voor de grote vier
HAAL ZE DIREKTM!
79 ct
49 ct
79 ct
47 ct
Nieuw
69 ct
99 ct
55 Ct
49 Ct
48 ct
79 ct
KAASHANDEL P0PPE
waar U
[altijd welkom,
Lodaline
Psalmboeken
De GOEDE KAAS, die U
bedoelt koopt U bij
Nieuwe oogst
DOPERWTEN,
middel-fijn
groot blik
HARING IN TOMATENSAUS
groot blik 69 ct
LEVERPASTEI, 2 blikjes
a 100 gram, slechts 69 ct
SPERWER TOFFEE
MELANGE,
250 gram
Zwanenberg's
GEBR. GEHAKT
BALLEN (4 ballen)
groot blik
Puur gezondheid
APPELSAP, 2 flesjes
van 58 voor
Uw koekje
Crème Rondjes
250 gram
Grote Cake
per stuk
Gevulde choc.
Cognac batons
150 gram
in zuinige
KNIJPFLACON IÜL
10 extra Sperwers
Boterbabbelaars
200 gram
Mentholino's
(pepermunt
ballen) 150 gram
Grote pot
Pindakaas
(Wings) per pot
0b, wat heeft U
een uitzoek
Geboortekaartjes
Van der Hoeven
Knuiji
Terugverdienen
DE RUITER
Handelsavondschool
werk- of bergplaats
Schcldcstraat 70 Vlissingen
De BRUIJNZEEL BALLPEN
"Qoekhandel van der Hoeven en Knuijt
AGENDA'S EN KALENDERS 1961.
BON
en 6 Sperwers extra
en 10 Sperwers extra
en 6 Sperwers extra
Deze aanbiedingen zijn geldig van
donderdag 11 t.m. woensdag 17 aug.
extra
hóóg-geconcentreerd ^=|Iu(E
Van 15 tot en met 27 augustus is met vakantie
H. KAMPHUIS, PAUL KRUGERSTR. 194
en 10 extra Sperwers
en 6 Sperwers extra
en 10 extra Sperwers
Van 15 t.m. 20 augustus zijn met vakantie
CHR. J. STEKETEE, HOBEINSTRAAT 53
A. M. KOOLWIJK, SCHELDESTRAAT 82
J. HEIJNSDIJK, SINGEL 3
S. COPPOOLSE, KANAALSTRAAT 58
VLEUGELLOZE KIPPEN.
Uitgaande van de gedachte dat een produktiekip niet vliegt, hebben
de Japanners onderzoekingen gedaan naar de voor- en nadelen van
vleugels bij kippen. „Der Tierzuchter" meldde hierover onlangs op
merkelijke resultaten. Zo zouden kippen, waarvan de vleugels in de
jeugd langs operatieve weg of met elektrische apparatuur verwijderd
zijn, aanmerkelijk meer vlees produceren dan met vlerken uitgeruste
hoenders, vleugelloze kippen bleken in Japan tot 14,7 méér vlees
te hebben, aldus „De Plattelandspost".
Dat is de lof die zovele
dames hebben voor ons
modellenboek van
Komt U vooraf ook eens
kijken, wij reserveren ze
voor U, envelopjes en
postzegels neemt U alvast
mee.
DRUKKERIJ
„DE SCHELDEBODE"
Noordstraat 44, Tel. 2077, Vllss.
Dit is de oplossing I
leder die zich onze super-snelle
eenvoudig te bedienen ORION'
breimachines aanschaft, kan
thuis gemakkelijk een zeer be
hoorlijk inkomen verdienen.
Wij geven gratis onderricht en
wol engaranderen U afname
tot het gehele bedrag van de
aanschaffingswaarde van de ma
chine, van de hierop door U ver
vaardigde artikelen.
Bovendien importeren wij de be
kende „Turissa" naaimachine.
Ook met dit wonder van Zwit
serse vakmanschap zal het mo
gelijk zijn uw inkomen aanmerke
lijk te verhogen.
Beide machines zijn leverbaar op
gemakkelijke betalingsvoorwaar-
waarden. Vraag alle inlichtingen
bij M. P. ROOS' Machinehandel
Prinsengracht 1117, Amsterdam
C. Aanvragen worden in volg
orde van binnenkomst behandeld
In leder huls Is een rolletje
doorzichtig plakband onmisbaar.
25 ct en duurder. Boekhandel
Van der Hoeven en Kno|t,
Noordstraat 44, Vllss.
O»
BOEKHANDEL
in de Paul Krugerstraat,
heeft alle studieboeken
voor de Vlissingse
in voorraad.
TE HUUR:
Flinke droge
aan de Korte Zelke 10
te Vlissingen.
Te bevragen: Noordstraat 44,
Tel. 2077, Vliss.
Voor Herv. Gemeente
Voor Geref. Kerk
Voor Geref. Gemeente
enz.
Uitgave Jongbloed, Zetka en
Brandt.
Volledige prospect! verkrijgb. bij
BOEKHANDEL
VAN DER HOEVEN EN KNUUT
Noordstraat 44, Tel. 2077, Vllss.
is verkrijgbaar bij
Noordstraat 44 - Tel. 2077 - Vlissingen
LEKKER EN GAUW KLAAR.
Koele schotels voor warme dagen.
Al hebben we dit jaar wel niet zoveel droog, warm weer als de vo
rige zomer, er zullen toch zeker nog wat dagen overschieten, waarop
we van zon en warmte kunnen profiteren en een voorraadje vitami
ne D kunnen opdoen. Dagen, dat we het klaarmaken en eten van
een geheel warme maaltijd echt te veel vinden, en het alleen-maar
brood-eten echt te weinig.
Wat vindt U van een paar koude schotels, die niet veel werk vergen
en er toch niet uitzien alsof we ons al te gemakkelijk van het koken
afgemaakt hebben 7 Denkt U vooral om wat fleurige garneringen en
goede kleurkombinaties. Voor een koude, hartige schotel kunt U ge
bruik maken van door-en-door gebraden vlees, vleeswaren, gebakken
of gekookte vis met mayonaise of viskonserven (vis uit het zuur, vis
uit blik), hard gekookte eieren, al of niet in kombinatie met vlees of
vis. Een schotel van koud vlees kan bestaan uit één of uit verschil
lende vleessoorten. Wordt een gemengde vleeswarenschotel gekozen
dan staat het aardig om variatie te maken in kleur, vorm en smaak
van het vlees neem dus roze en meer rood- of bruingekleurde vlees
waren, gekookte en meer of minder gerookte soorten. Leg de plakjes
niet zó uit het, zakje op de schaal, maar maak ze alle los van elkaar,
vouw er eem paar dubbel, maak een paar rolletjes en leg ze in een
patroon, dat mooi past bij de vorm van de schaal. Wat frisse slabla
deren en plakjes tomaat of hardgekookt ei, een paar kleine takjes
peterselie kunnen het geheel opvrolijken.
Bij een koude visschotel van gekookte of gebakken vis is een mayo
naise of slasaus met veel gehakt groen er door zeer smakelijk. Voor
de groene slasaus kunt U rijkelijk peterselie en wat minder kervel
en/of dragon en augurkjes zeer fijn hakken. Een klein beetje bieslook
geeft er een zacht vleugje uiensmaak aan en een garnering van een
weinig paprikapoeder staat bijzonder fleurig. Hebt U kleine tomaat
jes bij de hand, hol die dan uit en gebruik ze als bakje voor de sla
saus.
Vis uit blik vraagt als regel niet om extra slasaus, aangezien de
meeste soorten vet zijn. Kies ook daarvoor van alles watharing in
tomatensaus, makreel, sardines, zalm. Gerookte filets van bokking,
schar of paling kunt U eveneens een plaats op de schotel geven en
een garnering van komkommer, tomaat of gekookte, even aangemaak
te, doperwtjes, zal zeker niet misstaan.
Wilt U een koud groentegerecht geven, denk dan ook eens aan een
sla van rauwe èn gekookte groente of van alleen gekookte groente.
Lekkere kombinaties zijn bijvoorbeeld kropsla met blokjes gekookte
wortel (ook voor hen, die niet van warme worteltjes-bij-de-vis hou
den), tomaat met gekookte sperciebonen, doperwten of bloemkool,
komkommer met gekookte bietdeze laatste echter niet dóór, maar
naast elkaar en dan apart aangemaakt.
Voor een sla van gekookte groente kunt U het best stevige groente
uit blik nemen (doperwten, sperciebonen, worteltjes, schorseneren of
asperges) of - wanneer U hem koel bewaard hebt - eer> rest gekookte
groente. U kunt er zelf wat mee experimenteren en vergeet de tuin
kruiden niet. Wanneer U van een apart smaakje houdt, is zeer fijn
gesneden rauwe paprika of gehakte (zoet)zure augurk door de sla
erg lekker. Als slasaus kunt U gebruiken een mengsel van olie en
azijn met wat kruiden of een gebonden slasaus.
Hebt U een flinke schaal of veel kleine schaaltjes of schoteltjes, dan
kunt U diverse hapjes naast elkaar opdienen als een „hors d'oeuvre"
die in dit geval niet als voorgerecht maar als hoofdbestanddeel van
de maaltijd dienst doet. Desgewenst voorafgegaan door soep, bege
leid door brood of toost of aardappelsla en gevolgd door een stevig
toetje. Vindt U dit gemakkelijk dan kunt U de diverse koude hapjes
direkt op de borden uitstallen.
Neem voor deze koude maaltijd bijvoorbeeld gehalveerde gekookte
eieren, al of niet met mayonaise - vis uit blik naar keuze niet, te dun
gesneden schijfjes worst of kleine knakworstjes uit een blikje - plakken
tomaat en plakken komkommer - een schaaltje augurkjes of uitjes
uit het zuur - even opgekookte ringen paprika - schijfjes banaan en
appel met een sausje van citroensap en suiker of met slasaus.
Ten overvloede! willen wij nog er op wijzen, dat de koude schotels
niet lang tevoren klaargemaakt kannen werden. De kans ep bederf
is daarvoor in de warmte te groet.
PLASTIC VERDRINGT TURFMOLM.
Ter vervanging van turfmolm wordt in de Amerikaanse landbouw
steeds meer plastic gebruikt om planten en vruchten te beschermen.
In de praktijk blijkt dit produkt veel beter te voldoen, terwijl het
bovendien goedkoper is. Men konstateert dat de vruchten sneller rijp
worden en dat de opbrengsten groter zijn.
De plastic, die in stroken rond de planten wordt aangebracht, zorgt
ervoor, dat de bodem ook na zonsondergang, de warmte veel langer
vasthoudt. Bovendien kan het water in de grond niet vendampen,
waardoor dé bodem konstant vochtig blijft. Het plastic belemmert
viorts de groei van het onkruid, zodat alle groeistoffen aan de planten
ten goede komen. Tenslotte beschermt het de wortels tegen wegspoe
ling van de grond bij hevige regenval.
Chr. levert aan i
H NIEUWE EN GEBRUIKTE PLANKEN
O NIEUWE EN GEBRUIKTE BALKEN
0 RIBBEN, LATTEN EN LIJSTEN
R RAMEN, DEUREN EN KOZIJNEN
N HARD- EN ZACHTBOARD (alle maten)
1 GROTE VOORRADEN AANWEZIG
C SCHERPE PRIJZEN, GRATIS BEZORGEN
K WESTPOORTSTRAAT 10 - TEL 2573 (kuis)
PAARDENSTRAAT 6 - TEL. 3540 (magazQn)
Zn. VLISSINGEN
HIIIMINmilllMNIIIIIIIIIIINMIMIIlIHNIIItllUIIIIMIIIINIMMIMHimillllllMllllllllimMltllllMUIMIIIHIttlllllHINIIIMIMIIHtlllMaillMlltllNM
De kalendertijd is voor ons reeds aangebroken. Wij moeten
I zeer binnenkort onze bestellingen weer inzenden.
Het schijnt, dat enkele kolporteurs vorig jaar verstek lieten
gaan, zodat velen te lang hebben gewacht en nog ter eHder
ure bij ons kwamen bestellen en meestal konden wij ze nog
1 helpen. Om teleurstelling te voorkomen, verzoeken wij U zo
spoedig mogelijk te willen meedelen, welke kalender of agenda
wij voor U moeten reserveren. De drukkers gaan hun oplaag f
voor 1961 spoedig vaststellen, nabestellingen kunnen meestal f
niet worden gegarandeerd.
Om U weer uw eigen kalender te kunnen leveren, verzoeken
wij U van onderstaande bon gebruik te willen maken en deze f
spoedig aan ons te willen toezenden.
Te zijner tijd wordt dan alles thuisbezorgd.
Aan Boekhandel van der Hoeven Knuijt,
Noordstraat 44, Vlissingen.
NAAM
STRAAT:
i PLAATS
U gelieve voor mij te willen bestellen
i exKalender 1961
1 ex. Enkhuizer Almanak 1961
I ex. Zakagenda 1961
i ex. Interieur van Succes Agenda Jr. 1961
ex. Interieur van Succes Agenda Sr. 1961
1 ex Omlegkalender 1961
i ex. Kantooragenda 1961
1 Gaarne juiste naam van de agenda of kalender invullen en
het benodigde aantal exemplaren.
llllttlllllimilMIIIIMItllllllMIIMIIIHIIMIIIIIHIIIIIIIIIIIIIMIIMmHMMHIIIIIIIttllllltHIHflHMMMmMltlMIMMtllMNWIUMIHIMAWMmillllllM