mag worden gegeven.
Minister Roolvink van Social
Zaken en Volksgezondheid heel
dit gistermiddag meegedeeld aan d
looncommissie van de Stichting va
PETIT RESTAURANT 't VOSKE
Specialiteitenkeuken
Bierkaaistraat 8 Huist Tel. 01140-3444
MENU VOOR DE KERSTDAGEN
Cocktail de Crabe
Crab Cocktail
Tortue Clair
Schildpadsoep
Chasseur Lapin
Wild Konijn
Diverse Aardappelen
Groentenkrans
Glacé Noël
IJs Fantasie
17,75
KINDERMENU
f 7,-
Buffet Froïd
Koud Buffet
Aspergesoep
Tournedos
Bearnaisesaus
Diverse Aardappelen
Groentenkrans
Fruitcocktail
Slagroom
18,75
Demi Homard Frais
Kleine Kreeft
Oxtail Clair
Ossenstaartsoep
Dindonneau
Roti Garni
Kalkoen
Diverse aardappelen
Groentenkrans
Ommelette Sibérienne
Koffie
19.50
TAFELRESERVERING GEWENST
Laat U tijdens de aanstaande feestdagen eens extra verwennen in
het van oudsher gerenommeerde Restaurant „De Koning van
Engeland" te Hulst, waar U intieme sfeer, gezelligheid en goed
verzorgde muziek zult vinden.
MENU I
TRUITE FUMéE
„PARISIENNE"
sauce „verte"
toast et beurre
CONSOMMé ROYAL
RIS DE VEAU
aux champignons
St. Sylvestre
RaBLE DE LlèVRE
„DE NOEL" garni
PARFAIT AFRICAINE
CAFé GRAND ARoME
f 30,—
Prijzen incl. bed. en B.T.W.
MENU II
POULARDE LADY CURSON
froid
Sauce Roi
Riz a L'lmpératrice garni
CONSOMMé QUEUE de BOEUF
au madeira
SAUMON FRAIS d'ECOSSE
Sauce mousseline
beurre fondue
FAISAN "St Hubert"
garni
sauce Grand Veneur
3LACé CERISES FLAMBéES
CAFE GRAND AR6ME
f 30,
Prijzen incl. bed. en B.T.W.
MENU NOëL
Cocktail fruits de mer
toast et beurre
Consommé HENRI IV
Cuisses de lièvre
preiselberen - compote variée
pommes croquettes
puree de marrons
Bavarois au kirsch
Mocca
28,— B. frs 400,—
MENU
Salade Russe - toast et beurre
CrèmeArgenteuil
Tournedos chasseur
légumes variées
pommes parisiennes
Pouding Chipolata
Mocca
21,—
B frs 300,—
MENU
Petit Hors d'oeuvre
toast et beurre
Crème Argenteuil
Rable de lièvre
preiselberen - compote variée
pommes duchesse
Omelet Walewska
Mocca
31,50 B.frs 450
KINDERMENU
MENU D'ENFANT
Fabeltjescocktail
Soep uit het praathuis
Biefstukje Zoef de Haas
Boomstammetjes
Appelmoes
Eikeltjespudding
Surprise uit het Enge Bos
7,50 B.frs. 107
riH*
In ons in KERSTSFEER^ gebracht RESTAURANT
bieden wij U naar eigen keuze een keur van ge
rechten naar eigen smaak. Wij vragen U alleen,
reserveer tijdig uw tafel en bel ons 01158-1694.
le Kerstdag gesloten
(Van onze ree
DEN HAAG Het beslui
gingen (vermoedelijk) met
gen, heeft gisteravond meteei
regeringspartijen, vooral de
over.
De vakbeweging noemde het
J. Lanser „onbegrijpelijk, onwi,
geversorganisaties hebben nage
;eerd. Evenals de heer Lanser
lening te zijn dat het matiging
et reëel besteedbare loon.
A Is zelfs CNV-voorzitter Lanser
loondrukmaatregel van het
I binet-De Jong „onverteerbaar
I noemt het CNV pleegt erg voo
I zichtig te zijn met harde kritiek
I dan is het duidelijk, dat deze doe
werkgevers-, middenstands- en bot
renorganisaties bepleite maatrege
in den lande op sterke weerstan
zal stuiten.
Als het juist is, wat de heer Lan
ser stelt, dat de vakbonden eigene
beweging bereid waren matiging t(
betrachten bij de komende loonon
derhandelingen, dan is de regering
met haar (ingewikkelde) loonafrem
mingsmaatregel inderdaad op eer
„heilloze" weg. Deze maatregel kar
immers maar op één wijze worder
uitgelegd: als een motie van wan
trouwen tegen de vakbeweging er
sis een motie van wantrouwen te
gen de werkgeversorganisaties, die
(bij en overspannen arbeidsmarkt!
volgens de regering geen „neen'
durven zeggen tegen overtrokken
looneisen. Waarmee de werkgever:
zich onder curatele van „Den Haag'
stellen.
De volgende week gaat de Twee
de Kamer over de lonen discussië
ren. Dat kan een interessant debat
worden. Te hopen is, dat het wan-
trouwen van de regering, zowel je
gens werkgevers als werknemers.
I dsn ongegrond zal blijken.
HOTEL „DE POST'
Nieuwstraat 6© Ferrieuxen
7 e KERSTDAG «r.
ZONDAG 27 december in
Houtmarkt 2 Hulst Tel. 2030
©t ïtoning
ban Cngtlanïi
Café-Restaurant „DE KORENBEURS"
SLUIS KAAI 1
Bediening inbegrepen Service Compris
RESERVEER TIJDIG UW TAFEL TEL. 01178-1402
Uw gastheer R. Mlnnebo
HOTEL DE LA BOURSE
He1 huis ter plaatse
Westkade 67 - Sas van Gent
wenst U een vrolijk Kerst-feest
en voorspoedig 1971.