NEEM UW GEZIN MEE NAAR 'N FEESTELIJK KERSTDINER - RESERVEER TIJDIG! ■S f Lonen Vakcent] LOO éeland Commentaar Motie van wantrouwen |lOe jaargang no. 1660? iVrivvA.-. Eerste Kerstdag gesloten Tweede Kerstdag Diner-Dansant SPECIALE KERSTMENU'S Wij zijn gemakkelijk te bereiken U ziet het vanzelf, tussen Bergen op Zoom en Goes, afslag Kapelle-Biezelinge. Voor U staat na bespreking, de tafel gereed in vrolijke kerstsfeer en de menu's zullen uw verwachtingen overtreffen. U kunt ook van de trein afgehaald worden. Reserveer tijdig Tel. 01102-1647 Geachte gast, Evenals vorige jaren willen wij U wederom doen genieten van onze culinaire geneugten, omlijst met muzikale begeleiding. De Kerstquiz zal ook nu weer niet ontbreken met leuke verrassingen. m 'öf 'o MENU/ 42,50 "'ate de Gibier en Croute Vildpastei in bladerdeeg Consommé Célistine Licht gebonden Tapiocabouillon Coquille St.-Jacques St.-Jacobsschelp Punch a la Romaine Les Médaillons de Chevreuil aux Cerises Reebiefstukjes met wildsaus en kersen Omelet Surprise de Noël Café MENU 37,50 Cocktail fruit de mer Consommé Célistine Licht gebonden Tapiocabouillon Bouchée a la Chasseur Wildpasteitje Les Surprêmes de Dindonneau Ontbeende Kalkoen met Compote Parfait Noissette Café •O: 'Mc Onze CHEF-KOK heeft kosten noch moeite gespaard om het tot een waar eetfestijn te maken. In ons RESTAURANT, helemaal in KERSTSFEER en met een aangepaste achtergrondmuziek zult u zich „HAPPY" voelen. BEIDE KERSTDAGEN is ons RESTAURANT GEOPEND, maar EERSTE KERSTDAG pas vanaf 16 uur om ons in de gelegenheid te stellen ook een stukje kerstmis in eigen gezin te kunnen vieren. Gezien de ervaringen van voorgaande jaren is reservering dringend gewenst, liefst per omgaande. ;<7\ st '&V. I KERSTMENU ad. 25,— all in. Les Fruits de mer Voorgerecht van exquise koude vis primeurs Consommé Carmen Heldere bouillon met tomaat, kervel en aspergepunten. Ris de veau la maison Kalfszwezerik gestoofd in roomsauce Dindonneau farci aux marrons Gevulde kalkoen met fijn kalfsgehakt Kastanjes en truffels Parfait Père Bon Noël IJsgerecht met Grand Marnier en frambozensauce. Café Arabe, sterke koffie met mocca likeur. KINDERMENU 7,50 all in. W MOTEL-RESTAURANT „DE CAISSON •an da Rijksweg, afslag Kapeile-fiiezelinge Tal. 01102-1647 Kerstdiner op la an 2a Kerstdag a f 35,All-in. Salade de Volaïlle 1'Orientale, toast et beurre. (Gevogeltesalade op Oosterse wijze) Soupe a l'Oignon Lyonnaise. (Uiensoep met kaastoastjes) Coquille aux frivolités de Poisson, sc Nantua (Visschelp met kreeftensaus en truffel) Medaillons de Chevreuil a la Grand Veneur Pommes Biarritz. Griottes d'Afrique. (Reebiefstukjes met wildgarnituur) OF Suprème de Dindonneau roti, compote fine (Gebraden kalkoen met garni) Cerises flambées a la glace. (Geflambeerde kersen met ijs) Zondag 27 en maandag 28 december en oudejaarsavond gesloten. Echte fijnproevers zijn maar dun gezaaid. Gelukkig maar, anders was ons restaurant veel te klein. Kenners weten het echter al lang; In thermidor krijgt U waar voor uw geld. Vooral met de Kerst dagen; Iets meer service iets meer raffinement een tikkeltje gemoedelijker, laten we zeggen: „Alles van de bovenste plank". Reserveer daarom tijdig uw plaatsen onder telefoon 01140-3269. RESTAURANT „THERMIDOR" Sint-Jansteen. Cuisine Frangaise. RESTAURANT „MONOPOLE' Kort. Kerkstra.! 14-16 TERNEUZEN Tel. 01150 2482 HOTEL „TERMINUS' t.o. Station Goes Telefoon 01100-7501 Café-Restaurant Cultureel Centrum „DE HALLE" Exploitant: B. J. Reinerie Axel Tel. 01155-2140-21 BI 30,— Garnalen-Cocktail Helders Kalfsbouillon Varkenshaas met div, saucen garni. Tongfilets in witte Wijnsauce Plumpudding met rumsauce Koffie Los Angeles Cocktail Heldere Ossenstaartsoep Tongfilets Mornay Fazant Titiana Geflambeerde Kersen Koffie Cocktail de melon frappé au porto Consommé Julienne Paupiettes de sole a la Vijverhof Suprêmes de dindonneau „Montmorency" Parfait marasquin Mocca le en 2e Kerstdag geopend RESTAURANT „THERMIDOR' Kapellebrug Sint-Jansteon DE WALCHERSE KAASBOER Biggekorke (Walcheren) Tel: 01185-1530 MENU II Paté de faisan Consommé Queue de boeuf Paupiettes de sole ,Veronique' Pintade a la Saint Deni» Glacé Noël Mocca 30,all-in RESTAURANT ^VIJVERHOF Terneuxen Tal. 01150-4829 naast de verkeerstuin bij het Zuiderpark', Ook tijdens de FEESTDAGEN kunt U bij ons zelf uw MENU kiezen, uit onze zeer gevarieerde spijskaart. Kerstreserveringen wel gewenst. PITIE VOOR jrecteur: Or. W. A. J. M. Hark* oofdredacteur: L leijendekker jflfdkantoor: Breda, Reigerstr. Ié ,|efoon 22341. Postgiro 1114111 ANTOREN: GOES, KLOKSTRAAT den haag (anp) Met •ang van, vermoedelijk 11 dece ber a.s., wordt een loonmatigingsb sluit van kracht. Dit besluit hou in dat gedurende zes maanden int een lopende c.a.o. afloopt. Jonen flink gematigd moeten wo den en wei in die zin dat bij c.a.o die per 31 december aanstaande lopen, per 1 januari 1911 drie pr cent loonsverhoging en per april 1911 nog eens twee procer mag worden gegeven. Minister Roolvink van Social Zaken en Volksgezondheid heel dit gistermiddag meegedeeld aan d looncommissie van de Stichting va PETIT RESTAURANT 't VOSKE Specialiteitenkeuken Bierkaaistraat 8 Huist Tel. 01140-3444 MENU VOOR DE KERSTDAGEN Cocktail de Crabe Crab Cocktail Tortue Clair Schildpadsoep Chasseur Lapin Wild Konijn Diverse Aardappelen Groentenkrans Glacé Noël IJs Fantasie 17,75 KINDERMENU f 7,- Buffet Froïd Koud Buffet Aspergesoep Tournedos Bearnaisesaus Diverse Aardappelen Groentenkrans Fruitcocktail Slagroom 18,75 Demi Homard Frais Kleine Kreeft Oxtail Clair Ossenstaartsoep Dindonneau Roti Garni Kalkoen Diverse aardappelen Groentenkrans Ommelette Sibérienne Koffie 19.50 TAFELRESERVERING GEWENST Laat U tijdens de aanstaande feestdagen eens extra verwennen in het van oudsher gerenommeerde Restaurant „De Koning van Engeland" te Hulst, waar U intieme sfeer, gezelligheid en goed verzorgde muziek zult vinden. MENU I TRUITE FUMéE „PARISIENNE" sauce „verte" toast et beurre CONSOMMé ROYAL RIS DE VEAU aux champignons St. Sylvestre RaBLE DE LlèVRE „DE NOEL" garni PARFAIT AFRICAINE CAFé GRAND ARoME f 30,— Prijzen incl. bed. en B.T.W. MENU II POULARDE LADY CURSON froid Sauce Roi Riz a L'lmpératrice garni CONSOMMé QUEUE de BOEUF au madeira SAUMON FRAIS d'ECOSSE Sauce mousseline beurre fondue FAISAN "St Hubert" garni sauce Grand Veneur 3LACé CERISES FLAMBéES CAFE GRAND AR6ME f 30, Prijzen incl. bed. en B.T.W. MENU NOëL Cocktail fruits de mer toast et beurre Consommé HENRI IV Cuisses de lièvre preiselberen - compote variée pommes croquettes puree de marrons Bavarois au kirsch Mocca 28,— B. frs 400,— MENU Salade Russe - toast et beurre CrèmeArgenteuil Tournedos chasseur légumes variées pommes parisiennes Pouding Chipolata Mocca 21,— B frs 300,— MENU Petit Hors d'oeuvre toast et beurre Crème Argenteuil Rable de lièvre preiselberen - compote variée pommes duchesse Omelet Walewska Mocca 31,50 B.frs 450 KINDERMENU MENU D'ENFANT Fabeltjescocktail Soep uit het praathuis Biefstukje Zoef de Haas Boomstammetjes Appelmoes Eikeltjespudding Surprise uit het Enge Bos 7,50 B.frs. 107 riH* In ons in KERSTSFEER^ gebracht RESTAURANT bieden wij U naar eigen keuze een keur van ge rechten naar eigen smaak. Wij vragen U alleen, reserveer tijdig uw tafel en bel ons 01158-1694. le Kerstdag gesloten (Van onze ree DEN HAAG Het beslui gingen (vermoedelijk) met gen, heeft gisteravond meteei regeringspartijen, vooral de over. De vakbeweging noemde het J. Lanser „onbegrijpelijk, onwi, geversorganisaties hebben nage ;eerd. Evenals de heer Lanser lening te zijn dat het matiging et reëel besteedbare loon. A Is zelfs CNV-voorzitter Lanser loondrukmaatregel van het I binet-De Jong „onverteerbaar I noemt het CNV pleegt erg voo I zichtig te zijn met harde kritiek I dan is het duidelijk, dat deze doe werkgevers-, middenstands- en bot renorganisaties bepleite maatrege in den lande op sterke weerstan zal stuiten. Als het juist is, wat de heer Lan ser stelt, dat de vakbonden eigene beweging bereid waren matiging t( betrachten bij de komende loonon derhandelingen, dan is de regering met haar (ingewikkelde) loonafrem mingsmaatregel inderdaad op eer „heilloze" weg. Deze maatregel kar immers maar op één wijze worder uitgelegd: als een motie van wan trouwen tegen de vakbeweging er sis een motie van wantrouwen te gen de werkgeversorganisaties, die (bij en overspannen arbeidsmarkt! volgens de regering geen „neen' durven zeggen tegen overtrokken looneisen. Waarmee de werkgever: zich onder curatele van „Den Haag' stellen. De volgende week gaat de Twee de Kamer over de lonen discussië ren. Dat kan een interessant debat worden. Te hopen is, dat het wan- trouwen van de regering, zowel je gens werkgevers als werknemers. I dsn ongegrond zal blijken. HOTEL „DE POST' Nieuwstraat 6© Ferrieuxen 7 e KERSTDAG «r. ZONDAG 27 december in Houtmarkt 2 Hulst Tel. 2030 ©t ïtoning ban Cngtlanïi Café-Restaurant „DE KORENBEURS" SLUIS KAAI 1 Bediening inbegrepen Service Compris RESERVEER TIJDIG UW TAFEL TEL. 01178-1402 Uw gastheer R. Mlnnebo HOTEL DE LA BOURSE He1 huis ter plaatse Westkade 67 - Sas van Gent wenst U een vrolijk Kerst-feest en voorspoedig 1971.

Krantenbank Zeeland

de Stem | 1970 | | pagina 18