Hoerabarbequetijd. Lammers Cafetaria Mm DAU en FRlTUURBfO^ Bakkerij Labruyère SLAGERIJ STURM DE VISSER VAN SIGHEM Bakkerij 6. T u 11 e n a a r Paul Krugerstraat 65 VHssingen Tel.: 41 28 59 Fax: 41 00 46 BARBEQUE SCHOTEL 24.95 FONSIE' fl 7,50 E&9 tkkerbek9 voor de lekkerste snacks... ws Slagerij Heersma In de zomer stijgt de temperatuur. Het zonnetje maakt overuren en Nederland maakt zich op voor de tweede nationale bezigheid (naast voetballen). De barbeque wordt van de zolder gehaald, de kooltjes afgestoft en de tuinmeubeltjes worden weer buiten gezet. Brood: Vis: Gevogelte: Groente en fruit: Ab de Visser Voor een grote sortering groenten en fruit bent u bij ons beter uit! VOLOP ZEEUWSE NIEUWE AARDAPPELS ZOMERFRUIT IN ALLE SOORTEN nu volop geniegf0enteha| Schout LAAT NU UW VAKANTIEVLEES INBLIKKEN 4 vers varkensvlees vers Walchers rundvlees 4 vleeswaren uit eigen keuken 4 kant-en-klare maaltijden 4 lamsvlees, eigen slacht BARBEQUESPECIALIST Uw adres voor vers en kwaliteit Veersesingel 90 4332 TC Middelburg Tel.: 0118 61 23 43 BARBEQUEPAKKET Slagerij D.J. Nieuwenhuijse TEGEN INLEVERING van deze bon voor 4 personen T0PSLAGER VERBOOM EN ZN. Slagerij WlSSE Frietjes!!! Wat Lammers maakt dat smaakt! Le Passage Cafetaria Knip uit en lever in Een week lang Gyros schotel Markt 57 Middelburg (0118) 61 63 43 Veersegatdam Vrouwenpolderseweg 83 Vrouwenpolder Tel.: 0118 59 17 57 'J DE ECHTE WARME BAKKER Hoera, we kunnen weer buiten eten! Barbequetijd!!! Maar ook voor het, van oorsprong Amerikaanse, eetfestijn dat barbeque heet zijn er een aan tal waardevolle (voedings-)re- gels te formuleren. U kunt op verschillende manie ren barbecuen: De ouderwetse barbeque - met houtskool De electrische barbeque - met electriciteit De gasbarbeque - met gasflessen De electrische barbeque is bij voorkeur te gebruiken op bal konnetjes van appartementen omdat er geen sprake is van open vuur. De rol van uw slager, visboer, poelier, bakker en groenteman zijn bij een goede barbeque van ongekend belang. Let op de samenstelling van het menu. Brood le vert kool hydraten, eiwit, voedingsvezel, vitamines en mineralen. Daarom is het belangrijk dat er brood bij de barbeque aanwezig is. Brood is er in vele vormen, smaken en variaties. Buiten lands brood is in opkomst (stokbrood, pistolets, ciabattas en bijvoorbeeld Turks brood). Een bekend misverstand over brood is dat je er dik van wordt, maar dat is niet waar. Het beleg en de boter zijn de dikmakers. Het meest gebruik te brood bij de barbeque is stokbrood, maar andere vari anten zijn in opmars. Vis levert veel eiwitten, vitami nes en mineralen en meestal weinig vet, calorieën en cho lesterol en dierlijke onverza digde vetzuren. Vis is lichtver- teerbaar. Let op: vis is bederf- gevoelig. Vis kan rauw worden geserveerd (sumiflakes), ge rookt (paling, zalm) of gebak ken gegrild. De heerlijkste sa lades worden van vis gemaakt (zalmsalade/ garnalensalade) en deze salades doen het zeer goed bij de barbeque. Natuur lijk kan de vis ook gegrild worden op de barbeque, maar let goed op bij het schoonma ken van de vis en de bewaar- temperatuur. Kip en kalkoen leveren hoog waardig eiwit, B-vitamines en mineralen en bevatten minder vet dan vlees. Kip en kalkoen is mager en passen uitstekend in een vetarm dieet. Kip kan gerookt worden, gebraden/ gegrild of ge kookt worden. Met name kip heeft op dit moment een hele slechte naam vanwege de aanwe zigheid van salmonel labacteriën. Enkele tips voor de bereiding van kip: zorg voor schone handen, schone materialen (messen etc.) en korte bereidingstijd. Als u kip koopt en bewaart in de koel kast, dan dient de koeltempe- ratuur optimaal te zijn en de koelkast schoon. Kip is lekker in salades (kip-kerriesalades, kalkoensalades) maar ook een heerlijk gerecht voor op de barbeque (drumsticks, vleugel- Vlees levert hoog waardig eiwit, B- vitamines en mi neralen. Vlees is er in diverse vari anten van mager (rund- en kalfs vlees) tot vet (var kensvlees). Maar ook de verschil lende soorten vlees, maken vlees voor velen een welkome aanvulling op de dagelijkse maaltijd. Veel vlees komt uit eigen land, maar het buiten lands vlees wordt steeds popu lairder (Argentijnse rundvlees). Vlees hoort op de barbeque...in alle varianten. Van gehaktballetjes tot mi- nisteaks, van hamburgers tot karbonades en natuurlijk saté laat u adviseren door uw sla ger, hij kan u enkele verrassen de ideeën aan de hand doen. Laat uw vlees op de barbeque nooit te lang liggen het vlees wordt dan zwart), dit is zeer ongezond! Een frisse salade bij de barbe que is een genot voor de fijn proevers. Een welkome afwisseling naast al het vlees en gevogelte, dat vaak gemarineerd is of gedom peld in een pittige saus. Groen ten leveren nauwelijks kiloca lorieën maar veel vitamines (C, B), mineralen en voedingsve zels. Het verdient dan ook aan beveling om 2x per dag twee ons groente te eten. Veel groente wordt in eigen land geteeld. Er wordt gestreefd naar een minimaal gebruik van chemische bestrijdingsmidde len en kunstmest. Het gebruik van milieuvriendelijke alterna tieven wordt door de regering gestimuleerd. Groente die hier niet geteeld kan, vanwege ons klimaat of de grondsoort, wordt geïmporteerd. Groenten vormen een prima basis voor een verse salade (sla in verschillende soorten met paprika, uitjes en verse kruiden met noten). Maar ook een lekkere aardappelsalade is niet te versma den bij een goe de barbeque (de ze salade is wat vet ter dan de verse sala de, maar de aardappel is zeer voedzaam en op zich niet dik makend). Rauwe groenten be vatten vaak minder kilocalorie ën dan Wij verzorgen o.a.: Koude, warme en Indische buffetten Barbeque party's van klein tot erg groot Recepties, Lunch of brunch buffetten Belegde broodjes Keurslager - Eetwinkel Winkelcentrum Dauwendaele Voor wie: Voor uw eigen feestje, zakenparty, club/verenigingsfeest, personeelsfeest of buurtfeest Voor bestellingen of informatie: 011861 1850 De Bakkerij voor de lekkerste producten Bel en bestel en u bent verzekerd van een lekkere traktatie. Ook voor foto taarten kunt u bij ons terecht, lever de foto 2 dagen van tevoren bij ons in en wij maken er een lekkere taart van Breeweg 47 Middelburg Maandag en Donderdag gesloten! BESTAAND UIT 5 ARTIKELEN f6,50 p.p. Kanaalstraat 74 4388 BP Oost-Souburg 0118 46 30 91 's Maandags de gehele dag open Scheldestraat 71Vlissingen gekookte groenten. Fruit is onmisbaar in onze dagelijkse voeding. Fruit levert vitamines, voe dingsvezel en mineralen en is van nature arm aan kilocalorie ën. Fruit wordt voor een deel in eigen land gekweekt en voor een deel geïmporteerd (Subtropische fruitsoorten kunnen hier nu eenmaal niet gekweekt worden). Een glas vers sap bij de barbeque in plaats van bier of wijn is een gezond alternatief. En de ver frissende fruitsalade kan de gewone salade prima vervan gen en kan ook als afsluiter van uw eetfestijn dienen. Het is uiteraard beter om vers fruit te gebruiken. Bij de groente man kunt u vaak uw salades kant-en-klaar uitkiezen. VOOR KWALITEIT, SERVICE EN GEMAK GAAT U NAAR: Torenstraat 4 4365 AE Meliskerke Tel. 01 18 56 60 66 vers rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en kalkoen diverse gegrilde en gebraden artikelen groot assortiment vlug-klaar produkten voor uw complete barbeque (vanaf fi 20,- p.p.) de beste kaas uit Nederland: Weydelandkaasü! ook voor koud buffet met warme beenham diverse Zeeuwse streekprodukten TOT ZIENS IN ONZE SLAGERIJ De rol van de snackbar of de cafetaria bij een gezellige barbeque kan van grote betekenis zijn. Veel snackbars leveren de lekkerste salades en snacks die u bij de barbeque kunt serveren, denkt u eens aan een verse huzaren- schotel of heerlijke frietjes. De snakcbar of een cafetaria kan u veel werk uit handen nemen! Bloemenlaan 106 - Vlissingen - Tel: 0118 41 79 65 Bankertstraat 2 - Middelburg - Tel.: 0118 61 42 94 Vrijlandstraat 57 Middelburg T— De Zeeuwse vleesspecialist Dorpsstraat 19, 4356 AH Oostkappelle Tel.: 0118 58 13 82 Fax: 0118 59 33 78 't Groentje 1 Domburg Tel. 0118 58 14 36 Fax 0118 58 35 66 Ook gespecialiseerd in: Saladeschotels Barbeque pakketten Gourmet Fondue schalen Traiteur VOLOP VERSE AARBEI EN EIGEN TEELT Oude Vlissingseweg 135 Middelburg NOORDSTRAAT 20 - WESTKAPELLE S 0118 - 571 227 B.G.G.: 572 395

Krantenbank Zeeland

Scheldebode | 2000 | | pagina 14