Er is meer dan spaghetti alleen. En alles voor de goede saus. Béchamelsaus. Canestrini Rotelle Cannelloni Napoli.* Tortellini Lisetta. Pennoni Rigati. CappellettL Italiaanse pasta-saus. Spaghettisaus Bolognese. Bolognese Ragoüt Spaghettisaus Napolitana Italianen zijn meesters in het maken van allerlei deeg waren, oftewel "pasta's". Er zijn wel 120 verschillende variaties. Is het dan niet zonde, dat wij hier in Nederland eigenlijk alleen de spaghetti eer aan doen? Kom in onze zaak nu eens kiezen uit de vele andere mogelijkheden die wij voor u hebben geselecteerd, in samenwerking met het wereldberoemde Italiaanse pasta huis "del Verde". Deze traditionele pasta-makers ontlenen hun naam aan het riviertje de "Verde" dat bekend staat om z'n zuivere water. Te zamen met de frisse Italiaanse berglucht waarin de pasta's gedroogd worden, de beste kwaliteit harde tarwe die wordt gebruikt en het oeroude r> vakmanschap, geeft dit water aan del Verde y deegwaren hun onovertroffen kwaliteit ijL 1 (Molto bene!) Kom, durf, kies: (noedels) Deze produkten zijn voorgekookt, van het bekende huis Trattoria. j55«jC"- Zo doet de Italiaanse meester- kok het: plakjes koken tot ze drijven. I)an in ovenvaste J schotel, laag voor laag, plakjes Lasagne, béchamelsaus met g-1 - Ragout Bolognese, Lasagne enzovoort Geraspte kaas erop en 25 minuten in de hete oven. (Maar we hebben Lasagne ook voorgekookt voor u, dan is voorwéken - voldoende; 500 gram 5,45.)* fll 500 gram Lintmacaroni met ei of spinazie. Idee: stukjes ham en champignons fruiten, gare tagliatelle erbij, sn afmaken met room en peper. Vfe (Maar ook heerlijk met zt 'nsaus éf Napolitana.) 250 gram w "Mandjes", betekent dat. Een lieve naam voor deze, oorspronkelijk uit Florence afkomstige, pasta. Oftewel: wieltjes. Lekker met elke soort saus. Heel Italiaans is: in een schaal één eidooier per per soon met wat boter, parmezaanse kaas en peper kloppen. Dan de wanne, gaar gekookte rotelle erbij Hmmm. 500 gram Grote deegwaar-hulzen om te vul len. Bijvoorbeeld met Bolognese Ragout, 4* m Verder als Lasagne. 250gram Kant en klaar gevuld met rund vlees. Kan een groentensausje overheen. Maar doe ze ook "V) eens in soep of bouillon! Hoort er óók bjj natuurlijk. Maar neem nou 'ns de béste. .AA oOO gram Pijpjes. De lengte-streepjes op de pasta zijn een onmiskenbaar bewijs van kwaliteit Geeft name- lijk een beter kook-resultaat. Zo'n gedraaid vormpje is daarom ideaal, omdat de saus dan beter y aan de pasta blijft hangen. I Ioedjes"-pasta in 3 smaken gemengd: ei, tomaat, spinazie 500 gram Belangrijke basissaus Ê0 voor Lasagne en Cannelloni-schotels. pak Q Op basis van tomaten. Voor elke Italiaanse schotel ideaal. blik 400 gram ^V|f Voortreffelijke saus ^B O met 250 gram iT TfQ groenten en vlees. De bekende, heerlijk gekruide Italiaanse Lasagne vulling. blik £95 'n Kruidige groentensaus, naar authentiek Italiaans recept 250 gram

Krantenbank Zeeland

Scheldebode | 1984 | | pagina 41