■■■Ml
Pappardelle met eend, salie,
tomaat en rozemarijn
V
II
Jojo
Moyes
In haar
schoenen
DonaMDuck.nl/pockets
b
I
Dit boek is het perfecte
cadeau voor je vriendin,
of voor jezelf!
MEZZk H
Df
'Eu
r
EVEN LEKKER DONALD DUCKEN
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
ADVERTENTIE
I
L
INGREDIËNTEN
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij,
fijngehakt
2 eendenborstfilets (ca.
350 g), vel eraf,
in eenhapsstukjes
2 tenen knoflook,
fijngehakt
2/4 dl rode wijn
2 dl tomatenpassata
4 dl kippenbouillon
1 bosje salieblaadjes
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
250 g pappardelle
geraspte parmezaan
voor erbij
BEREIDING
♦Verhit de olie in een pan, voeg ui, wortel en selderij toe en smoor alles af en toe
roerend 10-15 minuten op laag vuur. Doe de stukjes eend erbij en bak tot ze
rondom gekleurd zijn.
Roer de knoflook erdoor en als hij geurt ook de wijn, de tomatenpassata en 2 dl
bouillon. Doe er salie, rozemarijn en laurier bij met wat zout, peper en 1 tl suiker
en stoof het vlees 1 uur in de gesloten pan. Doe er steeds wat bouillon bij omdat
de saus zachtjes inkookt. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Kook de pappardelle in een grote pan met gezouten kokend water beetgaar. Giet
de pasta af, stort hem in de pan met saus en meng alles goed op laag vuur.
Serveer de geraspte parmezaan erbij.
RECEPT UIT
De Smaken van
/ta/ië van Claudia
Roden, Fontaine
€33,99
WIJNTIP
Gran
Passione
2021, Rosso,
Veneto
(rood),
Mitra
11,98
B
Claudia Roden
DE SMAKEN 4
VAN ITALIË X
Verkrijgbaar bij de stripspeciaalzaken, boekhandels, supermarkten of via
Ociiutcurvan Voorjtiu
I