prettige feestdagen Grote Caravanshow van Tour- en Sta-caravans EERSTE ZEEUWSE CARAVANBEDRIJF AARDGAS VERWARMING G. VAN DEN BERG EN ZONEN opecialiteitenr estaurant 1 hermidor „E>evallig grensgeval5' Edelwei's Wasserij „Edelwei's" n.v. HAKO' Spiegelfabrikage Prettige J\eró tela cjen 1968 icj^e n tt ENIG IN ZEELAND. L U C T 0 R, Tivoliweg 63 Hulst. GOES PRETTIGE KERSTDAGEN en EEN GELUKKIG en VOORSPOEDIG 1969 met zeer veel goede reizen worden U toegewenst door iff KOEWACHT DE STEM KERSTMIS 1.968 Van vrijdag 27 december tot en met zaterdag 4 januari 1969. Van 11 tot 5 uur. Zondag 29 december en Nieuwjaarsdag gesloten. VOLTAWEG 6 (bij PZEM centrale) VL1SSINGEN Tel. 01184*3260. Na 6 uur 01180-3500. Ons sortiment 1969 is weer niet te overtreffen. Wij hebben een ruime sortering overzichtelijk opgesteld uit de beste wereldmerken. Komt U overtuigen van uitvoering, afwerking en prijs. Wij hebben nu ook in voorraad onze A-line Sta-caravan met aparte slaapkamer en keuken, zeer geschikt voor permanente bewoning. A-line super Caravans zijn lichtgewicht caravans gebouwd en ont worpen voor de snelle rijder. Nog enkele occasions show-wagens met interessante korting. Importeurs van de A-Line Super Ook verkri|gbaar de Astral, Cavalier, Kip, Gösser en Goldstream. 100% Service, eigen werkplaats, stalling en geschoold personeel. Filiaal: Caravancentrum „Helvoirt" Dhr. A. J. H. Dousi, de Schutsboom 11, telefoon 04198-789-516 VERKOOP - INKOOP INRUIL VERHUUR FINANCIERING Ziet u er graag netjes uit? NATUURLIJK Maakt uw kleding weer als nieuw en ook In Zeeuwsch-Vlaanderen halen wij uw kleding op aan huis en bezorgen dit weer keurig verpakt in plastic bij u thuis. Paul Krugerstraat 310—312 VLISSINGEN - Tel. 01184-2589 Winkel: Bellamypark 34 Vlissingen Tel. 4837 Wassalons: Vredehoflaan 63 Paul Krugerstraat 312 Depots: Wasserij „De Dageraad", Hulst Scheele's Textielhuis, Kastanjelaan 2 Terneuzen BEZOEKT ONZE TOONKAMER 9 KEUZE UIT DE NIEUWSTE MODELLEN GEMAKKELIJKE BETALINGS VOORWAARDEN SIEGLER LOODGIETERS - INSTALLATIEBEDRIJF HULST Burg. v. Waesberghestraat 9 Tel. 01140 - 2891 Wij beschikken thans over de modernste uitlijnbrug, waarmede wij in staat zijn de oorzaak van onregelmatige bandenslijtage of stuurklachten direct op te sporen. Haal het uiterste uit Uw banden en laat ons Uw wagen uitlijnen, waardoor U tientallen gul dens bespaart op Uw banden Kom eens kijken of mafik nog liever een afspraak tel. 01140 - 2461. -SötV- 's H. Hendrikskinderen- straat 9 t i Aan al onze cliëntèle J Prettige Kerstdagen J en een J voorspoedig 1969 J O 1 lAUVLwiwris, T Alles heeft zijn grenzen in het leven. Door bepaalde grenzen nooit te buiten te gaan kan men soms zijn voordeel doen. De Zeeuws-Vlaamse bewoners en ver dere in de zuidelijke provincies van Zee land wonende lezers, zouden wij echter willen voorstaan, toch eens argeloos en onbezwaard een zekere grens te bena deren, zonder deze te passeren. Wij bedoelen hiermee de Belgische grens te Kapellebrug, (gemeente Sint- Jansteen) gelegen tussen de oude ves- tot een smaakvolle inrichting. Werd de zakelijke en culinaire kant door de heer Versprille behartigd, de aankleding en meubilering van het interieur werd gro tendeels door mevrouw Versprille ge- supervizeerd. Zij was het, die „Thermi- dor" tot een vormmooi en harmonisch geheel wist te verworden. Samen vorm den zij een echtelijk team met zijn bei den geknipt voor de taak die ze zich gesteld hadden. Thans wordt de „Thermidor" zo druk bezocht dat men vooral tijdens de week- tingstad Hulst en de Belgische stad Sint-Niklaas. Wanneer U Hulst ongeveer 2 km ge passeerd bent in zuidelijke richting, ziet U langs de rijksweg aan de rechterkant een zuiders aandoend restaurant. Het springt in het oog door zijn blanke mu ren en zijn hupse bouwtrant. In het zo mers seizoen staat het groen omloverd en kleurige zonneschermen ringsom verhogen de aangename aanblik en de behaaglijke verpozing. De kennaam „Thermidor" bevestigt het zuiders stempel van de uiterlijke ver schijning. Thermidor duidt direct op warmte. Thermidor heette de elfde maand van de Napoleontische kalender. Zij liep van 19 juli tot 17 augustus, de zomermaand bij uitstek dus. Niet alleen het begrip warmte wilde men met deze benaming oproepen. De culinair ingewijden verbinden deze naam als vanzelf aan een fijnproef kreeftgerecht. Tot de uitstekbereidingen behoren inderdaad de kreeftgerechten zoals we verder zullen vernemen, ECHTPAAR VERSPRILLE GEEST EN HART Inhoudloze namen en begrippen worden legio gelanceerd. De naam „Thermidor" echter is en blijft een begrip voor wie eenmaal met dit eersterangsrestaurant kennis maakte. De eigenaar, de heer M. Versprille, die de thermale naam op briljante wijze konkretizeert, heeft al zo'n 20 jaar ervaring in het horeca bedrijf achter zich met een reeks klin kende referenties. Zijn basisopleiding kreeg hij in het „Chalet Royal" te 's-Hertogenbosch. Zijn vakkennis nam een veelzijdige vlucht bij de KLM op Schiphol. Snufjes vam overzeese gerechten leerde hij als scheepskok tijdens reizen naar Amerika en de Oost. Op grond van zijn wijnken nis en gastronomische verworvenheden werd hij enkele jaren geleden geridderd in de Orde van de Tastevin te Beaune (Cote d'Or) in het CIos de Vougeot. „Thermidor" werd gevestigd in 1961. Éen onopvallend café werd omgebouwd in dit intiem interieur worden de gasten ontvangen. ends aangeraden wordt te reserveren, om inzake plaats niet in verlegenheid te geraken. De ruime parking welke het restaurant omgeeft, biedt nauwe lijks plaats genoeB. GROTE VARIATIE KREEFT-VISGERECHTEN De aandacht van de heer Versprille spitste zich vooral toe op kreeftgerech ten. Hierin werden ontegensprekelijke summums bereikt. Dagelijks worden le vende kreeften en oesters uit Yerseke aangevoerd. De unieke smaakresultaat- verwekkende sausen worden soms bij U aan tafel bereid zodat de appetijt voorgeprikkeld wordt. De kreeft „Bellevue", de kreeft „Car- dinaai", de kreeft „Thermidor" en de kreeft „Zelandaise" zijn de meest gang bare gerechten op dit gebied. Er worden echter steeds nieuwe variaties en ge rechten gezocht en gevonden. De andere visgerechten staan weliswaar een beetje in de schaduw van de Kreeftspecialiteiten maar doen in hun genre hiervoor niet onder. De paling „In 't groen" en de scampi's in frituur gebakken, overgoten met kreeftensaus doen de „Thermidor"-keuken alle eer aan. Ook een eigen versie van de keu kenmeester op „Elzasser Tongfilets" doet U, bij het zien van deze schotel alleen al, watertanden. GERAFFINEEREDE VLEESGERECHTEN Ook inzake vleesgerechten stelt de keu ken van „Thermidor" hoog kwalitatieve en smaak-geraffineerde gerechten in evidentie. Als meest roemruchte tussen de 15 uitmuntende specialiteiten mogen gelden; Chateaubriand Stroganoff. De saus van dit Russische uitgelezen flam- beergerecht wordt aan Uw zijde aan tafel bereid. Bourgondische Fondue; Geserveerd met maar liefst 8 verschillend gemarineer de groenten- en kruidengarnituur plus drie verschillende sauzen. Karmeiiter Kalfszwezerikken. Een ge recht dat vlees en kreeft met elkaar ver zoent De fijnproevers komen van hein de en ver voor dit keurhapje naar Ka pellebrug. Schasschlyk Karsky. Een uit Tsjecho- Slowakije afkomstig pikant vleesgerecht welke Uw goedkeuring beslist zal kun nen wegdragen. VOORGERECHTEN EN DESSERTS De keuze van voorgerechten is vrij uit gebreid, verfijnd en origineel. Koud ge serveerd stippen we aan. Zeeuwse oes ters - halve kreeft - Patee, speciale be reiding van het huis - Malassol Kaviaar - Ardenner Ham - echte Ganzeleverpas- tei met truffels - verse Kreeft - Crab- en Garnalencocktails. Alleen de warme toast die bij deze gerechten wordt ge serveerd is al iets aparts. Als warm voorgerecht kunt U gerust een half dozijn Bourgondische wijnslak ken laten aanrukken, in de streek van herkomst zullen ze U niet beter smaken. Inzake nagerechten heeft de gast hier van het goede te veel. Eventjes 18 variëteiten waaronder diverse eigen specialiteiten staan op de kaart ver meld. De drie verwengerechten bij uit nemendheid hieronder zijn wel: Geflam beerde flensjes van de waard; geflam beerde kersen met ijs en Sabayon met Marsalawijn. Irish coffee. In „Thermidor" wordt U bediend met een Irish coffee zoals U hem uren in de omtrek niet te proeven krijgt. Geflambeerd met authentieke Ierse whisky kan hij lekker uitgeproeft worden zonder aan warmte in te boe ten. Hoewel „Thermidor" warmte in zijn schild voert, kan het U een ongemeen gevarieerde reeks ijsgerechten voorscho- noten geflankeerd door de groten on der de Bourgognes zoals: Clos de Vou geot - Pommard - Corton Charlemagne en Meursault. De zeer kruidige en geparfumeerde Ge- wurztraminer uit de Elzas heeft een speciaal boeket. Hij is de uitgelezen wi|n bij de pittige kreeftgerechten. Ook de Champagne - Rijn- en Moezel wijnen zijn ruimschoots vertegenwoor digd. Voor een buitenkanswijntje moet men maar even met de waard smoezen, dan komt die wel op tafel. VOORNAME BELANGSTELLING Wie niet veeleisend is kan „Thermidor achteloos voorbijgaan. Wie er eente eenmaal is geweest wordt yee'?®". „Thermidor's" naam is gev estigd. he ge moedelijke geborgenheid in een s mig interieur, bij een behaaglijke peratuur en een gedempt ach' muziekje palmt de gasten in. Men er node afscheid. Steeds meer lieden uit alle maa9. Jj pelijke kringen uit Nederland en fl s vinden de weg naar dit heem van g tronomische wanne. r Nog niet zo lang geleden mocht ia Versprille de in Brussel ver p1L,taj Ambassadeur van India en met hun gevolg te zijnent heg Hij kon hen een keuze bieden uit k ge oosterse gerechten. Prins Ai Prinses Paola uit België zijn er nito op een middag komen aaT1|°P lieten zich de fijnkost welgevall Ook de Italiaanse Ambassadeur mt Haag heeft van zijn diensten ge» gemaakt bij een bezoek aan de jn zone, terwijl diverse grote bed J te Zeeuwsch-Vlaanderen hem weie. vinden wanneer er hoge bune Aan deze tafels worden de specialiteiten opgediend en bereid. telen die U alleszins een warm onthaal zal bieden. JACHTSEIZOEN Te dezer tijd schallen nog steeds de jachthoorns. De jachtbuit vormt een bijzondere smulattraktie ter tafel. „Ther midor" brengt heel het winterseizoen naar believen wild en gevogelte zoals: Haas - Ree - Fazant en Patrijs, alles in verschillende variëteiten en bijpassende garnituren. JAMAIS EN VAIN, TOUJOURS EN VIN Dat is de leuze van de Confrérie des Chevaliers du Tastevin. Ook bij Taste- vinridder Versprille doet men nooit te vergeefs een beroep op de edelaardigste der wijnen. Zijn kelder bergt een rijke verscheidenheid die zichzelf bekranst. De kostbare Bordeaux zoals de Grand Vin de Leoville, Marquis de las Casas en de Chateau Chasse Spleen liggen broederlijk naast hun lichtere soortge- autoriteiten verwend moet In het gastenboekk>m V ws(er U tekening van Belgiscne Fèvre tegenkomen. „reKPx,EISTEr „THERMIDOR Trek en Restaurant „Thermidor «er paait* veert het zintuig smaak. je tongen en rijdt over de tong^ gunstige zin van het d, Men lts is er als het ware onbegrpc er slechts een Soe<? ispeiijk en êaa bediening is er onberispelU vlug van koord. Kerst01* Ligt het in de bedoeling a vrie„d- Oudejaarsavond met ee faJI1ilie schapsmaai te vers'f' voor een t»J vrienden uit te nod eThermidor zonder intieme offerplaats. RaS de aangewezen geniet V vindt U een warm ont drann en de delicatessen van sp J tot veel- sfeer. Zijn geestdrift pi" vuldige terugkeer.

Krantenbank Zeeland

de Stem | 1968 | | pagina 28