CLEMENTINES
5.
1
ROB A
Eva
Couture
RUIM 100 JAAR
DEMONSTRATIE
Zwitsers gebak in Vlissingse Scheldestraat
6^esm0c,
TJ
TECHNO JANSSEN
29 november
i
Lr
KORTINGEN TOT
voor 329,-
Siemens Combi
Magnetron
4 20
3.75
0.85
5 kilo Bintjes
BESTEL NU UW FEESTMENU
AANBIEDINGEN
SSEPOON10.00
HEIJDENS
WEEKRECLAME
1.59
WEEKENDRECLAME
3.95
JUBILEUM AANBIEDING
diverse 3-dlg pakken
9 20
3.25 3j
SCHOENMODE ROELSE
STOMEN WIJ
ER OP LOS!
9.95i3
TOPSLAGERIJ VERBOOM ZN iü*
do. 27 nov vr. 28 nov zat. 29 nov
20 VOOR
00
vr. 28 nov zat. 29 nov
ma. 1 dec di. 2 dec
Aardappel-roerbakschotel
Koolraap panklaar
ma.1 di. 2 woe. 3 dec
50
.ri. Anders
dan andere.
GEBAKKEN VIS
gebakken lekkerbekjes -| q qq
gebakken kibbeling m r\ r\f\
VERSE VIS
zalmmoten 4a
slibtong m r\ ca
UIT EIGEN KEUKEN
Salade van de week
zalmsalade a r-r\
Alleen warm maken
goed gevulde vissoep n nc
kabeljauwfilet a r\ cf\
zeeuwse visschotel
Sint en de
kerstman la
ten u niet in
de kou
staan/zit-
ten met
een paar
goed passen
de pantoffels uit
kollektie van
Scheldestraat 60 - Tel. 413714 - Vlissingen
De naam in schoenen
en pantoffels
JAGERBROODJE
GEVULDE SPECULAAS STAAF
Spaar onze kassabonnen voor 'n gratis taart!
<mr
J.B.v.dLKop
Qj
O
Betaalbare mode voor de vrouw met smaak
van 379,-
Scheldestraat 54 Vlissingen Tel. 417423
DEMONSTRATIE
STOOMREINIGER
HKXRCHER
1501 of 1701
Probeer zelf de Karcher
STOOMREINIGER
Uw Elektro Vakman:
^VtVTVTVTVTVT\WTV7TVTVJ
ECHTE ROOKWORST
HAAL JE BIJ DE TOPSLAGER «3
K
ELKE DONDERDAG 4 A 00
BIEFSTUKDAG 4 x 100 GRAM I
stooflapjes
►t Q 95
K O 20
Indische
schijven
75
Gekruide of
gepaneerde kip
schnitzels
1 98
O 25 3^
4A
^AVAVAVAVAVaVAVA*
SCHELDEBODE VAN WOENSDAG 26 NOVEMBER 1997 MA/
PAGINA 312
500 gram
500 gram
BART
VAN DEN BERGE
Scheldestraat 68
Vlissingen
Tel. 0118-412904
Gestoofde zuurkool, rozijnen, zoutvlees, ham met witte rijst 15.00
Gebraden eend met reepjes paprika en uien15,00
Gado gado met gele rijst en gebakken kip (Indonesisch)15,00
Geroosterde biefstuk met aardappelen, groeten, sla
en plakjes eiƒ15,00
Chinese gebraden kip15.00
Gestoofde garnalen met kaisoi en paprikaƒ12,50
Moksie alesie met djarpessie, vlees, garnalen.
gebakken rijpe banaan, slaatje van komkommer en tomaatƒ17,50
Zoetzure vis15,00
Nasi met geroosterde kip, saté's en reepjes gebakken ei15,00
Pom, gebakken kip, groenten, gebakken rijpe
banaan en witte rijst17,50
Masoesarijst met kip en kool en garnalen saté's17,50
Pietjel, sroendeng, gebakken kip en witte rijst15.00
Pindasoep met torn torn6,50
Witte kip (Indonesisch)12,50
Kippesoep de luxe6.50
Openingstijden:
Maandag van 12.00 tot 18.00 uur
Dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 19.00 uur
Vijdag van 09.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur
Voor al uw tropische producten en Afro-cosmetica
Scheldestraat 55 - Vlissingen - Tel. 0118-412703
Scheldestraat 11 - Vlissingen - Tel. 0118-414156
van dond. 27 november t/m woe.3 december
500 gramI U.UU
4GvEo?rAKKENTONG10.00
500 gramI U.UU
500gramI Z.OU
200 gram'f.OU
(1 liter)
in zachte mosterdsaus 2 pers.I Z.OU
Bestaande uit tong, zalm, schol,
kabeljauw, overgoten met O O CO
garnalenroomsaus (2 pers.) ZZ.OU
Visspecialist
's maandags
v.a. 13.00 uur geopend
Scheldestraat 37
Vlissingen
Tel. 0118-418864
400 gram
VRIJDAG EN ZATERDAG
nu
BROOD BANKET
Scheldestraat 58
VLISSINGEN
Tel. 412473
VLISSINGEN - De ondernemers
van de Scheldestraat brengen ie
dere maand een speciale adver
tentiepagina in De Scheldebode
uit. De redactie haakt daar op in
door op die pagina een onderne
mer in het zonnetje te zetten.
Deze maand richten wij de
schijnwerper op Brood en Ban
ketbakkerij Van de Kop.
door Ad Roos
Voor velen zullen Han en Ria
van de Kop geen onbekende zijn.
Han misschien wat meer, maar
dat komt dan weer omdat-ie uit
een bakkersgeslacht stamt dat
toch zeker de rasechte Vlissinger
nog wel weet te herinneren.
Grootvader had een bakkerij in
de Slijkstraat, Han's vader had
een bakkerij in de Scheldestraat
en Han (plus Ria natuurlijk) dus
nu ook sinds twee jaar de eige
naars van een eigen brood en
banketbakkerij in de Schelde
straat 58.
Wie ook nog weet dat Han de
echte fijne kneepjes van de "be
roemde' Vlissingse bakkerij
Speckens heeft geleerd, weet dat
het brood en banket uit goede
handen komt. Zoals gezegd,
Han en Ria van de Kop runnen
hun winkel in heerlijkheden pas
twee jaar. Daarvoor werkt Han
bij de vorige eigenaar. De bak
kerij was te koop en verder kan
iedereen het wel raden.
Vraag Han wat hij het liefste
doet en het antwoord zal zijn
"creatief bezig zijn met banket'.
Wie hem bezig ziet ziet een am
bachtsman met plezier in zijn
werk. Ook iemand die bezig is
met en uitstervend beroep. Ten
minste daar gaat het in de toe
komst wel naar toe.
„Het kan moeilijk anders", legt
Han uit. „We krijgen nu, met de
Sinterklaas voorde deur', weer
de periode van het marsepein. Je
kunt dan als bakker drie dingen
doen. Bij de groothandel kopen,
je marsepein zo samenstellen dat
er veel meer suiker dan amandel
in zit of zoals ik: een deel aman
del op anderhalf deel suiker. Bij
het tweede vallen je kiezen van
zelf uit de mond en op de manier
die ik verkies is het enorm ar
beidsintensief en dus amper echt
lonend. Alleen daarom al denk
ik dat de toekomst er voor het
ambachtelijke werk somber uit
ziet."
Dezelfde instelling, intensief en
creatief bezig zijn hanteert Han
bij het vervaardigen, nee, creë
ren van de taartpunten. Let
maar eens op. Strak, mooi afge
werkt en eigenlijk zonde om op
te eten. Een mens kan Han en
Ria dan ook niet harder op de
ziel trappen dan de met zorg en
gevoel voor details gemaakte
taart of taartpunt, de voorzich
tig ingepakte smikkelarijen ach
teloos in een boodschappentas te
kwakken.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor
de koekjes met als specialiteit de
bijna uitgestorven amandel
koekjes, de rago tbroodjes naar
het recept van Speckens, en
zoutjes. Alles met evenveel lief
de voor het vak gemaakt en aan
trekkelijk in de vitrines uitge
stald.
Dat Han zoals dat zo mooi heet
'goed bezig is", blijkt wel uit de
ettelijke bekers en oorkondes die
hij op diverse wedstrijden in de
wacht wist te slepen. Met vaak
een moordende concurrentie,
maar toch net iets beter zijn dan
een ander. Ook dat is waar Han
en Ria vrijwel dagelijks mee be
zig zijn. Het wonen en werken in
de Scheldestraat bevalt ze pri
ma.
„Alleen is het jammer dat deze
straat geen echte publiekstrek
ker heeft", vindt Han. Aan de
andere kant maakt het voor de
klant die echt iets goeds zoekt
natuurlijk niet zoveel uit. Als er
op vakantie wordt gegaan zit
Han natuurlijk gegarandeerd te
peuteren en te pulken in en aan
het buitenlandse gebak. Kijken
wat er allemaal in zit. Zijn voor
liefde gaat uit naar het Zwitser
se gebak.
„Dat is zo ongelofelijk mooi
strak, dat is een genot om naar te
kijken".
Zwitsers gebak in een Vlissingse
Scheldestraat. Is dat teveel ge
zegd?
<2/
SHOP
maat 38 t/m 48
A.s. zaterdag 29 november vanaf
10 uur doorlopende professionele
demonstratie van de
Kom vrijblijvend binnen en bekijk
wat u allemaal kunt doen met dit
veelzijdige apparaat
Scheldestraat 80-82
Vlissingen Tel. 415737
De stoomreiniger van Karcher
is ideaal voor het onderhoud van
uw keuken, tapijten, ovens,
kleding en nog veel meer.
Met een Karcher stoom
reiniger maakt u in één
handeling hygiënisch schoon
(zonder reinigingsmiddelen!).
Bezoek onze
demonstratie en
overtuig uzelf!
Radio Ton - Scheldestraat 17 - Vlissingen
Telefoon: 0118-413049 Fax: 0118-417016
Internet: www.elektro.nl
Vrijdag koopavond, maandag v.a. 13.00 uur
500 gram
Malse schnitzels
►r 100 gram £*m
4 stuks
voor
►fc. 100 gram I
FIJNE VLEES
WAREN UIT
EIGEN KEUKEN
i
150 gram £L
Boerenmetworst
Gebraden rosbeef
Boerenachterham 4^
Jachtschotel 4^
100 gram
100 gram
500 gram
Scheldestraat 71 Vlissingen Tel. 412282 '4£