Hoerabarbequetijd.
Lammers Cafetaria
Mm
DAU
en FRlTUURBfO^
Bakkerij Labruyère
SLAGERIJ STURM
DE VISSER
VAN SIGHEM
Bakkerij 6. T u 11 e n a a r
Paul Krugerstraat 65 VHssingen
Tel.: 41 28 59 Fax: 41 00 46
BARBEQUE SCHOTEL 24.95
FONSIE'
fl 7,50
E&9
tkkerbek9
voor de
lekkerste snacks...
ws
Slagerij
Heersma
In de zomer stijgt de temperatuur. Het zonnetje maakt overuren en
Nederland maakt zich op voor de tweede nationale bezigheid
(naast voetballen). De barbeque wordt van de zolder gehaald,
de kooltjes afgestoft en de tuinmeubeltjes worden weer
buiten gezet.
Brood:
Vis:
Gevogelte:
Groente en fruit:
Ab de Visser
Voor een grote sortering groenten en fruit bent u bij ons beter uit!
VOLOP ZEEUWSE NIEUWE AARDAPPELS
ZOMERFRUIT IN ALLE SOORTEN
nu volop geniegf0enteha| Schout
LAAT NU UW VAKANTIEVLEES INBLIKKEN
4 vers varkensvlees
vers Walchers rundvlees
4 vleeswaren uit eigen keuken
4 kant-en-klare maaltijden
4 lamsvlees, eigen slacht
BARBEQUESPECIALIST
Uw adres voor vers en kwaliteit
Veersesingel 90 4332 TC Middelburg Tel.: 0118 61 23 43
BARBEQUEPAKKET
Slagerij D.J. Nieuwenhuijse
TEGEN INLEVERING van deze bon
voor 4 personen
T0PSLAGER VERBOOM EN ZN.
Slagerij WlSSE
Frietjes!!!
Wat Lammers maakt
dat smaakt!
Le Passage
Cafetaria
Knip uit en lever in
Een week lang
Gyros schotel
Markt 57 Middelburg
(0118) 61 63 43
Veersegatdam
Vrouwenpolderseweg 83 Vrouwenpolder
Tel.: 0118 59 17 57
'J
DE
ECHTE
WARME
BAKKER
Hoera, we kunnen weer buiten
eten! Barbequetijd!!! Maar
ook voor het, van oorsprong
Amerikaanse, eetfestijn dat
barbeque heet zijn er een aan
tal waardevolle (voedings-)re-
gels te formuleren.
U kunt op verschillende manie
ren barbecuen:
De ouderwetse barbeque -
met houtskool
De electrische barbeque -
met electriciteit
De gasbarbeque -
met gasflessen
De electrische barbeque is bij
voorkeur te gebruiken op bal
konnetjes van appartementen
omdat er geen sprake is van
open vuur.
De rol van uw slager, visboer,
poelier, bakker en groenteman
zijn bij een goede barbeque
van ongekend belang.
Let op de samenstelling van
het menu.
Brood le
vert kool
hydraten,
eiwit, voedingsvezel, vitamines
en mineralen. Daarom is het
belangrijk dat er brood bij de
barbeque aanwezig is.
Brood is er in vele vormen,
smaken en variaties. Buiten
lands brood is in opkomst
(stokbrood, pistolets, ciabattas
en bijvoorbeeld Turks brood).
Een bekend misverstand over
brood is dat je er dik van
wordt, maar dat is niet waar.
Het beleg en de boter zijn de
dikmakers. Het meest gebruik
te brood bij de barbeque is
stokbrood, maar andere vari
anten zijn in opmars.
Vis levert veel eiwitten, vitami
nes en mineralen en meestal
weinig vet, calorieën en cho
lesterol en dierlijke onverza
digde vetzuren. Vis is lichtver-
teerbaar. Let op: vis is bederf-
gevoelig. Vis kan rauw worden
geserveerd (sumiflakes), ge
rookt (paling, zalm) of gebak
ken gegrild. De heerlijkste sa
lades worden van vis gemaakt
(zalmsalade/ garnalensalade)
en deze salades doen het zeer
goed bij de barbeque. Natuur
lijk kan de
vis ook gegrild
worden op de barbeque, maar
let goed op bij het schoonma
ken van de vis en de bewaar-
temperatuur.
Kip en kalkoen leveren hoog
waardig eiwit, B-vitamines en
mineralen en bevatten minder
vet dan vlees. Kip en kalkoen is
mager en passen uitstekend in
een vetarm dieet. Kip
kan gerookt worden,
gebraden/ gegrild of ge
kookt worden. Met name
kip heeft op dit moment
een hele slechte naam
vanwege de aanwe
zigheid van salmonel
labacteriën. Enkele tips
voor de bereiding van kip: zorg
voor schone handen, schone
materialen (messen etc.) en
korte bereidingstijd. Als u kip
koopt en bewaart in de koel
kast, dan dient de koeltempe-
ratuur optimaal te zijn en de
koelkast schoon. Kip is lekker
in salades (kip-kerriesalades,
kalkoensalades) maar ook een
heerlijk gerecht voor op de
barbeque (drumsticks, vleugel-
Vlees levert hoog
waardig eiwit, B-
vitamines en mi
neralen. Vlees is
er in diverse vari
anten van mager
(rund- en kalfs
vlees) tot vet (var
kensvlees). Maar
ook de verschil
lende soorten
vlees, maken
vlees voor velen
een welkome
aanvulling op
de dagelijkse
maaltijd. Veel vlees komt uit
eigen land, maar het buiten
lands vlees wordt steeds popu
lairder (Argentijnse rundvlees).
Vlees hoort op de
barbeque...in alle varianten.
Van gehaktballetjes tot mi-
nisteaks, van hamburgers tot
karbonades en natuurlijk saté
laat u adviseren door uw sla
ger, hij kan u enkele verrassen
de ideeën aan de hand doen.
Laat uw vlees op de barbeque
nooit te lang liggen het vlees
wordt dan zwart), dit is zeer
ongezond!
Een frisse salade bij de barbe
que is een genot voor de fijn
proevers. Een welkome
afwisseling naast al het
vlees en gevogelte, dat
vaak gemarineerd is of gedom
peld in een pittige saus. Groen
ten leveren nauwelijks kiloca
lorieën maar veel vitamines (C,
B), mineralen en voedingsve
zels. Het verdient dan ook aan
beveling om 2x per dag twee
ons groente te eten. Veel
groente wordt in eigen land
geteeld. Er wordt gestreefd
naar een minimaal gebruik van
chemische bestrijdingsmidde
len en kunstmest. Het gebruik
van milieuvriendelijke alterna
tieven wordt door de regering
gestimuleerd. Groente die hier
niet geteeld kan, vanwege ons
klimaat of de grondsoort,
wordt geïmporteerd.
Groenten vormen een prima
basis voor een verse salade (sla
in verschillende soorten met
paprika, uitjes en verse kruiden
met noten). Maar
ook een lekkere
aardappelsalade
is niet te versma
den bij een goe
de barbeque (de
ze salade is wat vet
ter dan de verse sala
de, maar de aardappel is zeer
voedzaam en op zich niet dik
makend). Rauwe groenten be
vatten vaak minder kilocalorie
ën dan
Wij verzorgen o.a.:
Koude, warme en Indische buffetten
Barbeque party's van klein tot erg groot
Recepties, Lunch of brunch buffetten
Belegde broodjes
Keurslager - Eetwinkel
Winkelcentrum Dauwendaele
Voor wie:
Voor uw eigen feestje, zakenparty,
club/verenigingsfeest, personeelsfeest
of buurtfeest
Voor bestellingen of informatie:
011861 1850
De Bakkerij voor de lekkerste producten
Bel en bestel en u bent verzekerd van
een lekkere traktatie.
Ook voor foto taarten kunt u bij ons
terecht, lever de foto 2 dagen van
tevoren bij ons in en wij maken er
een lekkere taart van
Breeweg 47 Middelburg
Maandag en Donderdag gesloten!
BESTAAND UIT 5 ARTIKELEN f6,50 p.p.
Kanaalstraat 74 4388 BP Oost-Souburg
0118 46 30 91
's Maandags de gehele dag open
Scheldestraat 71Vlissingen
gekookte groenten.
Fruit is onmisbaar in
onze dagelijkse voeding.
Fruit levert vitamines, voe
dingsvezel en mineralen en is
van nature arm aan kilocalorie
ën. Fruit wordt voor een deel
in eigen land gekweekt en
voor een deel geïmporteerd
(Subtropische fruitsoorten
kunnen hier nu eenmaal niet
gekweekt worden). Een glas
vers sap bij de barbeque in
plaats van bier of wijn is een
gezond alternatief. En de ver
frissende fruitsalade kan de
gewone salade prima vervan
gen en kan ook als afsluiter
van uw eetfestijn dienen. Het
is uiteraard beter om vers fruit
te gebruiken. Bij de groente
man kunt u vaak uw salades
kant-en-klaar uitkiezen.
VOOR KWALITEIT, SERVICE EN GEMAK GAAT U NAAR:
Torenstraat 4 4365 AE Meliskerke Tel. 01 18 56 60 66
vers rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en kalkoen diverse gegrilde en gebraden artikelen
groot assortiment vlug-klaar produkten voor uw complete barbeque (vanaf fi 20,- p.p.) de
beste kaas uit Nederland: Weydelandkaasü! ook voor koud buffet met warme beenham diverse
Zeeuwse streekprodukten
TOT ZIENS IN ONZE SLAGERIJ
De rol van de
snackbar of de cafetaria bij een
gezellige barbeque kan van
grote betekenis zijn. Veel
snackbars leveren de lekkerste
salades en snacks die u bij de
barbeque kunt serveren, denkt
u eens aan een verse huzaren-
schotel of heerlijke frietjes. De
snakcbar of een cafetaria kan u
veel werk uit handen nemen!
Bloemenlaan 106 - Vlissingen - Tel: 0118 41 79 65
Bankertstraat 2 - Middelburg - Tel.: 0118 61 42 94
Vrijlandstraat 57 Middelburg
T—
De Zeeuwse vleesspecialist
Dorpsstraat 19, 4356 AH Oostkappelle
Tel.: 0118 58 13 82 Fax: 0118 59 33 78
't Groentje 1 Domburg
Tel. 0118 58 14 36
Fax 0118 58 35 66
Ook gespecialiseerd in:
Saladeschotels
Barbeque pakketten
Gourmet Fondue schalen
Traiteur
VOLOP VERSE AARBEI EN
EIGEN TEELT
Oude Vlissingseweg 135 Middelburg
NOORDSTRAAT 20 - WESTKAPELLE
S 0118 - 571 227 B.G.G.: 572 395