CLEMENTINES 5. 1 ROB A Eva Couture RUIM 100 JAAR DEMONSTRATIE Zwitsers gebak in Vlissingse Scheldestraat 6^esm0c, TJ TECHNO JANSSEN 29 november i Lr KORTINGEN TOT voor 329,- Siemens Combi Magnetron 4 20 3.75 0.85 5 kilo Bintjes BESTEL NU UW FEESTMENU AANBIEDINGEN SSEPOON10.00 HEIJDENS WEEKRECLAME 1.59 WEEKENDRECLAME 3.95 JUBILEUM AANBIEDING diverse 3-dlg pakken 9 20 3.25 3j SCHOENMODE ROELSE STOMEN WIJ ER OP LOS! 9.95i3 TOPSLAGERIJ VERBOOM ZN iü* do. 27 nov vr. 28 nov zat. 29 nov 20 VOOR 00 vr. 28 nov zat. 29 nov ma. 1 dec di. 2 dec Aardappel-roerbakschotel Koolraap panklaar ma.1 di. 2 woe. 3 dec 50 .ri. Anders dan andere. GEBAKKEN VIS gebakken lekkerbekjes -| q qq gebakken kibbeling m r\ r\f\ VERSE VIS zalmmoten 4a slibtong m r\ ca UIT EIGEN KEUKEN Salade van de week zalmsalade a r-r\ Alleen warm maken goed gevulde vissoep n nc kabeljauwfilet a r\ cf\ zeeuwse visschotel Sint en de kerstman la ten u niet in de kou staan/zit- ten met een paar goed passen de pantoffels uit kollektie van Scheldestraat 60 - Tel. 413714 - Vlissingen De naam in schoenen en pantoffels JAGERBROODJE GEVULDE SPECULAAS STAAF Spaar onze kassabonnen voor 'n gratis taart! <mr J.B.v.dLKop Qj O Betaalbare mode voor de vrouw met smaak van 379,- Scheldestraat 54 Vlissingen Tel. 417423 DEMONSTRATIE STOOMREINIGER HKXRCHER 1501 of 1701 Probeer zelf de Karcher STOOMREINIGER Uw Elektro Vakman: ^VtVTVTVTVTVT\WTV7TVTVJ ECHTE ROOKWORST HAAL JE BIJ DE TOPSLAGER «3 K ELKE DONDERDAG 4 A 00 BIEFSTUKDAG 4 x 100 GRAM I stooflapjes ►t Q 95 K O 20 Indische schijven 75 Gekruide of gepaneerde kip schnitzels 1 98 O 25 3^ 4A ^AVAVAVAVAVaVAVA* SCHELDEBODE VAN WOENSDAG 26 NOVEMBER 1997 MA/ PAGINA 312 500 gram 500 gram BART VAN DEN BERGE Scheldestraat 68 Vlissingen Tel. 0118-412904 Gestoofde zuurkool, rozijnen, zoutvlees, ham met witte rijst 15.00 Gebraden eend met reepjes paprika en uien15,00 Gado gado met gele rijst en gebakken kip (Indonesisch)15,00 Geroosterde biefstuk met aardappelen, groeten, sla en plakjes eiƒ15,00 Chinese gebraden kip15.00 Gestoofde garnalen met kaisoi en paprikaƒ12,50 Moksie alesie met djarpessie, vlees, garnalen. gebakken rijpe banaan, slaatje van komkommer en tomaatƒ17,50 Zoetzure vis15,00 Nasi met geroosterde kip, saté's en reepjes gebakken ei15,00 Pom, gebakken kip, groenten, gebakken rijpe banaan en witte rijst17,50 Masoesarijst met kip en kool en garnalen saté's17,50 Pietjel, sroendeng, gebakken kip en witte rijst15.00 Pindasoep met torn torn6,50 Witte kip (Indonesisch)12,50 Kippesoep de luxe6.50 Openingstijden: Maandag van 12.00 tot 18.00 uur Dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 19.00 uur Vijdag van 09.00 tot 21.00 uur Zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur Voor al uw tropische producten en Afro-cosmetica Scheldestraat 55 - Vlissingen - Tel. 0118-412703 Scheldestraat 11 - Vlissingen - Tel. 0118-414156 van dond. 27 november t/m woe.3 december 500 gramI U.UU 4GvEo?rAKKENTONG10.00 500 gramI U.UU 500gramI Z.OU 200 gram'f.OU (1 liter) in zachte mosterdsaus 2 pers.I Z.OU Bestaande uit tong, zalm, schol, kabeljauw, overgoten met O O CO garnalenroomsaus (2 pers.) ZZ.OU Visspecialist 's maandags v.a. 13.00 uur geopend Scheldestraat 37 Vlissingen Tel. 0118-418864 400 gram VRIJDAG EN ZATERDAG nu BROOD BANKET Scheldestraat 58 VLISSINGEN Tel. 412473 VLISSINGEN - De ondernemers van de Scheldestraat brengen ie dere maand een speciale adver tentiepagina in De Scheldebode uit. De redactie haakt daar op in door op die pagina een onderne mer in het zonnetje te zetten. Deze maand richten wij de schijnwerper op Brood en Ban ketbakkerij Van de Kop. door Ad Roos Voor velen zullen Han en Ria van de Kop geen onbekende zijn. Han misschien wat meer, maar dat komt dan weer omdat-ie uit een bakkersgeslacht stamt dat toch zeker de rasechte Vlissinger nog wel weet te herinneren. Grootvader had een bakkerij in de Slijkstraat, Han's vader had een bakkerij in de Scheldestraat en Han (plus Ria natuurlijk) dus nu ook sinds twee jaar de eige naars van een eigen brood en banketbakkerij in de Schelde straat 58. Wie ook nog weet dat Han de echte fijne kneepjes van de "be roemde' Vlissingse bakkerij Speckens heeft geleerd, weet dat het brood en banket uit goede handen komt. Zoals gezegd, Han en Ria van de Kop runnen hun winkel in heerlijkheden pas twee jaar. Daarvoor werkt Han bij de vorige eigenaar. De bak kerij was te koop en verder kan iedereen het wel raden. Vraag Han wat hij het liefste doet en het antwoord zal zijn "creatief bezig zijn met banket'. Wie hem bezig ziet ziet een am bachtsman met plezier in zijn werk. Ook iemand die bezig is met en uitstervend beroep. Ten minste daar gaat het in de toe komst wel naar toe. „Het kan moeilijk anders", legt Han uit. „We krijgen nu, met de Sinterklaas voorde deur', weer de periode van het marsepein. Je kunt dan als bakker drie dingen doen. Bij de groothandel kopen, je marsepein zo samenstellen dat er veel meer suiker dan amandel in zit of zoals ik: een deel aman del op anderhalf deel suiker. Bij het tweede vallen je kiezen van zelf uit de mond en op de manier die ik verkies is het enorm ar beidsintensief en dus amper echt lonend. Alleen daarom al denk ik dat de toekomst er voor het ambachtelijke werk somber uit ziet." Dezelfde instelling, intensief en creatief bezig zijn hanteert Han bij het vervaardigen, nee, creë ren van de taartpunten. Let maar eens op. Strak, mooi afge werkt en eigenlijk zonde om op te eten. Een mens kan Han en Ria dan ook niet harder op de ziel trappen dan de met zorg en gevoel voor details gemaakte taart of taartpunt, de voorzich tig ingepakte smikkelarijen ach teloos in een boodschappentas te kwakken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de koekjes met als specialiteit de bijna uitgestorven amandel koekjes, de rago tbroodjes naar het recept van Speckens, en zoutjes. Alles met evenveel lief de voor het vak gemaakt en aan trekkelijk in de vitrines uitge stald. Dat Han zoals dat zo mooi heet 'goed bezig is", blijkt wel uit de ettelijke bekers en oorkondes die hij op diverse wedstrijden in de wacht wist te slepen. Met vaak een moordende concurrentie, maar toch net iets beter zijn dan een ander. Ook dat is waar Han en Ria vrijwel dagelijks mee be zig zijn. Het wonen en werken in de Scheldestraat bevalt ze pri ma. „Alleen is het jammer dat deze straat geen echte publiekstrek ker heeft", vindt Han. Aan de andere kant maakt het voor de klant die echt iets goeds zoekt natuurlijk niet zoveel uit. Als er op vakantie wordt gegaan zit Han natuurlijk gegarandeerd te peuteren en te pulken in en aan het buitenlandse gebak. Kijken wat er allemaal in zit. Zijn voor liefde gaat uit naar het Zwitser se gebak. „Dat is zo ongelofelijk mooi strak, dat is een genot om naar te kijken". Zwitsers gebak in een Vlissingse Scheldestraat. Is dat teveel ge zegd? <2/ SHOP maat 38 t/m 48 A.s. zaterdag 29 november vanaf 10 uur doorlopende professionele demonstratie van de Kom vrijblijvend binnen en bekijk wat u allemaal kunt doen met dit veelzijdige apparaat Scheldestraat 80-82 Vlissingen Tel. 415737 De stoomreiniger van Karcher is ideaal voor het onderhoud van uw keuken, tapijten, ovens, kleding en nog veel meer. Met een Karcher stoom reiniger maakt u in één handeling hygiënisch schoon (zonder reinigingsmiddelen!). Bezoek onze demonstratie en overtuig uzelf! Radio Ton - Scheldestraat 17 - Vlissingen Telefoon: 0118-413049 Fax: 0118-417016 Internet: www.elektro.nl Vrijdag koopavond, maandag v.a. 13.00 uur 500 gram Malse schnitzels ►r 100 gram £*m 4 stuks voor ►fc. 100 gram I FIJNE VLEES WAREN UIT EIGEN KEUKEN i 150 gram £L Boerenmetworst Gebraden rosbeef Boerenachterham 4^ Jachtschotel 4^ 100 gram 100 gram 500 gram Scheldestraat 71 Vlissingen Tel. 412282 '4£

Krantenbank Zeeland

Scheldebode | 1997 | | pagina 12