feil UB hk ■VIR* /T - 10 K:- RISTORANTE IL GALLO ETEN We dromen wel eens over Italië. Over goed eten, uitstekende wijnen en gastvrije bediening. Bij ristorante ilgallo krijgen we het allemaal. Daar gaat in Westenschouwen de Italiaanse zon op. met zilte Hollandse garnaaltjes en notige rucola. Een bekende combinatie van smaken. De rode-pepermayonaise verrast en geeft een kick aan het gerecht. Hoeveelheid en smaken zijn goed in verhouding, constateert mijn jonge tafeldame. Zij is voor het eerst mee en blijkt een goede recensente-in-de-dop. Mijn scalapino bestaat uit verse tagliatelle met witte-wijnsaus waarin stukjes uitgebak ken parmaham en een goede snuf truffel om aandacht schreeuwen. Na wat zoeken vind ik de goedgebakken coquilles. De combinatie is aards, zilt en romig, heerlijk. Het geheel ligt al leen rommelig op het bord. Wanneer later de fotograaf langskomt, blijkt dit ineens wel goed verzorgd. Mijn eerste hap schiet scheef in de keel en veroorzaakt een hoestbui. Jarko kijkt vanaf de andere kant van de zaak verschrikt op. Hij maakt een vragend gebaar of ik een glaasje water wil. Nog voordat ik ja knik schiet Jarko in draf naar de bar voor een reddend glas wa ter. Wat attent! Aansluitend volgt een grote karaf water voor de hele tafel. Gratis. Wanneer ik vraag welke wijn het beste bij mijn bistecca past, neemt Jarko mij mee op vakantie naar Puglia. Hij schetst het landschap en laat me een uitstekende negroamaro uit de streek proeven. Ook vertelt hij over chardonnaydrui- ven die daar al in april geplukt worden, omdat ze anders te zoet worden en alleen nog ge schikt zijn voor de Campari. Leuk! 45,00 16,50 12,00 11,00 7,00 7,50 Fijne start Een jonge ober ontvangt ons hartelijk. Hij helpt ons leuk en kundig bij de keuze van zo wel het maandmenu als de a la carte gerech ten. Het eerste voorgerecht is gerookte zalm Feest Mijn biefstuk, een mooie kalfslende, is door de chef zelf op juiste dikte geportioneerd om te zorgen voor een goede garing. Het mooie roze vlees is een feest. Je moet er echt je mes en tanden inzetten, maar dan blijkt het heerlijk mals. De delicate saus is van gerookte knof look, waar ik een minipepertje in proef. Itali aanse groentjes als paprika, rode ui, courgette en wortel zijn keurig nét gaar. Tegenover mij zwaardvisfilet. Omdat we twijfelen over de gaarheid, vragen we of dit wel in orde is. Jarko geeft aan dat volledige garing de zwaardvis te arko Fierens is verliefd op Italiaanse wijn. En die wijn smaakt het beste bij mooie gerechten. Dus opende hij een restaurant in Westenschou wen. Vijftien jaar later blijkt dat een heel goede keuze. Hij heeft passie voor zijn vak en weet alles van zijn gerechten en bijpas sende wijnen. Maar wij worden vooral warm van zijn Italiaanse gastvrijheid. Via het terras bereiken we de ingang van ristorante il gallo. Dat terras moet een goede plek zijn voor een lange zomeravond. Binnen schrikken we van de paarse kleur van stoelen en banken, maar het zitcomfort is goed. Vleugje Italiaanse zon op Scl Menu Rekening Burgh-Haamstede Totaalbedrag 129,00 Ristorante il gallo biedt menu’s van 42,50 en 45 euro. Voorgerechten van 9 euro voor zupa di pesce tot 16,50 euro voor scala- pino. Hoofdgerech ten voor 30 euro en desserts van 9 euro voor scrop- pino tot 13,50 euro voor frutta e for- maggio. Het res taurant biedt een ruime keuze in ve getarische en pastagerechten. Voor pizza's kun je terecht bij buur- zusje pizzeria di fi re n ze. Maandmenu Scalapino Bistecca di Vitello Tiramisu 2 x witte wijn, Grillo 1 x witte wijn, Soave 1 x rode wijn, Negroamaro 30,00 Westenschouwen ilgallo Westenschouwenseweg 14 I Gerben Rodts Westenschouwen VRIJDAG 10 MAART 2023 GO ii

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2023 | | pagina 38