prettige feestdagen
Grote Caravanshow van Tour- en Sta-caravans
EERSTE ZEEUWSE CARAVANBEDRIJF
AARDGAS
VERWARMING
G. VAN DEN BERG EN ZONEN
opecialiteitenr estaurant 1 hermidor
„E>evallig grensgeval5'
Edelwei's
Wasserij „Edelwei's" n.v.
HAKO'
Spiegelfabrikage
Prettige J\eró tela cjen 1968
icj^e
n
tt
ENIG IN ZEELAND.
L U C T 0 R, Tivoliweg 63 Hulst.
GOES
PRETTIGE KERSTDAGEN en EEN GELUKKIG en VOORSPOEDIG 1969 met
zeer veel goede reizen worden U toegewenst door
iff
KOEWACHT
DE STEM
KERSTMIS 1.968
Van vrijdag 27 december tot en met zaterdag 4 januari 1969.
Van 11 tot 5 uur.
Zondag 29 december en Nieuwjaarsdag gesloten.
VOLTAWEG 6 (bij PZEM centrale) VL1SSINGEN Tel. 01184*3260.
Na 6 uur 01180-3500.
Ons sortiment 1969 is weer niet te overtreffen. Wij hebben een ruime
sortering overzichtelijk opgesteld uit de beste wereldmerken. Komt
U overtuigen van uitvoering, afwerking en prijs. Wij hebben nu ook
in voorraad onze A-line Sta-caravan met aparte slaapkamer en keuken,
zeer geschikt voor permanente bewoning.
A-line super Caravans zijn lichtgewicht caravans gebouwd en ont
worpen voor de snelle rijder.
Nog enkele occasions show-wagens met interessante korting.
Importeurs van de A-Line Super
Ook verkri|gbaar de Astral, Cavalier, Kip, Gösser en Goldstream. 100% Service, eigen werkplaats, stalling en geschoold personeel.
Filiaal: Caravancentrum „Helvoirt" Dhr. A. J. H. Dousi, de Schutsboom 11, telefoon 04198-789-516 VERKOOP - INKOOP INRUIL VERHUUR FINANCIERING
Ziet u er graag netjes uit?
NATUURLIJK
Maakt uw kleding weer als nieuw en ook In Zeeuwsch-Vlaanderen
halen wij uw kleding op aan huis en bezorgen dit weer keurig
verpakt in plastic bij u thuis.
Paul Krugerstraat 310—312 VLISSINGEN - Tel. 01184-2589
Winkel: Bellamypark 34 Vlissingen Tel. 4837
Wassalons: Vredehoflaan 63 Paul Krugerstraat 312
Depots: Wasserij „De Dageraad", Hulst
Scheele's Textielhuis, Kastanjelaan 2 Terneuzen
BEZOEKT ONZE TOONKAMER
9 KEUZE UIT DE NIEUWSTE
MODELLEN
GEMAKKELIJKE BETALINGS
VOORWAARDEN
SIEGLER
LOODGIETERS - INSTALLATIEBEDRIJF
HULST Burg. v. Waesberghestraat 9
Tel. 01140 - 2891
Wij beschikken thans over de modernste uitlijnbrug, waarmede wij in staat zijn de oorzaak
van onregelmatige bandenslijtage of stuurklachten direct op te sporen.
Haal het uiterste uit Uw banden en laat ons Uw wagen uitlijnen, waardoor U tientallen gul
dens bespaart op Uw banden
Kom eens kijken of mafik nog liever een afspraak tel. 01140 - 2461.
-SötV-
's H. Hendrikskinderen-
straat 9
t
i
Aan al onze cliëntèle J
Prettige Kerstdagen J
en een J
voorspoedig 1969 J
O 1 lAUVLwiwris, T
Alles heeft zijn grenzen in het leven.
Door bepaalde grenzen nooit te buiten
te gaan kan men soms zijn voordeel
doen.
De Zeeuws-Vlaamse bewoners en ver
dere in de zuidelijke provincies van Zee
land wonende lezers, zouden wij echter
willen voorstaan, toch eens argeloos en
onbezwaard een zekere grens te bena
deren, zonder deze te passeren.
Wij bedoelen hiermee de Belgische
grens te Kapellebrug, (gemeente Sint-
Jansteen) gelegen tussen de oude ves-
tot een smaakvolle inrichting. Werd de
zakelijke en culinaire kant door de heer
Versprille behartigd, de aankleding en
meubilering van het interieur werd gro
tendeels door mevrouw Versprille ge-
supervizeerd. Zij was het, die „Thermi-
dor" tot een vormmooi en harmonisch
geheel wist te verworden. Samen vorm
den zij een echtelijk team met zijn bei
den geknipt voor de taak die ze zich
gesteld hadden.
Thans wordt de „Thermidor" zo druk
bezocht dat men vooral tijdens de week-
tingstad Hulst en de Belgische stad
Sint-Niklaas.
Wanneer U Hulst ongeveer 2 km ge
passeerd bent in zuidelijke richting, ziet
U langs de rijksweg aan de rechterkant
een zuiders aandoend restaurant. Het
springt in het oog door zijn blanke mu
ren en zijn hupse bouwtrant. In het zo
mers seizoen staat het groen omloverd
en kleurige zonneschermen ringsom
verhogen de aangename aanblik en de
behaaglijke verpozing.
De kennaam „Thermidor" bevestigt het
zuiders stempel van de uiterlijke ver
schijning. Thermidor duidt direct op
warmte. Thermidor heette de elfde
maand van de Napoleontische kalender.
Zij liep van 19 juli tot 17 augustus, de
zomermaand bij uitstek dus.
Niet alleen het begrip warmte wilde
men met deze benaming oproepen. De
culinair ingewijden verbinden deze
naam als vanzelf aan een fijnproef
kreeftgerecht. Tot de uitstekbereidingen
behoren inderdaad de kreeftgerechten
zoals we verder zullen vernemen,
ECHTPAAR VERSPRILLE
GEEST EN HART
Inhoudloze namen en begrippen worden
legio gelanceerd. De naam „Thermidor"
echter is en blijft een begrip voor wie
eenmaal met dit eersterangsrestaurant
kennis maakte. De eigenaar, de heer M.
Versprille, die de thermale naam op
briljante wijze konkretizeert, heeft al
zo'n 20 jaar ervaring in het horeca
bedrijf achter zich met een reeks klin
kende referenties.
Zijn basisopleiding kreeg hij in het
„Chalet Royal" te 's-Hertogenbosch.
Zijn vakkennis nam een veelzijdige
vlucht bij de KLM op Schiphol. Snufjes
vam overzeese gerechten leerde hij als
scheepskok tijdens reizen naar Amerika
en de Oost. Op grond van zijn wijnken
nis en gastronomische verworvenheden
werd hij enkele jaren geleden geridderd
in de Orde van de Tastevin te Beaune
(Cote d'Or) in het CIos de Vougeot.
„Thermidor" werd gevestigd in 1961.
Éen onopvallend café werd omgebouwd
in dit
intiem interieur
worden de gasten
ontvangen.
ends aangeraden wordt te reserveren,
om inzake plaats niet in verlegenheid
te geraken. De ruime parking welke
het restaurant omgeeft, biedt nauwe
lijks plaats genoeB.
GROTE VARIATIE
KREEFT-VISGERECHTEN
De aandacht van de heer Versprille
spitste zich vooral toe op kreeftgerech
ten. Hierin werden ontegensprekelijke
summums bereikt. Dagelijks worden le
vende kreeften en oesters uit Yerseke
aangevoerd. De unieke smaakresultaat-
verwekkende sausen worden soms bij
U aan tafel bereid zodat de appetijt
voorgeprikkeld wordt.
De kreeft „Bellevue", de kreeft „Car-
dinaai", de kreeft „Thermidor" en de
kreeft „Zelandaise" zijn de meest gang
bare gerechten op dit gebied. Er worden
echter steeds nieuwe variaties en ge
rechten gezocht en gevonden.
De andere visgerechten staan weliswaar
een beetje in de schaduw van de
Kreeftspecialiteiten maar doen in hun
genre hiervoor niet onder. De paling
„In 't groen" en de scampi's in frituur
gebakken, overgoten met kreeftensaus
doen de „Thermidor"-keuken alle eer
aan. Ook een eigen versie van de keu
kenmeester op „Elzasser Tongfilets" doet
U, bij het zien van deze schotel alleen
al, watertanden.
GERAFFINEEREDE
VLEESGERECHTEN
Ook inzake vleesgerechten stelt de keu
ken van „Thermidor" hoog kwalitatieve
en smaak-geraffineerde gerechten in
evidentie. Als meest roemruchte tussen
de 15 uitmuntende specialiteiten mogen
gelden; Chateaubriand Stroganoff. De
saus van dit Russische uitgelezen flam-
beergerecht wordt aan Uw zijde aan
tafel bereid.
Bourgondische Fondue; Geserveerd met
maar liefst 8 verschillend gemarineer
de groenten- en kruidengarnituur plus
drie verschillende sauzen.
Karmeiiter Kalfszwezerikken. Een ge
recht dat vlees en kreeft met elkaar ver
zoent De fijnproevers komen van hein
de en ver voor dit keurhapje naar Ka
pellebrug.
Schasschlyk Karsky. Een uit Tsjecho-
Slowakije afkomstig pikant vleesgerecht
welke Uw goedkeuring beslist zal kun
nen wegdragen.
VOORGERECHTEN EN
DESSERTS
De keuze van voorgerechten is vrij uit
gebreid, verfijnd en origineel. Koud ge
serveerd stippen we aan. Zeeuwse oes
ters - halve kreeft - Patee, speciale be
reiding van het huis - Malassol Kaviaar
- Ardenner Ham - echte Ganzeleverpas-
tei met truffels - verse Kreeft - Crab-
en Garnalencocktails. Alleen de warme
toast die bij deze gerechten wordt ge
serveerd is al iets aparts.
Als warm voorgerecht kunt U gerust
een half dozijn Bourgondische wijnslak
ken laten aanrukken, in de streek van
herkomst zullen ze U niet beter smaken.
Inzake nagerechten heeft de gast hier
van het goede te veel. Eventjes 18
variëteiten waaronder diverse eigen
specialiteiten staan op de kaart ver
meld. De drie verwengerechten bij uit
nemendheid hieronder zijn wel: Geflam
beerde flensjes van de waard; geflam
beerde kersen met ijs en Sabayon met
Marsalawijn.
Irish coffee. In „Thermidor" wordt U
bediend met een Irish coffee zoals U
hem uren in de omtrek niet te proeven
krijgt. Geflambeerd met authentieke
Ierse whisky kan hij lekker uitgeproeft
worden zonder aan warmte in te boe
ten.
Hoewel „Thermidor" warmte in zijn
schild voert, kan het U een ongemeen
gevarieerde reeks ijsgerechten voorscho-
noten geflankeerd door de groten on
der de Bourgognes zoals: Clos de Vou
geot - Pommard - Corton Charlemagne
en Meursault.
De zeer kruidige en geparfumeerde Ge-
wurztraminer uit de Elzas heeft een
speciaal boeket. Hij is de uitgelezen wi|n
bij de pittige kreeftgerechten.
Ook de Champagne - Rijn- en Moezel
wijnen zijn ruimschoots vertegenwoor
digd. Voor een buitenkanswijntje moet
men maar even met de waard smoezen,
dan komt die wel op tafel.
VOORNAME BELANGSTELLING
Wie niet veeleisend is kan „Thermidor
achteloos voorbijgaan. Wie er eente
eenmaal is geweest wordt yee'?®".
„Thermidor's" naam is gev
estigd. he ge
moedelijke geborgenheid in een s
mig interieur, bij een behaaglijke
peratuur en een gedempt ach'
muziekje palmt de gasten in. Men
er node afscheid.
Steeds meer lieden uit alle maa9. Jj
pelijke kringen uit Nederland en fl s
vinden de weg naar dit heem van g
tronomische wanne. r
Nog niet zo lang geleden mocht ia
Versprille de in Brussel ver p1L,taj
Ambassadeur van India en
met hun gevolg te zijnent heg
Hij kon hen een keuze bieden uit k
ge oosterse gerechten. Prins Ai
Prinses Paola uit België zijn er
nito op een middag komen aaT1|°P
lieten zich de fijnkost welgevall
Ook de Italiaanse Ambassadeur mt
Haag heeft van zijn diensten ge»
gemaakt bij een bezoek aan de jn
zone, terwijl diverse grote bed J te
Zeeuwsch-Vlaanderen hem weie.
vinden wanneer er hoge bune
Aan deze tafels
worden
de specialiteiten
opgediend
en bereid.
telen die U alleszins een warm onthaal
zal bieden.
JACHTSEIZOEN
Te dezer tijd schallen nog steeds de
jachthoorns. De jachtbuit vormt een
bijzondere smulattraktie ter tafel. „Ther
midor" brengt heel het winterseizoen
naar believen wild en gevogelte zoals:
Haas - Ree - Fazant en Patrijs, alles in
verschillende variëteiten en bijpassende
garnituren.
JAMAIS EN VAIN,
TOUJOURS EN VIN
Dat is de leuze van de Confrérie des
Chevaliers du Tastevin. Ook bij Taste-
vinridder Versprille doet men nooit te
vergeefs een beroep op de edelaardigste
der wijnen. Zijn kelder bergt een rijke
verscheidenheid die zichzelf bekranst.
De kostbare Bordeaux zoals de Grand
Vin de Leoville, Marquis de las Casas
en de Chateau Chasse Spleen liggen
broederlijk naast hun lichtere soortge-
autoriteiten verwend moet
In het gastenboekk>m V ws(er U
tekening van Belgiscne
Fèvre tegenkomen. „reKPx,EISTEr
„THERMIDOR Trek en
Restaurant „Thermidor «er paait*
veert het zintuig smaak. je
tongen en rijdt over de tong^
gunstige zin van het d, Men lts
is er als het ware onbegrpc
er slechts een Soe<? ispeiijk en êaa
bediening is er onberispelU
vlug van koord. Kerst01*
Ligt het in de bedoeling a vrie„d-
Oudejaarsavond met ee faJI1ilie
schapsmaai te vers'f' voor een t»J
vrienden uit te nod eThermidor
zonder intieme offerplaats. RaS
de aangewezen geniet V
vindt U een warm ont drann en
de delicatessen van sp J tot veel-
sfeer. Zijn geestdrift pi"
vuldige terugkeer.