■■■Ml Pappardelle met eend, salie, tomaat en rozemarijn V II Jojo Moyes In haar schoenen DonaMDuck.nl/pockets b I Dit boek is het perfecte cadeau voor je vriendin, of voor jezelf! MEZZk H Df 'Eu r EVEN LEKKER DONALD DUCKEN HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN ADVERTENTIE I L INGREDIËNTEN 3 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 1 wortel, fijngehakt 1 stengel bleekselderij, fijngehakt 2 eendenborstfilets (ca. 350 g), vel eraf, in eenhapsstukjes 2 tenen knoflook, fijngehakt 2/4 dl rode wijn 2 dl tomatenpassata 4 dl kippenbouillon 1 bosje salieblaadjes 2 takjes rozemarijn 2 laurierblaadjes 250 g pappardelle geraspte parmezaan voor erbij BEREIDING ♦Verhit de olie in een pan, voeg ui, wortel en selderij toe en smoor alles af en toe roerend 10-15 minuten op laag vuur. Doe de stukjes eend erbij en bak tot ze rondom gekleurd zijn. Roer de knoflook erdoor en als hij geurt ook de wijn, de tomatenpassata en 2 dl bouillon. Doe er salie, rozemarijn en laurier bij met wat zout, peper en 1 tl suiker en stoof het vlees 1 uur in de gesloten pan. Doe er steeds wat bouillon bij omdat de saus zachtjes inkookt. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Kook de pappardelle in een grote pan met gezouten kokend water beetgaar. Giet de pasta af, stort hem in de pan met saus en meng alles goed op laag vuur. Serveer de geraspte parmezaan erbij. RECEPT UIT De Smaken van /ta/ië van Claudia Roden, Fontaine €33,99 WIJNTIP Gran Passione 2021, Rosso, Veneto (rood), Mitra 11,98 B Claudia Roden DE SMAKEN 4 VAN ITALIË X Verkrijgbaar bij de stripspeciaalzaken, boekhandels, supermarkten of via Ociiutcurvan Voorjtiu I

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2023 | | pagina 111