SO jour Waarborg-kleding éM) GOUDEN JUBILEUMJAAR KREYMBORG Extra Jubileum-prijzen Extra Jubileum-prijzen Extra Jubileum-prijzen "A1J.V *"A \i_ cir._ I ,l- 'i De Waarborg-Jubileum-aanbiedingen yan dit voorjaar hebben groot succes gehad. Dat kan ook niet anders, want Waarborg-kwaliteit-kleding voor Jubileum-prijzen, dat geeft besparing van 2 kanten: èn door kwaliteit èn door lage prijs! De viering van ons Gouden Jubileumjaar zal dan ook dit najaar worden voortgezet met herhaalde Jubileum-aanbiedingen. Indien U vooral op onze volgende annonces let, zult U er telkens aan herinnerd worden, dat Krcymborg U ook nu weer echte Waarborg-voordelen biedt. m i Wollen Vesten en Puilovers In tricot en wevenit. Knoop- en ritssluiting. Nieuwste tinten. Speciaal verlaagde prijzen, 17,50 27,50 35,. Waarborg- Winterjassen 1 en 2 rij. Korte en lange modellen. In zware en half zware Tweeds en Velours, van 85,- tot 175,- Waar borg- Coslu u ms 1 en 2 rij. Effen en fantasie dessins. Nieuwste tinten en modellen; zeer grote keuze, van 79,- tot 175,- LANGE DELFT 60-62 - MIDDELBURG WALSTRAAT 84 - VLISSINGEN Op aanvrage bezoeken onze reizigers U gaarne Waarborg- Autoeoats In effen en gedessineerde velours. Sportief en practiscü, van 69.- tot 149,- Waarborg-Regenjassen In moderne korte sportieve en klassieke langere modellen. Egyp. katoen van 39,^5 tot 85,- Gabardine van 89,- tot 139,- DOE U TE GOED AAN TOMATEN. Of U een tomaat, zoals het de ware liefhebber betaamt, uit het vuist je eet, dan wel er Uw brood mee belegt, U geniet van een vrucht, die door zijn vrij groot gehalte aan mineralen en vitaminen beslist gezond genoemd mag worden. is de tomaat uit een oogpunt van voedingsleer belangrijker dan Daarom is een rauwe tomaat als broodbelegging ook zo aanbevelenswaard. U kunt er iets bijzonders van maken door een garnering met slasaus of door de combinatie met vlees-, vis- of ei- aelegging. Dat plakken rauwe tomaat met gebakken ei of roerei zo heerlijk sma- cen, weet U waarschijnlijk uit ervaring. Maar wist U ook, dat tomaat worst het samen zo goed kunnen vinden? i f dog zijn de mogelijkheden met deze lekkere en gezónde vrucht niet litgeput. Denk eens aan tomatensla met wat heel fijn gesneden ui, •rei of dille er doorheen; denk aan alle slaatjes, waarbij U tomaat ;unt gebruiken als een belangrijke bijdrage aan 9maak en kleur. Hen eens gevulde tomaten op; koud met een sla. waren met b.v. een ragout van vlees, vis of groente, met gehakt, roerei of een pittige rijst;. Schenk Uw gezinsleden en gasten eea hartige gezonde drank, to matensap. Recepten (voor 4 personen) Tomaten met roerei gevuld. 4 Tomaten, 3 eieren, halve dl melk, zout, zo mogelijk een lepel garaspte kaas, boter of margarine. De tomaten wassen, uithollen met een lepel en bestrooien met een weinig zout. Ze omgekeerd een paar minuten laten staan, dan in de schotel plaatsen. De eieren even loskloppen met de melk, een weinig zout en de kaas. In de koekepan de boter of margarine lichtbruin laten worden. De eimassa er in schenken en onder voorzichtig scheppen laten stollen, zó, dat hij nog iets vochtig is. Het ei over de tomaten verdelen en afdekken met de kapjes. Om de tomaten een weinig w<|ter schenken, en klontjes boter ef margarine plaatsen. Het geheel vlugpaan de kook brengen en zachtjes gaar stoven ia ongeveer tO minuten. bi- Tomaat, gevuld met een slaatje van een rest aardappelen en groente. 4 Tomaten, ongeveer 4 gekookte aardappelen, een paar lepels ge kookte groenten (bonen, wortelen of bloemkool) of een stuk komkom mer, zout, olie en azijn, aroma, desgewenst bieslook, slasaus of may onnaise. De aardappelen en groenten in stukjes snijden, de bieslook fijnsnlj- den. Deze ingrediënten met een mengsel van olie en azijn met wat aroma overgieten en een uurtje laten staan. Het slaatje op smaalt afmaken. De tomaten wassen en het kapje er af snijden. De tomaten voor zichtig' uithollen met een lepel en met zóut bestrooien. De tomaten vullen met het slaatje. De kapjes doormidden snijden en in iedere to maat schuin twee halve kapjes steken. De tussenruimte garneren met slasaus of mayonnaise. Desgewenst de tomaten opdienen op sla.

Krantenbank Zeeland

Scheldebode | 1955 | | pagina 3