ANIMO ^optima LAAT GEZOND EN LEKKER SAMENGAAN Catve dFRIO BRAADKUIKEN De pelsjagers van de Rio Pecos Ga met Pasen eens heerlijk GRATIS REIZEN ...betaal de spoorkaartjes met reischeques van uw Animo-spaarkaart Zodoende werd de Zodoende is het de camera voor uw fotosucces! een wereldsucces. DAGBLAD DE STEM VAN DINSDAG 24 MAART 1964 GEVEN V-E-E-L MEER! 3W°'0%i°-^e/s Tandfechniker gevraagd voor het buitenland GEZELLIG GEZIN 4 INTERNATIONALE SPECIALITEITEN MET smakelijk eten^^, FRIO DIEPVRIES N.V. - IJMUIDEN Postbus 53 PANKLAAR VOOR PLEZIERIG KOKKERELLEN 6 6 f 6.25 in reischeques van de Nederlandsche Spoorwegen öf f 5.- in contant geld! Animo-winkeis in praktisch alle branches vindt U dicht bij huis. Ja, Animo-zegels sparen reuzesnel. Let op het rode raambiljet: Sollicitaties ondern o. 1551-00 bureau van dit blad. R.-K. VERENIGING VOOR KINDERBESCHERMING te DORDRECHT zoekt een voor een jongen van 16 jaar. Brieven aan het Bureau, Steegoversloot 64 Dordrecht. Uw Optima „bedenkt" ïêlfv de juiste belichting. U hoeft niets meer te berekenen en in te stellen. tn de zoeker 2let U een duidelijk kleursignaal. Groen: genoeg licht voor een prachtige opname. Rood: overgaan op tijd- of flitsopnamei U tovert de moofste foto's en dia's tevoorschijn. Met het grootste gemak-met het grootste plezier. Maak van fotograferen een échte lief hebberij. Koop een camera waar U van gaat houden. Maak foto's en dia's die er mogen zijn. Met het grootste gemak - met het puurste plezier. Fotografeer volautomatisch met Agfa's wereldberoemde wonder camera: de OPTIMA. Optima 1a Optima II Optima III Optima 500 S 195,- 235,- 275,- 375,- Dat is gewoonweg een „Toptïma" met het 4-Ienzijj objectief Agfa Color-Solinar 1:2,8/45 mm, met de ingebouwde gekoppelde afstandsmeter en met'diverse andere exceptionele snufjes De juiste films voor de juiste camera's Agfa Isopan PAT 36 voor feilloze zwart/wit foto'5 3.60 Agfacolor CN 17 PAT 36 voor briljante kleurenafdrukken 5.60 Agfacolor CT 18 PAT 36 voor stralend-zonnige kleurendia's 14.50 (inch onlw.) Frio braadkuiken is uitgezocht voor een extra feestelijk diner. Verrukkelijk vers, ver rukkelijk mals blank vlees! U kunt er de heerlijkste gerechten mee maken. Wilt u eens iets anders, kies dan een van de onderstaande internationale recepten en bereid ze met Frio braadkuiken. Het zijn culinaire meesterwerkjes. Eenvoudig klaar te maken en een verrassing voor de fijnproever. ëMm CHICKEN THE AMERICAN WAY BENODIGDHEDEN: Frio braadkuiken y4 theelepel zout 60 gram boter of margarine 2 eetlepels bloem theelepel kaneel Yb theelepel gemberpoeder 11/2 dl sinaasappelsap 40 gram gepelde amandelen 40 gram rozijnen partjes van 2 sinaasappelen 4 kopjes gekookte rijst BEREIDING: 1 Ontdooi het Frio braadkuiken. Snijd het in persoonsporties. Bestrooi de bouten nu met wat zout en wentel ze even door wat bloem. 2 Verhit de boter in 'n braadpan en bak de bouten lichtbruin. Haal het kuiken uit de pan. 3 Meng de bloem met de ka neel, het gemberpoeder en wat zout. Voeg dit bij de boter in de braadpan en roer er 'n gladde massa van. 4 Voeg het sinaasappelsap toe en een zelfde hoeveelheid wa ter. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook en laat het doorkoken tot de saus gebonden is. Leg nu de bouten in de saus en voeg de amandelen en de rozijnen toe. 5 Laat het geheel in de ge sloten braadpan ca. 3 kwartier suddereh tot het kuiken gaar is. 6 Voeg de schijfjes sinaasappel toe. 7 Serveer de kip op een bed van rijst en giet er wat van de saus overheen, de rest van de saus brengt u in een sauskom op tafel. TOKAYER KIP BENODIGDHEDEN: Frio braadkuiken 60 gram boter of margarine 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels bloem 1 grote ui 11/2 eetlepel paprikapoeder 1 kop Bulgaarse yoghurt 1 kop bouillon peper zout BEREIDING: 1 Ontdooi het Frio braadkuiken. Snijd het in vier stukken. 2 Doe de bloem, zout en peper in een papieren zak en schud er nu de stukken kuiken goed doorheen. 3 Verhit de boter en olie en bak de bouten ca. 15 minuten. Voeg nu de gesnipperde ui toe en Iaat het geheel nog 5 minu ten braden. Haal de bouten uit de pan. 4 Doe de paprika en de bouillon bij de boter en olie en breng de saus nu al roerende aan de kook. 5 Leg de bouten in de saus en laat ze nu in de gesloten pan op een zacht vuur gaar worden 20 minuten). 6 Voeg de Bulgaarse yoghurt toe (let vooral op schiften). 7 Geef bij dit gerecht bij voor keur rijst en compote. BRAADKUIKEN VOLGENS GRIEKS RECEPT BENODIGDHEDEN: Frio braadkuiken 1/2 dl olijfolie 1 ui 4 kopjes gekookte rijst 1 kop bouillon 40 gram rozijnen 50 gram noten (gepeld) peper zout BEREIDING: 1 Ontdooi het Frio braadkuiken en strooi er 'n beetje zout over. 2 Bak nu het kuiken bruin in de olie. Fruit de gesnipperde ui. 3 Voeg de ui, zout en peper bij het kuiken. 4 Nu de rijst en de bouillon er bij en het geheel in de geslo ten pan gedurende 25 minuten op een zacht vuur gaar laten worden. Hierbij moet u gere geld roeren en wat water toe voegen. 5 Stamp de noten fijn en voeg deze 5 minuten voor het op dienen samen met de rozijnen toe. 6 Serveer dit gerecht met wat compote. POULET CHASSEUR BENODIGDHEDEN: Frio braadkuiken 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter klein blikje tomatenpuree 35 gram cognac 1 dl bouillon 1 dl witte wijn zout, peper gehakte peterselie, selderie kervel room of koffiemelk BEREIDING: 1 Ontdooi het braadkuiken en strooi er wat zout over. 2 Bak het kuiken in de goed verwarmde olie en boter aan alle kanten goudbruin. Giet nu de cognac er over en flambeer het kuiken. 3 Roer de wijn en de bouillon goed door elkaar en voeg za toe samen met de kruiden, het gehakte groen en wat peper en zout. 4 Na 20 minuten koken roert u de tomatenpuree door de saus en voeg een scheut room of koffiemelk toe. 5 Laat het kuiken nu goed gaar worden. 6 Geef bij dit gerecht bij voor keur ..preiselbeeren". Surprise gesnipperde uitjes! Iets totaa! nieuws. Iets bijzonders. Vriesvers! Dus met de geur en de smaak van verse uien. Panklaar! Dus niet schillen, geen vuile handen, geen tranen. Al het „vuile" werk is voor U gedaan. Over blijft het fijne werk, het prettigste: het kokkerellen. Daarvoor heeft U nu meer tijd. Gemakkelijk om ze altijd in huis te hebben, die Surprise gesnipperde uitjes. SURPRISE GESNIPPERDE UITJES ZIJN ALLEEN VERKRIJGBAAR IN NOORD-BRABANT, ZEELAND EN LIMBURG SUK-U 103.5 V. 220.65 25. Voor een hoge prijs kon den wij hier duits bier krijgen. ,,Hebt u al een hotel?" begon Old Death. ,,Ja, uncle Sam", antwoordde ik. „Prachtig! Daar heb ik ook m'n wigwam opge slagen." ,,Toch niet in de ka mer, vlak bij de trap? Daar zag ik een zadel en een buks liggen." Ja-zeker, want weet u, die dingen sleep ik overal mee naar toe. Een paard kun je overal krijgen, maar een goed zadel niet. Welke wind heeft u overigens zo snel ach ter mij aangevoerd?" Ik ver telde hem van mijn reis. ..Troost u met de gedachte, dat u nu eenmaal een pechvogel bent," grijnsde Old Death, na mijn verhaal. „Een schraal troostje." „Dan heb ik een an dere. Ik zit hier n.l. bij toe val. Ik wilde naar Austin en dan verder, over de Rio Gran de del Norte. Ik miste echter de boot en moet nu ,tot mor gen wachten. Het ergste was, dat die stomme kerel mij stond uit te lachen, toen de boot zon der mij wegvoer. Als ik hem ooit weer tegen het lijf loop, krijgt hij nog een andere mep, dan hij gehad heeft." „Heeft u met hem gevochten?" ^Ge vochten? Ik vecht nooit, maar er was aan boord van de „Del- phin", waarmee ik hier ben gekomen een kerel, die zich doorlopend vrolijk maakte om mijn figuur. Toen vroeg ik hem waarom hij zo lachte en weet u, wat hij zei?"

Krantenbank Zeeland

de Stem | 1964 | | pagina 10